Šta je novo?

Wayteq XTab-70

Wayteq je izbacio novi model Xtab70i koji ima noviji energetski efikasniji SOC i dolazi sa ICS. Takodjer su najavili da rade na ICS update-u za Xtab70.
http://www.wayteq.eu/en/node/528

@sasa79
U ovom custom romu stvarno nema mapa. Ja nisam niti obratio paznju dok ti to nisi spomenuo. Mozes da izvuces aplikaciju iz fabrickog roma i instaliras je posto je google play ne prikazuje. Tako sam ja uradio.

Kako to da uradim?Kako se izvlace aplikacije iz roma?

Pa ono ti je zip arhiva. Otvoris ga sa winrarom ili 7zip ili sta vec koristis i unutra opet imas update.zip, otvoris i to i onda u folderu system\app nadjes fajl maps.apk i izvuces ga napolje. Prebacis ga na sdcard i instaliras.

Jel znas mozda koja se zastitna folija hvata za ovaj tablet(od kog drugog modela),posto ne mogu da nadjem foliju za ovaj model a fabricka se odlepila?

I prvi problemi sa tabletom, ali ne sa mojim, već moga prijatelja.

Pre nedelju dana je naglo usporio i sad trza konstantno u bilo kom launcheru i svim aplikacijama i igrama.

Moraću reinstalirati ROM, al' ću pokušati sa ovim custom.

Izbačeni svi jezici osim Mađarskog i Engleskog
-Iz status bara izbačen datum i softverski tasteri home, back i settings
Ajd' još prvo mogu progutati, ali da su izbacili softverske tastere, e to ne mogu nikako shvatiti :bottle:. Nije valjda da se moraju onda samo koristiti hardverski tasteri (jako loše rešenje)?

Jel znas mozda koja se zastitna folija hvata za ovaj tablet(od kog drugog modela),posto ne mogu da nadjem foliju za ovaj model a fabricka se odlepila?
Moje iskustvo sa prošle strane:
Kupio sam zaštitnu foliju za Galaxy Tab P1000 jer mi je ona njegova jadna folija otišla. Nažalost, bacio sam 400 din jer ne valja ništa tako da sada nemam ništa na ekranu. Lako se brlja, al’ šta je tu je. Pokušaću da nađem i kupim kapacitivnu olovku da ne brljam po ekranu ;).
Nemam vremena da nadjem/kupim olovku :(.

Rešenje problema

I prvi problemi sa tabletom, ali ne sa mojim, već moga prijatelja.

Pre nedelju dana je naglo usporio i sad trza konstantno u bilo kom launcheru i svim aplikacijama i igrama.

Moraću reinstalirati ROM, al' ću pokušati sa ovim custom.
Možda če nekome zatrebati pa da otkucam.

Problem je bio u niskoj internoj memoriji. Zbog meni nepoznaog razloga, interna memorija se za nekoliko dana smanjila sa 350+ MB na samo 40 :S:! Od aplikacija je instalirano samo nekoliko malih. Ne znam šta se dogodilo, ali je sam OS izbacio upozorenje "low internal memory". Toliko mu je malo da nisam mogao instalirati Titanium Backup, pa sam morao da prebacujem aplikacije na SD karticu i tačno se videlo kada sam dogurao na 100 MB da je tablet ubrzao. Posle bekapa sam ušao u Recovery: wipe data - wipe cache - wipe media. Po restartu, ponovo je proradio bez kočenja i trzanja.

Jedna od stvari koje su mi se mnogo svidele na XTab-u su upravo softverski tasteri u status baru, tako da je steta ako su izbaceni. Posto sam prodao Wayteq-a, nisam vise u fazonu da pomno pratim apdejte i kastom romove, ali je sasvim ok radio i na stoku 2.3.4., treba videti ICS kako ce da sljaka, a do tada ipak Titanium bekap na karticu. Meni se interesantna (citaj: iritantna) stvar desavala sa battery indicator-om - cas je pokazivao manju napunjenost, pa vecu, pa manju, pa kad ga restartujem skine odmah 10-ak%, pa se povrati 4-5%, pa opet padne7%... nikad u stvari nisam tacno znao sa koliko baterije stvarno raspolazem... msm, Huawei s7 slim drzi bateriju duplo duze od XTab-a (licno provereno) sa istom jacinom baterija, kako je to moguce? Zar GBread nije doneo i bolji power management u odnosu na Froyo, ili to zavisi i od proizvodjacevih developera?

Problem sa izbacivanjem softverskih tastera se lako da nodomestiti instaliranjem neke aplikacije poput Button Savior-a.

Problem sa izbacivanjem softverskih tastera se lako da nodomestiti instaliranjem neke aplikacije poput Button Savior-a.

