Šta je novo?

HTC Desire HD

Ma telefon je odlican za 230 eura koliko sam dao za njega ali definitivno ih je Sljamsung upropastio ne davanjem AMOLED ekrana, nije mu za dzabe pala toliko cena i nije za dzabe HTC u minusu ili na pozitivnoj nuli... Dati 130 eura vise za SGSII je meni mnogo...

Dobro to naklapanje, nego moze li ovako...

1. Down sofrware na RUU_Ace_Gingerbread_S_HTC_WWE_2.50.405.2_Radio_12.54.60.25_26.09.04.11_M2_release_199042_signed.exe

2. aahk-07052012

3. Onda jee lako... :)

btw, zvanicno najavljen ICS za jul/avgust... Ne znam je li to dobra ili losa vijest :d

Pa dobra u svakom slucaju, zvanicni ICS ce doneti zvanicne drivere za hardver DHD-a a samim tim i sve ce "raditi" i custom ICS ROM-ovi ce biti bolji i bolji... Nesto razmisljam da ne diram ovaj stock ROM mesec, dva, sacekam zvanicni a posle samo skinem Sense a i sada sam na Go Laincheru... Treci dan je DHD kod mene i sve sam zadovoljniji... :) Imam onaj lep osecaj, kao dobar sat na ruci umesto nekog plastikanera, SE Xperiu Arc ne bi uzeo samo zbog onog krckanja plastike, mekan je boze sacuvaj...

ako si na stock-u i skines FOTA - ICS update, otici ce ti sa njim i HBOOT pa ne znam koliko ce ti biti lako/tesko da odradis root/S-OFF i uzivas u custom romovima

Kakvo crno cekanje ICS sa Sense-om... odradi root dok jos mozes i baci ili IceColdSand ili CM....

Društvo, bilo mi je drago, ali ću sada da se pozdravim sa ovom temom jerbo mi je stigao nov SGS2.

Hvala na druženju, vidimo se u ostalim temama.

Pozdrav.

Djole

Ma ja sam vec mesecima na ICS-u na SGSI, ovaj povratak na 2.x.x mi dodje mala promena pa makar na gore... :) A cekam potvrdu od vas, od nekog iskusnijeg da li cu uvek moci da se vratim na stariju verziju pomocu RUU pa ce onda root biti laksi dok se ne provali root zvanicnog ICS-a, to ce se cekati jedno dva do tri dana dana od pojave istog... :)

Nabavio sam Desire HD star godinu dana pa me interesuje stanje baterije. Meni telefon u 2g mrezi (manualno podeseno da uvek koristi gsm) izdrzi jedva 48. Za to vreme imao sam oko pola sata razgovora, 10ak smsova, oko sat vremena interneta preko wi-fija, sat vremena igranja angry birdsa. Sve pogaseno, samo wifi paljen po potrebi. Ako ga prebacim da koristi 3g mrezu i ostavim upaljen wi-fi, isprazni se do kraja za 20ak sati, bez da ga koristim uopste. Hocu li dobiti nesto kupovinom nove originalne baterije? Takodje me interesuje da li je neko imao iskustva sa baterijama pojacanog kapaciteta koje valjaju po oglasima za 10ak evra, mislim da je proizvodjac neki hinrox ili tako nesto?

heheh, ne znam sa cega si presao, ali android telefon koji drzi 48h se smatra za vrh ;) Od extended baterija, iz licnog iskustva mogu da preporucim Anker, a i Mugen hvale. Sve ostalo - pojma nemam i vrlo sam skeptican... Ali ako se nadas da ce sa ijednom baterijom da drzi po 4-5 dana, nece :d

Je li stock rom u pitanju?

Da, stock gingerbread 2.3.5. Ma ne ocekujem ja 4-5 dana, znam vrlo dobro kakvo je trajanje baterije kod androida, zato i drzim telefon u gsm modu. Radi poredjenja HTC Chacha mi je mogao da izdrzi i do 60 sati u 3g mrezi sa ovim istim intezitetom koriscenja a ovaj jedva izgura 48 sati u GSM-u...

pa samo uporedi velicinu ekrana, brzinu procesora, baterija je ja mislim ista *1230mAh, i dodaj na to da je tel vec godinu dana star (znaci jedno 200-300 ciklusa punjenja baterije), i dobijes rezultat da drzi sasvim OK. Meni sa stock baterijom wifi always on, 2G always, i prakticno nikad nisam 2 dana izgurao. Sa 1600mAh ponekad izgura 2 dana i 1 noc, uglavnom ga ipak punim svaku noc...

Stock gb sa sense-om jede bateriju zestoko...ma sta mu radio. Moj predlog:
root + cm 7.2 i za isti nacin koriscenja imaces garant 2.5 dana a mozda i vise.

pa samo uporedi velicinu ekrana, brzinu procesora, baterija je ja mislim ista *1230mAh, i dodaj na to da je tel vec godinu dana star (znaci jedno 200-300 ciklusa punjenja baterije), i dobijes rezultat da drzi sasvim OK. Meni sa stock baterijom wifi always on, 2G always, i prakticno nikad nisam 2 dana izgurao. Sa 1600mAh ponekad izgura 2 dana i 1 noc, uglavnom ga ipak punim svaku noc...

