Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Pozurite sa tim testom... I obavezno mu nađite neku manu inače ću pokleknuti, finansijsku konstrukciju sam već zatvorio...

Donosi mi ga Peca danas, imamo taj tablet i još jedno veliko iznenađenje od smartfona :) . Stay tuned.

^
na slovo,na slovo...SGN :)

Kao sto sam vec napomenuo jako los ekran po meni ,a u to se gleda 99 posto vremena.Skrolovanje isto nije ni priblizno brend uredjajima.

slažem se, danas sam ga čačkao i baš je fail po meni. skrolovanje na sajtovima radi kao u*rano a to mu je primarna namena, ekran ima jako velik odziv tako da tokom skrolovanja između npr homescreen-ova može primetiti baš izražen ghosting. pinch to zoom radi dobro u galeriji ali na sajtu je katastrofa(full engadget). tj koliko sam primetio jedino radi dobro sa mobile verzijama sajtova a to isto imamo i na telefonu. previše je to novca za tako loš uređaj.

slažem se, danas sam ga čačkao i baš je fail po meni. skrolovanje na sajtovima radi kao u*rano a to mu je primarna namena, ekran ima jako velik odziv tako da tokom skrolovanja između npr homescreen-ova može primetiti baš izražen ghosting. pinch to zoom radi dobro u galeriji ali na sajtu je katastrofa(full engadget). tj koliko sam primetio jedino radi dobro sa mobile verzijama sajtova a to isto imamo i na telefonu. previše je to novca za tako loš uređaj.

Ako si nam rekao :) Na osnovu pola sata cackanja ti znas bolje od nas koji ga imamo 5 dana. Sad sam probao puni engadget i radi kao podmazan! Best buy ikada sto se tice ponuda provajdera u Srbiji.

@vladimirdowla

Boje su mu isprane, to je jedan od većih problema, pored probijanja pozadinskog osvetljenja na 3,4 mesta. Tačno, lako se vidi kada skroluješ između home ekrana koliko je iseckano i koliko je ghosting izražen i koliko su animacije spore. Posmatrajte plavu liniju dok šaltate, i animacije ulaženja u app drawer - sve će vam biti jasno. Generalno je jako trom, i da, pinch to zoom brzina u browseru na sajtovima sa malo više flash-a je zaista užas živi, uradim gest prstima i posle pola sekunde odreaguje. Nešto je bolja situacija kod sajtova koji nisu toliko zahtevni. U pitanju je default browser.

Šta znam, onima koji nisu probali bolje i za nezahtevne korisnike je dobar, ali ovako sam dobio potpuno drugačiji utisak kada sam ga isprobao, totalno sam se oladio od kupovine. Da ne pominjemo težinu, možeš da ubiješ nekog sa njim :) . Generalno pozitivno gledam na stvari, i ne volim da pljujem po nečemu ako baš ne zaslužuje, ali zaista nisam siguran u kom će tonu ispasti test koji treba da pišem...

Best buy je jako relativan pojam. Vezivanje na dve godine uz ovakav tablet mi se ne čini kao dobra opcija, sada kada sam imao prilike da se nešto bolje upoznam sa njim. Samo još jedna stvar, taj prvi utisak koji dobiješ posle interakcije sa uređajem je najbitiniji, tako da čačkanje od par minuta govori dosta.

Poslednja izmena:
Gizmo, možeš li da probaš neki drugi launcher i browser (launcher pro, operamini)? Neće popraviti ispranost boja :p, ali možda pomogne pri skrolu. I lepo si napisao, nekom ko nije probao bolje, možda bude super...

Engagdet klizi kao po vazelinu. Hardverski ovo mora da gura sve I tu nema price. Cini se da ovo ima neki problem s optimizacijom. U nekim trenucima desi se da neki sajt nece da radi kako treba. Sinoc sam otvarao sajt mog kolege I skrol j bio uzasan, kao da nije reagovao na prst uopste. Posle nekog vremena, daljeg cackanja, restarta u medjuvremenu sajt jednostavno leti. I svaki put posle toga. Kamerane radi na skype ali to je do skype_a. Desava mi se da mi youtube ne radi iz nekog razloga ali posle restarta sljaka normalno. Veoma je moguce da i launcher pravi pravi problem, isprobavam trenutno launcher pro koji je daleko brzi I mnogo manje memorije zauzima.
Probijanja ima, meni ne smeta to. Boje mi ne deluju isprane vec samo nisu prenaglasene kao na samoledu na koji sam navikao. Ne znam sta neki ocekuju od displaya ako je ovo uzasan display, ja sam prezadovoljan kupovinom ali stojim iza toga da ovo place sa podesavanjem I optimizacijom. Voleo bih da vidim ics na ovome, nadam se da neko uraditi nesto po tom pitanju.

Engagdet klizi kao po vazelinu. Hardverski ovo mora da gura sve I tu nema price. Cini se da ovo ima neki problem s optimizacijom. U nekim trenucima desi se da neki sajt nece da radi kako treba. Sinoc sam otvarao sajt mog kolege I skrol j bio uzasan, kao da nije reagovao na prst uopste. Posle nekog vremena, daljeg cackanja, restarta u medjuvremenu sajt jednostavno leti. I svaki put posle toga. Kamerane radi na skype ali to je do skype_a.

Meni video poziv na skype-u radi normalno. A da ne bi skodio neki skori apdejt istina :) Ume da zabaguje sam tab, ali nije do hardvera.

Poslednja izmena:
Sta reci, svi ste u pravu. Ekran mu je glavna mana. Sve ostalo je do softvera. Garantujem da na ovo hardveru to moze mnoogo bolje. Neke stvari kao sto je kamera na skype i talk, youtube aplikacija i lag u browseru nakon restarta rade ok. To govori o nedovrsenosti softverskog dela. Ono sto je bitno jeste da je tablet potpuno slobodan za tjuning. Source code je dostupan, bootloader otkljucan. Licno sam probao vise nacina da dodjem do roota ali bez uspeha sto naravno ne znaci da uskoro i to nece biti reseno. Tablet ce zbog cene i hardverskih karakteristika najverovatnije biti popularan i zapazen kod devova. Tada mozemo da ocekujemo nesto vise.

Treba napasti VIP da obezbedi dodatke za ovaj uredjaj. Takodje mi se desilo da network vreme zuri i do 30 min. Da li je do njih ili do uredjaja nisam siguran.

Sto se tice cene , mislim da je realna. Niko nista ne daje za dzabe. Odlican internet i tablet za te pare pa jos i na rate je fer ponuda.

A desilo ti se to za vreme? :d
Ja sam mislio da sam ja jedini slucaj kome sat zuri 10 minuta i zaboravio sam da spomenem to hahaha
Source definitivno stoji na sajtu vodafona tako da ocekujem ics.
Tab ima odlican hardware koji moze dosta bolje od ovoga, software je problematican. Kada radi normalno izuva iz gaca.
Probao sam malo launcher pro, imao sam fc posle 5 minuta mada posle toga je radilo ok. Daleko od toga da mi sa def launcherom radi sporo ali ovako radi neverovatno dobro. Jedino sto launcher pro nije za tablet, ikonica na svakih 5 cm, maximum 5 u redu. I njemu treba update a nije ga bilo jako dugo.

Koliko je los taj ekran, u poređenju sa nekim slabijim tabletima/telefonima? Da me ne shvati neko pogrešno, ali ja imam LG GT540 - lowend među android telefonima; a od tableta sam probao samo Huawei Ideos S7 slim - isto nije neki vrh tablet... da li je VIPov ekran lošiji od ovih, ili oblji, ili tu negde?

Nemoj ti pogresno da shvatis, ekran uopste nije los. Nije vrhunski ali nije ni los.

Koliko je los taj ekran, u poređenju sa nekim slabijim tabletima/telefonima? Da me ne shvati neko pogrešno, ali ja imam LG GT540 - lowend među android telefonima; a od tableta sam probao samo Huawei Ideos S7 slim - isto nije neki vrh tablet... da li je VIPov ekran lošiji od ovih, ili oblji, ili tu negde?

