Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Da pitam i ovde ono sto sam pitao na XDA pa niko nije odgovorio.

Nosim naocare koje imaju polarizovana stakla (nista novo u danasnje vreme). Kada pogledam ekran Notea, primecujem da mu je staklo polarizovano, tj. da menja providnost sa zakretanjem telefona. U oborenom polozaju staklo je potpuno tamno. Ova tehnologija se koristi kod TFT panela. Ako je ekran na Noteu pravljen u LED tehnologiji, cemu onda polarizovano staklo?

@ Rizmal #690

Meni ne zvuchish kao pacjenik jer i ja to radim samo bez technosti...ili smo oboje pacjenici. :)
Ako cje samo *****avati onda nije strashno.
To meni ne deluje kao da potiche od neke deformacije pixela.
Vishe mi lichi na zrno prashine ispod stakla ili mozhda konedz.
(Softi i factory reset si probao? Probao screen test *#0*# ? Meni je to i dalje chudno shto ti se to pojavilo posle update-a)

P.S. -Svaka ti chast kada si to uochio. Ako ne radish negde na kontroli kvaliteta tvoj puni poslovni potencijal se uzalud trachi! :)
-Odlichane photography-e pravi Canon EOS 7D
----------------------------------------------------
@ Rizmal #693

Tu te potpuno razumem jer sam i ja takav shto se tiche tehnike i stvari koje qpim.
------------------------------------------------------
@ GPSSerbia #691
Da, menja boju to svi prichaju.
Ljubichasto, zelenkasto... pod odresjenim uglom i osvetljenjem.
Ne znam da li ima veze sa TFT tehnologijom ili shta vecj...
Ja koristim screen protection koji inache menja boju (jer je gumenasto-plastichan) tako da mi ovo ne upada u oko jako.

Poslednja izmena:
@ Rizmal
Link ne fercera "Sorry, that page was not found." :(

Meni ne zvuchish kao pacjenik jer i ja to radim samo bez technosti...ili smo oboje pacjenici. :)
Ako cje samo *****avati onda nije strashno.

@ GPSSerbia
Da, menja boju to svi prichaju.
Ljubichasto, zelenkasto... pod odresjenim uglom i osvetljenjem.
Ne znam da li ima veze sa TFT tehnologijom ili shta vecj...

http://www.mediafire.com/?2u3ub3vtv8xtt1g

evo probaj opet meni link radi na oba racunara kao i na NOTEisi.

*** ja volim tehniku i sve sto kupimm odrzavam i cuvam ko ocii u glavi i ne volim da ono sto platim bez obzira dal bila 2 din ili xxxx eur ima neku falinku

Da pitam i ovde ono sto sam pitao na XDA pa niko nije odgovorio.

Nosim naocare koje imaju polarizovana stakla (nista novo u danasnje vreme). Kada pogledam ekran Notea, primecujem da mu je staklo polarizovano, tj. da menja providnost sa zakretanjem telefona. U oborenom polozaju staklo je potpuno tamno. Ova tehnologija se koristi kod TFT panela. Ako je ekran na Noteu pravljen u LED tehnologiji, cemu onda polarizovano staklo?

Skini naocare :):):)

XXLA6 update pobojsao i trajanje baterije. Pogotovo ako su vam ukljuceni i wifi i 3g po ceo dan. Kakvi su vasi utisci?

ICE CREAM SANDWICH DOMINATION v1.1

Guys, please consider a small donation as appreciation for my hard work. I am doing this at very professional level, spending endless hours and days, so few pizzas and beers would mean much to me.

Thank u in advance.​

ONE OF THE MOST VIEWED THEME ON XDA, OVER 900.000 PEOPLE!!!
ONE OF THE MOST COMPLETE THEME OUT THERE!!!
ONE OF THE MOST DOWNLOADED THEME EVER!!!

Now lets get going into new dimension of the design and style:

Additions:
- phone
- contacts
- analog clock
- digital clock
- calculator

erfz39.png

15gdlqp.png

vhrosk.png

25588zm.png

Original ICS STATUS BAR CLOCK!!!

2rot9iq.png

Battery, WiFi and Signal icons revised AGAIN!!! Same look as ICS!!!

2cmnlnb.png

Changelog:
22.02.2011. - v1.1
- Original status bar clock
- themed Phone
- themed Contacts
- themed Analog Clock
- themed Digital Clock
- themed Calculator
- fixed status bar 240dpi
- battery revised
- wifi icons revised
- signal icons revised
- various graphical changes/improvements

I hope u will enjoy
Vert & PKOPER

Sa XXLA6 update battery life je mnogo dobar.
Uspeo sam da izvučem max 5d 12h (bez preterivanja) ...doduše bilo je samo poziva, poruka i veoma malo interneta (prvera i pisanje maila, sync weather).
2d-3d sa pozivima, porukama, mail-ovima, internetom, igricama... bez problema
Preko noći mi potroši 1%, a desi se nekada da ne potroši ni 1%, neverovatno.

Uspeo sam da izvučem max 5d 12h (bez preterivanja) ...doduše bilo je samo poziva, poruka i veoma malo interneta (prvera i pisanje maila, sync weather).

Pa da i meni bi izdrzao 5 dana kada bi bio na punjacu stalno ili kada bi nosio akumulator sa sobom... Ne pricajte gluposti 5 dana...

Na xda kazu da je xxla6 pobojsao monstruoznu noteovu bateriju za 15-20%. Preko noci ne skine ni 1% ako se iskljuci wifi i 3g. Ja sam dosao u situciju da ma sta radio telefonu - ne mogu mu ubiti bateriju za jedan dan pri realnom koriscenju. Da se razumemo, ako bi bas isao da mu ubijem bateriju 3-4 sata ga drndajuci najzahtevnijim aplikacijama, uspeo bih naravno. Ali ko 3 sata dnevno igra nfs na telefonu? Meni u praksi izgleda ovako: ceo dan su mi ukljuceni i wifi i 3g i skype, gde god se zadesim igram najzahtevnije gameloft naslove (oko 30min ukupno), surf i citanje vesti, oko 45min razgovora i poruke, se podrazumevaju, i ostane oko 40% pred kraj dana. Cak me i nervira jer volim da praznu bateriju stavljam da se puni, a ne recimo na 60% da ga stavljam na punjac. Znam da to nema neke preterane veze, al navika je cudo...

Pa da i meni bi izdrzao 5 dana kada bi bio na punjacu stalno ili kada bi nosio akumulator sa sobom... Ne pricajte gluposti 5 dana...

I 12h! Znao sam da će biti ovakvih komentara. Moja je greška što nisam napravio screenshot. Do sledećeg puta.
A do tada evo jednog isto reprezentativnog http://db.tt/4zfafGOe

Poslednja izmena:
koliko h display? po ovome se vidi da si veoma malo koristio..

Da, to je jedan od rezultata kada ga ne urnišem jako. h za display nisam gledao, ***. Kada ga urnišem bez problema izdrži 2 dana.
E sada, "urnisanje" je jako relativan pojam za svakoga, tako da kontam da međusobne komparacije battery life-a nemaju smisla. Samo neki univerzalni battery life test.
Ali ja sam zadovoljan.
U odnosu na HD2 (HyperDroid-CM7-v5.8.0[seader_R9]) koji mi izgura 1 dan, to je to.

Poslednja izmena:
jeste, u pravu si, surf preko 3g-a i max osvetljenjem sprzices bateriju za par sati :)

A ko jos par sati surfa po suncu sa max osvetljenjem u realnom koriscenju? U realnosti ja ne uspevam da potrosim bateriju za dan ma sta mu radio. Jedino tendenciozno da posvetim par sati praznjenju baterije na telefeonu pa da mu potrosim, ali ne vidim cemu. Toliki ekran, prikaz, brzina, i mogucnosti sa ovakvim trajanjem baterije je vrh.

ja sam pitao mishans sa koliko h je display učestvovao u potrošnji..nisam napadao "tvoj" note, i ne zanima me koliko baterija traje kod tebe..

"surf preko 3g-a i max osvetljenjem sprzices bateriju za par sati" ovo je opšta konstatacija, nije vezana samo za note

A ko jos par sati surfa po suncu sa max osvetljenjem u realnom koriscenju? U realnosti ja ne uspevam da potrosim bateriju za dan ma sta mu radio. Jedino tendenciozno da posvetim par sati praznjenju baterije na telefeonu pa da mu potrosim, ali ne vidim cemu. Toliki ekran, prikaz, brzina, i mogucnosti sa ovakvim trajanjem baterije je vrh.

Bozho zavisi sta podrazumevas pod realnost. Par sati (ajde kazemo 2) 3Ga (gsp,guzva pa sta da radis), svozi bateriju na svakom telefonu i nema sile da izdrzi dan. Plus ako posaljes koju poruku,primis poziv. Ako sedis ceo dan pored kompa a telefon stoji pored kompa onda moze da traje i 10dana.
P.s. par nas je testiralo sa najrazlicitijim telefonima koliko 3G urnise bateriju. Dhd, sgs,sgs2,note,4S.
Najgore je bilo na mom DHD posle 2 sata baterija sa 100 na 30%. Moraju da pocnu proizvodjaci vece baterije da stavljaju, ovo trenutno je tuga.

Bozha ima i posebno koriscenje i vanserijski Note.
:)

Ma DHD je bez premca po potrosnji, to je prosto.strasno koliko trosi. Bas sam ludeo od njega. Mada sad ga moj brat koristi i kaze da je dosta bolje od poslednjeg updatea.

A ovde se opet preteruje po pitanju trajanja baterije notea. Ako se telefon malo koristi za telefoniranje Note je sjajan, medjutim cim ga koristite dosta sa upaljenim ekranom baterija je nedovoljna i ispod proseka. Kad putujem po ceo dan moram da pazim na bateriju i koliko ga koristim kako bi mi trajala na kraju dana kada mi cesto najvise i treba.

Inace fina ideja ovo sa brojevima na tastaturi, medjutim smanjise dugmice sad mnogo vise masim.

Ma DHD je bez premca po potrosnji, to je prosto.strasno koliko trosi. Bas sam ludeo od njega. Mada sad ga moj brat koristi i kaze da je dosta bolje od poslednjeg updatea.

A ovde se opet preteruje po pitanju trajanja baterije notea. Ako se telefon malo koristi za telefoniranje Note je sjajan, medjutim cim ga koristite dosta sa upaljenim ekranom baterija je nedovoljna i ispod proseka. Kad putujem po ceo dan moram da pazim na bateriju i koliko ga koristim kako bi mi trajala na kraju dana kada mi cesto najvise i treba.

Inace fina ideja ovo sa brojevima na tastaturi, medjutim smanjise dugmice sad mnogo vise masim.

Sto se tice potrosnje da.....mora da se pazi kako se trosi u toku dana zbog ekrana ili GG. Zato najbolje imsti dva telefona:)))).

Od jednog rezigniranog ko zna kakvim widgetima natrpanog usera, koji zeli da se dodvori s2 trolovima pa pise nebuloze, vi tripujte objektivnost. Napadoste coveka koji rece da mu baterija izdrzala 5 dana bez ikakvog razloga. Ne moze se nista pozitivno napisati o telefonu, a da se ne istroluje do besmisla. Pri tome se ne nudi nikakav screenshot, snimak, dokaz, nego se lupeta samo po milan tarot osecaju i to na tehnickom forumu.

Cinjenica je sledeca. Ovo je ts fon sa najboljom baterijom do sada koji sam ja (da ne idem od Kulina bana - moja zadnja 3 ts fona - 3gs, ip4, s2) posedovao. Juce sam imao 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%.

Hint za bateriju: punite iskljucivo preko punjaca, koristite stock samsung rom, koristite stock teme i sms, mail, itd aplikacije jer su optimizovane super amoled ekrane na kojima pozeljno sto vishe crne, skinite betterbaterystatus i proverite sta vam crpi bateriju, pre nego sto instalirate neki fancy cpu/temp/geek/itd widget kojim cete ipresionirati sve u razredu - zapitajte sa dal vam to zaista treba, pojedini live wallpaperi jedu bateriju, itd.

@Bozha
Mislim da ti nije u redu baterija ili nesto drugo. Uz toliko koriscenje, trebalo bi bar 80% da ostane

Nazad
Vrh Dno