Gde si nasao da uzmes tu bateriju od 1600 i koja je marka?

Uros Novakovic je napisao(la):
Stock gb sa sense-om jede bateriju zestoko...ma sta mu radio. Moj predlog:
root + cm 7.2 i za isti nacin koriscenja imaces garant 2.5 dana a mozda i vise.

Hvala na savetu ali trenutno nemam vremena za proucavanje tih modifikacija a ne bih nesto na brzinu pa da brickujem phone...

Treba da budes zadovoljan da ti izdrzi od jutra do veceri kad krenes na spavanje :)
Ja sam problem resio kupovinom duracell baterije koja puni druge uredjaje putem usba i to zavrsava posao.

Gde si nasao da uzmes tu bateriju od 1600 i koja je marka?

Hvala na savetu ali trenutno nemam vremena za proucavanje tih modifikacija a ne bih nesto na brzinu pa da brickujem phone...

Anker, preko ebay-a

Baterija je takva kakva je, Android je za igranje i puni se svako vece, ko iskljuci ovo ili ono, za njega nije, eventualno 3g mreza posto ova nasa nije ni...

Telefon cetvrti dan mi je sve bolji, tj, ja sam sve zadovoljniji. I manja baterija uz veci display drzi otprilike kao SGSI. Imao sam samo problem sa WiFi-om, resava se lako a i to je samo kod nekih rutera. Nazalost, bas kod mojeg... :) To je kao uobicajen problem kod Android 2.3.6 verzije, resava se postavljanjem fiksne IP adrese na 195.168.1.253 itd...

Zbog toga sam resio da predjem na Klokanov ICS... Rutovanje se sada najlakse radi sa aahc alatom, pored njega je potrebno skinuti i naravno zeljeni ROM i odgovarajuci downgrade ROM, nedaj boze, kao sto je i meni zatrebao... :) Da rezimiramo, pokrene se aahc alat koji proveri verziju ROM, pita moze li da skine stariju, Yes naravno, aahc sve sam uradi, skine ROM sa neta, rutuje, s- off-uje i onda restart i nece da se (po)digne... beo ekran do jutra... Baterija napolje, Volume Down i Power zajedno, udje se u fastboot, kabal u tel, overi se fastboot, na kompu se pokrene skinuti RUU i ispocetka... I kod Sljamsunga sam uvek praktikovao wipe svega i to savetujem svakome... Ovaj tel vise nije toliko atraktivan ali ako zatreba kome pomoc, neka se javi na PP...

A da opet problem sa WiFi-jem... :)

pa ces da drzis telefon na suncu dan-dva da se pripuni? Jer za 2 sata sigurno nece;)

Ne znam kako funkionise, pa pitam... :) Koliko pise u specifikacijama, punjac ima svoju bateriju, drzis (solarni :) ) punjac na suncu i napunis je, kad ti zatreba struja, mozes da ga dopunis i u ladovini... :) :) :)

ne vidim neku prakticnu primjenu, sem ako ne ides na kampovanje u neku divljinu i sl...

Ma pusti bateriju, nek; traje od ujutro do uvece, dosta je... :) Nego...

Nego meni Ice Cold Sandwich by LorD ClockaN puce drugi put puce za 48 sati, zabaguje gadno i otkaze pozadinsko osvetljenje dumica, oba puta isto... :( Nista ne pomaze restart, samo Wipe Data itd...

Kad' mi drugi put puce, ubacio sam aospX 1.0.0-BR1, jeste beta ali mi izgleda Slim, nista Apex, nista Nova, rekao bih skoro cist ICS...

Malo je telefon zastareo a i nije nikad ni bio toliko popularan kao moj bivsi SGSI pa i nema toliko dobrih ROM-ova, bar tako mislim... Pojavljivanje zvanicnog ICS-a ce doneti dosta dobrog, prave drajvere pa od njega kad' se napravi Slim, bice to pravi ROM...

LC ICS je po meni barem trenutno jedan od najboljih ROM-ova za ovaj telefon. Koristio sam ga od verzije 2.0 i redovno se update-ovao na novu verziju zaključno sa 7.4, mada mislim da je serija 6.x bila najbolja. Od prve instalacije nakon rutovanja, samo par puta sam radio wipe svega, od verzije 4.x nisam nijednom, jer je skript za update sam radio wipe onoga što MORA.

Poslednja izmena:
Istina, kazu da je LC naj pa sam od njega i poceo, nemam prava da pricam negativno posle prvog iskustva ali zabagovao mi je dva puta u dva dana... Stari Windowsi su znali da ne "legnu" lepo prilikom instalacije, kao da je i sa Andro*****om to slucaj a moguce je i da neka kombinacija programa nije dobra za njegovo zdravlje... Za sada, vise od 24 h, :) aospX 1.0.0-BR1 mi vrsi posao... :)

Poz,napokon i ja kupio ovaj phone,mene samo interesuje ako neko ima neki dobar sajt
za skidanje igrice za ovaj phone bio bi zahvalan
ili nek nakaci link,hvala.

Nazad
Vrh Dno