Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

Sad mi tek ništa nije jasno @salac.
Ja sam spomenuo YouTube vi ste svi graknuli u glas - TO JE FLEŠ!
E pa iPad normalno pušta YT klipove i to ne bi verovao koliko dugo!!

O razlici u kvalitetu Apple uređaja vs bilo kog Android uređaja nema potrebe da diskutujemo. Imao sam flagship i Android smartfone raznih proizvođača, a evo sad i tablet, a isto tako i obe verzije iPad-a i skoro sve iPhone uređaje.

Dakle, ne upoređujem ih. Dapače! Samo se pitam, zašto Asus toliko očajno radi (baterija) u odnosu na propisane specifikacije.
To je bilo moje pitanje. Postavio sam ga da bih saznao da li je do mog primerka problem ili je generalno svima ista situacija.

@AirMax: ovaj tvoj predlog sa štopericom je krajnje smešan. Dakle, Android ima ugrađnu statistiku koja prati potrošnju baterije kroz procese i vreme trajanja istih, odnosno šta "jede" koliko bateriju u procentima. Ti meni ladno predlažeš da se manem toga i pređem na "manualni" metod. Tek mi to ne pada na pamet.
Ne kukam nad situacijom, nego prosto ne mogu da se načudim čudu. Samo to.
Kažem po neki put, da sam ja napravio test. Najobičniji surf u toku 24h! Ništa više. Ekran radio svega 3.5h. To je to. Nema fleša, nema videa, nema ničeg. Samo običan surf + fb + twitter + 4sq, itd.
Naravno da ne držim BT na ON, a prilikom testiranja, isklučio sam mobilnu mrežu i koristio samo WIFI... Gps je ON, ne vidim razloga da to gasim, al probaću i bez toga. Mislim zato sam i kupio 3g laptop. Da budem na GPS-u, 3g-u i da ga koristim van zatvorenog prostora. Ako ću se stiskati zbog baterije i gasiti opcije, onda, izvinite, ali hebeš tablet u paketu sa Androidom...

Eto... testiranja ću nastaviti, dok se ne daj Bože pojavi ICS... prošlo je samo 5 meseci... opušteno...

Ti kao da ne zelis da procitas ono sto ti ljudi pisu, pa cu da razlozim:
Nikome taj tablet ne drzi tako malo. Tebi drzi malo (po tvojoj prici) i svi hocemo da saznamo zasto, ali si ti isuvise nervozan da bi sistemom eliminacije mogao da dodjes do zakljucka.

Niko ne sumnja u izdrzvljivost ovog uredjaja, ali sumnjaju na sledece:
1. Tvoje objektivno rasudjivanje (pogotovo pojam o vremenu provedenim nad aparatom), kao i program koji vodi tu statistiku.
2. Sumnjaju na neki softver koji ti crpi bateriju.
3. Na felericnost tvog primerka.

-Kako bi eliminisali stavku broj 1 predlozili su ti test gde ces rucno da meris vreme provedeno na netu i da preracunas koliko bi okvirno drzala baterija.
Naglaseno je da ne koristis youtube zato sto je on sam neoptimizovan i vuce puno resursa - i samo zato je naglaseno, a ne da neko tebe napada da ti samo pustas youtube. Iz mog iskustva, ljudi ne mogu da procene koliko provedu nad aparatom (iskustvo sa SGS2 gde je navodno baterija trajala par sati a "nista se nije radilo na njemu", da bi se uspstavilo da on za tih "par sati" nije ispusten iz ruke i "samo" su se igrale igrice). A na ovaj nacin proveris i svoj dozivljaj vremena i taj softver koji meri statistiku (koliko je upaljen ekran). Probaj isto i sa iskljucenim GPS-om kako bi video da nije do njega.
-Ako se ispostavi da nije broj 1 ides dalje, tj na broj 2, gde ces proveriti sta ti tacno vuce toliko baterije. Mozes i da uradis neki factory reset...
-Pod tom verzijom androida ljudima drzi baterija normalno, tako da ne mislim da je do njega, ali mozda se sa ICS-om "probudi". Mada ja ne bih cekao, nego ako proveris sve gore navedeno i uspostavi se da nije nista od toga, onda ga nosi tamo gde si ga kupio i trazi drugi uredjaj, koji ces i dobiti jer je tvoj pod garancijom.

Sad mi tek ništa nije jasno @salac.
Ja sam spomenuo YouTube vi ste svi graknuli u glas - TO JE FLEŠ!
E pa iPad normalno pušta YT klipove i to ne bi verovao koliko dugo!!

O razlici u kvalitetu Apple uređaja vs bilo kog Android uređaja nema potrebe da diskutujemo. Imao sam flagship i Android smartfone raznih proizvođača, a evo sad i tablet, a isto tako i obe verzije iPad-a i skoro sve iPhone uređaje.

Dakle, ne upoređujem ih. Dapače! Samo se pitam, zašto Asus toliko očajno radi (baterija) u odnosu na propisane specifikacije.
To je bilo moje pitanje. Postavio sam ga da bih saznao da li je do mog primerka problem ili je generalno svima ista situacija.

@AirMax: ovaj tvoj predlog sa štopericom je krajnje smešan. Dakle, Android ima ugrađnu statistiku koja prati potrošnju baterije kroz procese i vreme trajanja istih, odnosno šta "jede" koliko bateriju u procentima. Ti meni ladno predlažeš da se manem toga i pređem na "manualni" metod. Tek mi to ne pada na pamet.
Ne kukam nad situacijom, nego prosto ne mogu da se načudim čudu. Samo to.
Kažem po neki put, da sam ja napravio test. Najobičniji surf u toku 24h! Ništa više. Ekran radio svega 3.5h. To je to. Nema fleša, nema videa, nema ničeg. Samo običan surf + fb + twitter + 4sq, itd.
Naravno da ne držim BT na ON, a prilikom testiranja, isklučio sam mobilnu mrežu i koristio samo WIFI... Gps je ON, ne vidim razloga da to gasim, al probaću i bez toga. Mislim zato sam i kupio 3g laptop. Da budem na GPS-u, 3g-u i da ga koristim van zatvorenog prostora. Ako ću se stiskati zbog baterije i gasiti opcije, onda, izvinite, ali hebeš tablet u paketu sa Androidom...

Eto... testiranja ću nastaviti, dok se ne daj Bože pojavi ICS... prošlo je samo 5 meseci... opušteno...

Izgleda da ne znaš, ili se samo praviš, ali eminentni sajtovi i časopisi upravo na taj način testiraju trajanje baterije mobilnih uređaja, zovu to "battery rundown test", puste video-klip (sa uređaja, a ne youtube), podese brightness na 50%, uključe wifi i ostave ga tako dok se ne isprazni, pri tom štopuju vreme. Pogledaj npr. bilo koji review nekog mobilnog uređaja na sajtu www.engadget.com, takođe i na drugim.

Možda je tebi krajnje smešno nešto što čitav svet smatra za prosečno merilo trajanja baterije, ali tu je već stvar u tebi. :)

P.S. Koji će ti moj uključen GPS, osim kada koristiš navigaciju? To je kao da ti gori svetlo u zatvorenoj sobi u kojoj nikog nema, a da je svetlo snage 1000W.

@vikihiiz

Prvo, nisi kupio 3g laptop, nego si kupio 3g tablet sa dockom. Ukoliko si transformer devojci predstavio kao pandan laptopu, mogu ti odmah reci da si je bas gadno za**** :)

Drugo, imas problem na koji se niko ko ima transformer a ko se pojavio u ovom thread-u nije zalio. Moguc izvor problema jeste youtube - ukoliko ga pustas kroz browser, onda svaki video biva pokrenut kroz flash, sto povlaci znacajnije trosenje baterije nego kad se pusta kroz youtube player app koja to isto radi kroz HTML5 (slicno kao kod ipad-a koga, inace, imam i ja :) ). Za GPS ne znam koliko tacno trosi, meni uglavnom stoji ugasen; ugasen je i na mom ipadu, jer imam wifi model ipada koji ne poseduje gps cip.

Cornerstone je keva, jedva čekam da stigne preko CM9 na moj 8.9 :) . Definicija multitaskinga.

jedno pitanje za upucenije... razmisljao sam da transformera koristim za torrent jer, jel, trosi kud i kamo manje struje od obicnog kompa :) znaci bio bi ustekan u struju preko docka a na njega nakacen hd od 1tb i vukao bih podatke preko wl na njega. da li ovo moze da izazove neki problem? prvenstveno mislim na to da transformer bude non stop na punjacu, mozda bi bolja varijanta bila da ga napuni do kraja i ukljucim torrent da radi dok se baterija ne istrosi...

@petarboj
Druze, za te stvari imas drugi hardver bas pravljen za to. A i kosta manje od tableta. Mozes i sam da napravis od recimo APU-a, mali, malo trosi i sve to napravis za male pare. Pogledaj temu HTPC...

@airmax: Dakle ti i dalje meni predlažeš da koristim štopericu? Koji si ti car!!! Šta misliš da kupim analognu (što liči na sat) ili mogu da štopujem vreme iPhone-om?

@salac: nisam skontao ovu analogiju između 3g laptopa i 3g tableta... molim te mi pojasni.
Drugo, nisam znao da YT app na iPad-u ide kroz HTML5. Pomenuo sam YT app i iPad u jednom kontekstu, jer znam da sam mogao da gledam mnogo sati YT-a na istom. Samo zato. Ok, ako je kroz browser druga priča...

@SVI: ne znam zašto VI ne čitate šta ja pišem. PONOVIĆU MILIONITI PUT: testirao sam uređaj pri NORMALNOM KORIŠĆENJU u toku 24h - samo soc.net.apps. + surf. Trajanje ekrana je bilo 3.5h! Da li ste sada dobro pročitali?
Prestanite VI MENE da ubeđujete kako ja ne radim stvari kako treba, kada sam vam opet napisao kako sam testirao uređaj. Dakle nisam ******. Jasno je ko dan i meni da uređaj MORA da radi duže od toga...

@airmax: Dakle ti i dalje meni predlažeš da koristim štopericu? Koji si ti car!!! Šta misliš da kupim analognu (što liči na sat) ili mogu da štopujem vreme iPhone-om?

@salac: nisam skontao ovu analogiju između 3g laptopa i 3g tableta... molim te mi pojasni.
Drugo, nisam znao da YT app na iPad-u ide kroz HTML5. Pomenuo sam YT app i iPad u jednom kontekstu, jer znam da sam mogao da gledam mnogo sati YT-a na istom. Samo zato. Ok, ako je kroz browser druga priča...

@SVI: ne znam zašto VI ne čitate šta ja pišem. PONOVIĆU MILIONITI PUT: testirao sam uređaj pri NORMALNOM KORIŠĆENJU u toku 24h - samo soc.net.apps. + surf. Trajanje ekrana je bilo 3.5h! Da li ste sada dobro pročitali?
Prestanite VI MENE da ubeđujete kako ja ne radim stvari kako treba, kada sam vam opet napisao kako sam testirao uređaj. Dakle nisam ******. Jasno je ko dan i meni da uređaj MORA da radi duže od toga...

Da, da, mi SVI smo pogrešili. ,)
Druže moj, koristi štopericu koju hoćeš, ako je ispravna tako ćeš dobiti najbolje real-life rezultate, naspram neke cifre koju je android ispisao na ekranu, a do koje je ko zna na koji način došao (možda i greškom, i računari greše, ako je kod loš).
Do sada si mogao bar 100 puta da štopuješ 1 sat rada na tabletu, i da proveriš koji % baterije je potrošen i već bi znao iz više ponovljenih pokušaja neku srednju vrednost, pa bi to mogao da uporediš sa oni što ti je android napisao, tako bi znao da li je taj podatak tačan ili nije, možda bi ustanovio da tvoj primerak ne valja, a možda da to što piše nije dobro.

Ma nije moj tablet :)
Devojčin je :)
Ja se samo nerviram za nju ;)

Probaću bre sve... mnogo me nervira to, jer se osećam glupo. Asus je deklarisao tih 8.5h za 3g verz. ispada ne može ni pola (ali stvarno NORMALNOG korišćenja), a ona ga je uzela zato (umesto netbooka). Zbog prednosti, između ostalih i u vremenu korišenja uređaja...
Nisam došao ovde da mi "popravite ASUS", već samo da mi prenesete vaše utiske, da bih znao da li je generalno tako ili radi bolje/više.
Znači da je do softvera, defitnitivno. Ići će to na factory reset... samo da ga se dočepam :)

Nego, još jedno pitanje. Znači sa dokom bi trebalo da radi ukupno 14h (kako kaže Asus). Ok. Ali kako bi bilo u slučaju da recimo, koristimo samo tablet i kad se isprazni, onda ga stavimo na dok. Koliko bi tu trebalo da dobijemo dodatnih sati?

Mislim da stvarno nije tesko da skines tablet sa punjaca, pogledas koliko je sati, krenes da koristis recimo internet (evo citaj benchmark ili gledaj seriju/fim, nemoj youtube) i za sat vremena pogledaj sledece:
-koliko je ostalo procenta baterije
-koliko pise da ti je bio upaljen ekran.
Pa sve to javi ovde.

Molio bih te dok to ne uradis da se ne javljas ovde i kukas.

P.S. Sad vidim tvoj potpis pa ne mogu a da se ne zapitam dve stvari:
1. Zasto devojci nisi preporucio iPad
2. Da li je ovo neki zesci troll i pljuvanje Androida.

^Ne znam zašto, al objasniću ti... nije da ne volim da se pravdam, nego smatram da ne treba da te se tiče.

1. To je stari potpis. Nisam lud za potpisom, pa ne menjam kad god nešto promenim/kupim/prodam.
2. Imao sam gomilu flagship Androida i iOS uređaja. Pa??? Jel to znači da ako mi je ovaj potpis, želim da troll-ujem? Samo sam imao dosta toga i od jednih i od drugih, pa imam obostrano iskustvo (HTC, Samsung, WP7 telefon, iPhone 3, 3gs, 4...)
3. Nisam joj preporučio iPad, zato što mislim da je komplikovaniji za neke stvari (tipa puštanje filmova, usled odsustva file manager-a), a neke stvari su jednostavnije i lakše na Androidu. Ako mi pomeneš JB, reći ću ti da mi ne pada na pamet da trošim vreme na neke obuke.
4. iPad nema u Srbiji uz internet i ne bi ga dobila za 300€ koliko je platila ASUS u VIP-u... (iPad2 3g sa kamericama, što i jeste suština za nju - Skype, itd. nema ispod 400, 500€, a kec ne igra ulogu...)

Jel ti sada jasno? Čemu ti predrasudi? Ja trolujem? Čim neko nije zadovoljan nekim uređajem, neki fan će reći da je to troll ili flejm... bzvz... zaista...

Prijatelju, nisam fan ni jednih ni drugih. Ako malo bolje pogledas raspitujem se i u temi Ipad 3 jer jos nisam odlucio koji bih da uzmem.

Evo imas deset postova, i to traje tri dana gde samo prica "Ne valja, ne valja, ne valja...". I vec 3 dana dobijas odgovor kako da proveris za sat vremena, ali ti je to valjda ispod casti... Pa sta covek da pomisli???
Pokusavam da dodjem do validnih informacija, ali da nisam citao temu od pocetka pomislio bi da je svaki Transformer takav sto ocigledno nije.

Ma ni ja ne verujem da je svaki takav :)
Naprotiv, pa da mislim da jeste, ne bih došao na temu da se raspitam :)
ALI verovali ili ne, ja još nisam došao do tog ASUS-a :)
Danas ću ;)

A ti prijatelju, dobro razmisli, pa se odluči. Ja znam šta bih uzeo, ali neću da ti kažem. Ispašće da trolujem...

@petarboj
Druze, za te stvari imas drugi hardver bas pravljen za to. A i kosta manje od tableta. Mozes i sam da napravis od recimo APU-a, mali, malo trosi i sve to napravis za male pare. Pogledaj temu HTPC...

ima jeftinijih stvari ali ja ovaj tablet vec imam :) i preko noci dok se ne koristi mozda bi mogao da radi to sto sam zamislio, zato i pitam :)

Nije analogija, napisao si u svom postu da si devojci preporucio 3g laptop tj transformer, pogledaj. Mozda je bio lapsus. Naravno da na ipad-u YT ide kroz html5, jer tamo nemas flash. Na androidu moze i flash a moze i htlm5, onako kako sam napisao.

Aj malo da skrenemo ovu temu oko njegove baterije.. Jel probao neko revolution hd ics rom od kada je izasao update? Jel nema restarta i zabadanja browsera na svakih pet minuta?

Poslednja izmena:
Zvanicni ASUSov update resava te probleme i jos dodaje sta je trosilo koliko minuta/procenta bateriju.

ICS 4.0.4 je od juce AOSP, ispravlja i ubrzava jos neke stvari i nadam se da cemo ga ubrzo videti i na transformeru...

Cisto da pokrenem ponovo temu i preformulisem pitanje: da li neko koristi RevolutionHD Rom od kada je izasao ICS update? Jel nema zabadanja i restartovanja?

Ja koristim KANG CM9 i u verziji od 29 marta sa Guevor OC kernelom je prestalo rebootovanje. Na XDA forumu predlazu i za ostale Custom ROM-ove da se koristi taj kernel jer svi u osnovi imaju probleme koje spominjes.

Nista onda, nije mi hitno, sacekacu jos malo da se to ispegla. Trebalo bi danas-sutra jos neki update da izadje, za Taiwan vec ima :)

Stigao mi je update za tf101g i sve se lepo instaliralo na ICS 4.0.3. sada je ona oznaka za build number 9.2.2.3-20120317 jedino što mi uopšte ne radi 3g više, radi mi veza sa Vip-om, kada ono pošaljem poruku koliko sam potrošio interneta, ali tablet uopšte kao da ne postoji 3g opcija uopšte, kada isključim wifi samo piše no internet connection. Kome se sad žaliti, ili čekati da isprave? Nije rutovan, sve regularno, do sada nije izlazilo ništa za update pošto nije bilo za verziju 3g, i sada kada je izašlo baš pomislim valjda su to sredili, pošto je ono bilo kao ko je sa 3g stavio običan update za non-3g verziju gubila mu se opcija 3g-a.

Ovo kao da su tek sad pustili onu verziju za transformer bez 3g-a na 3g aparate.

Hvala, uradio sam tako, i sad radi, mislio sam da će da automatski povuče ta podešavanja, kao što je povukao šifru za wifi, hvala puno.

Inače radi kao bombona, ništa nije secnulo niti se zabagovalo do sada.

evo da pitam i ovde:

potreba preporuka koji uzeti od ovih navedenih koji su do 500e, napomena netreba mi 3g dovoljan je samo sa wifi-jem

Kod:
http://www.itsvet.com/proizvodi/asus/comp_comp_pda/producer/20

hvala unapred

prvo da se zahvalim ljudima koji su mi pomogli da se odlucim koji transformer da kupim:)

e sad pitanje za sve, android verzija na uredjaju je je 3.1 ili 3.2 nisam siguran, kada kliknem na upgrade firmware izbacuje mi poruku da nepostoji update? da li je to neki bug pa moram rucno ili sta vec?

prvo da se zahvalim ljudima koji su mi pomogli da se odlucim koji transformer da kupim:)

e sad pitanje za sve, android verzija na uredjaju je je 3.1 ili 3.2 nisam siguran, kada kliknem na upgrade firmware izbacuje mi poruku da nepostoji update? da li je to neki bug pa moram rucno ili sta vec?

uspeo sam, ukoliko neko ima isti problem evo resenja:

Kod:
http://www.androidpolice.com/2012/03/05/still-havent-received-the-android-4-0-update-on-your-og-transformer-heres-how-to-manually-install-it/

Vrh Dno