Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

a znaci zato su se svi muzicari pojavili u onom spotu. Zamisli da muzicari dobiju pare od svake skinute pesme...
Covece, da mu je to uspelo, mogao je tako i filmove da naplacuje/isplacuje. Ja mislio da Ameri podrzavaju OUTSOURCING :D

Ma jok , to rade zbog piva i veselja, pa naravno da rade zbog para. jer da bi mogao neko legalno da se bavi svojim poslom ,prvo mora da se ocisti trziste od onih sto rade na crno.
Fileserveri su posticali pirateriju i ziveli su na racun iste, zasto su vam potrebni bilo kakvi drugi razlozi za zatvaranje tih servisa.

Da bi neko mogao legalno da se bavi svojim poslom treba ocistiti trziste od ucenjivacke politike vlade i velikih korporacija...

Ubijanje piraterije ce imati daleko sezne posledice po internet u celini ;) piraterija ti je oko 70% prometa na netu znaci kad bi ugasi svu pirateriju doslo bi do kraha interneta :D

ubijanje piraterije na ovaj nacin je budalastina.

najbolji nacin za suzbijanje piraaterije je kroz:

- kvalitetne servise (kvalitet, dostupnost, jednostavnost... sve ono sto piraterija ne nudi)
- po ceni koju korisnici hoce da plate

vrlo, vrlo jednostavno.

^U potpunosti se slažem. Nemam para da kupim svaki film ili pesmu koju hoću da odgledam/odslušam, da nema piraterije ostao bih uskraćen za to. Već sad imam oko 40 legalno kupljenih aplikacija za android, a koristim ih znatno više. Da nema piraterije, možda ne bih ni kupio android telefon. Mislim da ovako samo navlače gnev nekih ljudi koji sad namerno neće kupovati/plaćati za ono što mogu i besplatno da dobiju.

slazem se sa @kavacm, da su igrice, filmovi, i muzika jeftiniji ne bi ni bilo piraterije, i ostalih stvari. Da igrica na pocetku prodaje kosta 20 - 30e ne bi ni pomisljao na pirateriju ali nije tako, kad ce diablo da kosta 6k dinara , pa star craft 5k kosta kako onda da se ne piratizuje. Isto je i za filmove, odes u bioskop i das 500 din za film ako je u pitanju 3D, to se jednostavno ne isplati, pogledas 4 filma 2k dinara si potrosio, a za te pare si mogao da uplatis internet boli glava i da skines filmova za 2 sata ( sva 4). Po meni MU nije nista kriv kriva je samo politika po kojoj se stvari prodaju po veoma skupim cenama.

@switch.
Nadjes celu sezonu, zapocnes skidanje svih epizoda i onda oznacis sve one koje ne zelis i izaberes "do not download". Pri danasnjim brzinama jedna epizoda velicine 350 mb je za 10ak minuta vec tu.
Btw... sta se desava sa installousom? Da li su svi linkovi na krekovanim ios aplikacijama mrtvi?

Odakle vi skidate serije?

Postoji torrent sajt specijalizovan za serije (u stvari za TV shows generalno).

Gubi se kolicina informacija o slici (detalji) kroz bitrate....
BOlje 480p za normalnim bitrateom nego 1080p za tavkim.
Rezolucija uvek moze da se delom nadonadi resize alogritmima, izgubljene informacije o slici zbog malog bitratea ne mogu nikako da se isprave.

hvala
- i dalje su to za mene španska sela :D koji je bitrate prihvatljiv, ispod kog broja netreba nabavljati filmove

- jedini vidljivi problem kod ovih malih fajlova 1080p je bila pixelizacija kod brzih akcionih scena, kod statičnih scena i sa 2+ m udaljenosti slika izgleda značajno bolje nego 480p
- primer 1080p od 1,7 GB veličine

www.dodaj.rs
[/url][/IMG]

Ne znam, meni je za serije i filmove, ma za sve, zakon [bio] warezbb.
Preko torenta sam skinuo samo 1 stvar u zivotu.

Taj MegaBox razlog je glupost... Svi iole bitni umetnici i "umetnici" su pod visegodisnjim i visedecenijskim ugovorima sa razl. menadzerima i kucama, tako da nema nikakve sanse da oni distribuiraju svoju muziku/filmove/sta vec, bar ne do isteka tih ugovora (ili veelikih penala/odsteta, sto se bas i ne isplati).
Debeli se mnogo qrcio pa je zato i zavrsio, da se ponasao normalnije (bar 50% kao ovi sa rapid-a), ne bi mu nista mogli...
A ove jajare - filesonic i sl. su jos gori - em su, spram megaupload-a, nebitni, em su se ukenjali, pa pokupili sve pare pretplatnika + jos pokusavaju da prodaju "firmu" nekome po "competitive" cenama...'oce to tako, ako dobiju i 5x manje ima da skacu od srece. Dno

Dno.

Ne znam, meni je za serije i filmove, ma za sve, zakon [bio] warezbb.
Preko torenta sam skinuo samo 1 stvar u zivotu.

Idi breee čoveče, štrecnuo si me....... :d

Odmah sam kucao adresu u browseru da proverim da nisu i njega :smash::smash:

Pa kao da jesu, samo imas RS linkove za skidanje.

@switch.
Nadjes celu sezonu, zapocnes skidanje svih epizoda i onda oznacis sve one koje ne zelis i izaberes "do not download". Pri danasnjim brzinama jedna epizoda velicine 350 mb je za 10ak minuta vec tu.
Btw... sta se desava sa installousom? Da li su svi linkovi na krekovanim ios aplikacijama mrtvi?

@ostali.
Nisam koristio te file sharing sajtove, ali razumeli vasu muku. Mnogo stvari je bilo po sharing sajtovima, a koje nisu piraterija i kojih danas nema.

Vraticemo se na emule i torrente jer je to jedino efikasno.
Da, ok je to sa skidanjem epizoda iz starijih sezona, ali mene zanima kako da skinem najnovije epizode sa torenta? Samo kucam naziv ili broj te epizode?

Odakle vi skidate serije?

Postoji torrent sajt specijalizovan za serije (u stvari za TV shows generalno).

BTN, bez ikakve konkurencije po sadrzaju i uslovima... nazalost pozivnice se sada malo teze nabavljaju, a inace su se ranije delile kao alva.

Switch je napisao(la):
Da, ok je to sa skidanjem epizoda iz starijih sezona, ali mene zanima kako da skinem najnovije epizode sa torenta? Samo kucam naziv ili broj te epizode?

Na BTN-u je to savrseno odradjeno, kliknes seriju na koju hoces, nadjes epizodu koju hoces, onda odaberes quality koji hoces i to je to. To je uglavnom za epizode koje se emituju, kada se sezona zavrsi onda oni to sve prepakuju u torrent koji sadrzi celu sezonu iz kog naravno mozes da odaberes sta zelis time sto otvoris torrent i stikliras sta zelis...

Poslednja izmena:
2 Switch:

House S08E09 ... Primer ...

I uz torente obavezno PeerBlock, klasika.

Poslednja izmena:

Selektuješ FILES tab u utorrent-u (ili slično u programu koji koristiš i samo "Don't download"). Cela mudrost. Inače ako oćeš brzinu bez nekih posledica, nađi komšijski arena (bugarski) pisao sam ranije (kucaš na googleu arena i skraćenica za bugarsku i dobićes ga mislim da ako me gleda neki brat da sam ga ugasio.....) i videćeš da se gašenjem filehostinga servisa nije mnogo izgubilo (doduše ja sam izgubio materijale za sertifikate makar dok ne smisle gde će sad da ih kače..... :mad:)

Poslednja izmena:
@Barnet
Pa, ova slika sto si okacio je za mene mozda 10% bolja od dvdripa. Tj lepota je u ocima posmatraca :)
Hocu da kazem, nekome odgovara rip od 200mb, nekome je i 15gb malo... Ima nas raznih :)

@topic
Slazem se sa Extremom.
Mada, ugovori ce jednom isteci, nadam se da ce se naci neko sa slicnom idejom MegaBoxa da same umetnike prevaspita malo, jer mi se cini da sva ****** krecu od UMGa i slicnih. Nesposobni da se adaptiraju vec hoce samo pare, pare, pare.

BTN, bez ikakve konkurencije po sadrzaju i uslovima... nazalost pozivnice se sada malo teze nabavljaju, a inace su se ranije delile kao alva.

Ti i tvoji privatni trackeri... mene to jednostavno ne interesuje. Nisam ja pro skidač pa da mi treba upload box ili šta već. Meni je dobro i na ovom javnom gde za većinu serija imaš xvid od 300-500 MB i 720P od nekoliko giga. Bolje mi za serije ne treba. Ne bavim se brojanjem piksela...

Na BTN-u je to savrseno odradjeno, kliknes seriju na koju hoces, nadjes epizodu koju hoces, onda odaberes quality koji hoces i to je to. To je uglavnom za epizode koje se emituju, kada se sezona zavrsi onda oni to sve prepakuju u torrent koji sadrzi celu sezonu iz kog naravno mozes da odaberes sta zelis time sto otvoris torrent i stikliras sta zelis...

Hvala. A kako sada da nabavim pozivnicu za taj BTN? Jel postoji neka varijanta?

^^Pobogu pitao si odakle se nabavaljaju serije i koji je najbolji po tom pitanju, ja sam ti rekao, tako da ne znam sta te buni? I na tom navedenom ne treba seedbox jer je tracker no ratio, dakle, nebitan je upload vec samo vreme seedovanja. I nije stvar samo u brojanju pixela, vec u kvalitetu izdanja, glitchevima i ostalim bagovima koje mozes da procitas u komentarima i info fajlovima... Nije to nikakva nauka, jer kad vec juris 720p, dakle u startu hoces quality, ovako ces lakse da se snadjes i procitas sta valja i zasto.

@Switch

Tesko... vecina korisnika ima pozivnice, ali privilegije pozivanja su dostupne samo najvisim klasama korisnika kojih ima dosta malo...

Poslednja izmena:
Ne kapiram, sta fali tpb-u?
Ukucas naziv serije, posto je sortirano po datumu uploada, na vrhu su poslednje prikazivane epizode, koje se nadju tamo 1 h posle prikazivanja.....
Ne postoji stvar koju sam zamislio a da je nema na tpb......

moze za to npr. ovde
Kod:
http://eztv.it/
samo za nazive pa posle na usenet :)

hvala
- i dalje su to za mene španska sela :D koji je bitrate prihvatljiv, ispod kog broja netreba nabavljati filmove

- jedini vidljivi problem kod ovih malih fajlova 1080p je bila pixelizacija kod brzih akcionih scena, kod statičnih scena i sa 2+ m udaljenosti slika izgleda značajno bolje nego 480p
- primer 1080p od 1,7 GB veličine

www.dodaj.rs
[/url][/IMG]
720p od 4.5GB (DVD5) izgleda bolje od ovoga. U pravu je weasel, bitniji je bitrate od rezolucije.

Nije mi jasno šta ste se tol'ko pomamili oko ovoga u smislu piraterije. Na piratebayu se što se filmova i serija može naći takoreći sve, najnovije epizode serija se pojave par sati od postavljanja, snimak trka F1 ~pola dana do dan od kraja trke. Filmova takođe ima nebrojan izbor, kako SD, tako i HD. Bez uvrede, al' kome je teško da odradi jedan search ni ne zasužuje da dobije ovaj materijal džabe :p

Verujem da su se veliki protivnici SOPAe (Google, MS...) i nadležne agencije nagodili u fazonu, mi nećemo da uvodimo SOPAu, al' zato da se vi ne bunite kad se stuštimo na fileshareing sajtove.

S obzirom na sve veći značaj cloud computinga ne bi me čudilo da Googleu i MSu ovo odgovara, da se malo raščisti teren od potencijalne konkurencije.

Poslednja izmena:
Nego sta, skoro sam testirao, primetna je razlika izmedju 720p od oko 700Mb [Shaning sto postavlja] i onih ubogijih 720p od 450Mb [ultrascorp]. U pocetku sam i ja jurio samo 4Gb + filmove ali sam onda batalio jer mi je ovaj 720p od 700Mb sasvim ok, e jedino neke epske filmove jurim u boljem formatu.

Ja sve sto mi treba od serija nalazim na tpb. Ukucam ime serije, kliknem na sortiranje po seederima i nadjem epizodu koja mi treba i klik na magnet. Ukoliko je serija starija ili ja kasnim sa gledanjem citavu sezonu, onda potrazim kompletnu sezonu. Ne vidim da je bilo sta komplikovano.

Da li recimo skidanje serija, gledanje online,(youtube ... ) spada pod pirateriju ?

yooyo
+1

Nazad
Vrh Dno