Šta je novo?

Novi HTPC? Raspberry Pi

Pa ovih 38.65£ je 60$, a ne 35$...

Mi ne placamo njihov VAT* tako da bi za nas trebala da vazi ta 27.25GBP cena.

*Sta god sam narucio iz EU i pitao za odbijanje VATa - VAT su mi odbili.
Ako bih to propustio, oni bi (mudrice) povecali prodajnu cenu, a VAT prikazali kao 0.

jel ima sta od one price da se naruci preko nekog kod nas?

moze li na ovo cudo neki win ?

8ica..na 256MB RAMa :p

osmica bi trebalo fino da radi na 256mb rama jer je dizajnirana za slate.

al to sad neje bitno. nego, može li neko da obelodani kolko traže nišlije iz tagora za raspberi ?

Koji lopovi...baš da vidim kolika će finalna cena da bude...
Pi se ionako prodaje ispod proizvodne cene, u cilju promocije "struke", tako da kažem (podivljali PC konzumerizam se već dovoljno odrodio od struke), i alternative x86 svetu. Info iz druge ruke.

Poslednja izmena:
osmica bi trebalo fino da radi na 256mb rama jer je dizajnirana za slate.

Koliko ono minimalno treba rama za WP7 ? :D
Mislim, bude i toga ... jednom kad predstave ARM9 dual core Raspberry s gigom rama. Veće je pitanje koja je Microsoftova ciljana platforma, navodno ciljaju 4 ARM čipseta. Teško da je Broadcom jedan od njih.

Ne prodaje se ispod proizvodne cene.

Steta sto ga jos niko nabavio da cujemo utiske iz prve ruke, generalno na ovo moze da se ubaci i baterija i imate prenosivi jeftini racunar.

Dobro na ekran sam mislio tv, ili neki monitor sa hdmi, tipa kod nekog si imas svoj racunar, ko sto je cloud samo na srpski nacin :)

Ovo se napaja preko microUSB porta? Treba da se nabavi neki noviji punjač za mobilne i radiće ili treba nešto komlpleksije?

Punjac, USB Hub nije bitno koja je varijanta dok isporucuje dovoljno struje. Mislim da se trazi 700+mA.

Dobio sam "pozivnicu", tj. autorizacijski kod, sa RS Online i narucio primerak (max. 1kom). Uz Pi se odmah moze naruciti i LAN kabl, HDMI, kompozitni, audio kabl, SD kartica, SD kartica sa OS itd. Sve se to moze nabaviti i ovde, pa sam preskocio te dzidza-bidze.

Cena sa postarinom je 33,68€ (27,xx Pi + 6,xx postarina).
Moze se platiti i u GBP ili USD (ako neko ima te kartice, a nece konverziju).

Posiljka krece u roku od 4 sedmice sto ce reci da im jos nije na stanju :)

Visa Virtuon, Rajfajzen. Daje opciju: Credit card i Paypal, ali regularno prima i debitne :)

Vrh Dno