Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

Pored rutrackera nista ti vise ne treba realno, ima sve.

Dođi na What.CD pa da vidimo hoćeš li tvrditi to i dalje :) I nema one file APE ripova, samo full, HQ FLAC :)

TI torenti jesu zgodni za velike fajlove, ali su neprakticni za male "redovne" fajlove, kao sto su serije npr. Na torenitma mozes pronaci citavu sezonu, tesko najnoviju epizodu... U poslednje vreme sam pretezno gledao serije, i skidao epizodu po epizodu kako su izlazile i osecao sam nekako u toku sa svetom. :D Posto sam gledao nove epizode kad i ceo svet, a ne k'o Strebere na b92 sa kasnjenjem od 12 sezona.

Imaju serija i na torrentima i to javnim trackerima, možeš misliti.

Doduše kasne možda sat vremena u odnosu na termin emitovanja.

Hint: easytv ;)

Poslednja izmena od urednika:
Jel moguce da opet pricas o Apple-u?
@smith_bre
Pa ne skidam ja te 720p TV ripove, nego one od 200 mb... Neke serije mozda vrede 1gb, ali ovi vecina modernih sitkoma ne.

Ako krenu kojim slucajem na torrent sajtove obavestite u ovoj temi. Da sve bude na jednom mestu.

@switch.
Nadjes celu sezonu, zapocnes skidanje svih epizoda i onda oznacis sve one koje ne zelis i izaberes "do not download". Pri danasnjim brzinama jedna epizoda velicine 350 mb je za 10ak minuta vec tu.
Btw... sta se desava sa installousom? Da li su svi linkovi na krekovanim ios aplikacijama mrtvi?

@ostali.
Nisam koristio te file sharing sajtove, ali razumeli vasu muku. Mnogo stvari je bilo po sharing sajtovima, a koje nisu piraterija i kojih danas nema.

Vraticemo se na emule i torrente jer je to jedino efikasno.

Ja, pa da je i serija od 15 min, u SD ne mogu da gledam i to ti je... Samo 720p... Ne znam kako neko može da gleda sa onom pixalizacijom. Jedino ako mu je komp povezan sa SDTV. ali na 20+ inča monitor ili još gore veliki HDTV.. Nikako SD, pa makar i najgora serija bila. Mučno je.

Ja sam skoro poceo neki dvd rip da gledam, where the buffalo roam, nema sanse, prekinuo sam :d
Imao odavno na hdd pa me mrzelo da trazim 720p ali cu morati.

Ko gleda na LED ili LCD ili PLAZMA TV-u nista bez 720p nije prihvatljivo za oci :) a da nepricam o onim ripovima po 200mb uzas :d

Ja, pa da je i serija od 15 min, u SD ne mogu da gledam i to ti je... Samo 720p... Ne znam kako neko može da gleda sa onom pixalizacijom. Jedino ako mu je komp povezan sa SDTV. ali na 20+ inča monitor ili još gore veliki HDTV.. Nikako SD, pa makar i najgora serija bila. Mučno je.
Nadji mi Men Behaving Badly u 720p? Nema. A opet nista ne fali da se pogleda dvdrip jer je serija odlicna. Inace sve sto skidam je 1080p ali nemam problem ni sa dvdripom kad se nema drugo.

FileHosting сајтови су ми омогућавали да не размишљам о брзини и upload-у, а могао сам све и преко Google-а да тражим. Ставим да се скида серија у 720p, и после 10 секунди могу да је пустим. А са торентима морам да чекам. Додуше, још увек је ту Rapidshare...

SOPA i PIPA su trebali da postave legalnu osnovu za content blocking na nivou servera. I to ce biti progurano, na jedan ili drugi nacin.

S druge strane, torrent index sajtovi se vec prebacuju sa torrent na magnet linkove, a za ocekivati je pojavu arhivera koji ce pakovati velike fajlove u vishe fajlova razlicitih duzina i sa razlicitim enkripcijama.

Igra neprestano traje...

Ko gleda na LED ili LCD ili PLAZMA TV-u nista bez 720p nije prihvatljivo za oci :) a da nepricam o onim ripovima po 200mb uzas :d

- a šta je sa 1080p filmovima, od oko 1,5-2 GB, šta se konkretno tu gubi od kvaliteta u odnosu na 10x veće varijante tih filmova?

Tu je kompresija u pitanju - poput razlike između DVD filma i njegovog 6x manjeg DVD rip-a.

Vide se artefakti u slici (što je manja veličina fajla, uočljiviji su artifakti). Baš sam pre neki dan gledao razliku između Bluray 1080p filma od 20Gb i njegovog ripa od 2Gb - srazmeran odnos poput razlike između DVD-a i DVD ripa.

Pa razlika je u bitrateu... Jel probao neko da trazi refund od filesonica ili ostalih...necu da im ostavim ni centa nakon ovog ******izma :p

Postoji razlika ali nije vredna skidanja 20giga sto zna potrajati ;)

Pa ne mora da skida 20 giga, 720p rip od 4-7GB je znatno bolji od tih napakovanih 1080p.

Ako je tačna ona prepiska o pokušaju "uvaljivanja" Filesonic-a za 200k $, nećete nažalost videti ni centa od refunda...

black%20march.jpg

Pokusao da kontaktiram FileServe i trazim povracaj jer sam uzeo premium prije samo dva dana, kad trt kad popunim onu formu javlja mi server down, mamu im hostoplersku...

Mislim da imaju vecih problema od vracanja novca :d

- a šta je sa 1080p filmovima, od oko 1,5-2 GB, šta se konkretno tu gubi od kvaliteta u odnosu na 10x veće varijante tih filmova?
Gubi se kolicina informacija o slici (detalji) kroz bitrate....
BOlje 480p za normalnim bitrateom nego 1080p za tavkim.
Rezolucija uvek moze da se delom nadonadi resize alogritmima, izgubljene informacije o slici zbog malog bitratea ne mogu nikako da se isprave.

Ma jok , to rade zbog piva i veselja, pa naravno da rade zbog para. jer da bi mogao neko legalno da se bavi svojim poslom ,prvo mora da se ocisti trziste od onih sto rade na crno.
Fileserveri su posticali pirateriju i ziveli su na racun iste, zasto su vam potrebni bilo kakvi drugi razlozi za zatvaranje tih servisa.

Vrh Dno