Šta je novo?

HTC HD2

Da li negde kod nas moze da se nabavi metalni poklopac sa zadnje strane, skroz mi se ofucao.

osmirglas ga lepo i ispoliras...extra izgleda

da li neko moze da mi pomogne.. naime, zelim da instaliram android na HTC HD2, u ovom trenutku zainteresovan sam za bilo koji. Do sada, koji god da sam uspio da instaliram, on je potrajao nekih pola sata, najduze, mozda sat.. i onda samo se urusi, pa moram da vadim bateriju i kada ga ponovo upalim, ponovo je instaliran W6.5... U POMOC

to sto si ti radio nije instalacija androida, vec koriscenje androida koji se nalazi na SD kartici.. to i ja radim jos uvek jer nemam m*** da predjem na nand android :)

nemoj da te cudi, vecina tih SD androida su nestabilni.. jedini koji zaista radi odlicno i izuzetno je upotrebljiv (mada i dalje ostaje problem jako brzog praznjenja baterije) je onaj americandroid baziran na cyanogenmod... bolji SD android od njega nema (bar po meni)...

Imam pitanje:
Moze li se na HTC HD7 uraditi sve sto se radi na HD2
Recimo ubacivanje razlicitih romova,android i slicno?

ne znam koliko su kuvari i hakeri bili vredni za hd7... ja sam potpuno ravnodusan prema tom telefonu... ima neznatno drugaciju masku, ispod haube je 99.9% isti kao hd2.. isti hardwer, ista brzina, sve isto...

ne znam koliko su kuvari i hakeri bili vredni za hd7... ja sam potpuno ravnodusan prema tom telefonu... ima neznatno drugaciju masku, ispod haube je 99.9% isti kao hd2.. isti hardwer, ista brzina, sve isto...
Pa verovatno jeste,nego se dvoumim oko hd2 i hd7 jer dosta korisnika kaze da imaju probleme sa hd2,neki lemovi popuste,crkne procesor,neradi touch. Sad ***,kako se kome zalomi,ali verovatno ima neku boljku.

PA TI ONDA uzmi hd7 ako ti bas toliiko znaci, ali nemoj posle da kukas da nema tu fleksibilnost koju hd2 nudi :) :)

evo ja cu ti prodati moj hd2.. samo se strpi do septembra :)
jos mi treba...
a sta posle.. pa videcemo od kretanja cena i sta budu mobilni operateri nudili i pod kojim uslovima...

OK mozda se i dogovorimo :) Samo do septembra svasta moze da se izmenja :)

nista ja ne kazem.... komentar je vise bio sala, nego ozbiljna ponuda.. naravno da je septembar daleko :)

@ Lukisa
Provera HD2:
- da li prednji tasteri (5 kom) imaju dovolan hod, ili su neki potonuli. Obično prvo stradaju krajnji levi/desni.
- skeniraj da vidiš ima li bad blokova
- vizuelni pregled

Ima li neko problem sa FC sistema? nakon instalacije aplikacija ili update-a

Nisam u toku sa temom vec par meseci, pa imam par pitanja.. Koliko sam provalio izasla je novija verzija magldr-a, pa me zanima koja je i kako se sad to update-uje? Takodje bih bio zahvalan da mi preporucite neki dobar rom.. Unapred hvala..

Moj favorit je ipak Hyperdroid, sa fikretovim kernelom. Obavezno uz particionisanu karticu za app2sd.
Ovih dana će izaći Hyperdroid v6.0. Beta radi odlično, ne znam zašto je još uvek ne objavljuju.

Oba predložena ROM-a su CM7 bazirana, nijanse su u pitanju, tako da nećeš pogrešiti koji god da uzmeš.
Na žalost, HD2 scena se prilično osipa. Hyperdroid team (opet!) napušta ključni čovek, i pitanje je kakva če biti budućnost (a već intenzivno rade na CM9 portu).
Ipak za utehu ja da su savremeni ROMovi vrlo stabilni, odlično rade, i zaista izvlače maksimum iz ovog matorca :)

Sad ste me podsetili, ja sam u stavari hteo da pitam kako da update-ujem CWM ? Imam v3.0.0.5 ne znam da li je odgovarajuca.. Probacu hyperdroid, njega sam vec koristio tj. i sad ga imam i odlicno sljaka.. Ovaj link za hyper vec ima fikret kernel? Skroz sam pomesao sve, posto koristim 5-6 meseci vec sljamsungov S2 .. Sto se tice ICS, koristim ga na s2, i mogu vam reci da uopste nisam impresioniran.. Baterija je cak i losija nego na gingeru.. Tako da se i nece puno izgubiti ako nas matorac ne dobije 4.0 ...

Poslednja izmena:
Izveštaj o potrošnji baterije.Na oba aparata ubačen Dorimanx rom.Hd2 br.1 sa kernelom Dorimanx 5,7,setovan na:96 mhz-1,498 ghz,hyper,dedline,za tačno 10 sati sna potrošio je 6 % baterije.Od 3-5 mA,sa 4 kratka pika,koja se kreću od 12-33 mA.Hd2 br2,sa kernelom Dorimanx 6,5D,setovan na:245 mhz-998 mhz,smartassV2,dedline,za 14 sati ima potrošeno 8% baterije (3-5 mA)sa dva pika od 25 mA i 35 mA.Battery Monitor Widget Pro (history).Ova dva telefona imaju originalne baterije,koje će za dva meseca napuniti dve godine.Treći hd2 je setovan kao drugi,sa istim romom i kernelom,ima bateriju pojačanog kapaciteta,staru 4 meseca za 9 sati ima potrošeno 10%,što dovodi do zaključka da je stara htc-baterija bolja od nove no name.

Poslednja izmena:
HyperDroid-CM7-v6.0.0 je stigao.Probam ga 2-3 sata.Odličan je,DPI je na 160,dolazi sa aroma instalerom.Prvi utisci su dobri,sve ide glatko , brzo.Fikret se malo muči da se poveže sa Wi-Fi,ubacio sam Dorimanx kernel 5,7,koji se povezuje u roku od 3 sekunde.Prvi utisci OK.

Nešto kod tebe ne valja. Fikret kernel je rock stable, bez po muke se kači na sve WiFi mreže koje redovno koristim. Taj 2.16 kernel je prisutan već dosta dugo.
Pretpostavljam da si pre flešovanja uradio full wipe?

Nešto kod tebe ne valja. Fikret kernel je rock stable, bez po muke se kači na sve WiFi mreže koje redovno koristim. Taj 2.16 kernel je prisutan već dosta dugo.
Pretpostavljam da si pre flešovanja uradio full wipe?

Ne obrisao sam samo dalvik keš.CM 7 preko CM 7 može bez problema.Hoću da ga zadržim nedelju dana zbog probe zato nisam uradio onako kako treba.Radi super,samo mi ne odgovara DPI (mnogo je sitan).An tu tu pokazuje 2770,što je zavidan skor (svaka čast tvorcima ovog roma).

Molim za jednu malu pomocj.
Zaboravio sam, a iskreno neshto mi mrsko da trazhim... jer znam da ovde ima puno ljudi koji znaju i voljni su da dele znanje ("sharing is caring") :
Hocju da promenim servere za GPS lock
edit-ujem file system/etc/gps.conf
NTP_SERVER=2.rs.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org

Ali necje da mi sachuva promene.

Koristim ES File Explorer i njegov text viewer and editor.
Rom HyperDroid-CM7-v6.0.0 @ Fikret

Hvala u napred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno