Šta je novo?

HTC One X

Ko odradi update nek okači sliku po sunčanom danu u originalnoj rezoluciji.

officially ću da umrem koliko je dobar telefon...
ne slušajte hejtere, ne čekajte s3, uzmite HOX I uživajte u životu...
neverovatno iskustvo, s obzirom da sam pre tačno dve godine mislio da je jako teško napraviti bolji telefon od originalnog desirea...
btw, oba sam uzeo u vipu , da kucnem u drvo, ni sa jednim ni sa drugim nikakvih problema :)

Jel si nabacio neku futrolicu? Javi ako nadjes negde :beer:

Screenshot_2012-05-10-14-28-34.jpg

Evo slika sa novog Development Kernel-a.
Nadam se da ce uskoro da bude Koriscen u Romovima!

A oce mozda takav kernel nekad doci OTA update-om?

Ovo je custom kernel i kao takav "verovatno nikada" nece doci OTA update-om.
HTC ima svoje developere, ovo su Custom kerneli koje pravi zajednica (koja ne radi za XYZ proizvodjaca)

recimo na mom prethodnom DHDu, nijedan Officijalni kernel nije bio resavao problem 3G Drain-a
ali LorDMod je resio jos u prvom build-u

off: jel znaš možda na čemu je radio (tj šta je promenjeno) da bi smanjio potrošnju energije u vezi 3g protoka?

Pošto i ja razmišljam da uzmem ovaj telefon, da li neko od postojećih korisnika može da mi odgovori na dva pitanja:

1. da li su slike zaista ovakve kao u ovom testu:
http://www.mobile-review.com/review/htc-one-x.shtml

Ako su ovakve, onda One X ima g...o od kamere. Trenutno je to jedina stvar koja me odbija od One X . Nemogućnost promene baterije i nedostatak mikroSD slota ću prežaliti, ali ovako nekvalitetnu kameru teško.

2. da li neko od vas ima beli, i ako ima kako stoji stvar sa prljanjem? Beli mi se stvarno svidja, al ne bih voleo da za 20 dana bude "prljavobeli":p

Poslednja izmena:
da si samo dve prethodne strane procitao .. ;)

1. kamera NIJE losa, los je softver koji se bavi kamerom. svaki od dva zvanicna update-a je poboljshao kameru, poboljshace je jos, definitivno.

2. prlja se. od farmericama se prlja na plavo, verovatno i od jos raznih stvari.

off: jel znaš možda na čemu je radio (tj šta je promenjeno) da bi smanjio potrošnju energije u vezi 3g protoka?

Ako mislish na LordMod kernel, koliko ja znam
covek je prepisao modul, posto je original 3G modul imao jako cest refresh ciklusa da bi odrzavao konekciju. Sto bi znacilo, ako ti je 3G aktivan iako ne surfujes on odrzava u Background-u funkciju.
Kad se spusti daj ciklus sa 300 na 10 ... nista se ne menja, a cuva bateriju 10 puta vise.

Konkretno ovaj kernel za One X ima dosta ispravki, ali je i dalje revizija originalnog kernela.

Meni se cini da od update-a 1.29.401.7 baterija duze traje. Kameru nisam probavao, jer je skoro uopste ne koristim.

odlično, još ako ne ugrožava funkciju vraćanja, tj ne ugrožava brzinu..na sličnom principu uštede se zasniva fast dormancy o kojoj se dosta pričalo sa S2..

1. kamera NIJE losa, los je softver koji se bavi kamerom. svaki od dva zvanicna update-a je poboljshao kameru, poboljshace je jos, definitivno.

2. prlja se. od farmericama se prlja na plavo, verovatno i od jos raznih stvari.

1. Izvini ali to niko ne zna. Ti kažeš da će softverom poboljšati kvalitet fotografija, ja kažem da bi to već uradili da su mogli tj. da je ovo krajnje stanje.

Daleko od toga da je krajnje stanje, bice peglanja i peglanja, nema boljih testera od samih kupaca i cepidlaka tako da ce biti poboljsanja samo tako.

na s2 kamera je ista od samog početka..ili ako je bilo poboljšanja to su sitnice koje su neprimetne..bio je i upgrade sa Samsung Apps-a koji meni nije doneo ništa novo ako se dobro sećam..Teško da je HTC ostavio toliko mesta za poboljšanja.

1. Izvini ali to niko ne zna. Ti kažeš da će softverom poboljšati kvalitet fotografija, ja kažem da bi to već uradili da su mogli tj. da je ovo krajnje stanje.

Jel ovde niko ne prati temu osim poslednje strane ?

Kamera na One S daje ZNATNO bolje slike, a u pitanju je kamera IDENTICNA kao na One X, sa izuzetkom dedicated chip-a za photo koji se nalazi na One X. Dakle definitivino je softverski problem kvaliteta fotografija, koji treba da se ispegla. I sto kaze jim9, cepidlacite kao da ste svi profesionalni fotograferi pa vam smeta ni sami ne znate sta.

i one s ima dedicated chip, afaik. Drugo, daj neka konkretna poredjenja te ZNATNE razlike, da se i mi uvjerimo....

