Šta je novo?

GeForce GTX 690 Thread

Hmmm, njam njam, samo cena je uh uh. 🙁

Kartica je zaista moćna, nema šta, svaka čast. I najlepša je kartica ikada, govorim naravno o default dizajnu Nvidie. Samo cena je PREVISOKA.

Nazalost Kosta u pravu si..Cena je definitivno jaka,bar ove prve mada nesto ne ocekujem pad uskoro..

http://www.fs-it.at/Store/ProductDetails/101327

http://www.computeruniverse.net/products/90461762/asus-geforce-gtx690.asp?agent=288

Ako cena padne,definitivno se karta isplati jer odradjuje posao za dva GTX 680 a ima bolje karakteristike !

Poslednja izmena:
Zotac GTX 690

8ziUo.jpg

^ Bas stvarno... pa ovo je toliko dobro odradjeno da zaista ne znam da li ce se iko usuditi da radi neko nereferentno hladjenje.... ovo em izgleda odlicno, em radi posao odlicno 🙂

GTX 690 vs ASUS HD 7970 DirectCU II CF

Dzabe i visi klokovi..
7970 DirectCU II ima defaultni klok od 1010 Mhz ali je i to u CF modu nedovoljno da se priblizi performansama GTX690.
nVidia ima zaostatak u igrama kao sto su Metro 2033 i fale malo performanse u Crysis 2 (koliko sam ja primetio) tako da driveri treba da odrade svoje sto ce se u skorijoj buducnosti i desiti..

Covek lepo kaze,sto se tice sintetike ATI pokazuje i dobre rezultate ali sto se tice gaminga performanse padaju..
Rec je o rezoluciji od 2560x1600 ..
Najcudiniji mi je rezultat u igri AvsP obzirom da je naklonjena AMD kartama..

I u ovakvom izdanju/Asus kvalitetu ove dve karte su veca investicija od GTX690 !

Poslednja izmena:
CPU Scaling and the GeForce GTX 690

Vidim da niko nije pomenuo pa cu okaciti.
Evo tabela kako se koji CPU ponasa u odnosu na kartu tj koliko snazan CPU je potreban da bi izgurao potencijal GTX 690.
Bulldozer failuje zestoko..Definitivno nije preporucljiv za ovakvu vrstu setup-a!

n6xsf8.png

511 W. idi begaj bre. što je previše to je previše. Pa onda ispada da korisnik mora da ima minimum 1000 W napajanje da bi sve kako treba radilo, jer tih 511 vati je više nego duplo...previše.

Ali dobro, znalo se unapred da za ovo čudovište treba imati i adekvatno napajanje, pa ne verujem da je sve ispod 900 W dobro rešenje za ovo čudovište.

511 W. idi begaj bre. što je previše to je previše. Pa onda ispada da korisnik mora da ima minimum 1000 W napajanje da bi sve kako treba radilo, jer tih 511 vati je više nego duplo...previše.

Ali dobro, znalo se unapred da za ovo čudovište treba imati i adekvatno napajanje, pa ne verujem da je sve ispod 900 W dobro rešenje za ovo čudovište.

Covece, 500W je za ceo sistem...

Mislim da se tih 511w odnosi na celu konfiguraciju, bar sam ja tako razumeo...

EDIT: Nex je bio brzi 🙂

Nešto sam se bio prebacio, ok onda. Hvala.

hahaha,cena kod nas je i vise nego odlicna, cist primer i daljeg vazenja zakona u srbiji 1$=1E, jer je u europi/sad/kanadi evga model oko 1050$ :eyebrows:

Po mom misljenju, cena ove kartice je realna, sobzirom na to da ima performance kao 2X 680 SLI.
i jos trosi manje struje od SLI, dakle moze da radi na napajanju od 750W.
i niza je buka (db).

Ko planira da kupi 680 SLI, bolje neka uzme jednu 690

GeForce GTX 690 - On your average system the card requires you to have a 750 Watt power supply unit.
GeForce GTX 690 SLI - On your average system the cards require you to have a 950 Watt power supply unit as minimum.

Poslednja izmena:
Trosi manje struje jer je downclockovana, uradi to klasicnim 680 i smanjices potrosnju takodje. Tih 950W ne znaci da je potrosnja 200W veca za 2 karte.
Ja bih, kao i 99% drugih, uzeo 2 komada odvojeno, mada je to cist overkill

Trosi manje struje jer je downclockovana, uradi to klasicnim 680 i smanjices potrosnju takodje. Tih 950W ne znaci da je potrosnja 200W veca za 2 karte.
Ja bih, kao i 99% drugih, uzeo 2 komada odvojeno, mada je to cist overkill

Obori joj klokove i u SLI ce biti sporija od GTX690.
Nije samo stvar u klokovima koliko u optimizaciji cele karte.
Realno gledano isplativija investicija je GTX690 i ekskluzivnija,cak se i vise klokuje.
Ali bih se slozio sa tobom da je bolje uzeti karte odvojeno samo iz razloga koje sam i ranije navodio jer
takva karta kasnije mnogo gubi i teze se prodaje .

Nazad
Vrh Dno