Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Dobro, hvala. Jos jedno pitanjece, znam da sam dosadan, ali moze li se preko odina (ne mobile odina) ubaciti rom koji sam skinuo sa neta direktno ili bih morao da ubacim 2.3.6 open germany pa onda preko kiesa da radim update?

Ne vidim sto ne bi moglo.

Ja sam upravo direktno preko Stunnera utuko stock ICS. Uradio sam to iz Mobile Odina i nisam ga wipeova. Ako budete citali Stunnerov thread videcete gomilu glupih i komplikovanih saveta kako treba izvrsiti prelazak na stock, ja sam ih izignorisao.
Nakon instalacije, nije hteo nikako da se digne, onda sam iz recoveria uradio full wipe i sve se diglo bez problema, cak mi se i google backup odma aktivirao i sve mi instalirao (da sam znao da ce ovo raditi odma bi ga wipeovao).

Poslednja izmena:
Ja za sada ostajem na AOKP ROM-u. Mnogo je bre ruzan ovaj Samsungov ICS ROM, ne mogu ocima da ga vidim.

Posto nikad nisam radio update sa nerutovanim androidom, kako najlakse da updatujem? Skinem ovaj fajl i?

Jel mi brise sve aplikacije? Cime da uradim backup a da ostanu sve aplikacije? Da napomenem da je stock rom

Pa valjda ga samo ubacis iz PC Odina. Posto je stock rom nece se pojaviti trougao pri dizanju. Nek neko potvrdi ko je to radio.
Ako odaberes opciju Wipe onda ce ti pobrisati sve aplikacije, medjutim ako ti je upaljen Google backup onda ce ti sve sam isntalirati pri prvom logovanju na tvoj account. Takodje mozes koristiti i Titanium Backup. Ako ne odaberes Wipe opciju onda ce ti ostati aplikacije, ali mozes doci u situaciju kao ja da nece da se bootuje telefon, mada posto ti imas stock rom nadam se da mozes proci bez toga.

Poslednja izmena:
Posto nikad nisam radio update sa nerutovanim androidom, kako najlakse da updatujem? Skinem ovaj fajl i?

Jel mi brise sve aplikacije? Cime da uradim backup a da ostanu sve aplikacije? Da napomenem da je stock rom

Ja sam skinuo ICS, instalirao ODIN v1.85. Iskljucis telefon, stisnes zajedno Vol Down+Home+Power i udjes u download mode, potom Vol Up, zatim nakacis na USB kabl, sacekas da instaliras drivere ili instaliras kies (Kies ne sme da bude upaljen pri update-u - ugasiti ga iz task bara). Upalis Odin i kad prepozna telefon u PDA polje ubacis .tar.md5 file i pritisnes START. Pazi samo da ne bude stiklirano Re-Partition. Znaci samo Auto Reboot i F. Reset Time. Za pet minuta imao sam ICS. :)

P.S. Ja nisam uradio nikakav back-up. Neiskusno, nema sta. :p

Poslednja izmena:
Hvala za odgovore.

Sto se tice titaniuma, pise da je samo za rootovane telefone

preko telefona mi ne daje update, ali cim sam povezao sa kies-om izbacio mi update .. samo povezitekies i to je to

Sad sam bacio pogled na youtube, izgleda identicno, sa nekim malim razlikama. Mogli su bar da promene tranziciju u 'applications', kao sto su uradili na transformeru. Bezveze..

Sta mislite, jel ce moci da se odradi kao na sgs3 ona opcija pop up video? To mi se mnogo svidja

Popup video postoji odavno i nije ga izmislio Samsung vec neki lik na XDA.

Ja sam skinuo Laza sto ostavio link, i preko odina odradio. Sve radi. Prvo sam probao ota, promenio kod za FR, nadje update, skine, instalira, kaze uspesno, pogledam isto 2.3.6. Zato sam Odin koristio. Ono ste me posebno obradovalo je to sto su odradili opciju za koriscene tastature jednom rukom- i u dialeru i kucanju poruka, mailova, itd..odlicno. Sad niko vise ne moze da se zali :)

Thumbs up samsung!

