Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Još bi bilo lepo da VIP negde ima primerak koji nije izložbeni model već drugi dan...

Jel ima neko info kada ce se pojaviti kod Telelnora?

Mora da se plati otkljucavanje.

Cekao sam da dodje drug iz nemacke da ga donese ispao bi bas povoljno, sad razmisljam dal da ga uzimam ili xperia s ili s2 hd, sve ce to uskoro u eu..

Cekao sam da dodje drug iz nemacke da ga donese ispao bi bas povoljno, sad razmisljam dal da ga uzimam ili xperia s ili s2 hd, sve ce to uskoro u eu..

ako nije tajna kolika je ta povoljna cena u nemackoj(planiram uskoro da banem)?

ja bih licno sacekao xperia s(jos par dana pa ga pustaju u promet), ili jednostavno s3 kada se bude pojavio kroz verovatno par meseci

sa povracajem pdv-a nesto malo preko 400e..naravno internac garanc, origin pak, ne sa mreze..

Postoji li neki sajt za kodove a da ne mora da se plati paypal-om?

Ja se upravo vratio iz delta sitija sa ovim cudom i za sad mogu samo da kazem da je posle desire-a ovaj preglomazan :d

Uglavnom kako sad najlakse da prebacim poruke, kontakte itd sa jednog na drugi?

Ima u uscu, ja sam danas isao da vidim. Tj ima ga samo u izlogu, ali sam zamolio nemokg momka sto radi tamo i izvadio ga je iz one vitrinice i dao mi da vidim. Jedno 10ak min sam ga cackao, a onda je neka za kasom dobacila kako to nije telefon za igranje, tako da sam ga ostavio.

Inace dvoumim se da li da ga uzmem ili da sacekam jos pola godine i uzmem sgs3 kada se pojavi. SGS 3 ce biti mnogo bolji, ali ako tako budem gledao opet ce se i za pola godine pojaviti i bolji od njega. Zanima me da li ga neko ima i kakvi su mu utisci? Najvise sto mene brine je trajanje baterije, posto sam citao i dosta ljudi se zali.
Takodje, sta mislite o tome sto nema gorilla glass?
I sada sam se setio jos ovoga. Citao juce da mu bela nije bas bela, nego vuce na zutu. Ja to nisam primetio kada sam se igrao sa njim kratko. Da li je neko primetio i da li smeta to?

Poslednja izmena:
Imao sam ga ja, ide tokom noći ili ujutru test na Benchmark sajtu. Telefon je fenomenalan i za svaku preporuku, a tačno je, trajanje baterije mu nije jača strana. Bela je bila bela na mom primerku.

Ja se upravo vratio iz delta sitija sa ovim cudom i za sad mogu samo da kazem da je posle desire-a ovaj preglomazan :d

SMS backup aplikacijom.

Danas sam ga probao u Knezu i zaista deluje super fon, (ista varijanta vađenja iz izloga)

Titanium Backup resava sve probleme

Sent from Samsung Galaxy S II powered by ICE CREAM SANDWICH DOMINATION

Imao sam ga ja, ide tokom noći ili ujutru test na Benchmark sajtu. Telefon je fenomenalan i za svaku preporuku, a tačno je, trajanje baterije mu nije jača strana. Bela je bila bela na mom primerku.
Procitao sam test. Nedostatak memorijske kartice mi nije problem. A sto se tice kamere, zanima me da li ima stabilizaciju kada se slika? Nemam bas mirnu ruku i slike koja sam pravio u vip-u nisu bile bas najostrije. Mada slike sa vaseg testa su prilicno ostre, pa me to buni malo.
A sto se tice baterije, tu se lomim :) video sam na xda da ima ljudi koji prijavljuju da im baterija traje i po dva ipo dana, a ima i onih kojima ne traje ni jedan dan.

Nažalost nema stabilizaciju slike, tako da je potrebna mirna ruka :) . Meni kamera nekako kvari celokupan utisak o telefonu, baterija takođe. Trebali su da obrate više pažnje na takve stvari. Pored toga, fontele mi je fenomenalan, ali čak i na ugovor previše skup, da bih razmišljao o njegovom uzimanju. Čekamo Samsung Galaxy S3 :)

I trajanje baterije i kvalitet kamere, koliko god loši bili, sigurno nisu lošiji od mog desire-a. :D
A kažeš da si testirao trajanje sa konkurentnim telefonima, je l' ste to imali još neki 720p telefon, ili ste upoređivali sa gs2 i sXL?