Nisam siguran da moze u status bar, i, cini mi se da nema back i menu button.
Izvinjavam se za B.Savior, sad sam proverio, nece u status bar ali ima sve tastere I mode day posluzi sasvim dobro.

Poslednja izmena:
Danas su izbacili ICS za weayteq xtab 100, nadam se da nece da zaborave na nas.

Jel se jos nekom desava ko ima ovaj uredjaj da mu cesto blokira (ne rade aplikacije) i da mora da se resetuje i da nece da se upali?

Meni se to jos uvek nije desavalo,mada ja ga imam tek 2-3 meseca.Uz pomoc ovih momaka ovde stavio sam custom rom,instalirao sve sto meni treba tako da za sada sve radi bez problema.Jedino je baterija slaba ali punjac je uvek tu kad sam u kuci.

Ja ga koristim 3-4 sata dnevno i to samo wifi, malo muzika i to je to. Imam ga 2 meseca i instalirao sam samo update (za ubrzanje wireless-a) sa oficijelnog sajta nista vise, ali desava se da nece da se upali kad ga ugasim na turn off. pozz

Juče mi je bilo posebno dosadno, pa sam blejeći po netu naleteo na ovaj thread na XDA forumu
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312927
http://androtab.info/cyanogenmod/amlogic/
Radi se o nezvaničnom portu CyanogenMod 9 roma i CWM recovery-ja za AML8726 tablete. Rom je još uvek u prerelease fazi i daleko od toga da je pogodan za svakodnevnu upotrebu jer dosta stvari ne radi kako treba, ali ako neko želi da vidi kako izgleda ICS na našem tabletu može da proba. Verzija koja radi na xPad 70 tabletu je Digma iDx7 type 1, a za xTAB 70 je Digma iDx7 type 2. Inače Digma je ruska firma koja nabavlja tablete od iste firme Winaccord, kao i Wayteq i prodaje ih na ruskom tržištu.

Moze li mi neko pomoci oko MTS usb modema (data kartica)
Kad ga povezem pokaze signal i oznaku 3g ali nema prenos podataka.
Probao sam da ga ugasim tab i upalim sa prikljucenim modemom ali nije uspelo (opet isto)
Da li su potrebna neka dodatna podesavanja.
Hvala

Moze li mi neko pomoci oko MTS usb modema (data kartica)
Kad ga povezem pokaze signal i oznaku 3g ali nema prenos podataka.
Probao sam da ga ugasim tab i upalim sa prikljucenim modemom ali nije uspelo (opet isto)
Da li su potrebna neka dodatna podesavanja.
Hvala

Ne bi trebalo nista vise, bar na Telenoru, pogotovu ako ti u status baru pokazuje 3g. Ne secam se vise kako je na Wayteq-u, ali meni na Huawei-u pored Mobile networks ima i opcija Data enable, to treba cekirati.

Imam Wayteq xtab-70 i pokusavam da zakacim Bluetooth Gps, nakon instaliranja Bluetooth Gps programa sve je OK Google maps ga vidi kako treba ali Navigacija koja ide sa tabletom ne radi kao i Igo My Way.Naso sam jedan link http://pdaplus.hu/content/view/6448/1 gde covek objasnjava da treba da se razcekira ˝Use gps satelites˝ ali ja tu opciju nemam u settings-u.Gps status pokazuje da je sve OK i gps radi ali ga nijedan ozbiljniji softwer ne vidi .
Dali neko zna nesto o tome.

Imam Wayteq xtab-70 i pokusavam da zakacim Bluetooth Gps, nakon instaliranja Bluetooth Gps programa sve je OK Google maps ga vidi kako treba ali Navigacija koja ide sa tabletom ne radi kao i Igo My Way.Naso sam jedan link http://pdaplus.hu/content/view/6448/1 gde covek objasnjava da treba da se razcekira ˝Use gps satelites˝ ali ja tu opciju nemam u settings-u.Gps status pokazuje da je sve OK i gps radi ali ga nijedan ozbiljniji softwer ne vidi .
Dali neko zna nesto o tome.

Pročitaj ovde , koliko sam shvatio (prevod nije najbolji) potrebno je instalirati dodatni patch?

Hvala , jedino sto je veoma tesko naci patch ne navode link.Inace na PC (win 7) radi sve OK cak i IGO, Garmin i Copilot live.Ako neko zna gde se moze naci gps patch za xtab-70 nek javi.

Poslednja izmena:
@Canis Lupus
Moze li neki screenshot? Ima li kakvog poboljsanja u trajanju baterije?

Zasto ne moze da se skine prerutovana verzija za tab70?

ne mogu da skinem prerutovanu verziju, skinuo sam oficijalnu za xtab 70 ali kad uradim update i reboot zakuca se tj.pojavi se mobile internet device idx7 i tu stane.

Vrh Dno