Pročitao sam ceo thread, i ako se sećam ti nisi postojeći korisnik.

1. Hteo sam odgovor od nekog ko ima One X i koristi kameru. To da ne valja softver, a kamera je super pričaj nekom drugom. Ne sećam se telefona kome kamera u startu nije valjala, a onda su to softverski rešili, pa verovatno neće ni ovde.

2. Opet sam hteo odgovor od nekog ko ima beli primerak i koristi ga. Znam šta piše na netu, hteo sam iskustvo iz prve ruke.

Imaš u Benchmark testu slike pravljene One X-om.
Činjenica je da ima primetnog šuma, ali to je neizbežno na senzoru ove veličine. Naravno, to može dosta da se popravi primenom algoritama za peglanje slike, ali će onda verovatno doći do nekog nivoa gubitaka detalja.

I činjenica je da Iphone4s, Galaxy S2 (pa i S) prave primetno bolje slike.

Onda kupite svi sebi iphone4s i s2 i iskulirate ;) Meni netreba telefon da bi slikao profi slike sa njim, vec za neke druge stvari, kameru sam probao i na skroz ok nivou je za telefon.

Najbolje otidite negde uzmite oneX probajte kameru pa onda odlucite dali vam je to dobro ili ne. Ja garantujem da 90% vas ce biti odusevljeno kamerom.

Poslednja izmena:
i one s ima dedicated chip, afaik. Drugo, daj neka konkretna poredjenja te ZNATNE razlike, da se i mi uvjerimo....

GSM arena ga nije navela, vec samo za One X, moja greska.

Pročitao sam ceo thread, i ako se sećam ti nisi postojeći korisnik.

postojeci korisnik jesam, OneX korisnik nisam.

1. Hteo sam odgovor od nekog ko ima One X i koristi kameru. To da ne valja softver, a kamera je super pričaj nekom drugom. Ne sećam se telefona kome kamera u startu nije valjala, a onda su to softverski rešili, pa verovatno neće ni ovde.

Jako mi je zao sto se ne razumes u tehnologiju i sto si toliko iskljuciv i pricas sa drskim tonom. Hajde kreni od toga da SVAKA optika koja postoji ne slika slike sama od sebe, vec koristi neku vrstu algoritama i chipa koji regulise proces slikanja, od kako postoje digitalne kamere. Sve mi se cini da si pomesao digitalnu sa analognom fotografijom.

nemoj sad da se sokiras, ovo nije uradio chak ni radnik HTC-a vec covek sa XDA foruma, sam, jedan jedini:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1597632

Sobzirom da je HTC limitirao kameru zbog velicine fajlova uglavnom, potrosnje baterije i cega sve ne, ovaj korisnik je odlucio da sam "otkljuca" prave sposobnosti kamere

uncompressed fotografije - uklonjen fabricki limit, nula kompresije. (veci fajlovi)
poboljshan kvalitet fotografija algoritmima
povecan bitrate na 1080p video snimcima
preradjen Camera app

Aj sad zamisli sta moze da uradi onaj Tajvanac iz HTC-a koji je inicijalno i bio odgovoran za programiranje kamere u OneX ?

inace, mod se pegla zbog crash-eva, izlazi v2.0 za koji dan, zato je thread zatvoren

tako da, jos jednom tvoj drski citat:

To da ne valja softver, a kamera je super pričaj nekom drugom.

Ne brate, evo pricam tebi koji se ne razumes, i dodjes na temu da otrujes sa hejtom uredjaj koji je fenomenalan samo da bi drugima iz svog neznanja ogadio kupovinu a u stvari nisi ni trunku upucen kako rade tehnologije na koje bacas hejt.

2. Opet sam hteo odgovor od nekog ko ima beli primerak i koristi ga. Znam šta piše na netu, hteo sam iskustvo iz prve ruke.

opet, na PRETHODNOJ strani se nalazi iskustvo korisnika, sa sve slikom kako se isprljao u farmerkama. ili hoces da taj konkretno covek, ponovo okaci isti post, kao quote na tvoje pitanje .. ? ako ti je to uverljivije ... ?

Poslednja izmena:
Znao sam da ce veoma brzo neko srediti kameru :)
Nema razloga koristiti ovako fabricki limitiranu, pa One S ima bar 20% bolji kvalitet fotografija i malo bolji kamkoder.

Kada se sve ovo sredi, One X ce biti jos kompletniji model, kamera ce biti i vise nego upotrebljiva a to je dovoljno jer nema xenon, tu se stavlja tacka na slucaj lose kamere mada uvek ce biti hejtera :d

+1

Slika objasnila, stoga manite se vise price o 'losoj' kameri.

Vrh Dno