Šta je novo?

Sandy bridge E

Nemoj da se besiš, polako. Da li si pokušao možda da povežeš kartu šestopinskim konektorima sa različitih grana? Koliko sam video, ima ih 2. Znači jedan šestopinac sa jedne grane i jedan sa druge. Možda ne može da isporuči dovoljno struje sa jedne grane. Pitaj servisera da li je nešto menjao, takođe, morao/trebao bi da ti kaže.

PSU OCZ silencer 750 W ima samo jednu granu i ima 2 6opinske i 2 osmopinske grancice :D stim sto te osmopinske mogu da se koriste i kao sestopinske. Probao sam i jedno i drugo. Svaki sam kabal probao sa drugim. Sve kombinacije sto bi se reklo. Nije menjao nista. Samo ga je upalio i tera youtube vec 4 sata u full HD 1080 dok kod mene u sobi Youtube zablokira za desetak sekundi od momenta pustanja. Necu da se besim al poludeh kupio sam komponente 06.03. a vidi sad koji je datum i ja to nikako da namestim.

E pa onda nemam pojma druže, moraće neko pametniji da ti pomogne.
Evo ga Vantage, ostao sam dužan drugarima, potrajalo je jer sam trebao da ga apdejtujem, nije hteo da prođe fiziku.

Prilozi

• vantage.jpg
    vantage.jpg
    340.7 KB · Pregleda: 81
Nemoj se ljutiti nista nisam lose misli na tvoj racun, sta vishe hvala ti na savetu ali sam vec pokusao. Nisam pametan. Probacu veceras na drugi steker sa drugim produznim kablom pa cu da vidim.

Evo ga Vantage, ostao sam dužan drugarima, potrajalo je jer sam trebao da ga apdejtujem, nije hteo da prođe fiziku.

Sta reci, pogled na CPU score je-zastrasujuci :-devil-: Impresivno, ali kao sto se i ocekuje od 3930k, svaka cast na rezu ;)

Po GPU score-u bih pretpostavio da je ta 570ka na default-u ili nesto blago kloknuta, je l da?

Mada i bolje da je nisi nategao, jer bi nas isfrustrirao brojkama, cenim sto si imao razumevanja :d

Vrhunski :) Samo kad vrtish ventidz nemoj da vrtish na sa upaljenim c1 i eistom gasi pa pribaj bice josh veci gpu skor ;)

Hvala puno za rez :) CPU objasnjava kao sto je i bilo ocekivano :p Verovatno je oko ~800mhz za gpu?

Izgleda da sam pronasao resenje, a to je driver za grafiku. Na 11.8 verziji drivera VDDC mi pokazuje 1.018 V. Na 12.2 i 12.3 VDDC pokazuje 1.200 V. Jedino na 12.1 pokazuje 0.900 i na njemu mi sve za sada radi. Iskreno to je i poslednji driver na kom je ova graficka kartica i radila pre nego sto sam prodao staru mashinu i kupio novu. Jos malo cu da testiram da vidim da li cu imate smrzavanja ekrana pa ako sve bude radilo kako treba postujem vent i 3dM2011 veceras. Pozdrav.

PS sreca je da me nije mrzelo pa sam uslikao gpu-z ocitavanja na svakom driveru posebno. Realno vec pola sata mi sve radi i mnogo sam srecan.

E vrag me ubio. Koji sam ja baksuz. Samo sto sam postovao i prebacio se na drugi tab zakuca mi komp tj smrzne mi se ekran.

@tehn1ka
Super kad si rešio problem, makar za sada, sa novijim drajverima bi samo trebalo da bude bolje. Kasno sam video da si ubacio još jedan post. I da, lol, neću da se naljutim ni pod razno, nisam ja u tom fazonu :) Udri 3d markove, živo me interesuje kako radi taj 3820. Sad sam pogledao nešto po netu, kaže ovako:

The Sapphire HD 6950 comes from the factory with a GPU frequency of 800MHz, a memory frequency of 1250MHz, and a GPU voltage of 1.1.
Namesti manuelno tako, pa da vidimo da li će da prođe. I napiši kolika je temperatura karte, i to znači dosta.

E sad ovaj vantage. Karta nije klokovana, to je fabrička varijanta Asusa i to ova.
GPU-Z kaže 742.5 MHz za core clock, 950 za memoriju. Inače ne klokujem, nemam potrebe, odigram tek tu i tamo ponešto, skroz kežual gejming, a i ovo malo što sam se igrao je radilo ok, nisam se žalio da mi nešto seca (Batman AA i AC, BF3 sam probao kampanju, Crysis 2 sam takođe prešao par misija, i da, da ne zaboravim, GTA IV je radio OK u 1920*1080).

