Šta je novo?

Novi HTPC? Raspberry Pi

Ostalo je da cekaju potvrdu da ce porucena roba stici, nece uzimati avans nikom za sad dok ne bude definitivno potvrdjeno od strane farella, cena bi trebalo da je ta koju sam gore okacio za jaci B model, posto je farel potvrdio da nema greske na sajtu.....

Javicu ovde cim dobijem informaciju bilo kakvu.

Ja sad više ništa ne razumem.
- Juče sam mogao kao fizičko lice da kupim u Microdisu, danas ne mogu. Traže da kupim od nekog lika po 5.000din.
- Danas ti u 12:15 takođe ne možeš tamo da kupiš i tražiš od nekog uslugu da ti kupi.
- Sad u 14:00 ti možeš da kupiš od njih kao fizičko lice i to skuplji model po manjoj ceni iako sam ja juče dogovarao B model za 4.400din.

:shock:

Gde sam ja napisao da mogu da kupim kao fizicko lice ?

Imaju volju ljudi da prodaju, nemaju fiskalnu kasu i ne mogu fizickom licu da prodaju, snadjes se sam za firmu neku ili kupis preko mareta za 10% vecu cenu, ne znam sta ti nije jasno, kad sam lepo hronoloski sve napisao kako jeste, samo odvoj vreme i lepo procitaj postove kako idu...samo sto sad ne moze niko da kupi sto sam vec napisao zasto i kako.......idi i kupi ti kod njih ako mozes pa pisi ovde. :)

Poslednja izmena:
Ukratko da vam opisem proceduru za Tagor, koju koristim zadnje dve godine.

U mail stavite model, farenll kod i komada koliko hocete. Napisite da odmah potvrdjujete narudzbinu, posto ce u suprotnom prvo slati ponudu, pa vi treba da je potvrdite, pa bla bla bla... Ostavite adresu gde zelite da vam kurir (koriste City Express ili BEX) donese paket i vaš kontak telefon.

Ja potvrdjujem narudzbinu odmah zato sto znam koliko ce me sta izaci. Formula koju u tagoru koriste je: Funte x kurs ka evru x 1.1 (marža) x 1.18 (PDV). Za carinu ne znam, to ide od artikla do artikla, ali do sada nisam video nikakvo odstupanje od ove formule vece od 100 din. Za jaci model ocekujte oko 35e a za slabiji oko 25e, + 200 i kusur dinara za kurira (ovo je malo naslepo, posto ne znam tacno cene).

Mail saljete na ovu adresu [email protected].

Porudzbine za farnell idu svakog ponedeljka, dead line je oko 13 - 13:30. Obzirom da imam naviku da saljem narudzbine jedan sat pre roka, obicno pozovem coveka kome sam poslao mail, cisto da potvrdim da je primio mail i uprosledio narudzbinu.

U zadnje vreme posiljke stizu kod njih u utorak ili sredu sledeće nedelje, ako nije guzva poslace vam isti dan, ako jeste onda sledeci. Mene obicno magacioneri pozovu na mobilni pre nego sto posalju paket.

Poslednja izmena:
Gde sam ja napisao da mogu da kupim kao fizicko lice ?

Imaju volju ljudi da prodaju, nemaju fiskalnu kasu i ne mogu fizickom licu da prodaju, snadjes se sam za firmu neku ili kupis preko mareta za 10% vecu cenu, ne znam sta ti nije jasno, kad sam lepo hronoloski sve napisao kako jeste, samo odvoj vreme i lepo procitaj postove kako idu...samo sto sad ne moze niko da kupi sto sam vec napisao zasto i kako.......idi i kupi ti kod njih ako mozes pa pisi ovde. :)

1) Nisi napisao direktno, ali kako si počeo da širiš priču sa mdisom i modelima i cenama, izgledalo mi je kao da su nešto smislili. Koga više briga ovde što se ova sad rastrčala i koliko košta kod njih kad ne trguju sa fizičkim licima? Jedino možda tog Mareta.
2) Juče su mi napisali da ću ipak moći da kupim kao fizičko lice - danas ne može.
3) Veleprodaja može da proda fizičkom licu. Pošto nemaju kasu, uplata se radi preko uplatnice. Kao šifra kupca se upisuje JMBG. Verovatno je to zbog maloprodaja ispod njih i ja to poštujem. Zamerka je što su to mogli i juče da kažu...
4) Ja se tebi divim kako si ti uspeo da moju zbunjenost sa "može-ne može" situacijom koje se menja iz dana u dan shvatiš kao neko prozivanje ili šta već... Izvini, neću više nikad da te citiram i pitam za pojašnjenje - obećavam. :d

Ja kad kupim, napisacu mini review, nije ovo neki poseban uredjaj ali radice poslic kojem je namenjen.

Ma, ovo je super po ceni za koju se prodaje. Kad vidim da su Plug PC modeli po 150-200 evra, bokte, pun HTPC sastavim za taj iznos...

Pitam se da li ovo cudo moze da posluzi kao LAMP server? Ima malo memorije za tako nesto :/

Pitam se da li ovo cudo moze da posluzi kao LAMP server? Ima malo memorije za tako nesto :/

mozda mozes da zalemis jos 256MB, kao na Apple II :D

hardware_mem_mod.jpg

sad procitah da ce moci da se potera RISC OS - xex, ARM se vraca kuci :)
jel neko koristi RISC OS? kakav je svakodnevni rad?

Jel konačno probao neko kod nas ovo? Kako zapravo pušta 1080p sadržaje. Imam ideju da nakačim ovo na samsung d5000 i dobijem praktični smartTV. Čini mi se izvodljivo, jeftino i pre svega bolje rešenje od onih samsungovih smart televizora koji mi se nisu sviđali pa nisam ni hteo da plaćam razliku do d5500. Usput imam razvučene mrežne kablove po stanu i lakše mi je preko mreže da puštam sa kompa filmove nego da provlačim hdmi iz druge sobe. Koliko košta dobar hdmi kabl od 10 metara koštalo bi i ovo čudo. Samsung d5000 može preko mreže puštati filmove ali mu je plejer stvarno rudimentaran.

Kako da proba kad je sve rasprodato još prvog dana...čeka se nova tura

sa 700 Mhz i 256 RAM-a bi cak i moglo nesto da se smisli ali bi morao da izbacis "M" deo iz LAMP-a :) Naravno neka brza SD kartica pa da se budzi nesto sa swap particijom.

LAMP baš nategnuto, verovatno ne uopšte, LAPP ili LEPP bi već mogao. Baza će svakako da bude mikronskih dimenzija.

Dobro ne mora Apache, moze nginX. Ne mora MYSQL, moze PGSQL ili SQLite :)

Pa, to ti kažem, LAPP (Postgre) ili LEPP (Nginx + Postgre).

Koji distro bi stavili? Vidim da je i Arch postao dostupan tako da izbor polako raste.

Ja nisam skapirao samo jer ovo dolazi sa OS om ili sam dizes sta ti je volja ?:)

Skineš šta ti odgovara, staviš na sd karticu i vozi.

Moze neko da potvrdi da stvarno radi sve ovo? Planiram da kupim pa da ne bacam pare...

ja sam uzasno nestrpljiv da vidim prve utiske =]

Farnell UK - preorder 38.65GBP

A koliko se secam rs-online najavio da ce kod njih da bude
21,65GBP uredjaj + 4.95GBP postarina

Poslednja izmena:
Koji lopovi...baš da vidim kolika će finalna cena da bude...

P akko lopovi? nudi ti isporuku po toj ceni, svuda u svetu (ukljucujuci i srbiju).

Ae nadji nekoga ko ce ti isporuci bilo sta u srbiju po toj ceni?

Koliko se ja sećam, ovi što su napravili Raspberry su naveli 35$ za model B + troškovi isporuke..ovo će biti iznad tih njihovih zagarantovanih 35$ jer je ovo preorder cena..zato se pitam koliko li će biti kada dobiju na stanju rp

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno