Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Thnx dule,
inace ovo sto ti je Joker predlozio, a imas i Fancy widget o v d e gde biras Google or AccuWeather.

[edit]
Fancy widget koliko vidim nema hourly forecast, ili ja barem ne vidim u opisu.
[/edit]

@joker
Hvala na preporuci! Prekopah market da nadjem makar i aplikaciju koja ima hourly forecast (a da nije the weather channel jer se na nju -bar u komentarima - ljudi zale).
Aplikacija je odlicna, ali najveci widget daje forecast za narednih par dana a ne narednih par sati :( Koristicu ovo jer je svakako bolje od fabrickih widgeta, ali ako neko zna za widget sa hourly forecast-om neka preporuci ;)

Poslednja izmena:
Sta koristite za periodicno sinhronizovanje emaila itd.? (povremeno konektovanje na wifi, data)

Tasker (guglaj Tasker apk :) ). Mozes bukvalno svaku funkciju u telefonu da isprogramiras da ti se ukljucuje/iskljucuje kada hoces. Ja se trenutno dosta zamajavam njime, ide malo teze ali vredi. Podesio sam da mi se WiFi ukljucuje na svaka dva sata po 5 minuta kada sam blizu kuce, zatim kada ukljucim Operu da mi se ekran ne iskljucuje automatski i da svakog dana od 01-07h udje u aeroplan mod.

[edit]
Fancy widget koliko vidim nema hourly forecast, ili ja barem ne vidim u opisu.
[/edit]

@joker
Hvala na preporuci! Prekopah market da nadjem makar i aplikaciju koja ima hourly forecast (a da nije the weather channel jer se na nju -bar u komentarima - ljudi zale).
Aplikacija je odlicna, ali najveci widget daje forecast za narednih par dana a ne narednih par sati :( Koristicu ovo jer je svakako bolje od fabrickih widgeta, ali ako neko zna za widget sa hourly forecast-om neka preporuci ;)

Ja ne znam ni jedan weather program koji kao widget prikazuje vreme iz sata u sat... Pa kad udjes u Palmary imas iz sata u sat ti pise, barem meni?!

Prilozi

• screenshot1.png
    screenshot1.png
    163.9 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena od urednika:
Đilkoš, kako su stavi vreme i datum na sredinu notification bara? Da li postoji aplikacija za to ili ti je to deo neke teme ili roma?

Tasker (guglaj Tasker apk :) ). Mozes bukvalno svaku funkciju u telefonu da isprogramiras da ti se ukljucuje/iskljucuje kada hoces. Ja se trenutno dosta zamajavam njime, ide malo teze ali vredi. Podesio sam da mi se WiFi ukljucuje na svaka dva sata po 5 minuta kada sam blizu kuce, zatim kada ukljucim Operu da mi se ekran ne iskljucuje automatski i da svakog dana od 01-07h udje u aeroplan mod.
Ovo je tesko orudje.
Thnx :)

Poslednja izmena:
Таскер је страшна апликација,само треба умети са њом.
Срећом па на нету има туторијала...

Đilkoš, kako su stavi vreme i datum na sredinu notification bara? Da li postoji aplikacija za to ili ti je to deo neke teme ili roma?

To je AOKP ROM i u njemu ima ROM settings sa kojim podesavas sve i svasta ujedno i to. Na primer eto namestio sam ovo 100% sto pokazuje da mi tako pokazuje jacinu WIFI signala, sto mi je mnogo bolje nego one crtice :)

Aha, ok. Nisam još spreman da stavljam romove :)
Ali hteo bih da stavim neku novu temu, pošto sam video baš dosta lepih. Zanima ne da li mogu da se stavljaju na stock ili opet mora da bude neki rom? I šta se desi npr kada ta tema menja izgled gmail aplikacijs, a izađe nova verzija gmaila? Da li moram da čekam da neko apdejtuje celu temu (u koju će da uključi novu verziju gmaila) ili će sama aplikacija normalno da se apdejtuje i da izgleda u skladu da temom?

Imam problem kada pokusavam da aploudujem slike na Pikasu.

Pored onog "Albums" ne mogu da selektujem ni jedan (nema ih uopste) i prijavljuje mi neku gresku ("failed to retrieve account information"). Resenje toga je da obrisem sve naloge koje imam (tviter, Dropbox...) i ostavim samo Google nalog. Tada radi upload ali to je samo privremeno resenje jer meni trebaju ovi ostali nalozi. Ne bih svaki put kada kacim slike na Pikasu da brisem sve naloge pa da ih posle vracam.

Da li neko zna kako ovo trajno da se resi?

A da, na ICS sam, Neat Rom.

Poslednja izmena:
Aha, ok. Nisam još spreman da stavljam romove :)
Ali hteo bih da stavim neku novu temu, pošto sam video baš dosta lepih. Zanima ne da li mogu da se stavljaju na stock ili opet mora da bude neki rom? I šta se desi npr kada ta tema menja izgled gmail aplikacijs, a izađe nova verzija gmaila? Da li moram da čekam da neko apdejtuje celu temu (u koju će da uključi novu verziju gmaila) ili će sama aplikacija normalno da se apdejtuje i da izgleda u skladu da temom?

Mislim da moze da se stavi na stock, moraces pogledati na xda koje mogu na stock, a koje ne mogu. Sto se tice npr. Gmail aplikacije ako je doradjivana i menjana onda cekas da opet bude sredjena za novu verziju. Mada stock aplikacije nemaju cest update, tako da no te procupes :)

Jel se jos nekom tripuje Opera mini? Izloguje me sa bencha cesto, nece 3 puta da prihvati login, ucita mi one 24 sata, blic telenor bookmarkse iako sam ih obrisao itd..

Od kad sam odrdio update temple run-a na 1.0.2 verziju valhda mnogo vise poena skupim..Na 4,500 pretrcanih metara 1300000?!Pre toga na tu daljinu sam imao 600k najvise..Jel i kod vas ovako?
5db859ad-846b-ae3b.jpg

Poslednja izmena:
Piše u what's new da su promenili to i da se sada lakše skupljaju bodovi.

Video sam,ali nisam ocekivao ovoliku promenu,tj duplo...Bedara :D

Tek sam danas osetio cari wireless rutera i Androida. :D
XBMC i AirDroid razbijaju kako su dobre aplikacije!
Sad mi treba nesto za remote streaming, da na fonu gledam/slusam multimediju sa desktopa a da nije gmote?
Trazio sam po temi ali nisam nasao, verovatno mi bode oci ali ne vidim.
Fala

Jel se jos nekom tripuje Opera mini? Izloguje me sa bencha cesto, nece 3 puta da prihvati login, ucita mi one 24 sata, blic telenor bookmarkse iako sam ih obrisao itd..

Meni uzasno baguje ova najnovija. Sve to tvoje+zamrzavanje sa vremena na vreme. Dosta ljudi se zali na marketu.

Ja ne znam, koristim Operu mini jos od symbiana i nikad, a evo ni sad da kucnem u drvo nemam problema... Mozda sad kako su je update-ovali trazi vise resursa?!

Da li neko od vas koristi i ako koristi koji program za hvatanje beleski??

Zaboravih da dodam da unosim olovkom i ako je moguce da posle to moze da se zalepi kao widget.. :)

Evo malo da se hvalim :)
Inače ovih 11798m sam istrcao pre apdejta i imao sam oko 1200000. Posle apdejta sam za mnogo kraću relaciju dobio ovih 2900000.
gfo3Q.png

Bravo,kako li si uspeo samo:D

Evo moj veri best,sad odigrano..
5db859ad-c8fb-e6a6.jpg

Za brzi editor koristim ColorNote, a htedoh probati ICS Note sto ga telep preporuci i primetih zanimljiv detalj.
Naime da bi osposobio da mi Viber radi na ICS-u morao sam menjati u
build.prop dve linije (GT-I900 u Nexus S i samsung u Nexus) pa mi se sada fon predstavlja na Play Marketu kao Nexus S.
Dok sam supruzi svojevremeno podesavao njen Nexus S Market me je uredno zapamtio (kao sto i treba) i do sada me vodio sa 2 fona (Galaxy S i Nexus S).
Posle menjanja build.prop vodi me kao Nexus S ali...
Kako zna (Big G) koji fon podrzava app ICS Note a koji ne kada se oba predstavljaju kao Nexus S??? On ih "vidi" isto a razlicito? :d
Prilog fotka.

Btw. Seka razbija hahahahahaha

Nazad
Vrh Dno