Zato kazem tesko je uporediti msahci na nekoriscenom disku i intel na koriscenom disku, ko zna sta tu na sta utice.
Pa, i nije bas toliko tesko... mislim, zna se da su rezultati sa RST drajverima nesto veci, to nije nikakva mudrost i verujem da je to opste poznato. Ne verujem da postoji neko ko sa iaSTor drajverima ima slabije rezultate od onih sa msahci

OK, jeste bolje i realnije za uporedjivanje msahci vs. msahci, ili iaStor vs. iaStor, slozicu se u potpunosti sa tobom... ali sta je tu je, radimo sa ovim sto imamo
A kod ove situacije, i ova dva shot-a, sta mozemo nedvosmisleno da zakljucimo - SSD je usporio. Nema nikakve sumnje oko toga, mozemo samo da utvrdjujemo u kom procentu.
Ovako kako je - sto se mene tice, usporio je dobrano: velikih 30% za sekvencijalni upis (iako totalno nebitna, ili pak najmanje bitna stavka - slozicu se; ipak, sam procenat je stvarno velik), u manjoj meri za random brzine upisa (mrzi me da racunam procentualno, za seq je bilo ocigledno :d)... ipak, najvece iznendajenje za mene je veliki pad i u vremenu pristupa za *citanje*, koji je procentualno mnogo gori nego ovo za sekvencijalni upis. To nikako nisam ocekivao, jer ste vala i mene naucili da na SF drajvovima, do pada dolazi iskljucivo u upisu

Sto se pak ostalog (citanja) tice, tu se prakticno nista nije promenilo - sve je u granicama greske samog testa... a onaj rast performansi za 4K-64Thrd je zasluga RST drajvera, budi siguran u to

(SSD nije usporio za citanje, kako rekoh... a RST drajveri podigli random brzinu na ovom polju)
2 mdm:
Ma saltao sam se sa grafika sa grafik, primetio onu anomaliju... i sam iznenadjen istom, brze-bolje pohitao da podelim zapazanje! :d
A niko nije primetio ono za vreme pristupa, cccc...