Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Mene danas zvala teta iz Telenora. Ponudila mi je još besplatnih minuta u Telenor mreži, na mom paketu Prenesi i Surfuj 1GB, naravno ako im se zakunem na vernost i sledeće 2 godine. Mom ushićenju nema kraja!!!

izdrzi u pregovaranju, znam da je tako tesko odoleti njihovim ponudama 😀 i doguraces do 50%

Već sam joj napomenuo da već imam ponude drugih provajdera, te da ću dobro promisliti, a da mi je trenutno akcija kod VIP-a najprimamljivija sa (Smart 1100), jer mi poruke ne trebaju 😀.

Ona: Pa mislim da je najbolje da odete do neke naše poslovnice, pa vidite šta Vam nude.

Rofl.

Imam 2 broja na moje ime, i još 2 za koja u principu ja odlučujem gde će biti. Nakon x godina u Telenoru, nudi mi besplatne minute u okviru mreže. ROFL. Nisam jih nikada ni načeo :/

Не знам куд ћу са овим питањем. Приметио сам да се по граду (Панчево) налази доста малих црвених стубића, на којима пише Теленор и мало већим словима ОК. Једино што ми пада на памет да је то можда оптички кабл :/
зна ли неко шта је то?

A kad vec drugi kazu da im se nudi 50%, zasto se vi mucite i cekate da oni eventualno ponude? Ili trazite 50% popusta, ili im ljutito recite "da li me zezate?" kada nude nesto sto ocigledno ne koristite 🙂

Jutros mi je broj prebačen, iz mt:s postpejda, na Telenor pripejd. Registrovao sam se na portal "Moj Telenor". U delu gde su podaci o broju, piše da je tarifa "Tarifni paket 104". Zna li neko o čemu se radi? Jel to neka specijalna tarifa koja se dobija prenošenjem broja?

DmrLcl.png

Inače, kad idem na *111#, čini mi se da ima nekih ponuda iz Telenor postpejda. Tipa "Omiljeni broj" za 290 din. Tako je na postpejdu, a na pripejdu je drugačije. Takođe, kad odem na dodatak "Dodaj SMS", nudi mi "neograničeni sms" za 190 din, opet kao kod postpejda, a ne kao kod pripejda 50 sms za 50 i nešto dinara, 200 za 170 i nešto...

Kako je cudno kada na Telenorovom portalu vidis ulogovanog korisnika kojem broj pocinje sa 064... 😛

Jutros mi je broj prebačen, iz mt:s postpejda, na Telenor pripejd. Registrovao sam se na portal "Moj Telenor". U delu gde su podaci o broju, piše da je tarifa "Tarifni paket 104". Zna li neko o čemu se radi? Jel to neka specijalna tarifa koja se dobija prenošenjem broja?

Inače, kad idem na *111#, čini mi se da ima nekih ponuda iz Telenor postpejda. Tipa "Omiljeni broj" za 290 din. Tako je na postpejdu, a na pripejdu je drugačije. Takođe, kad odem na dodatak "Dodaj SMS", nudi mi "neograničeni sms" za 190 din, opet kao kod postpejda, a ne kao kod pripejda 50 sms za 50 i nešto dinara, 200 za 170 i nešto...

Kod mene je tako bilo, i trajalo 10 dana. Podneo sam reklamaciju pa su sredili.
Znaci sacekaj koji dan da se "slegne" a onda cimaj.

U principu, meni bi ovo odgovaralo. Ipak je bolje imati omiljeni broj za 290 mesečno, kao na postpejdu, nego pripejd varijantu, kod koje se naplaćuje uspostava veze, i plus se svaki minut naplaćuje 1.18 din, ako se ne varam. A isto, neograničen broj poruka za 190 din nije loša ponuda.

Pitao sam ih i da li je istina da ja, sa ovim brojem, koji sam preneo na pripejd, neću moći da pređem na postpejd. Evo odgovora:

Ne može još uvek. Ali najbolje je da nam pošaljete zvaničan upit u korisnički centar na [email protected] da još jednom proverimo i da vidimo sa kolegama da li bar možemo da najavimo kad bi mogli da dobijemo naznaku kad će to biti moguće. Navedite i br. telefona. Pozdrav

Kako je cudno kada na Telenorovom portalu vidis ulogovanog korisnika kojem broj pocinje sa 064... 😛

A zamisli kad uplaćujem dopunu, kako će biti 😀

"Može li dopuna za Telenor"
"Može"
"064..."
"To je za mts"
"Ne. To je za Telenor. Broj je prenet iz mts-a"
:trust:

Baš ću danas ili sutra da "isprobam". 😀

Inače, već dobijam pritužbe kako sam nedostupan.

Poslednja izmena:
Ma nema sanse da ti ostane. Cim bude sledeci refresh sistema sleci ce se stvari.

A zamisli kad uplaćujem dopunu, kako će biti 😀

"Može li dopuna za Telenor"
"Može"
"064..."
"To je za mts"
"Ne. To je za Telenor. Broj je prenet iz mts-a"
:trust:

Baš ću danas ili sutra da "isprobam". 😀
To ce biti pisijada od izraza lica radnika u trafikama 😀😀😀

Ja se trudim da VIP sa 069 dopunjavam na par istih mesta gde sam nekako uspeo da ubedim radnike da probaju, pa videli da je teko nešto moguće, o čuda velikoga ....

Inače kada sam prinudjen da probam na nekom mestu gde nisam do sada dopunjavao, onda se prvo psihičku pripremim.

