Šta je novo?

Novi HTPC? Raspberry Pi

pocela prodaja:

http://www.osnews.com/story/25661/Raspberry_Pi_launch_turns_into_frenzy

...

The retailers were totally not prepared for what was coming their way.

Over Twitter, Liz from Raspberry Pi did state they had warned the retailers - but apparently the message didn't get through or wasn't taken seriously. The sites were completely unreachable for hours, and when you did get through, you were redirected to pre-order pages. Liz' frustration was palpable. To make matters worse, there was a lot of confusion about whether or not people in the US could place orders.

LOL, danas je farnell-ov sajt bukvalno popucao po šavovima od naleta interntet saobraćaja. Nekoliko 1000 komada prodato u roku od 15ak minuta. Koliko vidim cena će biti oko 21 funtu, znaci preko nasih zastupnika bice oko 35e. Sad jos samo da sacekam koji mesec pa da imam sansu da ugrabim jedan.

Poslednja izmena:
Novi Apple II :).
Nego, ima li neki Tutuntu da se vrti gore, kao pravi OS ?

Ja nisam uspeo ništa da naručim...ne možeš da dođeš na red :p

Fedora Linux je distribucija koja za sad radi na njemu....

Inace, postoji zastupnik firme koja ga prodaje i u Srbiji. Cena je negde 10-15% veca u odnosu na onu na sajtu. Trenutno se ceka po mesec dana. Firma se zove Microdis, tel je 011 3295003

Sad sam zvao. Zena nije u kancelariji, pa joj se preusmerava poziv na mob.

Zamolila me da joj napisem mail na [email protected] Valjda je tako lakse zbog tacnog pregleda.

Javim dalje :)

Svih 10 hiljada je otislo. Sad se ceka mesec dana da ove dve firme kojima su dali licencu ne krenu da iporucuju nove kolicine.
Zna li neko kolika je postarina?

to se nece znati dok ne dodju uredjaji kod njih. Tako meni pise na mom preorderu... ali ne verujem da ce biti nesto mnogo, odnosno da nece prelaziti tih 10-15% odsto ako bi se kupovalo kod nas. Ja sam bio nestrpljiv pa sam narucio iz UK:)

Inace pominje se da je sve prodato nakon 15 minuta, a da je na sajtovima bilo po 600 upita za registraciju u SEKUNDI :) Drugim recima, desio se masovni DDoS napad :)

Poslaše mi mail iz Microdisa. 4.400 sa PDVom. Napisah da naručujem, a oni meni koji mi je PIB i matični broj firme. Napisah da sam fizičko lice i sad je muk :d
Ne misle valjda da im ovo bude VPC?

Po mom nekom iskustvu sa UK, shipping and handling bi mogao biti 4-10GBP.

jao, da, zaboravio sam na to, rade prodaju samo pravnim licima... mislim da je 4400 tu negde. Meni pise cena 26,55 funti sto je oko 32 evra. I ako uzmes u obzir shipping and handling u tom rasponu, to je to.

Evo sad me zvala gdja/gdjica koja radi tu katalošku prodaju tamo. Pita me šta je to kad ima toliko poziva za narudžbu... Zaboravih da je pitam za to pravno-fizičko lice. Kaže da će me obavestiti sutra kad će da bude raspoloživo :D

Djapaan napravio si im posla da bi trebali da te časte :D

xaxaxa navedite mene kao refferal :) vrlo me interesuje da li bi me kontaktirali :)

Žena je veoma ljubazna i prijatna.

Odgovorila mi je na mail. Kaze da će smisliti nešto.
Inače, kupovao sam pre od veleprodaja. Platiš im uplatnicom i daš im JMBG. Verovatno će se setiti toga.

Djpaan, hvala za info :)
Ako ne budu oni uradili refundaciju, ja ti platim pivo/sok, neko cevape, neko krempitu, neko...

Ako je problem fizicko/pravno lice, preporucjem OVU firmu. Kupujem od farnella preko njih vec dve godine i nisu nikada razocarali. Sto se tice cene, verovatno bi izaslo isto kao u Microidsu (4400), sa uracunatim kurirom iz Nisa (ako je to ta cena u farnellu - 26,55 funti ). Ako se odlucite za njih, kontaktirajte direktno nekog iz komercijale, preporucujem Ivana Ivanovica.