Ajde sledeći put, kad imam malo više vremena, pogasiću C1 i EIST pa ćemo da vidimo rezultate. Ako vas zanimaju još neki rezultati, javite slobodno da probamo.

Poslednja izmena:
Ma gde ce nesto da ti secka sa GTX570 i 3930K :) Mene je licno interesovala samo razlika izmedju s1155 i s2011 u cistom gpu skoru u Vantage, i sad kad sam video da je nema sam jako happy :p

@tehn1ka
Super kad si rešio problem, makar za sada, sa novijim drajverima bi samo trebalo da bude bolje. Kasno sam video da si ubacio još jedan post. I da, lol, neću da se naljutim ni pod razno, nisam ja u tom fazonu :) Udri 3d markove, živo me interesuje kako radi taj 3820. Sad sam pogledao nešto po netu, kaže ovako:

The Sapphire HD 6950 comes from the factory with a GPU frequency of 800MHz, a memory frequency of 1250MHz, and a GPU voltage of 1.1.
Namesti manuelno tako, pa da vidimo da li će da prođe. I napiši kolika je temperatura karte, i to znači dosta.

E sad ovaj vantage. Karta nije klokovana, to je fabrička varijanta Asusa i to ova.
GPU-Z kaže 742.5 MHz za core clock, 950 za memoriju. Inače ne klokujem, nemam potrebe, odigram tek tu i tamo ponešto, skroz kežual gejming, a i ovo malo što sam se igrao je radilo ok, nisam se žalio da mi nešto seca (Batman AA i AC, BF3 sam probao kampanju, Crysis 2 sam takođe prešao par misija, i da, da ne zaboravim, GTA IV je radio OK u 1920*1080).

Ajde sledeći put, kad imam malo više vremena, pogasiću C1 i EIST pa ćemo da vidimo rezultate. Ako vas zanimaju još neki rezultati, javite slobodno da probamo.

Zanima me kako skalira sa ugashenim c1 i eistom i nekim malim klokom cpu na jedno 4.5ghz i gpu na nekih 900mhz :D

E drugari necete verovati. Sad mogu da pisem nista me nece razocarati jer sam pronasao problem. Problem koji sam imao izazvao je bios. Verzija koja je bila po defaultu je F3. Sinoc posle stavljanja nove graficke, novog napajanja, ponovne reinstalacije... kopm je i dalje smrzavao. Na kraju posle 6 sati sedenja i mozganja nasli smo na gigabiteovom sajtu poslednju verziju biosa koja je F10. Skinuli program za update i updateovali i zamislite od tog trenutka komp radi ko svajcarski sat. Problem resen bog ih ubio sve zajedno :D.

E sad obecao sam 3Dmark 2011. i postujem ga sada:

scorecg.jpg

Racunajte da ja nemam Nvidiu i da nemam phisics tako da je vecinu posla odradio procesor i da sam tu izgubio dosta poena.

Ventage cu naknadno da odradim posto nisam imao vremena, a nemam ga jos uvek.

Overclock na 4.5

Evo našao sam malo vremena jutros da se zezam oko ovog overkloka, pa da okačim šta i kako.

Ovaj Futuremark baš ceni hyperthreading. Probao sam sa "samo" 6 core varijantom na 4.5 GHz, i obara rezultate ispod defaulta sa hyperthreadingom, lol.

Malo je podgrejanije bilo, dao sam mu 1.42V da zasigurno prođe testove. Inače, na ovoj noktui imam ULNA adaptere koji obaraju obrtaje na 900, kad bi ih skinuo bile bi bolje temperature, a i kućište je malko prašnjavo, mrzi me danas da se bakćem sa tim.

Što se tiče grafike, to ćemo drugi put, kada imam stvarno dosta vremena.

@tehn1ka
Proguglao sam malo oko tog problema, neki su problem rešili menjanjem drajvera za zvučnu kartu, realtek im je pravio neke probleme. Evo ga rešenje koje možda može da pomogne ovde.

Prilozi

• 3dmark11 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    3dmark11 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    338.8 KB · Pregleda: 72
  • vantage 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    vantage 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    561.6 KB · Pregleda: 68
  • cinebench 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    cinebench 4500 sa hyperthreadingom.jpg
    159.1 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Evo našao sam malo vremena jutros da se zezam oko ovog overkloka, pa da okačim šta i kako.

