koji show program...

svaka cast svima koji se zezaju sa hackintoshem !!!
pazi ovako: napravi na 4GB USB bootloader (chameleon i prateci fajlovi) i on lepo radi (bootuje instalaciju) sa 8GB USB stickom na kome je uradjen restore retail verzije 10.6.3.
taj isti 4GB USB bootloader nece da radi ako umesto 8GB USB sticka stavim 64GB SSD na kojem je takodje uradjen restore isto retail 10.6.3 OSa.
---------
koji kupus! da li neko ume da kaze u cemu je problem?
dakle ja sam jednostavno imao srece da prvo pokusam restore sa 8GB stickom umesto sa SSDom - u suprotnom nikad ne bih pomislio da ovo moze biti problem...
Ne znam u čemu je vic sa SSDom, ali drži se sticka kada je instalacija u pitanju. Generalno, pošto ti imaš Mac računar, a hoćeš da nabaciš OS X na fleš ako sam te dobro razumeo, onda je najbolje da uradiš sledeće.
Instaliraj originalni 10.6.3 na fleš stick. Pa kad to završiš skini ovaj paketić:
Extra folder
To je Extra set sa iAtkos diska u koji sam još pridodao par stvari da se ne mlatiš sam to da juriš i praviš. Elem, kopiraj Extra folder u root fleša, pa onda odatle iz njega raspakuj i pokreni instalaciju za chameleona. Instaliraj chameleona na taj stick, raspakuj AMD kernel i prebaci ga takođe u root, i onda ti tu fali još samo DSDT. Ali to možeš i naknadno mada naravno bilo bi bolje odmah da ga nabaciš ako ga imaš. Dakle nakon ovoga you're good to go! Probaj da butuješ OS X na tom AMD-u sa sticka, pa vidi onda šta se dešava...
Nakon uspešno butovanog OS X, kasnije kad sve setapiraš i nabaciš i DSDT, možeš iz tog Extra/Extensions foldera polako da kreneš sa eliminacijom viška kextova.
Inače, DSDT je najbolje da se izvuče iz windowsa. Dakle ako imaš instaliran windows na toj AMD mašini onda super. Smekni evo DSDT simple editor za windows, ekstraktuj DSDT i kompajliraj ga, pa mi ga pošalji da vidim dal mogu nešto da uradim s njim više.
Takođe, pošto treba da muljaš sa kernelima koji su obično nevidljivi, ne bi bilo loše da recimo skineš ovaj moj P35A tool pack koji sam namenski odradio za svoju ploču. Imaš ga recimo ovde:
Foxconn P35A.zip
Odatle ti ne treba ništa specijalno osim alata (vidi sliku) tako da sve ostalo možeš komotno da deštikliraš (ako radiš dual boot win/mac možeš eventualno instalirati još odatle time sync fix ili ako radiš Liona onda RTC patch)...
Inače još je tu bitno reći sledeće. Kada se radi sa modifikovanim kernelima, primetio sam da je kritičan updejt na 10.6.8. Stoga ako radiš updejt, moja preporuka bi bila da odradiš combo na 10.6.7, zatim napraviš backup Extensions foldera (System/Library/Extensions) i tek onda kreneš da radiš updejt na 10.6.8...
Možda bude sve ok, pošto je to AMD mašina, ali bolje je ovo uraditi za svaki slučaj. Ako zapneš na ovom mestu, javi pa ću ti reći naknadno kako da ovo rešiš... U suštini prosto je pošto instalaciju radiš na USB stick, ali moraće malo da radi terminal u toj varijanti...
Uglavnom kad sve skockaš kako valja, onda možeš naravno da prebaciš tu instalaciju kasnije na HDD i to je to... Dobro je što ideš prvo fleš, jer si tu mnogo fleksibilniji... uvek ga možeš prebaciti kod sebe na Mac računar i nešto odatle doraditi ako zatreba...