Nisam lično upoređivao, ali znam po testovima po internetu da im baterija traje duže. SensationXL jesam testirao i još je kod mene, on isto ima lošiju bateriju, kao i SGN. Kada kažem konkurentni, ne mislim isključivo na telefone sa 720p ekranom, već na telefone koji su približno u njegovoj ligi :)

Ma samsung ga je namerno osakatio malo da ne bi ugrozio prodaju sgs2. A ubio si me sa ovim poslednjim komentarom da cekamo sgs3 :)
Jutros sam ustao sav srecan i resen da u sredu (posle ispita) odem po telefon, ali sada se opet premisljam. Ne znam sta mi je vaznije softver (nexus) ili hardver (sgs3).
Sto je najcrnje jos sam Nexus S hteo da uzmem kada se pojavio, pa sam onda sacekao sgs2, i sada sam dogurao da se premisljam opet :) a ako bih sacekao sgs3 koji ce se kod nas realno najranije pojaviti u julu, znam da ce mi se opet javiti neke ideje da sacekam i novi nexus. U totalnoj sam dubiozi :)

Znam, uvek se tako vrti u krug :) . Svako od nas čeka neki idealni trenutak da kupi telefon, ali što je najgore, takav trenutak ne postoji. Novi i jači modeli izlaze veoma brzo jedan za drugim, nešto što je danas najjače, sutra već nije. Galaxy S3 će definitivno biti jači, ali postoji granica gde sama sirova snaga telefona prestaje da ima značaj. Danas sve posmatramo kroz neke testove i brojke, ali u realnom korišćenju to nije toliko bitno.

Galaxy Nexus je odličan telefon sam po sebi, radi kao sat, softverski je odličan, imaće dobru podršku u budućnosti, ima odličan 720p Samoled ekran, šta više tražiti od telefona. Ako ne tražiš savršenstvo od kamere i specijalan vek trajanja baterije, prelomi i uzmi Galaxy Nexus ako si u mogućnosti :)

Pogledaj kakav je telefon Nexus s sada...verovatno najbolji telefon za te pare (cca 250eur), i to ne zbog hardware-a, već software-a...Baterija je bila problem, više nije, kamera se ne koristi toliko...Dakle, hoću reci, ispeglaće oni to, uzimaj i ne razmišljaj....

Razmislicu jos do srede, ali opet sam blizi kupovini.
bacam se sada na ucenje, pa vam pisem za par dana, nadam se sa novim telefonom :)

I trajanje baterije i kvalitet kamere, koliko god loši bili, sigurno nisu lošiji od mog desire-a. :D
A kažeš da si testirao trajanje sa konkurentnim telefonima, je l' ste to imali još neki 720p telefon, ili ste upoređivali sa gs2 i sXL?

Ja sam presao sa desire-a i mogu ti reci da sto se baterije tice desire je poprilicno bolji :)

Sto se tice utisaka posle prvog dana:
- baterija katastrofa za moj pojam (kao sto rekoh imam desire na kome ne gasim net ni wifi nikad i izdrzi mi bez problema ceo dan, od 7 do 24)
- nema vise sinhronizaciju kontakata sa fb-om, a meni je to na desier-u bila mnogo dobra stvar, volim da mi svaki kontakt ima sliku itd, sad mi je sve kontakte importovao nekako bez veze
- sveukupno telefon mi je malo preglomazan, kako god da ga drzim sve imam osecaj da ce da ispadne
- ICS je super stvar, al' dosta aplikacija bas baguje sa njim, recimo google docs mi izbacuje fors close stalno, i jos par aplikacija koje sam skidao sa marketa su patile od slicnog problema
- nema nikakvih led indikacija kad je telefon na punjacu, kad imas propusteni poziv itd, ako ga ne otkljucas ne znas da l' se nesto desilo ili nije, za ovo sam nasao resenje pomocu Light Flow lite aplikacije, al' i dalje me ne zadovoljava previse itd...

Ako nadjem resenje za sve ovo, fon je ekstra :d

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje za ljude koji su kupili telefon u vipu. Koji ics je na njemu, 4.0.3 ili neki drugi? I da li je yakju ili neka druga verzija?

Vrh Dno