Ja sam imao s7 slim i znatno mi je bolji ovaj ekran. Ovde je po meni jedini pravi problem backlight bleed na nekoliko mesta. Međutim to je vidljivo samo na tamnoj pozadini.

ja nisam primetio probijanje svetlosti po ivicama ali opet u vipu je prilično osvetljeno tako da nisam ni mogao to videti. i da čačkao sam ga možda ne pola sata ali jedno 20 minuta, prvo sam sve sporedno (aplikacije, kameru, galeriju, YT HD playback na Vip 3G-u, par HD sampleova iz video sekcije) i sve je radilo besprekorno. bukvalno za kraj sam ostavio browser, na tabletu nije bio napravljen G Acc tako da nisam mogao da probam neki drugi, neko je pre mene gledao gigatronov sajt probao sam da skrolujem gore-dole i nije se mrdalo pa sam zatvorio tab i otvorio engadget, međutim ista stvar. ja na androidima preferiram miren browser, nikad ovaj default webkit nisam nešto preterano koristio. a fail mi je to da on ne može da radi jedino ono za šta je namenjen, tj može al se namučiš. to mi je isto kao da su napucali telefon sa svim i svačim a štedeli na mikrofonu i zvučniku u slušalici. i još onda kad vidiš cenu i neko kaže kako je ekstra povoljna, ja imam para ali mi ovaj tablet uopšte nije povoljan u odnosu na ono što sam video da pruža.

Poslednja izmena:
Osim tog probijanja pozadinskog svetla koje nije toliko strasno i mozda nedostatak usb-a tablet nema ozbiljnijih mana. Vecina problematicnih stvari je samo softverske prirode.
Power i volume dugmici isto nisu bas najbolje uradjeni, nekako su labavi, drmusaju se... Ali zadovoljan sam kvalitetom izradom za ove pare.

Ma tab je odlican uz taj internet ako nekaom treba i tu mislim stvarno nema price... E sad da li je ce cena na oglasima biti 300-350eur i da li ce to biti isplatljivo pojma nemam. Po toj ceni se opasno krlja sa Toshibom AT100 (koja inace, danas vidoh kosta 340eu) = e sad na jednoj strani prednosti Toshibe, a na drugoj ZTE-a. Ali ovo je def najbolja ponuda nekog provajdera ;) i ako bude 300e i manje eu na oglasima onda stvarno best buy

Gizmo, možeš li da probaš neki drugi launcher i browser (launcher pro, operamini)? Neće popraviti ispranost boja :p, ali možda pomogne pri skrolu. I lepo si napisao, nekom ko nije probao bolje, možda bude super...

Probao sam LauncherPro, ista je situacija, problem je do ekrana, spor je dosta, pošto vidim te znakove zamućivanja i ghostinga u svim radnjama. Napominjem da sam restartovao tablet, sve akcije i dalje imaju isti choppy osećaj. Provrteo sam par testova, rezultati su nešto niži u poređenju sa starim transformerom TF101 od koga imam rezultate, ali opet ok, nisu ista liga. Nije do hardvera definitivno, ekran je taj koji ostavlja loš utisak kod ovog modela, hardverski je ok.

Probao sam i OperaMini, tamo nema flasha, pa je pinch to zoom brži naravno, kao i skrolovanje stranica. U DolphinHD browser-u, pinch to zoom i skrolovanje je isto kao na stock browser-u, možda malo bolje. Da se razumemo, nije ni Tegra 2 dobro podnosila sajtove sa dosta fleša, tu je isto pinch to zoom i skrolovanje stranica bilo choppy, što možete da pročitate u bilo kom tablet tekstu. Opet kažem, hardverski je ovaj tablet odličan, ekran je taj koji kvari utisak, a možda pomalo i težina, ali ništa strašno.

Daj mi malo detelja oko ghostinga... U kojim situacijama ti to primecujes? Aj bas da obratim malo vise paznje, nisam to primecivao uopste.

Edit: Ok, primecujem ghosting ali samo zato sto si ti rekao. Aman, pa tablet je. Nisam se sa mnogo tableta igrao ali ne verujem da ni ostali ne pate vise ili manje od ovoga. Sad kad pogledam malo bolje imam ghosting i na mobu (Galaxy S), vise nego na tabletu. Da mi nisi rekao verovatno na ovim uredjajima nikada to nebih primetio.
Maaaada, dajte mi najbolji uredjaj na svetu i naci cu mu 5 zamerki za 3 minuta. Ako trazite nesto naci cete ga sigurno ;)

Poslednja izmena:
Bilo bi idealno da neko odradi kraći video review. Sigurno neko ima dovoljno dobar mob. ili posebnu kameru koja može da odradi posao.

Pa da onda lepo vidimo prednosti i mane.

Nazad
Vrh Dno