Alien Bob je najavio I slackware na ovom malcu. Tako da ja kupujem cim stigne :)

Da li neko zna jel micro*dos prodaje model A ili model B ovog Raspberry Pi-ja jer ovde pominju da ima razlike u USB portovima(model B ima 2 a model A ima 1 USB port) kao i u ethernet portu(model A nema mrezni port a model B ima port 10/100Mb), malo je cak i na sajtu nejasno oko toga....http://www.raspberrypi.org/#modelb......tu je wikipedia pa je lepo sve objasnjeno http://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

Da li neko ima mozda firmu , neko ko bi i sebi porucio pa da izadje u susret meni da porucim i ja na isti nacin preko njegove firme, jer oni iskljucivo posluju sa pravnim licima, to jest potrebno je da ja kao firma uplatim novac na njihov racun da bi bilo poruceno, pa ako ima neko voljan da pomogne nek me kontaktira na private pa da zajedno uplatimo i tako porucimo.....

Trenutno nema A modela u prodaji, samo jaci B model.

Sad su me opet kontaktirali. Ipak neće da posluju sa fizičkim licima (microdis). Dali su mi broj telefona nekog Marka koji ima prodavnicu. Kaže čovek: 5.000RSD, na šta sam mu se zahvalio. Mislim, stvarno...

Ostaje internet ili neka druga varijanta... Probam sad sa nišlijama...

EDIT:
Ako je problem fizicko/pravno lice, preporucjem OVU firmu. Kupujem od farnella preko njih vec dve godine i nisu nikada razocarali. Sto se tice cene, verovatno bi izaslo isto kao u Microidsu (4400), sa uracunatim kurirom iz Nisa (ako je to ta cena u farnellu - 26,55 funti ). Ako se odlucite za njih, kontaktirajte direktno nekog iz komercijale, preporucujem Ivana Ivanovica.

Kontaktirao sam ih. Zvao sam u Niš pošto u Bg nisam imali informaciju. Isporuka je na sedmičnom nivou.
Čuo sam isto što je i mLaki ovde napisao. Cena na Farnelu + carina (~1%) + 10% marža = cena po kojoj će oni da prodaju. Možda i PDV, nisam pitao.
Kaže čovek, kad bude na stanju u Farnelu da ga zovem i to je to :) Nema veze što sam fizičko lice.
Hvala ti mLaki za info. Ovo izgleda mnogo korektinije...

Poslednja izmena:
Gospodjica iz microido*a je vrlo ljubazna i izdasna u svom poslu, vidi se da hoce svima nama da pomogne oko ove narudzbine, ostalo je da ce da javi koja je cena za jedini preostali (jaci)model B u porudzbini, jer na sajtu gde se porucuje modela A vise nema a model B je duplo jeftiniji skoro :) .
Kod nas bi cena za model B bila oko 2200-2250 dinara.

Javicu ovde kad me tacno informisu.

Evo slike.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    45.3 KB · Pregleda: 215
U Microidsu je 4500 cena, ocekuje se isporuka do 25 Aprila :).

Ne, podatak koji sam izneo je iz microi*osa, g.djica upravo radi na tome da proveri sve i javi.

Model B je zapravo 2081347 na sajtu dobavljaca, on je 14.16f, po micro*dosu je cena oko 2250 din, neki din manje a cena od 4400 din je za model A koji je skuplji u nabavci a i nema ga vise. Znam da nema neke logike ali tako stoji kod dobaljaca od kojeg micro*dos narucuje. Model A kojeg vise nema da se poruci (a i ne znam kome treba model A)je na sajtu kao 2081185 i on ima cenu u dinarima oko 4400 din kad se preracuna.......zato se sve i proverava jer ponesto nema logike.

Poslednja izmena:
Cek, model A koji je slabiji je 4400 a model B koji je jaci oko 2200 din? :)

Ni ja bas najbolje nisam razumeo, gde ima modela B po 2200din kod nas i jel ima da se kupi kod nas ?

Lud zbunjenog...da sacekamo onda da vidimo koja je cena modela B pa da se porucuje :)

Sve ovo je napisao nema nikakvog smisla jer prvo modela A nije ni bilo jer nije ni proizveden.
Drugo cena je 35$ za B i 25$ za A i tesko da u svrbiji moze da bude niza od one po kojoj licencirani distributeri prodaju.

Ostalo je da cekaju potvrdu da ce porucena roba stici, nece uzimati avans nikom za sad dok ne bude definitivno potvrdjeno od strane farella, cena bi trebalo da je ta koju sam gore okacio za jaci B model, posto je farel potvrdio da nema greske na sajtu.....

Javicu ovde cim dobijem informaciju bilo kakvu.

Nisam razumeo, je l' ti stiže preko reseller domaćeg sajta po domaćoj ceni ili direktno od Farnell po njihovoj ceni?

Nazad
Vrh Dno