A imao sam slučajeve gde ja iako kažem da je VIP oni dopune telenor, pa čekamo, čekamo .... i kada dopuna ne legne, ja ne dam pare. 🙂 🙂

Slicna stvar za VIP, sestra se prevacila sa post na pripejd i na trafici joj uplacujem:
- Moze dopuna za VIP?
- Moze, 061?
- Ne, 060
- Ali to je postpejd :-O
- Ne, prebacen je na pripejd
Otkucala je dalje bez reci, iako im ocigledno niko nista nije rekao o MNPu.

Sent from my GT-I9001

Imam onaj stari paket PRENESI+500 za 932 din,jel mogu da se prebacim na ova novi od 990 dinara?I kako?

Одеш у пословницу и завршиш посао за 10 мин.

Ali cekaj, zasto bi to hteo da uradis? Prelazis na gori paket za vecu cenu... Sem ako hoces da uzimas neki telefon.

Znam, imas neogranicen internet, ali se zato nepotroseni MB "brzog" interneta ne prenose u naredni mesec. A taj neogranicen internet treba da se zove "internet koji je 2x sporiji od dial-upa".

Možda mu ne ostaje internet. Možda se par puta opekao sa računima .... Svako ima svoje razloge 🙂 🙂 🙂

ali se zato nepotroseni MB "brzog" interneta ne prenose u naredni mesec.

Cek,znaci u prenesi i surfuj 1gb se isto ne prenose nepotroseni mb,vec samo minuti i poruke?Trenutno koristim Prenesi+ 1gb,anex bih trebao da potpisem jula ili avgusta kada sam planirao da uzmem telefon(ZTE Skate ili SE Xperia pro),ako se mb ne prenose bolje da dam 150e za telefon nego da prelazim na novi tarifni paket.

Не преносе се мегабајти.

sgs2 via tt2

Prenesi Plus je bolji paket od novog Prenesi i surfuj, simbolično niža cena + prenose se megabajti. To što je internet "neograničen" je nebuloza!

Nista,onda cu u skorije vreme uzeti neki polovan ili nov telefon do 150e,tipa ZTE Skate,SE Xperia pro ili SE xperia pro mini,LG Optimus Hub.

Prenesi Plus je bolji paket od novog Prenesi i surfuj, simbolično niža cena + prenose se megabajti. To što je internet "neograničen" je nebuloza!

Kako kome. Meni iskreno ovaj novi više odgovara. Na dosta mesta gde boravim imam wireless, net iz paketa trošim možda pola, možda ni toliko. I opet, više mi odgovara da i ako se "zaboravim" da uletim u manju brzinu, nego da uletim u veliku cifru. 😉

Wolf, ako si hteo za fon, a eto odlučio si ipak za polovan, onda ih iscimaj za 50 posto popusta na ugovornu obavezu.

Poslednja izmena:
Kako kome. Meni iskreno ovaj novi više odgovara. Na dosta mesta gde boravim imam wireless, net iz paketa trošim možda pola, možda ni toliko. I opet, više mi odgovara da i ako se "zaboravim" da uletim u manju brzinu, nego da uletim u veliku cifru. 😉

Teško se zaboravim da mi iscuri 2GB, mislim da baterija ne bi toliko izdržala. 😉

Što onda brineš o manjoj brzini posle tih 2GB? 🙂

Poenta je u tih 2GB. Tako je zoveš? manja brzina :d

Vidim da je tako oslovljavaju u ovoj temi 🙂

Poenta je da odabereš neki paket gde nećeš mnogo i često izlaziti iz onoga što imaš u mesečnoj pretplati, da bi ti račun manje više uvek bio isti. Sa onim saobraćajem što prenosiš svakog meseca, dešava se uvek isto - propada posle 3 meseca ali imaš neki osećaj da si nadmudrio operatera time što "hrčkuješ" minute i poruke.

Ja sam iskoristio mogućnost da dobijem 50% popusta na pretplatu i koristim Prenesi i surfuj 2000 paket (do tada sam koristio PiS 1000). Jako malo minuta uspem da prebacim u sledeći mesec (ne više od 50-60 minuta) ali zato imam trenutno ~7900 nakupljenih poruka sa kojima ne znam šta ću. Da se prenose i MB, bilo bi mi još više žao kad vidim cifru koju sam akumulirao a nisam iskoristio.

Ako bih se zavaravao da sam nešto dobio time što ih prenosim, grdno bih se prevario. Ionako mi je prosečna potrošnja 300-500MB (rekord mi je 800MB) a baš se ne štedim, čak naprotiv, pravim hotspot kad god nekome zatreba. Ne znam kako neko može da potroši 2GB sa telefona a da ne ne vuče punjač stalno sa sobom i da se ne maltretira da gleda YT klipove po ceo dan na malecnom ekranu (kvalitetom ne zaslužuje veći ekran, ali to je druga priča...)

Sve u svemu, Prenesi paketi su slatka šarena laža koja daje osećaj sigurnosti sa jedne strane, vrlo vešto i sračunato sakrivajući činjenicu da ste možda uzeli veći paket nego što vam realno treba 😉
Isto tako su jako lepo sračunate "dimenzije" ovih paketa, sa očiglednom rupom u onom segmentu gde ima najviše potrošnje (između 300 i 600 minuta mesečno).

Kako kome, meni je PiS 500 odlicno koncipiran za moje potrebe 🙂
Evo imam trenutno 280min prenetih (a dobijam mesecno 150 :d ), poruka jedino potrosim uvek skoro do kraja, ali nikad preko. MB retko kad preko 400.

Jel tih 50% popusta na pretplatu kod Telenora zvanicna ponuda? Vidim cesto se pominje a ja nigde to da iskopam na sajtu 🙂

Nije zvanična, čak nemože ni svako da je dobije. Probao ortak na istu priču kao i ja, ali njemu nisu odobrili popust (on ionako nikad ne izlazi iz PiS 1000 paketa, samo nagomilava minute i poruke).

Nazad
Vrh Dno