Šta je novo?

Thermaltake Toughpower XT 775W, iskustva?

TT je iz EM*** ono za 8+k dinara a moje za nekih 65% od cene tog iz e****.
Vidim da neki kude, a neki hvale pa ne znam da li se isplati taj TT 775W.

Ja sam ga uzeo pre 15 dana i ne zalim se. Radi normalno i nema buke kao sto kukaju pojedini.

Poslednja izmena:
Evo da javim, zamenjeno je napajanje, trajalo je 7 dana. Ovo isto kao i prvo, spakovano, novo. Za sada lepo radi.

Ovo napajanje mi je prozujalo danas, nakon nekih mesec dana rada. Zuji dok je komp ukljucen, zuji i kad je iskljucen, cak zuji i kad je prekidac na napajanju u polozaju 0. Pokusacu da ga zamenim.

Poslednja izmena:
Kol'ko zalbi na forumu... Ipak je Seasonic keva :trust:

Hmm, zujanje je malo pre prestalo samo od sebe... Ne znam koji mu je. Znam samo da nema sanse da ponovo uzimam Thermaltake napajanje. Jedno crklo, a ovo zuji kad mu se prohte...

Poslednja izmena:
A mozda ima problema sa strujom.

Ako crkne u naredne pola decenije, ne bi trebalo biti problema zbog garancije.

Poslednja izmena:
Stigao danas i lepo gura. Ne cujem ga za sada, prikacen na UPS APC. Tisi je od Corsaira HX620 koji je pustao cudne zvuke (zujanje) pri nekim igricama na gtx295 i ponekad na trenutnu 5870 (na 4850 i 4890 radio kao sat).
Cujemo se za 30ak dana prenecu vam utiske. Inace mi kao narod volimo da nas udaraju po dzepu tad nam je sve taman i svaka roba dobra. Cim je jevtinije ne valja, skart i ostalo.
Pozdrav i sve najbolje tokom praznika.

Jesi li siguran da je zujalo napajanje? Mozda su zavojnice na grafickoj?
Sve najbolje u Novoj. ;)

Siguran sam, napisao sam da zuji i kada je iskljucen komp i kad je polozaj prekidaca na napajanju na 0. Prestalo je sad. Nekad se desi da periodicno zuji na svakih 20 sekundi, medjutim za sad je tiho...

Pa tesko na dve graficke zavojnice, kad se oslusne malo bolje cuje se najvise kod napajanja, zvuk kod graficke samo vent.

Evo posle otprilike mesec dana koriscenja ovog napajanja da kazem da ne zuji jos uvek(cuje se normalno) :D
Jedino sto sam primetio da se komponente vise greju sa ovim napajanjem u kucistu nego prethodno napajanje, ocz sxs 500w.
Verovatno zato sto imam neko kinesko kuciste :D

Posle dva vracena TT775 zbog buke, stiglo mi je danas SS-620GM... Odmah sam prespojio zelenu i crnu zicu da cujem kako radi...i momentalno odusevljenje, ventilator se bukvalno ne cuje, tek se cuje kad se uvo priblizi skroz do njega i to jedva... poredeci TT775 i SS620 rekao bih da TT radi kao fen, a SS je bas silent :D

Poslednja izmena:
Posle dva vracena TT775 zbog buke, stiglo mi je danas SS-620GM... Odmah sam prespojio zelenu i crnu zicu da cujem kako radi...i momentalno odusevljenje, ventilator se bukvalno ne cuje, tek se cuje kad se uvo priblizi skroz do njega i to jedva... poredeci TT775 i SS620 rekao bih da TT radi kao fen, a SS je bas silent :D

Uzeo sam to isto napajanje pre 2 nedelje i potpuno se slažem. Ne čuje se a radi... :D

Brate ako cu ja sve vreme da cucim pored kompjutera i racunam decibele...onda 'ebes kompjuter...meni ovo moje radi...ne cuje se previse...tako da...,)

Nego srecno svima Badnje Vece...

bravo sasa84 :) lepo si rekao.....
uzeo sam ga juce, ubija kao radi..... inace meni je iGreen 600W zujao i pistao i dan danas lepo radi.... samo mi je pre slabo i uzeo sam TT775W odusevljen sam.... samo me je zbunilo sto kad ugasim komp ono je cuje jos 15-ak sec da radi.....

bravo sasa84 :) lepo si rekao.....
uzeo sam ga juce, ubija kao radi..... inace meni je iGreen 600W zujao i pistao i dan danas lepo radi.... samo mi je pre slabo i uzeo sam TT775W odusevljen sam.... samo me je zbunilo sto kad ugasim komp ono je cuje jos 15-ak sec da radi.....

To je dobro, jer ventilator izbacuje preostali ugrejani vazduh iz napajanja. Svako bolje napajanje ima tu opciju.

Zapravo nema mnogo napajanja tu opciju. Ima dosta kvalitetnih bez te opcije, koja je, slazem se, korisna.

Hvala na ispravci, znam da svako Chieftec CFT ima tu opciju, pa rekoh cim je meće Chieftec mora i oni ostali da to rade. :) Medjutim ocigledno da nije tako.

Hm, nisam znao da recimo CFT650 ima tu opciju?

Da, bre evo recimo moje ovo od 600W CFT, kada se iskljuci racunar, ventilator na njemu se okrece jos neko vreme, jos se i cuje tada, pa mi prvo nije bilo jasno koji me vent to zeza :D, dok nisam obratio paznju da je to u stavir ova pomenuta opcija. Inace i ostala CFT serija ima tu opciju, odavno nisam bio kod nekog ko ima recimo CFT 750W, ali sam 99% siguran, cim ovo moje ima od 600W da moraju i ostala.

Sta reci svaka cast Chieftecu, moze neko da ih pljuje, ali ljudi umeju da naprave napajanje i obrate paznju na neke stvari, doduse da im je mana sto imaju po 4 raila, jeste, ali za vrse posao i pored toga. Naravno na Nitro seriji novoj su regulisali i to sa railovima.

Poslednja izmena:
Mislim da je zapravo OEM napajanja, CWT, zasluzan za Fan Delay Cool Feature, do skora sam imao LC Power Arkangel koji deli CWT platformu sa Chieftec 750 14CS, i takodje je imao tu opciju. Sumnjam da su i Chief i LC menjali bilo sta, pa jos isto, verovatnije mi je da je Channel Well implementirao feature u svoje modele.

Sto se 4 raila "problematike" tice, nije to nikakva mana, osim ako je nekoga bas mrzi da iole prostudira nacin na koji ce kaciti kablove, par minuta je dovoljno da se shvati kako treba odraditi i ne preoptereti jedna grana. Sta biste rekli za npr vrhunski Antecov 1200W high current model koji ima 8 railova ;)

Rekli bismo da je na tim railovima OCP podešen na 42A, tako da može komotno da se računa u single-rail :p

CWT PSH ima problem sa niskim OCP trip point-om, koji se vrlo lako rešava - ako vam nije preterano stalo do garancije (ili je istekla) :D

Rekli bismo da je na tim railovima OCP podešen na 42A, tako da može komotno da se računa u single-rail :p

CWT PSH ima problem sa niskim OCP trip point-om, koji se vrlo lako rešava - ako vam nije preterano stalo do garancije (ili je istekla) :D

Hehehe odlicno, obraticu ti se za savet kad mi istekne garancija za ovaj Chieftec!!! :D

@magny_cours, da verovatno si pravu pre ce biti da je do CWT-a, sto je opet dobro, samo jos neko da potvrdi ko ima recimo Corsair sa CWT unutra :).

Moj Corsair ne okrece vent do odredjene temperature, sto je kontra od CWT u Chiftec-u.

Moj Corsair ne okrece vent do odredjene temperature, sto je kontra od CWT u Chiftec-u.

Da, ali tvoje napajanje, AX750 je Seasonic, a HX-750 je Channel Well (CWT). Znaci nemas CWT napajanje, a zanimljivo da je na tako jakom napajanju eto Seasonic bez te opcije.

Vrh Dno