Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Dali postoji mogucnost da ovaj tablet cita SD kaartice cita formatirane u NTFS fajl sistemu da bi mogli da se citaju veci fajlovi

Stigao mi je zensko-zenski USB adapter i kao sto sam i pretpostavljao ne radi sa ovim kablom koji smo dobili, ali znatizelja mi je bila jaca od logike, a i adapter kosta 2evra. Nista, ostaje Rumunija . . . . A dobio sam i povratni mail od vip-a gde sam ih pitao da li mogu oni da uvezu adaptere za tab, i kako su mi rekli prosledili su zahtev do njihove tehnicke podrske i da ce me obavestiti ako dobiju bilo kakvu informaciju. Posteno, dobio sam mail pa cemo videti sta dalje biti.

Jel ima neko problema sa akcelerometrom,jel tu ima nesto da se podesava,kalibracija i sl.?
Jednom sam probao neke avione da igram,one piruete ne moz` napraviti ni pro.pilot :) I bas juce se setim toga i ajd da probam,skinem Google Sky Map,ekran je poludeo cim sam ga otvorio..pomera se on kako ja pomeram tablet,ali se isto tako nenormalno trese.

Jel ima neko problema sa akcelerometrom,jel tu ima nesto da se podesava,kalibracija i sl.?
Jednom sam probao neke avione da igram,one piruete ne moz` napraviti ni pro.pilot :) I bas juce se setim toga i ajd da probam,skinem Google Sky Map,ekran je poludeo cim sam ga otvorio..pomera se on kako ja pomeram tablet,ali se isto tako nenormalno trese.

Meni se desilo u dosta igara koje sam probao da ziroskop ne radi dobro, totalno su izmesane ose. Dok u drugima radi savraseno.

Je l' neko provalio gde može da se kupi rezervni kabl? Hoću da kupim jedan da nonstop bude sa mnom, a drugi da mi bude u stanu, ne bih baš da nosim jedan i da izgubim taj. :)

Kompas je u pitanju. Treba kalibracija. Provrti tablet u osmici.

Je l' neko provalio gde može da se kupi rezervni kabl? Hoću da kupim jedan da nonstop bude sa mnom, a drugi da mi bude u stanu, ne bih baš da nosim jedan i da izgubim taj. :)
Provalio sam. Bukurest vodafone prodavnica:)

Ništa, moraću na jedan vikend tamo, i taman da uzmem dock. :)

Mislim da se ne isplati. Ali opet, pogledaš kod drugih proizvođača koliko koštaju takvi dockovi, onda vidiš i da nije to toliko skupo. Samo što meni dock ne odgovara, hoću samo konvertor iz 40pin u USB, kao i HDMI kabl, ali mislim da ćemo izvisiti za to, a to mi poprilično smeta. Ne bi me čudilo da prodam tablet u narednih par meseci ako se ne pojave kablovi.

Ma gde se isplati...

Ajd nekako i mogu bec dock-a ali zelim da imam rezervni kabl aman. Sta ako ovaj krene da prekida slucajno a nema drugi ni za lek.

Probaću čim dođem sa posla, ne nosim kabl sa sobom iz već poznatih razloga, da ga ne bih zagubio. ;)

Lukisa, imas uputstvo u prvom postu ove teme ;)

Da li je neko probao ovaj kernel http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23451625&postcount=142

Napisite utiske pa da uporedimo. Cini mi se da i bez OC-a tab radi bolje. Na 1.5ghz definitivno radi bolje sto je prema ovome http://pdadb.net/index.php?m=cpu&id=a8260&c=qualcomm_snapdragon_msm8260 njegov preporuceni maksimalni takt.

Jos nisam rutovao moj tab ali ovo mi se sviđa 1,5GHz :) primamljivo
Interesujem kako radi da li je stabilan rad na toj frekfenciji, znam da klok ovog procesora ide u rasponu od 1,2 do 1,5 GHz
ali verovatno da ima neki razlog zbog koga ga je ZTE setovao na 1,2 GHz?
Da li se povecala potrosnja baterije zbog viseg kloka procesora?

Ja sam ga stavio na 1458 mhz na ondemand, i rekao bih da radi prilicno bolje.Moram jos da testiram ali stock browser radi brze nego sa starim kernelom, i ono sto mi je najbitnije nisam primetio da se nesto previse greje. Probacu da pustim neku igricu da vidim kako se ponasa po pitanju stabilnosti ali za ovaj svakodnevni rad mislim da je odlicna varijanta . . . Javicu utiske kada ga budem stavio na muke . . . . .

Je li neko video ovaj http://www.gsmarena.com/zte_v96-4593.php model koji ZTE treba da izbaci. Hardver je manje vise isti kao i nas samo sto dolazi odmah sa ICS-om. Predpostavljam da ce modovanje njegovog roma da radi na Smart tab-u biti relativno prosto.

Jos nisam rutovao moj tab ali ovo mi se sviđa 1,5GHz :) primamljivo
Interesujem kako radi da li je stabilan rad na toj frekfenciji, znam da klok ovog procesora ide u rasponu od 1,2 do 1,5 GHz
ali verovatno da ima neki razlog zbog koga ga je ZTE setovao na 1,2 GHz?
Da li se povecala potrosnja baterije zbog viseg kloka procesora?

Za razliku od stock kernela sa ovim tab radi mnogo stabilnije. Ekran ima bolji odziv. Vise ne gresim dok kucam:rolleyes:
Nisam imao random restart a baterija traje radnim danom od 7 do 23 kao i na stocku. Pored overclocka ovom kernelu su promenjeni i radni naponi tako da to utice na stabilnost.

Pustio sam ga da i na 1782mhz i opet stabilno radi.

Ja sam ga stavio na 1458 mhz na ondemand, i rekao bih da radi prilicno bolje.Moram jos da testiram ali stock browser radi brze nego sa starim kernelom, i ono sto mi je najbitnije nisam primetio da se nesto previse greje. Probacu da pustim neku igricu da vidim kako se ponasa po pitanju stabilnosti ali za ovaj svakodnevni rad mislim da je odlicna varijanta . . . Javicu utiske kada ga budem stavio na muke . . . . .

Sve radi bolje. Tab je zivnuo. Kamera i HWc bug su i dalje tu. Time bug za sada nisam primetio. Testiramo dalje.

Je li neko video ovaj http://www.gsmarena.com/zte_v96-4593.php model koji ZTE treba da izbaci. Hardver je manje vise isti kao i nas samo sto dolazi odmah sa ICS-om. Predpostavljam da ce modovanje njegovog roma da radi na Smart tab-u biti relativno prosto.

Ovo jeste dobra vest. Indetican hardver samo sa podrskom za LTE. Msm8960 S3. Toliko indetican da bi ladno mogli i njegov kernel da iskoristimo. Jedino ako ekran ne zamene zbog drajvera ali ni to nece biti veci problem.

Ja sam stavio ovaj kernel i uradio O/C na 1.5GHz sa SmartassV2 govenerom i igrao Golf Flick 5 minuta i zabo mi tablet. Btw. je l' ste flashovali sa flashboot boot boot.img ili ste sa flash komandom? Ja sam sa ovom prvom jer sam hteo hteo da istestiram kako se ponaša.

Poslednja izmena:
Ja sam stavio ovaj kernel i uradio O/C na 1.5GHz sa SmartassV2 govenerom i igrao Golf Flick 5 minuta i zabo mi tablet. Btw. je l' ste flashovali sa flashboot boot boot.img ili ste sa flash komandom? Ja sam sa ovom prvom jer sam hteo hteo da istestiram kako se ponaša.
Ne bi trebalo da bude razlike u funkcionisanju. Ja sam ga flashnuo jer imam backup normalno. Jesi li probao ondemand i taj golf na 1.5ghz? Probaj jos neki put da budemo sigurni da je zbog kernela.

Ja koristim ondemand i zasad radi normalno, definitivno radi stabilnije sa ovim kernelom. Youtube mi je redovno zabadao a sad sam uspeo da sve sto sam odabrao i da odgledam do kraja. Tastatura ima mnogo brzi odziv. Mobilx kazi mi kako da uradim backup, da li da uzmem titanium backup ili da instaliram cwm jer to jos nisam uradio ? Napravio sam gresku sto nisam bekapovao stock rom, nisam u trenutku razmisljao ali nadam se da je ovo dovoljno stabilno da necu ni morati da se vracam na staro.

Sada definitivno tvrdim da radi mnogo stabilnije i brze. Asphalt 6 mi je redovno pucao posle minut igranja, sada sam uspeo da odigram celu trku i sve radi. Ali mislim da ga treba postaviti na ondemand setovanje jer mi se sistem tako najbolje pokazao ! Samo da jos istestiram trajanje baterije.

Ja koristim ondemand i zasad radi normalno, definitivno radi stabilnije sa ovim kernelom. Youtube mi je redovno zabadao a sad sam uspeo da sve sto sam odabrao i da odgledam do kraja. Tastatura ima mnogo brzi odziv. Mobilx kazi mi kako da uradim backup, da li da uzmem titanium backup ili da instaliram cwm jer to jos nisam uradio ? Napravio sam gresku sto nisam bekapovao stock rom, nisam u trenutku razmisljao ali nadam se da je ovo dovoljno stabilno da necu ni morati da se vracam na staro.

CWM ti je najbolje resenje za backup.

Vrh Dno