Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je za utehu, nije samo kod nas ovakvo stanje sto se tice adsl-a. On je uglavnom opcija za one koji nemaju drugu varijantu i inferioran je u odnosu na kabl ili FTTH.
Po mom misljenju, ukoliko ne mogu da smanje cene, najbolje sto bi Telekom mogao da uradi za korisnike je da ponudi samo dva paketa: 6/1 za 1500 dinara i neogranicen (koliko god linija moze da izgura) za npr. 2100-2200 dinara. I to je to, posle toga stvarno vise nemaju gde sto se poboljsanja brzina tice.

juče sam preko telekomovog sajta povećao brzinu sa 4 na 6 mbita, ali danas mi nije brzina
prelazila 5,2 mbita. jel mogu da se žalim i da mi eventualno vrate brzinu na staro?

To ti je ta brzina za 6Mbs zbog tehnologije, nema sta da se zalis na brzinu.

Trebao si krajem februara da menjas brzinu ako si hteo da testiras pa da u martu vratis ako ti se ne svidja posto je jednom mesecno dozvoljeno menjanje brzine.

juče sam preko telekomovog sajta povećao brzinu sa 4 na 6 mbita, ali danas mi nije brzina
prelazila 5,2 mbita. jel mogu da se žalim i da mi eventualno vrate brzinu na staro?
Pa nije ti bilo ni 4 megabita tačno pre nego što si prešao. Izguglaj o overheadu na ADSL-u malo :)

Ovaj Open Web TV je besplatan do kraja marta(osnovni paket), koliko planiraju to da naplaćuju posle kraja promocije?

Imam IPTV, ali u sobi gde je komp nemam tv, tako da jedino ovo mogu tu da gledam za sad. Jeste više nego bedan izbor na osnovnom nazovi paketu, ali daj šta daš :)

Možda će taj Open Web TV da ponude kao "nadoknadu" za nepovećavanje brzine i nesmanjivanje cene?

65 minuta sam drzao telefon na uvetu cekajuci da mi se javi 9813 operater, danas od 11h do 12.05h
I nije se javio.. isla je samo muzika i "cekanje duze od 2 min.."

^^
Hahaha! Svaka ti čast na strpljenju! Izgleda da ti se nick kosi sa realnim stanjem!
Možda je danas neradni dan u Telekomu ili su se prepali SBB-ovog ubrzanja pa svi pobegli kući! :p

Naplaćuju oni i te razgovore, sad da li ide impuls po pozivu, ili ga obračunavaju po nekoj drugoj tarifi , ne znam jer nisam nikada toliko čekao.Po njihovom jeste poziv besplatan , ali u on line listingu uredno je svaki impuls naplacen.

Proveri svoj listing, imaš ga on line..pa ćeš sabrati sve ukupno koliko si potrošio , po jedan impuls, na svaki poziv. Znam i ja da to piše, ali kada sabareš račun za fixni..sve je uredno.

Ima li neki insajder iz telekoma da mi bar nadu da :D
Haha pa kakvu nadu bi mogao taj insajder da ti da? :d
Ukoliko si bar malo čitao o ADSL-u znaš koja sve ograničenja ima tehnologija.
Po meni, bilo bi suludo povećavati brzinu jer naše linije su jedva i ono prošlo povećanje izgurale. Optika stiže, polako ali sigurno isto kao što je ADSL došao u naše domove tako će kroz par godina i ovaj pristup ;) KTF

Po meni, bilo bi suludo povećavati brzinu jer naše linije su jedva i ono prošlo povećanje izgurale. Optika stiže, polako ali sigurno isto kao što je ADSL došao u naše domove tako će kroz par godina i ovaj pristup ;) KTF

Ne pricamo o povecanjima,podrazumeva se da ne mogu da pariraju tako SBB-u,ali mogu da snize cene pa da recimo 6/1mb kostaju kao sad click1!!! A to kroz par godina MOZDA ali za BG za unutrasnjost pa jos i za manja mesta nema sanse ni za deceniju !

Poslednja izmena:
Pa u Beogradu već ima u Belvilu i u nekom od blokova (ne mogu da se setim u kom) a planirano je za još neka nova naselja (recimo na Voždovcu) a nakon toga i šire. Ne brini, sigurno će postati pristupačnije ubrzo i u unutrašnjosti. Nema razloga da ne bude tako.
A što se cena tiče to je već enigma :) Sigurno da SBB i jeste i nije na neki način konkurent Telekomu ali biće zanimljivo videti na koji način će odreagovati ovaj put.

Ne mislim na nadu u vidu nekog povecanja(mada bi mogli da povecaju bar upload jos malo) vec bar neki paket usluga za trenutnu cenu npr Web tv ili iptv....

imao sam 4mbita (kao što sam naveo u prethodnim postovima), podigao online
brzinu na 6, ali pošto je bilo max 5.2 žalio sam im se. jutros mi u poseti bio tehničar
i 'ustanovio' da ne mogu da ostvarim 6 mbita zbog udaljenosti od centrale.
nakon toga mi je nešto u centrali resetovano i sad izguram jedva 3,6 a išlo
mi je do 4,5 sa aktiviranim speedup-om. :D
sad kad odem na na sajt telekoma piše da je ''nemoguća aktivacija-deaktivacija
speedup-a zbog tehn. mogućnosti'' :D
šta mi je raditi? zvao sam 0800100100 i 9818 ali stručne dame koje su se javile
su me upućivale jedna na drugu :D. tipično od telekoma.

edit:

kad mi je damica sa 100100 rekla da je nemoguće da aktiviram speedup zbog tehničkih
mogućnosti, ja joj rekoh adsl nije samo download već i upload koji mi je bio 1mbit (zbog čega
sam ja i povećavao brzinu) ona odgovori 'ne znam, pitajte na 9818, možda imaju neku
promociju za povećanje brzine (????) :D

Poslednja izmena:
imao sam 4mbita (kao što sam naveo u prethodnim postovima), podigao online
brzinu na 6, ali pošto je bilo max 5.2 žalio sam im se. jutros mi u poseti bio tehničar
i 'ustanovio' da ne mogu da ostvarim 6 mbita zbog udaljenosti od centrale.
Ne razumem zbog čega si se žalio. Sasvim je normalno da nemaš 6144 Kbits/s već 15-20% manje.
Što se tiče neinformisanosti tehničara i "damice" sa 0800 broja to je već druga priča...

Edit:
Evo hinta za one koji ne razumeju o čemu govorim: http://forum.benchmark.rs/showthrea...na-interneta&p=2829280&viewfull=1#post2829280

Poslednja izmena:
zna li neko sta moze biti?
od jutros mi nece browser da ucita ni jednu ****nu web stranu....
i sad sam stavio googleove DNSove i radi sve...?
jel to do telekoma? do njihovih dns servera bug ??

poz

Do njih je, i ja i jos jedan drug smo imali isti problem. Sad sam na googleovom dnsu i sve radi ok.

I sad vidim da mi je povecana brzina, torrent mi skida 630 kb/s, a imam paket 4.

Poslednja izmena:
Do njih je, i ja i jos jedan drug smo imali isti problem. Sad sam na googleovom dnsu i sve radi ok.

I sad vidim da mi je povecana brzina, torrent mi skida 630 kb/s, a imam paket 4.

Zabagovalo ti nesto nema sanse da ove jajare povecaju brzinu u narednih 20 godina, jedva cekam da mi istekne ugovor pa odoh kod pilicara kopernikusa koji za iste pare nudi 3x vece brzine od lelekoma.

Ne znam, i dalje mi skida istom brzinom. Plasim se da resetujem ruter :)

Drajveri mi idu bas sporo, ne prelazi 200, a evo speed testa:

1818853220.png

I meni je sa nvidia sajta skidao sporo drajvere, nema ni kod njih više da se skida punom brzinom (probao i sa nvidia i sa ati sajta).

Скидајте снимак са Јутјуба. Ја сам баш ових дана испробавао пошто сам добио већу брзину (кроз бокс пакет).

Моја техника је следећа: отворим jDownloader, наместим већи број истовремених веза, умножим адресу неког снимка на Јутјубу и одаберем неки облик који има двоцифрену величину у мегабајтима, покренем штоперицу у исто време када и преузимање снимка и зауставим је када се преузимање заврши, онда одем на Волфрам алфу и унесем резултат у облику 20.79 MB over 30.2 s и он прерачуна која је то просечна брзина.

Такође можете да пробате и са Дропбоксом, имам утисак да одатле скидам највећом могућом брзином.

I meni je veca brzina nego inace. Imam 1.5Mb/s a radi kao da imam 6.

Zar nije jednostavnije skidati neku linux distribuciju preko torenta? Covek je vec rekao da mu torent vuce 630 kBps - znaci neko mu je verovatno greskom digao brzinu na 6mbps.

Битна је просечна брзина. То што у неком тренутку скочи на више па се то забележи не значи да је то права брзина. И мени скочи на неку већу али је просек у нормалном опсегу 80-90% од брзине пакета.

Znas velicinu fajla koji skidas preko torenta (pishe ti u programu). Znas vreme za koje je fajl skinut (pishe ti u programu). Podelis velicinu fajla sa vremenom i dobijes prosecnu brzinu, zar ne? A verujem da vecina torent programa vec ima ugradjeno automatsko racunanje prosecne brzine, pa cak ne moras ni sam da delis :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno