Šta je novo?

Mass Effect 3

Zavrsio od muke cisto da vidim kraj jer odigrah i prva dva dela.
Pateticno na sta se svode igre od kada ih prave za konzole, apsolutno neigrivo i nezgrapno a prica jadna, kad bi bar bila opcija da odgledas ukratko film da ne gubis vreme igrajuci.

To da je nezgrapno sam se i ja malo ranije požalio, a što se priče tiče videću kad odigram trojku šta i kako... mada čim si se ti požalio na priču, mogu da zamislim na šta se svodi završnica!

Poslednja izmena:
To je tek za pricu ... strasno sta su dozvolili da naplate.

Al' gledam jutros ggmaniu i vidim da su organizovali online peticiju za menjanje kraja :D :D :D Ponadao sam se da ljudi prosto traze odgovore na neke nelogicnosti koje su usledile pri kraju igre ali nisam mogao da verujem kad sam video da 90% komentara kuka o
tome sto Shepard umire?? ... Gospode Boze, koliko placljivaca. Svi hoce cheesy happy end??? Licno, meni je ideja kraja odlicna i pomalo neocekivana. Ono sto jeste bezveze je sto su svi cinematici isti i sto se stvarno desilo previse neobjasnjenih stvari koji ubijaju celu emotivnu dilemu koju Shepard treba da resi.

Pređoh sinoć Gears of Mass Effect. Kraj me je baš razočarao
Ispade da su svi izbori iz prethodna dva dela maltene besmisleni na samom kraju, jer jelte na kraju maltene sve eksplodira (koja glupost) Skupio sam sve flote i sve plaćenike i sve sve, i imam utisak da bi bilo isto i da sam samo ispunio minimum po pitanju war assetsa. Kraj je disapointment, moralne dileme Illusive Man-a su tako jadno odglumljene, i generalno sam kraj je tako zbrzan, level diversity su zamenili sa velikim brojem protivnika koji se na kraju svodi samo na grindovanje. Ne znam razočaran sam, prvi i drugi deo sam prešao po 2x svaki, ali ovaj treći nešto nemam ambicije jer kako god da se završi Shepard umire i Mass Relay-i bivaju uništeni. Citiram sa stranih foruma:"I want to see the DLC where Shepard transports into the future and kills both of them, that's how much I hated this scene." Misleći na Stargazera i dete. A DLC-ove će najverovatnije da poubacuju u period pre finalne bitke, ali jednostavno uništili su ceo Mass Effect Universe, ne kapriam zašto. OK ajde Sheapard-ova priča se završava, ali ne mora i ceo Universe sa njom da se završi.

END Hate

Poslednja izmena:
Ideja koja je vezana za kraj (pogotovo uloga mass relay-eva) je ustvari jako dobra. Nije "holivudski" hepi end (i hvala Bogu te nije) i to smeta gomili placiljvaca po netu koji bi opet da se tapsu po ramenu zbog svog "uspeha" u igri. Problem su iznenadne rupe u prici i par neobjasnjenih obrta.

Pa ovo je "Holivudski" plačljivi end. Mogli su mnogo bolje da odrade sam završetak da ne bude previše
Patetika Sheapard sav izubijan, jedini preživeli se žrtvuje ne bi li izabrao jednu od 3 iste solucije.

Realno ajde da kažem da ending nije toliko loš, ali nznm meni su ubili svaku volju za replay-om. Jednostavno, to je to Shepard mrtav, Universe izmenjen zauvek, nemam razloga da ponovo prelazim jer je uvek isti ishod, ne verujem ni da ću DLC-ove skidati jer whats the point.

A rupe u priči su posebna stvar tipa.
Citadela odvučena do zemlje očas posla, samo tako.

Poslednja izmena:
Igrao sam svega nekih 5-6 sati SP-a, generalno serijal ima tendenciju prelaska na mobilne telefone.
Gears of War napucavanje, sa jos manjim recoilom nego sto je to bio u već uproštenoj dvojci..
U dvojci su izbacili loot, a ovde i hacking. bedak.
Nema skeniranja planeta sa resursima, tj jedini resursi su "krediti".

Pitanje:
da li zaista ima nekog, bilo kakvog uticaja igranje MP dela igre na zavrsnicu SP-a?
(cisto da znam, da li da se uopste čačkam sa MP ili ne)

@Masterchief: Ne slazem se.
Shepard jeste heroj ali ne mora heroj da bude Bog. Bilo je "realno" da posle toliko vremena provedenog u borbi na kraju ipak primi neki fatalni udarac. Sta vise, svojom zrtvom je samo potvrdio svoje herojstvo. Mislim, meni ima logike da je sila koju pretstavljaju Reaperi bude koju ni najmocnija rasa (Proteanci) nisu mogli da zaustave, bude svojevrsan "end game" za univerzum. Takodje, ta ideja da se sintetika spoji sa zivim organizmima jeste nesto sto je sledeci evolutivni korak. Bar ja tako mislim. Jednostavno, klasicno spasavanje univerzuma bi ovde bilo bas smor za moj ukus i drago mi je sto je kraj "nesrecan". Problem su rupe koje je ocigledno EA naredio da bi nas bombardovao DLC-ovima u buducnosti. To ce im naravno proci nekaznjeno ... ***.

A to sa Citadelom... nemam komentara. Kad su ih napali? Da li je iko preziveo tamo? Kako je moguce da niko nije povalio sta je u stvari Citadel? Kako je Joker uspeo da uleti u mass relay tako brzo? Sta se desava sa ostatkom posade? Zasto svi nisu na Zemlji? Mislim ... pitanja koliko god hoces.

Poslednja izmena:
Presao. Iako ima svoje momente igra je teski krs. Celokupna prica je pateticna, neuverljiva i sa brdo propusta. Igra se svodi na besomucno koridor napucavanje, sa momentima predaha u vidu bedne interakcije sa sasicom npc-eva. Prosto je neverovatno kako su uspeli da uniste jedan od najboljih sci-fi gaming scenarija utemeljenog prvim delom koji je za dva koplja ispred u odnosu na nastavke, mada moram napomenuti da drugi deo i nije los toliko kao treci, mada podjednako retardirane krajeve imaju, ali barem je drugi deo imao illusive man-a koji je svojim karakterom vadio pricu, da bi ga u trecem delu predstavili kao klasicnog 2d power hungry negativca...

Pitanje:
da li zaista ima nekog, bilo kakvog uticaja igranje MP dela igre na zavrsnicu SP-a?
(cisto da znam, da li da se uopste čačkam sa MP ili ne)

Nije ti potreban MP-a za kampanju. Ako odlucis da igras MP imas opciju da odradis Promote lika kada dogura lvl 20 i onda nosi odredjen broj poena u kapanji kao war asset.

Igrao sam svega nekih 5-6 sati SP-a, generalno serijal ima tendenciju prelaska na mobilne telefone.
Gears of War napucavanje, sa jos manjim recoilom nego sto je to bio u već uproštenoj dvojci..
U dvojci su izbacili loot, a ovde i hacking. bedak.
Nema skeniranja planeta sa resursima, tj jedini resursi su "krediti".

To što su izbacili ono imbecilno kopanje mogu samo da pozdravim i kažem hvala bogu... Što se hackinga tiče mogli su da ostave ali da ga svedu na minimum ili barem na neku normalu u zvaisnosti od situacije.

A što se tiče telefona, heh.. danas sve manje više ima tendenciju da pređe na mobilne ili barem padove. Takav je trend, šta da se radi...

Svuda je aktuelna prica da jeste MP potreban da bi se otkljucao best ending ... ja nisam dogurao dotle jos uvek kako bi sam proverio, ali kazu da za best ending treba 5000+ readiness poena (zelena crta), tj 10 000+ war asseta podeljeno sa 50% koliko iznosi taj 'kontroverzni" koeficijent...koji raste kako se napreduje kroz multiplejer, (a neki kazu i da opada kad se napravi pauza u igranju mp-a).
Prica se i da je nemoguce dostici 10 000+ war asseta iz jednog prelaza kampanje bez igranja mp-a...sto je koska ako je tacno. Zato imam spreman coalesced editor u kom cu da stavim neki asset na potreban broj, za svaki slucaj. Mozda upali ako zatreba...

Inace igra mi se bas dopada...rezultate svih odluka koje sam u kecu i dvojci imao sad tu i tamo mogu da vidim, ima bas komicnih dijaloga (EDI i Joker, Garrus ... ), likovi su opet zanimljivi ( izuzev onog jednog u armory-ju, znate na koga mislim:d ) ... na radnju gledam zbirno sa prva dva dela, so far odlicna spejs avantura... videcemo da li ce me docekati 'ladan tus kasnije:)

Poslednja izmena:
na radnju gledam zbirno sa prva dva dela, so far odlicna spejs avantura... videcemo da li ce me docekati 'ladan tus kasnije:)

...Po ovome što sam do sada video ovde, reko bih da hoće! Premda sve zavisi od toga šta je za koga dobra spejs avantura! ;)

Ne verujem u to da mora MP a i nije bas isplativo. Kada odradis promote jednog lika dobijes (valjda) samo +75 kao war asset, onda se character resetuje nazad na lvl 1. Koliko vremena treba da bi se doguralo po liku na lvl20 mislim da i nije bas ispativo unaprediti npr 5 likova u kampanju da bi dobio jos 375 poena. Ja trenutno mogu da promotuje vangurada a imam jos 3 lika koji su na lvl 15, i treba podosta vremena da se barem nekoliko dogura do 20.
Sto se tice Galaxy readiness istina je da svaki dan opada za par procenata, ali to nije problem jer se jednim mecom vrati nazad na 100.

Poslednja izmena:
...Po ovome što sam do sada video ovde, reko bih da hoće! Premda sve zavisi od toga šta je za koga dobra spejs avantura! ;)

Sto si video gde? Na forumu?
Ako po tome gradis svoje misljenje, onda ...

Ja jesam zadovoljan...za sad. Prica ME mi je odlicna, univerzum mi je odlican, a i veliki sam fan arhitekture i dizajna u igri i uzora za iste...a i izbor muzike je sjajan.

Geble je napisao(la):
Ne verujem u to da mora MP a i nije bas isplativo. Kada odradis promote jednog lika dobijes (valjda) samo +75 kao war asset, onda se character resetuje nazad na lvl 1. Koliko vremena treba da bi se doguralo po liku na lvl20 mislim da i nije bas ispativo unaprediti npr 5 likova u kampanju da bi dobio jos 375 poena.
Sto se tice Galaxy readiness istina je da svaki dan opada za par procenata, ali to nije problem jer se jednim mecom vrati nazad na 100.

Pazi, ovo sa MP i kampanjom je bilo vec na mnogim sajtovima...ostaje samo da se potvrdi za sigurno (Bioware je vec saopstio da ne treba, tj da se do 5000 moze stici kroz single, ali nisu rekli iz koliko prelaza naravno).
Ovde recimo - http://www.pcgamer.com/2012/03/06/m...eadiness-how-multiplayer-affects-your-ending/

Poslednja izmena:
Mogu da isprobam posto mi je readiness na 100%, jedino malo ce da saceka jer sada vise igram mp od kampanje.

Ja sam potrošio 51 sat na igru, završio sam sve moguće i nemoguće kvestove :) Ko hoće da se spojluje i vidi moguće završetke - http://www.ign.com/wikis/mass-effect-3/Endings

http://www.videogamesblogger.com/2011/05/18/mass-effect-3-wont-have-new-romance-characters.htm

A i link iznad je zanimljiv. Pogotovo lesbian varijante... Što se toga tiče, nisam više ni očekivao. Ko ima vremena za seks kad je galaksija u propasti... :D

Malo mi je smor ona priča sa ...
ciklusima u galaksiji, jer podseća na Matrix 2 i 3, ali ok...
kraj je sasvim ok, ne znam zbog čega se ljudi bune... Jedva čekam novi Xbox i ME prequele... :D

Ideja koja je vezana za kraj (pogotovo uloga mass relay-eva) je ustvari jako dobra. Nije "holivudski" hepi end (i hvala Bogu te nije) i to smeta gomili placiljvaca po netu koji bi opet da se tapsu po ramenu zbog svog "uspeha" u igri. Problem su iznenadne rupe u prici i par neobjasnjenih obrta.

Pogledaj moj post iznad i link u njemu. Nema samo nekoliko krajeva, nego preko 10 varijanti, gotovo da su sve varijante pokrili. Nažalost, nije objašnjeno
šta je sa posadom, nelogičnosti sa Citadelom i ostalo, ali za to bi bio potreban kraj od 25 minuta, pa x10 varijanti, za šta verovatno nisu imali budžet - vidiš da su im generalno CGI filmići pomalo loše urađeni (ništa bolji od ingame-a))

A za veštačko čupanje sadržaja iz igre kako bi ga prodali kao DLC nemam reči...

Jel neko probao da edituje sejv gejm sa ovim programom? Moze se dosta stvari nabudziti kako bi imali zadovoljavajuce ishode :) ovde imaju ID-evi reference

Videh sad da za perfect ending treba 5k poena i maximalni Paragon. Ja to ne mogul da izvedem sa mojim likom iz ME2 tako da kad bude bio ekstra dokon krenucu sve iz pocetka.
Ponavaljam, meni se cela ideja vezana za kraj jako dopada i nisam je ocekivao (ali sam je prizeljkivao). Velika je steta sto su iscupali tih nekoliko detalja iz price jer je ceo zaplet stvarno vrhunski i jako emotivan za razliku od velike vecine igara i filmova nase generacije. Retka igra posle koje mi je stvarno krivo sto nema "jos". Ne znam kako ce bilo kakav prequel da nadjaca ovu triologiju.

Videh sad da za perfect ending treba 5k poena i maximalni Paragon. Ja to ne mogul da izvedem sa mojim likom iz ME2 tako da kad bude bio ekstra dokon krenucu sve iz pocetka.
Ponavaljam, meni se cela ideja vezana za kraj jako dopada i nisam je ocekivao (ali sam je prizeljkivao). Velika je steta sto su iscupali tih nekoliko detalja iz price jer je ceo zaplet stvarno vrhunski i jako emotivan za razliku od velike vecine igara i filmova nase generacije. Retka igra posle koje mi je stvarno krivo sto nema "jos". Ne znam kako ce bilo kakav prequel da nadjaca ovu triologiju.

Slažem se, nije nimalo cheesy čitava igra, a opet, ti si rekao da ne voliš holivudski happy end. Meni bi survival Sheparda bio fair-end, zato što je čovek tri puta spasio galaksiju od propasti i jednom se vratio iz mrtvih zbog toga. Iako je bljutavo u literarnom i nekom coolness smislu, stvarno je fer for the poor guy to survive to tell the story. Savršen kraj je upravo to. Meni je bio neki bag na konzoli, pa mi nije dao da uvezem lika iz ME+ME2, tako da nisam imao Jack ribicu, a ni mogućnosti da se spanđam sa nekoliko njih. Takođe, dosta Paragon i Renegade odgovora mi je bilo sivo, jer je za to potrebno da ipak budeš malo Renegade, a ja sam totalno čist Paragon, što izgleda nije baš korisno (kao i u realnom životu :)). Sve u svemu, jedna od retko dobrih igara i verujem da ćemo dugo čekati pre nego što ponovo budemo u tom univerzumu. Možda http://www.imdb.com/title/tt1482455/ ali ni to još nije u pre-production fazi, tako da sumnjam da će ičega biti pre 2015. A do tada, i novi Xbox i nova ME igra...

Retka igra posle koje mi je stvarno krivo sto nema "jos".
Like i said, destroy ME Universe, destroy sve šanse za nastavak. E da Shepard jeste heroj, ali napraviše martyr-a od njega. Mada sada vidim da postoji način da Shepard preživi, u stvari baš me interesuje secret ending.
Izgleda da ću progutati svoje reči i lepo preći još jedanput :p Baš zbog secret endinga.

