RecklessLife
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010
- Poena
- 169
Kolke su ti temp, ne sintetika, nego recimo igranje ?
i idle ?
Posto meni idu do 61-2 u igranju xD
Idle od 30 do 35c, full-load ne prelazi 50c u igricama.
Kuciste Thermaltake v3, sa pet 12-tica.
Inace, ove silne rasprave su stvarno bespotrebne.
Da sada uzimam PC, da krecem od nule i da imam nekih 600 eura u dzepu, siguran sam da ne bih isao na Phenom II CPU. Nebitno da li je Deneb ili Thuban u pitanju.
Jer, znajuci sebe - znam i da ne bih ostao na Denebu, vec bih zeleo da idem na nesto bolje, a to je svakako mnogo neisplativije ako u startu uzmes am3/am3+ platformu.
I dalje stojim iza cinjenice da je bolje uzeti Phenom II x4 ako ne planiras nikakav upgrade. Za svakodnevni rad, najbolji procesor je u stvari Phenom II 960t, pa cak i od 955 Phenoma.
CPU ima Turbo. Ljudima koji ne planiraju da overklokuju, znacice doticna opcija, jer 3,4GHz je sasvim solidan takt.
U suprotnom, slazem se da je Deneb sa otkljucanim mnoziocem najbolja solucija, jer po difoltu 955 radi za 200 MHz vise od 960t, pa ga je i lakse napucati na 4GHz...
Procentno gledano, najverovatnije da se zaista vecina 955 Phenoma klokuju stabilno na preko 3,9GHz, ali postoji dosta procesora koji jedva dotaknu i 3,8GHz...
I3-2100 ima jedino smila ako se planira upgrade na 2500k, minimum.
Opet, nevezano za ovu temu, ima jos par stvari koje nikako ne razumem.
Mnogo ljudi su uzeli 960t, otkljucali ga i drze ga na 3,5-3,6GHz.
Oke je drzati Thubana na 4GHz, i to je po mom misljenju jedino vredno, ako se gleda gejming i realan rad.
Misljenja sam da ce u igricama bolje raditi Deneb na 4GHz, nego li Thuban na 3,6.
Kazem, jer ne razumem zbog cega se svi toliko opterecuju otkljucavanjem doticnog procesora.
Ja svoj 960t ne mogu da otkljucam, ali mi je kloknut na 4GHz i ja sam prezadovoljan. Za 100e, ne da ne moze bolje.
Poslednja izmena: