Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Jel vi stvarno mozete igrati igre sa ovakvom kamerom? Kako vam uspijeva?

Uspeva tako sto povecas fov u opcijama i odaljis Alana od sebe i sve ti je pregledno.

btw, stvarno je steta sto je dosta toga u igri low poly i sto su texture low res.

Poslednja izmena:
Auu kako sve vise odmicem sve vise obozavam ovu igru.:type:

kakva legenda , pao uninstall zbog kamere , koju... da... mozes podesiti poprilicno dobro :)
Inace kamera je po meni ekstra, nemas onaj osecaj kao da si neki duh koji lebdi nad likom kojeg vodis, vise mi je kao da se neko krece pored tebe i snima te ...

+ sve third person igre u zadnje vreme imaju kamere na ovaj fazon, samo sto je nekako drugaciji smek (kamera je direktno iznad character-a) , na primer kod batman-a.. kamera je direktno iza njega i zato je i podignuta... + u batman-u nemam taj utisak kao da se radnja stvarno desava, bas zato sto kamera leti iznad njega, kao da ga prati Bigfoot sa kamerom ...
ne znam sve u svemu Remedy je odradio dobar posao, i kamera doprinosi puno tom movie utisku igre...

to sto neko nije sposoban da se brzo privikne na nesto novo, ne znaci da ta ista stvar ne valja.
kao kad bi igrao nesto na konzoli, i sad predjes na misa i tastaturu... i onda pametujes kako je PC shit zato sto su na game-pau neke kontrole odradjene bolje.... Dumb-ass it's a fucking port -.-

Tako sam ja kukao kad je izasao dead space. Posle nisam mogao da se odlepim od igre :D Koliko se secam svi popularni survival horori imaju ovu "preko ramena" kameru, pocevsi od RE4...

Dobra je kamera skroz u AW. Meni je deset puta gora ona u Mass Effect 3 koja je blago receno retardirana, skroz priblizena liku uz ledja, preglednost i okretnost nikakva

Cemu sluze termosi s kafom? Energija? Napih se ziv ali ne vidim nikakvog efekta. Jedino da ih sve pokupim i prodam na buvljaku. :p
I jos nesto... lepo od americkih lovaca sto stavljaju led diode na zamke za medvede, koje su opet postavljene u blizini turisticke trim staze. Umalo da ugazim u par komada. :lupko:
Nije flejming ali su me oduvek odusevljavale kojekakve nebuloze u igrama.

Tako sam ja kukao kad je izasao dead space. Posle nisam mogao da se odlepim od igre :D Koliko se secam svi popularni survival horori imaju ovu "preko ramena" kameru, pocevsi od RE4...

I ja sam u početku kukao na Dead Space, ali kad sam povezao gamepad, glava je prestala da "boli". Jednostavno neke igre treba odigrati na gamepadu :)

Tu se nikako ne slazemo. :) Nikad se necu navici da igram na gamepadu bilo koju igru u kojoj postoji nisan :) Ovo igram jer nemam bezicnog misa i tastaturu a igram u dnevnoj sobi na tv-u. Vece je a i lepse radi u 720p, slaba mi masina.

odigrao sam 2 epizode... i tek onda sam shvatio da ustvari drzim game-pad u ruci :d

@psaras
kada bi odigrao uncharted 1,2,3 na game-pad-u veruj mi navikao bi ;) ja trenutno mogu da igram pucacine i bez nisana na ekranu, nekako se covek izvesti, naprosto znam gde je centar ekrana

Cemu sluze termosi s kafom? Energija? Napih se ziv ali ne vidim nikakvog efekta. Jedino da ih sve pokupim i prodam na buvljaku. :p
I jos nesto... lepo od americkih lovaca sto stavljaju led diode na zamke za medvede, koje su opet postavljene u blizini turisticke trim staze. Umalo da ugazim u par komada. :lupko:
Nije flejming ali su me oduvek odusevljavale kojekakve nebuloze u igrama.

Bacanje magije recimo :) Zato su to igre druze, odvoj to od stvarnog zivota.

Btw. nije to klopka za ljude nego medvede, sta medvedi znaju zasto svetli xD ... logika ?

A i kamera je skroz OK , samo povecas fov i ja recimo igram preko desnog ramena jer izgleda zato sto sam desnjak ... mada nesmeta ni kad se vrati na levo rame.

Da i ona u ME1 je bas krsh kamera... hmmm. mozda zato ni iz 2. pokusaja nisam uspeo vise od 3 sata da predjem.

@arh - realno :)

Igra je odlicna, mada endzin pokazuje godine...sjajan "americki" horor
svetlosni efekti su vrhunski...prica super za nekog ko je voleo npr. salems lot (kao ja)

remedy, za razliku od mnogih, ulozi dosta i u pricu, ne samo vizuelne elemente,ima tu...emOciju

jedva cekam maxa 3

@psaras: sta si koristio da konfigurises DS2? Xinput mi crash-uje igru, a sa xpadder-om imam problema sa analognim stikovima...Hvala...

predjoh sve polagano, nisam puno ni ginuo , da bi u sestoj epizodi naleteo na zid :wall: 16 puta sam zaginuo , jednostavno ne kapiram kako tako nesto da predjem :mad:
EDIT: toliko stvari sam probao... da sam cak i kolima prosao na deo mape na kom ne bi trebalo da mogu da vozim kola xD

Je l' igra strasna? Ne igram ja horore nikad, plasljiv sam.. Ne mogu da se cimam. Znam pi*ica sam :d

a nije tako jako .. kad je poredis sa nekim pravim Horor igrama onda je macji kasalj :d
ali bude po koja situacija da se bas trgnes ;)

igra mi izlezce na desktop sa error porukom svakih 5 minuta a kada instaliram update onda nece da pokrene exe...ima li slicnih iskustava?

Hm, meni ova igra podize temperaturu procesora na 75 stepeni, dok BF3 "samo" 59-60. Jel ima nesto u podesavanjima u igri da je bas procesorski zahtevno pa da ga ugasim, ima ovaj cooler da poleti.

Je l' igra strasna? Ne igram ja horore nikad, plasljiv sam.. Ne mogu da se cimam. Znam pi*ica sam :d

Isti problem i ja imam. U zivotu nisam odigrao ni jednu horor igru, prosto nemam ''zeludac'' za to.

Medjutim, Alan Wake ne bi svrstao u taj zanr. Jeste da ima par momenata da te strefi srcka, ali nije nista narocito strasno. Toplo ti preporucujem da je skines/kupis, igra je odlicna!

Sinoc sam zavrsio Episode 4... samo jedan komentar za kraj episode... WTF :D ?!

Hm, meni ova igra podize temperaturu procesora na 75 stepeni, dok BF3 "samo" 59-60. Jel ima nesto u podesavanjima u igri da je bas procesorski zahtevno pa da ga ugasim, ima ovaj cooler da poleti.

Jeste, igra je vise proceorski zahtevnija, i kod mene temperature se popnu do 45-49c

Alan Wake nikad nije predstavljan kao horror igra vec kao potpuno novi zanr, takozvani Psychological Action Thriller. A kad malo bolje razmislite, ta definicija je poprilicno tacna...

^^...ali opet 75c je previsoka za PII. Meni ide ~50C, a naklokovan je na 3.8GHz
@pWneR, proveri kuler mozda se napunio prasine, ili bi trebalo zameniti termalnu pastu.

edit:
...sto se igre tice, nije losa avanturica, ali su po meni trebali vise zagonetki da ubace... Presao sam prvu epizodu i usao malo u drugu.
Kad malo bolje razmislim, i nema zagonetki u tom delu igre:p... a ja bio spremio blokce i olovku.:D

Poslednja izmena:
prilikom pokretanja izlazi mi...This resolution is not supported...bla, bla bla...da li neko zna sta da radim?

Smanjio sam draw distance i jos nesto ugasio, i sad je oko 60-65. A prasina se sigurno nakupila, dugo nisam cistio.
Inace, i ja zavrsio prvu epizodu i krenuo drugu, *** samo nagrnuli njih 6-7 na mene i sa njima ona grdosija sa macolom, umlatili me nekoliko puta i ugasio sam, nisam mogao vise da se nerviram.

@psaras: sta si koristio da konfigurises DS2? Xinput mi crash-uje igru, a sa xpadder-om imam problema sa analognim stikovima...Hvala...

Xpadder koristim. Kakvih problema tacno imas? Kad setujes stikove moras da ih ukljucus, tj. da stikliras "enable". Kad zavrsis kalibraciju, na onom ekranu gde dodeljujes funkcije dugmicima kliknes na kljuc i dobijes padajuci meni. Levi stik stavis da bude WASD a desni "mouse - normal".

prilikom pokretanja izlazi mi...This resolution is not supported...bla, bla bla...da li neko zna sta da radim? imam najnovije drajvere, ali neznam zasto mi ne podrzava rezoluciju...pomoc...

^ probaj da promenis rezoluciju u grafickim podesavanjima u igri.

ali ne mogu da startujem igru...odmah mi ovo izadje kao error...pokusao sam da menjam ovako rezoluciju ali nista

a koja ti je graficka kartica?

edit:

instaliraj i update, mozda to pomogne

Poslednja izmena:
Vrh Dno