Poslednja izmena:
A da... ovo je ME3 tema u delu za PC a ne u konzolama... da ponovim da je patetican u svakom pogledu i aspektu :d

Poslednja izmena:
Zavisi sta ko smatra kao perfect ending,..

Ja nemam ni jedan jedini paragay poen, iskljucivo renegade na max.

Za mene bi perfect ending bio da porazim Reapere, i da ih stavim pod svoju komandu i zbrisem sve ostale ignorantne rase.

To bi bilo vrh da moze...

Hi everyone,

I've seen some posts where there is a bit of confusion about the ability to get the best endings by only playing single-player, because if you don't play multiplayer (or the iOS game, Infiltrator) your Galactic Readiness stays at 50%.

You do NOT have to play multiplayer to get the best single-player endings.

Here's a bit of clarification:

Your ending(s) are determined by your "Effective Military Strength" (let's call it EMS for now) bar. Focus on that bar - that is your indicator of how well you will do in the end-game.

You can maximize your EMS just by collecting War Assets in the single-player game. There is a certain threshhold of these you would need to exceed (I can't get too specific) but I can tell you there are MORE than the required amount that can be gathered in the single-player campaign.

"Galactic Readiness" is a modifier you can improve by playing multiplayer. That is to say, if you play a lot of multiplayer, you will need less War Assets from single-player to fill up your EMS bar (ie it will balance out the requirements to account for you playing in both modes). Single-player game play does not impact that bar.

EMS = success. EMS can be maximized via collecting war assets alone, even if your Galactic Readiness is 50%.

I jos jedna stvar koju sam nasao na bioware forumu. Ukoliko posle MP misije dobijete preveliku kolicinu kredita, nemojte je trositi. Postoji mogucnost hakovanja lokalnih fajlova da bi se dobio kredit i ukoliko potrosite previse kredita, sledi ban sa mp i zakljcuavanje dlc (izgleda da se sp igra moze igrati, ali bez dlc ukoliko ste kupili). Posto svi ucesnici dele dobijeni xp i kredit, i vi cete profitirati iako niste licno hakovali.
Ukoliko vam se ucini da ste dobili previse kredita, samo slikajte stranu sa medaljama sa te misije i kontaktirajte podrsku.

Najcesce se dobija slececa kolicina kredita za misiju

Bronze: 10-20k najcesce oko 15k
Silver 30-40k najcesce oko 35k
Gold 50-70k najcesce oko 55k

Vecina citera je do sada bila bezobrazna i modovala za sume od 1m ili vise, ali verovatno je moguce i citovati u granicama normale. Ostaje da se vidi da li mogu da provale samo one koji potrose enormne sume kredita ili ce znati i za manje nepravilnosti.

Sto si video gde? Na forumu?
Ako po tome gradis svoje misljenje, onda ...

Ja jesam zadovoljan...za sad. Prica ME mi je odlicna, univerzum mi je odlican, a i veliki sam fan arhitekture i dizajna u igri i uzora za iste...a i izbor muzike je sjajan.

OK, ko što rekoh sve zavisi šta je za koga šta i šta ko očekuje od ovog naslova...

Što se tiče toga kako ja ili ti gradiš svoje mišljenje, bolje da ne ulazimo u tu priču... A moje je svakako pravo dal ću nečije mišljenje da uvažim blanko i na neviđeno ili ne, sorry... ;)

Poslednja izmena:
Samo napred.
Ja cu ipak doneti svoj (krajnji) utisak kad igru predjem ... a ne da citam tudja misljenja i onda krenem da filozofiram ...

@subtractor:
Ovo za SP je ta izjava od BW-a na koju sam i mislio, i niko da je potvrdi ( uglavnom ljudi tvrde da nije tacno ) ... bas me zanima sta ce biti do kraja sa tim readinessom posto igram i vise nego temeljno:p ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno