Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Za veceru ti je ionako rano, a to sto joj se pricinjava crep, da ti mozda nije nasla štek nečega?

Lazo, samsung smatra da im je najbolji telefon gs2 i tako ga tretiraju jer će ga i najviše prodati, koliko god note bio dobar.

Kao neko ko je do skora setao s2 pa presao pre jedno mesec dana na note, mogu da kazem da je samsung definitivno istretirao note kao njihov premium telefon. Razlika izmedju s2 i notea je kao izmedju mercedesa c klase i mercedesa cl amg (ne lozim se na kola). Slicno na prvi pogled ali zapravo dupe i oko. Note model je kao s2 sa ispravljenim bagovima i manama.

Kvalitet izrade, osecaj drzanja u ruci, itd na noteu je takav da ni najzakletiji iphone fan ne moze ozbiljno da prigovori. Ako zanemarimo velicinu ekrana, kad se posle notea uzme s2 u ruku, ima se jako los osecaj. Takodje, ako opet izuzmemo samu velicinu ekrana, s2 ima preprzeni cartoon look naspram note-ove kalibracije boja i ekrana maltane za obradu fotografija. Uvek mi je smetala ta preprzenost boja na s2, note jednostavno ima neuporedivo bolji ekran i realisticniji prikaz. Mracne scene u filmu, na s2 su crnci u tunelu, na noteu se sve lepo vidi. Dinamika je za klasu bolja. Takodje, sluske koje se dobijaju uz note i kvalitet zvuka i muzike na note-u je svetlosnu godinu ispred s2. Povecanje ekrana je uslovilo povecanje baterije, tako da note ima neuporedivo bolje trajanje baterije u odnosu na s2. Jednostavno, sad covek moze opusteno da odigra neku zahtevnu igru (tipa deadspace) a da ne brine dal ce mu pred kraj dana crci baterija. Takodje, velicina ekrana je doprinela da capacitive controle u igrama imaju smisla. Vise to nije sve zbudzeno reda radi, pa se prstima pokrije pola ekrana, u stvari i ne preterano upotrebljiv sadomazo koncept. Na note-u gaming dobija skroz drugu dimenziju, kontrole su razmaknutije, veca je preglednost, druga prica. Hvatanje wifi signala, 3g mreze, navigacija, je brutalna na note-u. Za klasu bolja nego na s2. Treba videti i pratecu opremu koja se dobija uz note (punjac-kablovi-sluske-kutija) pa shvatiti kako samsung zapravo tretira note.

Jednostavno ne postoji stavka koja je bolje odradjena na s2. Izrada, baterija, ekran, zvuk, sluske, punjac, signal, navigacija, itd sve je za klasu bolje. Mislim da je note najozbiljnije odradjen telefon koga je samsung izbacio do sada.

Preterujes na sve strane pa cak i sa mercedesom, a i izlupetao si dosta gluposti koje nisu tacne. I ja ti isto tvrdim da Samsung smatra i tretira SGS2 kao PRVI (NAJBOLJI) model :p

Prodji kroz text sto si napisao i skontaces sve sta je argumentovano... Da je bolji, jeste, ali za 15% ne vise...

Galaxy S 2 powered by ICS Soul Bound

Ti meni pricas koji setah s2 pola godine a sad predjoh na note i koristim ga vec mesec dana intezivno? Kazem, u svakodnevnom koriscenju, razlika je dupe i oko. 15% samo u snovima...

Opet kazem, citiraj sta je preterano i argumentovano i na bazi licnog iskustva me demantuj. Fanboy ja citao, ja znam, ja pretpostavljam, meni je logicno, zaboravite...

Poslednja izmena:
Sto jest jest preterujes.
Evo i ja sam imao sgs2 pre notea i mnogo stvari koje si napisao nisu tacne.
Jeste lepse izgleda note, kvalitetnije, al opet ako stiskas zadnji poklopac na note on krcka i zvace sto nije slucaj na sgs2, tj pre svega ne ispusta nikakve zvukove (uvija se malo).
Zatim za bateriju apsolutno nije tacno, iz mov iskustva a i po svim testovima na netu baterija na Note kada se koristi (sa upaljenim ekranom) traje krace nego na sgs2.
Zatim na sgs2 je sve savrseno glatko i tecno dok note zna da zapinje samo tako, nisu tako tecne animacije (al se ovo sredi smanjivanjem home screenova sa sedam na pet, medjutim kod sgs2 je sve super i sa sedam), zatim Noteu zna da nestane memorije pa da pogasi mnoge aplikacije u pozadini, browser se srusi ponekad... Fali mu memorije bez sumnje, ima vecu rezoluciju a isto memorije ili neki memorijski problem al trosi je mnogo vise a ima je isto.

Za boje ekrana se slazem, za gps pogotovo(ubija kako radi), zvuk je mislim isti.

Kad povlacimo paralelu sa automobilima evo i ja dam jednu. Posto ne mirisem mercdes ja cu dati primer sa BMW-om :)
Iako je BMW 7 najluksuzniji i najskuplji i najnapucaniji BMW (zanemarite M serije) i dalje serija 3 je najprodavaniji bmw-ov auto i ta serija in donosi najveci deo profita. Opet nije sedmica za svakoga (trojka manje vise jeste), ogroman auto, nezgodan za parkiranje, nije za grad i sl. Dakle iako je serija sedam vrh ponude, trojka im je najbitnija, najvise se reklamira, prodaje i sl.
E tako dakle, Note je kao serija 7 a SGS2 serija 3 i ne cudi da im je sgs2 vazniji.

Nego, ja cu se jako iznervirati ako kao sto je najavljeno HTC sensation serija dobije ICS pre nego sto to dobiju sgs2 i Note.

Poslednja izmena:
Jedina prednost je ekran koji je 720p ostalo nista... Imao sam oko 30 sati Note hteo sam da ga uzmem, ali sam odustao, jer mi je prevelik... Moras biti realniji, uzeo si Note i kao da ga uporedjujes sa Galaxy Mini... Mislim da je idealna velicina do 4.7", vise od toga ako nekome treba neka uzme tab... Do skora si koristio SGS2 i sad ga pljujes na sva zvona kao da je najlosiji telefon na svetu...
Zaboravio si da je SGS2 proglasen za najbolji telefon godine...

Zatim za bateriju apsolutno nije tacno, iz mov iskustva a i po svim testovima na netu baterija na Note kada se koristi (sa upaljenim ekranom) traje krace nego na sgs2.

S2:

Up to 710 h (2G) / Up to 610 h (3G)
Talk time Up to 18 h 20 min (2G) / Up to 8 h 40 min (3G)

Note:

Up to 960 h (2G) / Up to 820 h (3G)
Talk time Up to 26 h 10 min (2G) / Up to 13 h 30 min (3G)

Po svim relevantnim testovima i komentarima na xda, a i iz mog iskustva, note jede s2. Znam tacno sta sam mogao sa s2 i kolko sam mogao da izguram a sta sad sve izguravam sa noteom.

Za boje ekrana se slazem, za gps pogotovo(ubija kako radi), zvuk je mislim isti.

Sluske:

S2 sluske

Note sluske

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Samsung-Headphones-For-Galaxy-Note-N7000-i9220/250944410608

Ne mislis dobro. Kao neko ko intezivno koristi telefon za slusanje muzike, odgovorno tvrdim da note jede s2 a misle i oni: Link

Jeste lepse izgleda note, kvalitetnije, al opet ako stiskas zadnji poklopac na note on krcka i zvace sto nije slucaj na sgs2, tj pre svega ne ispusta nikakve zvukove (uvija se malo).

Cekaj oces da kazes da je note odradjen losije od s2? Svasta. Ovo "zvakanje" nisam primetio. Probaj pravilno da stavis poklopac.

zatim Noteu zna da nestane memorije pa da pogasi mnoge aplikacije u pozadini, browser se srusi ponekad... Fali mu memorije bez sumnje, ima vecu rezoluciju a isto memorije ili neki memorijski problem al trosi je mnogo vise a ima je isto.

Ne znam na kom si "romu" ali meni se ovo nije desilo ni jednom na stock-u.

Zatim na sgs2 je sve savrseno glatko i tecno dok note zna da zapinje samo tako, nisu tako tecne animacije (al se ovo sredi smanjivanjem home screenova sa sedam na pet, medjutim kod sgs2 je sve super i sa sedam),

Ovo sam koristio na s2 a sad koristim na noteu i nisam primetio taj tvoj problem? Link

Ako ne znate da vozite porsche-a, to ne znaci da je porsche losh auto :p.

Inace, slazem se sa ovom analogijom oko bmw-a.

Do skora si koristio SGS2 i sad ga pljujes na sva zvona kao da je najlosiji telefon na svetu...
Zaboravio si da je SGS2 proglasen za najbolji telefon godine...

Ne pljujem ga, samo sam objektivan. Pogledaj moje postove od prvog dana u s2 temi. Od prvog dana sam kukao na ekran, kolorit i "preprzenost". Da je s2 najbolji android telefon u klasi, to niko ne spori. Ali da je note klasa iznad po svemu, to je jednostavno cinjenica.

Poslednja izmena:
Ajde Bozo smiri se. Da su neki drugi dali slicno misljenje kao ti, a ima dosta velikih poznavalaca na ovom forumu (Gizmo, Kutija, Djura...) pa i da razmislim, ovako, svakom je svoja krava...

mene je kod note-a posle neodgovarajuce veličine uređaja odgovorilo od njegovog daljeg korišćenja "seckanje" pri radu, glatkoću pri radu kao kod S2 može da sanja:)..

S2:

Up to 710 h (2G) / Up to 610 h (3G)
Talk time Up to 18 h 20 min (2G) / Up to 8 h 40 min (3G)

Note:

Up to 960 h (2G) / Up to 820 h (3G)
Talk time Up to 26 h 10 min (2G) / Up to 13 h 30 min (3G)

Po svim relevantnim testovima i komentarima na xda, a i iz mog iskustva, note jede s2. Znam tacno sta sam mogao sa s2 i kolko sam mogao da izguram a sta sad sve izguravam sa noteom.

Sluske:

S2 sluske

Note sluske

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Samsung-Headphones-For-Galaxy-Note-N7000-i9220/250944410608

Ne mislis dobro. Kao neko ko intezivno koristi telefon za slusanje muzike, odgovorno tvrdim da note jede s2 a misle i oni: Link

Cekaj oces da kazes da je note odradjen losije od s2? Svasta. Ovo "zvakanje" nisam primetio. Probaj pravilno da stavis poklopac.

Ne znam na kom si "romu" ali meni se ovo nije desilo ni jednom na stock-u.

Ovo sam koristio na s2 a sad koristim na noteu i nisam primetio taj tvoj problem? Link

Ako ne znate da vozite porsche-a, to ne znaci da je porsche losh auto :p.

Inace, slazem se sa ovom analogijom oko bmw-a.

Ne pljujem ga, samo sam objektivan. Pogledaj moje postove od prvog dana u s2 temi. Od prvog dana sam kukao na ekran, kolorit i "preprzenost". Da je s2 najbolji android telefon u klasi, to niko ne spori. Ali da je note klasa iznad po svemu, to je jednostavno cinjenica.

Toliki subjektivno pises da te je bas tesko ozbiljno shvatiti.

Bez dileme pri koriscenju ekrana baterija na note krace traje. Oni podaci sto si nace su za standby i razgovor i naravno da je note bolji jer ima vecu bateriju, ekran ugasen a sve ostalo manje vise isto trosi. Medjutim kad dodjemo do koriscenja ekrana onda je situacija ovakva :

http://blog.gsmarena.com/motorola-droid-razr-maxx-battery-trial-is-over-meet-our-new-champion-test/

Isto tako odgovorno tvrdim da je sgs2 "tecniji" od notea (bar sa originalnih 7 homescreenova) i u ovo sam se uverio na tri note-a, dakle nije samo kod mene tako.

Fali notu jedan dobar update da ga rese nekih bubica koji nikako da smiluju da izbace.

Za muziku, onako meni deluje isto, ne mora da znaci da je zaista isto al mislim da koriste isti muzicki cip pa bi to znacilo da jeste isto.

Ne kazem da je sgs2 bolje uradjen, samo kazem da ako ga stiskas pozadi on ispusta zvukove jer mu je poklopac jako velike povrsine, priznavao ti to ili ne on krcka, svaki, sa dobro namestenim poklopcem. Nije da mi smeta ali ipak krcka i treba biti realan, iPhone ne krcka i ne zvace (tj ne uvija se) sgs2 se uvija al ne ispusta zvuke a note se mozda malo manje uvija al ispusta zvuke (ne previse).

Poslednja izmena:
Ajde Bozo smiri se. Da su neki drugi dali slicno misljenje kao ti, a ima dosta velikih poznavalaca na ovom forumu (Gizmo, Kutija, Djura...) pa i da razmislim, ovako, svakom je svoja krava...

U sve mi diraj, samo u s2 nemoj :). Ja sam miran, nego evo mog posta iz septembra: Link

Citiram:

Jel postoji nacin da se kalibrise ekran da bude manje "preprzen"? Ajde svaricu i preprzenost boja nekako, medjutim ubija me kad su crne scene, svi su crnci u tunelu, fale nijanse crne. Kao da je kontrast na max. Jel moze nekako da se smanji taj kontrast?

Podsetime ovo da kad god se s2 stavi van superlativa, odma napush :). Inace kako sam ja jedini? Pogledaj temu od pocetka. Ja sam progledao kad sam preshao sa s2 na note, pa vi sad kako hocete :).

Bez dileme pri koriscenju ekrana baterija na note krace traje. Oni podaci sto si nace su za standby i razgovor i naravno da je note bolji jer ima vecu bateriju, ekran ugasen a sve ostalo manje vise isto trosi. Medjutim kad dodjemo do koriscenja ekrana onda je situacija ovakva :

http://blog.gsmarena.com/motorola-droid-razr-maxx-battery-trial-is-over-meet-our-new-champion-test/

Jel si ti pogledao test koji si okacio? Pa po tom testu, note je bolji. Samo u web browsing je s2 navodno bolji, a i u to cisto sumnjam, ko zna kako su testirali. Znam u realnom koriscneju, uz sms, razgovor, itd, na s2 pokrenem deadspace posle ture ode baterija na 50%. Na noteu za isto vreme ode na 70%. Ekran jeste veci, ali povecanje potrosnje noteovog ekrana u odnosu na s2 je proporcijonalno manje u odnosu na povecanje baterije. Takodje, obavezno bateriju punite preko punjaca a ne preko kompa. Mnogo duze traje.

Poslednja izmena:
Contrast i jake boje su odlika led tehnologije, tako da sto se tice kod sgs2-a imas supercurio-vu app za screen tuning i namestis, a ima i dosta da se cacka oko osvetljenosti koliko hoces (mozes da namestis sa 50% osvetljenja da napravis da ti bude 70% itd...)

Secam se tog posta a i secam se da sam se nasmejao kad sam procitao :p Ne zelim da se raspravljam vise s tobom, samo cu ti reci moje misljenje:
Note jeste bolji i to za otprilike 15% (bravo Djilkos), a pricajuci o dupetu i nosi... teska glupost.
A da, evo sad cackam galaxy nexus... I on je bolji za 15% :p

^

Moje misljenje je da je note tacno toliko bolji (ne bih to definisao u procentima) da je samsung konacno napravio ozbiljan uredjaj, za razliku od s2 koji je jedan zaista dobar koncept, ali ne bas do kraja sjajno izveden. Primer: ako imam sluske samo sa jednim dugmetom, sluske sa kojima su moguce samo play/pause kontrole (s2), a sa druge strane imam sluske sa play/pause/volume+/volume - to je taman toliko bolje da od neupotrebljivog, postane upotrebljivo. A tako idu i ekran i baterija i izrada i navigacija i mic po mic, dodjosmo mi do 100% :p...

Uhvatio si se za sluske, a to mozes da kupis :) zivo njesra su sve sluske koje dolaze u paketu kod svih telefona (jedino ne znam za sensation sto dolazi sa beats) kad budes kupio neke sluske za 30-40 eura videces o cemu pricam :)
A sto se tice zvuka, ako se dobro secam isti je yamaha chip...

Naravno, kad kazem da je zvuk isti ne mislim sa slusalicama koje dolaze sa telefonima, svakako koristim svoje sluske.

Isti je cip, medjutim, usled sabijanja stampane ploce, na s2 je zvuk loshiji, veci je THD a manji stereo separation. Ima o toj problematici na xda.

Excellent audio output

Unsurprisingly, the Samsung Galaxy Note passed our audio quality test with flying colors. It couldn't beat the Samsung Galaxy Tab 10.1, but it did better than every other Samsung device we have tested.

As you can see there's nothing to frown at when the Galaxy Note is connected to an active external amplifier. We were somewhat surprised by the low volume levels, but the output couldn't be any cleaner.

We were also pleased to find out that there is only slight deterioration when headphones are attached. The stereo crosstalk reading took the biggest hit, but the intermodulation distortion and frequency response stayed very good earing an excellent mark overall.

Check out the table and see for yourself.

Cekirajte tabelu na dnu linka.

Link

Evo sta kaze isti sajt za s2 i muziku u sluskama:

Things aren't as impressive when you plug-in a pair of headphones. Stereo crosstalk, which increases rapidly, volume levels decrease and intermodulation distortion starts creeping in. The general result is still decent, but we've certainly seen better here.

Koliko to vredi u procentima, kad od solidnog zvuka, imas super zvuk u sluskama? Meni vredi mnogo. Inace koristim originalne kossporta pro placene 60e ;).

Poslednja izmena:
e slazem se za zvuk, glasniji je na note-u, primetno, ali kvalitet je tu negde..

Evo ga jedan od nasih :) Kako je bilo kod tebe SGS2-Note-SGS2? Jel tako?

jeste:) razlog vraćanja na s2 je bio velicina uređaja, bolja podrška zajednice i bolji rad u realnom korišćenju..

Nazad
Vrh Dno