Ovaj Futuremark baš ceni hyperthreading. Probao sam sa "samo" 6 core varijantom na 4.5 GHz, i obara rezultate ispod defaulta sa hyperthreadingom, lol.

Malo je podgrejanije bilo, dao sam mu 1.42V da zasigurno prođe testove. Inače, na ovoj noktui imam ULNA adaptere koji obaraju obrtaje na 900, kad bi ih skinuo bile bi bolje temperature, a i kućište je malko prašnjavo, mrzi me danas da se bakćem sa tim.

Što se tiče grafike, to ćemo drugi put, kada imam stvarno dosta vremena.

@tehn1ka
Proguglao sam malo oko tog problema, neki su problem rešili menjanjem drajvera za zvučnu kartu, realtek im je pravio neke probleme. Evo ga rešenje koje možda može da pomogne ovde.

A jaoj, pa taj cpu bash kida :)

Drugari moze ovako aj nek mi neko objasni sta treba da namestim i kako da namestim za 3Dmark da bih dobio samo score procesora da ne mesa graficku jer je rezultat nerealan u odnosu na Nvidiju. Nisam u zivotu koristio ni jedan od ovih testova, a sad ste me zaintrigirali i interesuje me rezultat.

Poslednja izmena:
Drugari moze ovako aj nek mi neko objasni sta treba da namestim i kako da namestim za 3Dmark da bih dobio samo score procesora da ne mesa graficku jer je rezultat nerealan u odnosu na Nvidiju. Nisam u zivotu koristio ni jedan od ovih testova, a sad ste me zaintrigirali i interesuje me rezultat.

Na koji 3d mark mislish, ventidz ili 11?

@ten1ika, kako mislis nerealan rez u odnosu na nVidia-u? Izgleda da te buni skor u fiziksu u 3D Mark11, to i treba da radi CPU, nema to veze sa nVidia-inim fiziksom, neka te ne brine. Skor ti je u redu koliko ja vidim, sto se Vantagea tice, tu je drugo, ali zato se fizika i iskljucuje kad se radi vantage (za korisnike nVidia) da bi rez bio uporediv, mislim-moze i da se ne iskljuci, ali tako se prosto ne radi i takav rezultat nije validan.

Takodje, kad radis Vantage poiskljucuj one zezalice kad testiras sve osim dva testa za GPU i testa za CPU.

@magny_cours hvala ti ali meni izgleda treba ubrzani kurs za 3dmark :D. Salim se probacu posle pa cu da vidim.

@magny_cours hvala ti ali meni izgleda treba ubrzani kurs za 3dmark :D. Salim se probacu posle pa cu da vidim.

Evo ovako (redom slike):
Prvo su opcije(extrem, performace...),
zatim su cekirana 2x GPU testa,
pa 2x CPU testa (mozes da odradis samo GPU ili samo CPU testove po zelji),
i na kraju feature testovi njih slobodno odcekiraj, nisu potrebni.

Prilozi

• sshot-78.jpg
    sshot-78.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 53
  • sshot-79.jpg
    sshot-79.jpg
    115.2 KB · Pregleda: 50
  • sshot-80.jpg
    sshot-80.jpg
    110 KB · Pregleda: 42
  • sshot-81.jpg
    sshot-81.jpg
    108.5 KB · Pregleda: 41
Evo ovako (redom slike):
Prvo su opcije(extrem, performace...),
zatim su cekirana 2x GPU testa,
pa 2x CPU testa (mozes da odradis samo GPU ili samo CPU testove po zelji),
i na kraju feature testovi njih slobodno odcekiraj, nisu potrebni.

Puno ti hvala pokrecem sad pa postujem kad zavrsi.

Obevazno stikliraj "disable ppu"

Nemam pojma ali kad stikliras to dobijas validan rezultat jer onda nece grafika da radi fiziku vec cpu...

@S16:
druze,otkud ti na Intel platformi?jel to samo neka prelazna varijanta,ili si odlucio da sad malo vozis "blue force" :) izvinjavam se za offf ;)

Vreme je za, sto ti kazes, "blue force", trenutno mi je IB jako privlacan, pa rek'o malo da se naucim na SB-u dok ne stigne IB :p

neka neka,valja se promeniti malo ;)

Evo ga drugari ventage tek sam sad stigao da odradim, i postujem sliku ko sto sam obecao. Iskreno nemam pojma dal je ovo dobar rezultat.

ventage.jpg

Pratio sam podesavanja koje je postavio terzazak.

Poslednja izmena:
Moze neki odgovor interesuje me kakav je rezultat.

Vrh Dno