Šta je novo?

iPad 3

Notebookcheck je odličan sajt, imaju veoma profesionalne testove i ne stide se da kažu šta ne valja sa uređajem koji testiraju.

Tamniji ekran, probijanje pozadinskog osvetljenja, pregrevanje do 40 stepeni (na suncu leti će onda ići do 50 stepeni), prosečna kamera, "slight stutters and hitches in the iOS", problemi sa WiFi-om, itd. Toliko o snu savršenog tableta.

Pre nego što se neko opet uključi o tome da ističem samo negativne stvari o uređaju, podsetiću vas da su negativne stvari podjednako bitne pri kupovini, i odnos pozitivnih i negativnih stvari zapravo "lomi" kupca da li uzme iPad 3 ili ne.

Ali, i dalje ostaje neopisivo udobniji rad/koriscenje iOS vs android (licno iskustvo bazirano na koriscenju oba OS-a)

To niko ne osporava. Ako pod udobnije misliš mnogo glatkije iskustvo, onda da, ali "udobniji" je širok pojam, po nečemu može biti udobniji, po nečemu ne.

Da, da naravno, zato sam i napisao da je bazirano na ličnom iskustvu. Meni se više dopada.

ovaj test ko da je pravilo marketing odeljenje jabuke , tuzno je ko je sve novinar ovih dana

^
A ti kao da se trudiš da pokažeš kako je novi iPad ustvari krš neopevani, s obzirom da izvlačiš samo testove gde se iznose problemi sa njim.

Jel ne smemo u iPad 3 temi da iznosimo stvari vezane za iPad 3? Možda je bolje da nastavimo sa offtopic-om onda? Inače, ja sumnjam da su DisplayMate i Apple u nekom dilu, tačnije da im Apple daje kintu da ih predstave u što boljem svetlu. Krenulo je od vremena kada je izašao iPhone 4, pa do ovog trenutka, gde se neke stvari previše uklapaju da bi im DisplayMate ovako činio uslugu bez ikakve nadoknade. Taj Dr. Raymond Soneira izgleda dobija dosta keša da piše ovakve stvari.

ja sam mislio da je ovo ozbiljan forum , kad se radi test , postoje neke tehnicke stvari a i oprema koju treba posedovati i upotrebiti , Information
Gossen Mavo-Monitor
Maximum: 321 cd/m²
Average: 303.7 cd/m²
Brightness Distribution: 88 %
Center on Battery: 319 cd/m²
Black: 0.38 cd/m²
Contrast: 839:1

http://www.gossen-photo.de/english/licht_p_mavomonitor.php

ipad3.jpg

da ovi nisu smanjili osvetljenje i napravili backlight bleead?
ako je test realan odmah je narucen , jako smesno

^

^^ nemam pojma, za par dana cu dobiti novi iPad pa cu moci da ga uporedim sa dvojkom... (pregrevanje, slab WiFi, sproro punjenje, backlight bleed...)

ja sam mislio da je ovo ozbiljan forum , kad se radi test , postoje neke tehnicke stvari a i oprema koju treba posedovati i upotrebiti ,...

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-iPad-3rd-Gen-2012-4G-Tablet.71925.0.html

"We compared colors of the iPad 3 and the iPad 2, only to find that applications look exactly like how we knew them on the iPad 2."

i dok svi ostali pisu kako novi iPad ima zasicenije boje ovi jedini kazu da su iste...

test lici na anandove testove: covek uzme stopericu u ruke i testira :D
(doduse, popravio se poslednjih par godina, ali tako je poceo - stoperica)

@kovacm

Da, čudno je to, onda treba proveriti i ko je u pravu povodom maksimalne osvetljenosti, Notebookcheck ili DisplayMate. Ja bih to lako proverio, pošto imam kolorimetar i bavim se tim testiranjem, samo treba neko da mi dadne iPad 3 na test :) . Ja sam imao neku ideju da nabavim preko germanije, testiram za benchmark jedan od dva komada koje bih naručio, pa da ih turim na oglase, ali sestrin muž mi se ne javlja šta je uradio povodom toga.

Kad smo već kod toga, jel zna neko koliko je potražnja za ovim iPad-om u Nemačkoj, tačnije, da li se već razgrabio po Apple store-ovima u okolini Dizeldorfa? Kapiram da je najbolji način da se zovu radnje i da se pita.

Poslednja izmena od urednika:
i el neko moze da objasni te "zasicenije " boje ? pokriva sRGB , adobeRGB , naravno da se sve meri a ne zasniva se na subjektivnom osecaju jer od novca potrosenog na "igracku" raste osecaj "zasicenosti" ;) , ako je ekran tamniji tesko da su boje zasicenije , inace amoled je tu tata al ni to nije realno ....

Kad smo već kod toga, jel zna neko koliko je potražnja za ovim iPad-om u Nemačkoj, tačnije, da li se već razgrabio po Apple store-ovima u okolini Dizeldorfa? Kapiram da je najbolji način da se zovu radnje i da se pita.

ovaj moj konkretno treba da stigne iz spanije - danas su bile rezervacije: uplatis 100e da ti ga ostave za sutra. inace po netu pisu da retko gde moze da se nadje u radnji, mada se stanje satro popravilo, a preko neta cekas 1-2 nedelje...

(ako hoces da meris i uporedjujes ekrane, prijavi se za rostilj u vinogradima na fruskoj gori sledece subote ;))

@anonimnicrv

i el stvarno je neverovatno kako neke stvari ne mozete da nadjete (ili ih preskocite): "new iPad has a virtually perfect 99 percent of the Standard Color Gamut (a 38 percent improvement over the iPad 2)"

original.jpg

http://gizmodo.com/5894445/the-best-tablet-display-guess-who

Poslednja izmena:
sva sreca pa je ladan ko spricer :)
The ambient temperature was just north of 22°C (72°F) and unsurprisingly the two slates weren't any hotter when we woke them up from their sleep. We started the test by turning on the screen and leaving them just sit there idle.
Next, we put the CPU under stress - both the A5 inside the iPad 2 and the A5X inside the new iPad have dual-core Cortex-A9 processors, so we expected to see a similar peak in the temperature of the two.
Then came the main suspect's turn - the new quad-core GPU was most often quoted as the source of the problematic bit and our tests confirmed that it contributes quite a lot to the high temperature. The EpicCitadel demo was our first testing ground - it doesn't support rendering in the new Retina resolution so the two slates were on even ground.
Finally, we let the quad-core GPU unleash its full potential by running Infinity Blade II on the new iPad. About an hour later the new iPad reached 44.4°C(111.9°F) at its hottest point - it's really better if you avoid holding it at the bottom left corner, where the chipset is located. It won't burn you or anything, but it gets really uncomfortable.
ipadtemp.gif

@kovam covek nema pojma sta prica , pogledaj merenja za osvetljenje i kontrast i ja treba da mu verujem za ostalo?
ipad-kontrast.jpg

kako ima jace osvetljenje i bolju crnu a manji kontrast , nema veze sa zivotom

Poslednja izmena:
Nema bolju crnu, ima lošiju, black level treba da teži ka što nižim vrednostima.

Ne verujem ni ja Dr. Raymond M. Soneiri, i kao što rekoh, smatram da je na Apple-ovom platnom spisku. Nijedan ozbiljan recezent ne favorizuje ovoliko Apple u stručnim testovima.

Na zapadu, kod korporacija kao sto je Apple, sasvim je normalna stvar da imaju ljude iz odredjenih bransi sa bogatim cv-om na platnom spisku. Ne bune se ni druge korporacije niti sami strucnjaci. To je normalna pojava i sem informativnog karaktera ne treba tekstove uzimati za zlo a ni vjerovati im previse.

Najbolje recenzije o ekranu ce dati sami korisnici za par mjeseci na raznim forumima....cim se pojavi problemi ako se uopste pojave.

Niko tebi ne brani da mu ne verujes, na svakom je da sam odluci da li ce verovati coveku sa ovakvom biografijom :

http://www.linkedin.com/in/raysoneira

ili tebi..

Zašto meni da veruješ? Smešan si, kao da ne znaš da i mnogo poznatiji stručnjaci od ovog Soneire nisu alergični na kintu sa strane od raznih korporacija, pogotovo Apple-a.

@Uros Novakovic

Ne pratiš, problemi sa ekranom su se već pojavili :)

Ok sta smo saznali. Da apple placa bilo kog ko napise iole pozitivan opis novog iPada, a da su svi ostali objektivni koji pisu samo lose o uredjaju.
Ha. Seems legit. :D

A da ima realnih problema ima, ali majka mu stara nije sve lose :D.
Mada realno tih problema sa wifiom i ekranom nebi smelo da ima uopste, kao da prvi put prave tablet :D

Ne, pričamo o Soneiri i sumnjivoj cifri izmerenog maksimalnog osvetljenja, i njegovoj preteranoj sklonosti ka prikazivanju iPad-a u najboljem svetlu. Notebookcheck je potpuno realan test ekrana, dok je kod Soneire ovde kao idealan ekran. Realnih problema svakako ima i nisu mali. Naravno da nije sve loše, ali nije ni sve dobro. To je ono što smeta Apple korisnicima, predstavljaju svoje proizvode kao savršene, a oni su daleko od toga.

A sta ovde ima veze sa temom ? Doktori ? Medicina ? Testovi ekrana iz 3494949 uglova ? O cemu svi vi bulaznite kada niko nije imao jos novi Ipad u rukama. Sve sami interwebz naucnici i pozivanje na testove koji vise odgovaraju strani x ili y.

Svaki tablet, ali bukvalno svaki, koji sam koristio/koristim ima problem sa screen bleeding-om. Na primerku SGT-a koji sam dobio na koriscenje taj problem postoji, iPad2 oba koja sam posedovao imaju taj problem isto, pogotovo 3g model, ATP takodje .... Da li mi je to ikada zasmetalo u koriscenju tableta ... NE. Da li se to vidi u 98.43% slucajeva, NE. Vidi se kada se bootuje tablet i posle toga i zaboravim na to. Maximalno osvetljenje na tab-u i prica o tome ? Jel na telefonima postavite max osvetljenje ?
Overheating je jedini ozbiljan problem koji meni smeta. Smeta mi i na telefonima, a mnogi imaju taj problem, smeta mi i na tabletima ... a nemaju bas svi taj problem. Pogotovo ne Prime i iPad2.

Poslednja izmena:
Na zapadu, kod korporacija kao sto je Apple, sasvim je normalna stvar da imaju ljude iz odredjenih bransi sa bogatim cv-om na platnom spisku. Ne bune se ni druge korporacije niti sami strucnjaci. To je normalna pojava i sem informativnog karaktera ne treba tekstove uzimati za zlo a ni vjerovati im previse.

Ne znam odakle ti ta informacija ali je to potpuno pogrešno. Na "zapadu" je vrlo izvesno ta dakvi trendovi postoje (kompanije pokušavaju da podmite ugledne novinare kako bi pisali pozitivno o njihovim proizvodima), ali su ti pokušaji u ogromnom broju slučajeva neuspešni. Ne postoji ni jedan novinar koji je iole od ugleda ne može sebi da dozvoli tako nešto, a pogotovo ne neko ko je poznati ekspert u određenom polju. Retki su slučajevi gde se to dogodilo i rezultat je uvek bio da je dotični "ekspert" ili "novinar" potpuno diskreditovan. Kompanije kao što su Gugl, Mikrosoft, Epl, HP i slične izbegavaju ovakve skandale, jer je rizik prevelik a dobit beznačajna. Štaviše, Epl je u Silicijumskoj dolini poznat ako najgora stipsa kad je u pitanju trošenje za sekundarni marketing ("product placement" -- uvaljivanje Mekova, Ajfona i sličnih u TV serije, filmove i slično), "junket circuit" (organizovanje žurki, putovanja i sličnih stvari na koje se zovu ugledni novinari, klopa, piće, zabava, kako bi ih smuvali da pišu pozitivno).

Dakle, ko hoće, veruje, ko neće ne mora, ali je izvesno da dotični Dr. Sonera ne dobija ni žutu banku ni od Epla, ni od Gugla, ni od Samsunga. Sve što dobija jasno i glasno je navedeno na njegovom sajtu).

Ne mora uopste da dobija zutu banku. To se ne placa u $$$ skoro nikada...A ti misli da nije tako, ja ti garantujem da jeste. Skandale i diskreditaciju nece dozvoliti ni "novinar" ni firma za koju lobira nemoj se brinuti. Svi imaju zajednicki interes - KES. U ovom, ili onom obliku. Na ovaj ili onaj nacin.

Poslednja izmena:
Vrh Dno