Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Sve te baterije su teška prevara..nijedna nema stvarnu snagu kao deklarisanu..izuzetak su cigla baterije, duplo veće od originalne..tu već verujem da ima dovoljnu amperažu..najbolje uzeti originalnu extended bateriju ako ima takva, kao za SGS2

Baterije nemaju snagu :) imaju kapacitet. Ovoj bateriji najverovatnije fali malo propratne elektronike koja sluzi za zastitu pa samim tim nije deblja od standardne, verujem da je kapacitet 10-15% tu negde blizu deklarisanog.

Eh sada..cepidlačenje :p Nego, uglavnom kada pročitam komentare ljudi koji kupe takve baterije ispadne da baterija od 3500mAh bude kao od 1800 ili 2000, tj. daleko od tih deklarisanih 3500...

Baterije nemaju snagu :) imaju kapacitet. Ovoj bateriji najverovatnije fali malo propratne elektronike koja sluzi za zastitu pa samim tim nije deblja od standardne, verujem da je kapacitet 10-15% tu negde blizu deklarisanog.

Mislim da je ta elektronika toliko mala da je zanemarljiva.

Nego, apsolutno ne verujem u te baterije...
Da se razumemo, ne sumnjam da Samsung stavlja manje vise najbolje dostupne baterije na trzistu u svoje telefone. Ove baterije imaju najveci moguci kapacitet u odnosu na svoju zapreminu i masu. Moguce je mozda nateci jos par procenata kapaciteta i to je to. Nema sanse da neki levi kinez napravi bateriju te velicine sa 50% vecim kapacitetom. Jednostavno, kapacitet baterije je odredjen pre svega njenom velicinom i danasnjom tehnologijom. Tehnologija danasnjih litiumskih baterija (ima ih vise vrsta) je manje vise potpuno sazrela i dosla je do samog kraja, nema previse prostora za napredak, tako da ne bih ocekivao neke velike pomake.
Ono u sta se polaze neka nada su Litium-Air baterije na cijem razvoju radi mislim IBM, one bi mogle imati daleko vece kapacitete, medjutim vrlo vrlo je neizvesno da li ce ova tehnologija uspeti i projekat njihovog razvoja se smatra veoma neizvesnim. Ako projekat uspe, prve takve baterije bi mogli ocekivati za nekoliko godina, ne pre.
U medjuvremenu da bi baterija imala veci kapacitet ona mora biti i fizicki veca.

Nekada davno su bili experimenti sa dzinovskim telefonima tipa:

Htc Shift - 800g

Qtek 9000 - 285g

itd.

Ovaj drugi je cak nekoliko benchmarkovaca setalo. Medjutim, to su zaista bili promaseni koncepti uglavnom zbog debljine i tezine. Note tezi otprilike ko iphone, tanak je, dizajnerski je dobro osmisljen, i zaista nije tesko navici se na njegove gabarite. Takodje, telefonirao sam 1000x pred ljudima koji se ne razumeju u telefone, i niko nista neobicno nije primetio (tepsija, itd). Ne provali se nista, ni koliki je to fon, sve dok ga covek ne uzme licno u ruku. Cela prica oko velicine je toliko prenaduvana (i to uglavnom od s2 usera koji ga i ne setaju) da to nema nikakvog smisla. Iphone je za pojmove nekoga ko je prelazio sa nokie, gde se trudilo napravi sto manji mobilni, bio cigletina. S3 ce biti 4.65 ili 4.8. Trend kod novih ts telefona ce sigurno ici ka sto vecem ekranu. Ipak su note, i pored nekomercijalne cene i velicine, prodali u preko 5miliona...

Mozes li mi ukazati sta to spada pod trolovanje? Cisto da znam da ne pishem?

Ne rade linkovi.

Ne vredjaj mi telefon (qtek 9000) i dalje ga ponosno nosim i nisam mu nasao adekvatnu zamenu a imam ga od 2005. Cak sam mu i ram upgredovao tako da sad win6.5 leti na njemu :) Moram da priznam da original baterija trajala do 2009, a sad sam na novoj original i dalje izdrzi dan bez problema :)

Samo da iznesem pohvale za ICS Stunner 4.5, radi perfektno za sada (tek jutros sam ga instalirao). Cimi mi se da je tek sa ovim telefon ono sto bi trebao biti, radi perfektno brzo, ne zapinje, ne brljavi... Bas sam zadovoljan.

Pa 1 god. garancije, hm...
Ja sam za te pare uzeo od generalnog zastupnika (VIP) uz 3 god. garancije.*
Garancija je meni zakon ako i generalni zastupnik. Imam dobra isqstva sa njima.

*sada ono sitim slovima shto pishe-uz odgovarajucji paket

Poslednja izmena:
I ja sam pricao sa njima kada se telefon tek pojavio. Garancija samo kod njih u NS-u, a i to mi je nesto zamuckivao... Nisam imao poverenja, pa uzeo u VIPu.
Plus Vip daje na 6 rata na cekove.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Beta-5

ko ima nekog preko ovo je najbolje resenje jer znas sta si kupio a i dosta je jeftiniji nego kod nas

Samo da iznesem pohvale za ICS Stunner 4.5, radi perfektno za sada (tek jutros sam ga instalirao). Cimi mi se da je tek sa ovim telefon ono sto bi trebao biti, radi perfektno brzo, ne zapinje, ne brljavi... Bas sam zadovoljan.

Jesam ja to dobro skontao da vise ne mora da se flesuje ICS repack od verzije 4.3 pa na ovamo vec samo Abyss kernel i onda direkt 4.5 iz CWM?

Jesam ja to dobro skontao da vise ne mora da se flesuje ICS repack od verzije 4.3 pa na ovamo vec samo Abyss kernel i onda direkt 4.5 iz CWM?

mislim da mora ics repack pa stunner 4.5 jer je repack ~800mb a stunner ~300mb... i meni stunner radi odlicno, mada sam u pocetku imao problema jer sam ga samo fleshnuo preko 4.3. posle clean dalvik i clean cache sve radi kako treba :) dakle, ne mora clean data. ovo jos malo da se ispegla, da izadje normalna podrska za spen za regularan ics i naravno kernel sa oc i na konju smo :) inace, probao i na ovom ics radi i otg usb mis i fleshevi.

Mislim da mora.
Uglavnom ja sam na 4.5 presao sa 4.3 a tada sam stavljao repack...

Nimi jasno:

PLEASE READ CAUTION BELOW

It is highly recommended to back up your EFS Partition. You can use this backup in case you lose baseband or get corrupt IMEI.
Click HERE to proceed to EFS Backup.

NEW STEPS BETA 4.3 ONWARDS:
Backup data apps.
Download and copy latest Stunner ROM on your SD Card.
Make sure you are on Rooted ROM. Reboot in recovery.
ONLY IF YOU ARE ON GINGERBREAD: Flash Abyss Kernel. Goto Advanced and Reboot Recovery.
Wipe Data (Recommended but not mandatory if you on Stunner ROM already)
Flash ROM.
Flash suitable Modem (Optional, recommended ICS LP5 modem)(not included in ROM)
Reboot and Read Caution.
Do not restore system apps or system data.

Ovde veli da mi treba samo Abyss RedPill i da mogu da flesujem iz CWM direktno? Za " FOR BELOW BETA v4.3" stoji da mora repack :zbunj:

Da priupitam nesto- video sam na gsmareni za main disadvantage da stoji ovo: HD screen uses PenTile matrix lowering perceived resolution

Sta im to znaci? Jel rezolucija kao na standard 10'' tabletu i jel browsing po netu isti kao na tabletu? Mislim, da ne mora levo desno. I jos jedno jednostavno pitanje: da kupim note ili ne? :d Vidim ima po oglasima po 420 bez problema neotvoreni po 2g garancije. Uzeo bih mozda pre crni nego beli, jer kad se ugasi, izgleda kao da je ceo fon ekran

Da priupitam nesto- video sam na gsmareni za main disadvantage da stoji ovo: HD screen uses PenTile matrix lowering perceived resolution

Sta im to znaci? Jel rezolucija kao na standard 10'' tabletu i jel browsing po netu isti kao na tabletu? Mislim, da ne mora levo desno. I jos jedno jednostavno pitanje: da kupim note ili ne? :d Vidim ima po oglasima po 420 bez problema neotvoreni po 2g garancije. Uzeo bih mozda pre crni nego beli, jer kad se ugasi, izgleda kao da je ceo fon ekran

1. Perfekcionisti.. Znaci laickim jezikom receno - mozda ne tako kvalitetan prikaz kao na nekim HD monitorima npr. (neces primetiti razliku...ja nisam, jer nemas uglavnom na cemu ni da primetis u redovnoj upotrebi..)
2. Skrol zavisi od optimizacije.. Ali svakako manje nego manji telefoni, logicno. Naravno negde ces zumirati da vidis/procitas lakse, pa ces imati i skrol...
3. Ja sam za varijantu uzimanja kod operatera ili vendora direktno. Nemam poverenja u kojekakve servise i prodavnice. Iskustvo jednog ortaka - uzeo novi neki HTC na Terazijama, shop koji 15god postojao i radi. Posle 6 meseci crk'o ekran. On u servis po garanciju a tamo mu kazu da nazalost ne mogu da mu pomognu jer je ta prodavnica s kojom su imali deal zatvorena. Ni da tuzi ne moze, vlasnik se ubio. Krajnji ishod: 100 ili 150e, ne secam se, iz dzepa za ekran...
Vip ili Telenor nece nestati, moja logika kad sam uzimao. I otisao u vip zbog paketa i boljeg neta.
4. Crni, slazem se :) kad je ugasen deluje kompaktnije.. Ne vidi se prelaz ekran/case.
5. Note je zakon, uzmi definitivno :). Osim ako neces da sacekas i uzmes s3, po najavama to resenje sa ekranom ce biti identicno kao na monitorima. Al je manji.. Ja licno NE ZELIM manji od Note. Ovo mi je savrseno :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Beta-5

Poslednja izmena:
Ne bih da cekam s3 zato sto ni ja necu manje od ovoga :D
Imao sam do pre par dana 4.3, i bar cu za jedan inch napred. I dalje me to malo buni oko ekrana- znaci on stvarno ima tu rezoluciju kao npr asus transformer? Videcu kad budem uzimao da pozovem ovlasceni samsung servis i da se raspitam kako i sta. Ipak ce da bude crni, beli mi vise za devojcice i deckice u roze majcicama :d

(shala mala :) )

^

Ekran notea je van bilo kakve konkurencije u svetu mobilnih trenutno. Citanje specifikacija ce ti samo stvoriti nepotrebnu konfuziju. Najbolje je da odes u neku expozituru vip, telenor, tamo ga imas nakacenog pa mozes da ga ukljucis i da se igrash.

Ne sumnjam da je ekran the best, 720p rezoluciju imaju plazme od 50+ incha pa je opet ok slika, a kamoli ovo. Samo me je interesovalo da li je ova rezolucija na noutu pravih 1280x800 kao na tabletima, a ne neka fora :)

Dok prodju praznici i dok se svari enormna kolicina hrane pa ce nesto i da se pazari :D

E hvala na informacijama, najverovatnije ce onda da padne jedna notica :))

Jeste da izlaze telefoni sa quad core procesorima, ali stvarno, mislim da je preterivanje, kao da 1.4 dual malo?? Moze in browser 1080p da pusti, sta ces jace :)

E hvala na informacijama, najverovatnije ce onda da padne jedna notica :))

Jeste da izlaze telefoni sa quad core procesorima, ali stvarno, mislim da je preterivanje, kao da 1.4 dual malo?? Moze in browser 1080p da pusti, sta ces jace :)

Kako šta će ti, hoće ljudi igrice da igraju :) To im neće trebati dok ne izbace neko 3D ludilo, ali jako kvalitetno. Kontam da ulazimo u taj segment sledeće godine u ovo vreme.

Kako šta će ti, hoće ljudi igrice da igraju :) To im neće trebati dok ne izbace neko 3D ludilo, ali jako kvalitetno. Kontam da ulazimo u taj segment sledeće godine u ovo vreme.

Dao sam do sad 1000e za komp pa ne igram igrice, a tek necu da ih igram na telefonu, to me ni naj naj najmanje ne interesuje, stoga mi 1.4 dual i vise nego dovoljan :)

Vrh Dno