Jel zna neko kako bih mogao da se uradi root na ovom ICS rom-u? Ja promenio CSC odradio upedejt preko KIS-a sa kompa ..Prvo nije prepoznao fon ,imao sam speed mod kernel.Ubacio CF root kernel i onda je uspelo :) Jos samo da nadjem nacin da ga rutujem,pa ako neko zna link za uputstvo,hvala unapred !

Jel zna neko kako bih mogao da se uradi root na ovom ICS rom-u? Ja promenio CSC odradio upedejt preko KIS-a sa kompa ..Prvo nije prepoznao fon ,imao sam speed mod kernel.Ubacio CF root kernel i onda je uspelo :) Jos samo da nadjem nacin da ga rutujem,pa ako neko zna link za uputstvo,hvala unapred !

Jel ti vidis sta si napisao?

ma pobrkao sam redosled :) i bio sam jakooo umoran sinoc :) Hteo sam reci da nisam mogao ubaciti ICS zbog speed mod kernela ..Uspelo je kada sam ubacio CF root

Sad kada imam ICS system nije rootovan ,da li se to takodje resava istim CF root kernelom?
Nadam se da sam sada pojasnio :)

Poslednja izmena:
Vec sam poceo da se brinem :)
Inace jel sve radi na ICS-u? Nema nekih skrivenih bugova? Duple poruke, nemogucnost promene 2g/3g...itd? Zamolio me drugar da mu odradim, ali nece da predje sa GB na ICS ako mu nesto ne radi.

P.S. Bozo, ovo se ne odnosi na tebe, znam da kod tebe sve savrseno radi. ;)

Vec sam poceo da se brinem :)
Inace jel sve radi na ICS-u? Nema nekih skrivenih bugova? Duple poruke, nemogucnost promene 2g/3g...itd? Zamolio me drugar da mu odradim, ali nece da predje sa GB na ICS ako mu nesto ne radi.

P.S. Bozo, ovo se ne odnosi na tebe, znam da kod tebe sve savrseno radi. ;)

:D Za jedan ceo dan koriscenja nisam primetio niti jedan bag, fc i ostalo. Za sada radi kako treba :D Mada sto se tice fc-ova, mnogo nas koristi razlicite apps pa tako i sami znate da neke nisu kompatibilne sa ICS, tako da moze izazvati probleme. Jos fluidnije radi, tako da od mene +1

:D Imam samo dve aplikacije sa marketa ,nisam stigao mnogo da ga koristim od sinoc mada mi deluje sve ok za sada

Društvo, ajde mala pomoć.

Kies nije hteo da mi vidi opciju za update pa sam morao da promenim onaj coutry code. Izabrao sam (TOP), uradjen je factory reset. Posle ovoga Kies je odmah prijavio da postoji update za telefon. Uradjen je update preko Kies i situacija je sledeca. Kies prijavljuje:

Current firmware version: PDA:LA6/PHONE:LA4/CSC:LA1 (TOP)
Lateset firware version: PDA:LA6/PHONE:LA4/CSC:LA1 (TOP)

U telefonu je i dalje Gingerbread. Dakle u telefonu piše:

Android version 2.3.6
Baseband version N7000XXLA4
Kernel version: 2.6.35.7-N7000XXLA6-CL907431 dpi@DELL174#2
Build number GINGERBREAD.XXLA6

Dakle šta dalje i kako do ICS? Ako može neki guide imajući u vidu da sam ex iOS user....

Poz

Ako ces prko Kiesa, onda moras da stavis da country code bude za nemacku (ne znam koji je).

Nego da ne trazim, kako se najlaske menja taj kod?

Vrh Dno