Šta je novo?

Megaupload sajt zatvoren!

igraju se deca :)

Znaci opet ce da poskupe hardovi? :d

Gledao sam onu reklamu koju su plasirali za podrsku SOPA zakonima. Opet kao i kod terorizma plase narod da ce Amerika da propadne jer kao mnogi zive od kreativne industrije. Na stranu to sto kad bi se najalaviji odrekli parceta svog kolaca, svima bi bilo lepo. Medjutim moc je gadna droga. Izgleda da neki ljudi ne zele da budu samo glavni u svom gradu, vec i u okrugu, drzavi... Jedna jahta nije dovoljna, 10 automobila nije dovoljno...

Ne znam, gledao sam filmove Majkl Mura i promenio sam misljenje o USA.

I gde cemo sad upload-ovati legalan sadrzaj?

OT
Pitam da li i dropbox spada pod "nelegalne" servise?

Sve spada u "nelegalne" servise, tj. sve što američka vlada proceni da spada.
Dakle, ako je u pitanju popularan servis (rapidshare, fileserve, wupload,...), tj. ako ljudi dosta kače ono što ne treba po njima, biće i pogašeni. Ako je ilegalan sadržaj na prihvatljivom nivou pustiće ih na miru. Stvar je vrlo jednostavna. Mejdžori su uspeli da u kongresu proguraju zakon i sada će da krenu od najvećih i najlakše zatvorljivih, ka onim manjim i težim. Prvi je megaupload, pa redom. Mislim da će sa nekim servisima imati baš problema, ali da će pozatvarati gomilu njih, to sigurno.
Ja sam npr. kupio 1 godinu na filesonic.com pre mesec dana, ***a, dok traje, traje. Ne zanosim se da će mi refundirati pare ako prsnu, jedino mi je bezveze što ću verovatno u budućnosti imati manje mogućnosti za online backup, ovo mi je bilo odlično rešenje, neograničena količina podataka, neograničeno dugo, pa sam pravio rezervne kopije sistema za svaki slučaj, ako crkne hdd na kome je time machine.

Sve spada u "nelegalne" servise, tj. sve što američka vlada proceni da spada.
Ako je ilegalan sadržaj na prihvatljivom nivou pustiće ih na miru. Stvar je vrlo jednostavna.

Ove dve recenice su kontradiktorne :) Previse je naivno misliti da ce se SOPA koristiti za suzbijanje piraterije.

Inace, gledam implikacije SOPA-e.. ovo vise izgleda kao nesto sto bi Megaupload, RS, YT i slicni hteli - onda moraju da budu policija svega sto stave useri i time se pravdaju da moraju da povecaju cene :)

Poslednja izmena:
Verovatno su ishod ocekivali pa su novi hostovi vec odavno bili spremni :)

woohooo :) hvala na linku, jos samo da se oporave.

Link je mrtav :d
Cekajte ljudi, jel vi mislite da ce bas sve pogasiti? A taman sam mislio da mi veci hdd ne treba jer mi je sve dostupno na 2 klika i minut=par h cekanja..
Da li je resenje mozda u Rusima??

E dabogda pocrkali li ameri :D nista sad svi na torent :d

Ove dve recenice su kontradiktorne :) Previse je naivno misliti da ce se SOPA koristiti za suzbijanje piraterije.

Inace, gledam implikacije SOPA-e.. ovo vise izgleda kao nesto sto bi Megaupload, RS, YT i slicni hteli - onda moraju da budu policija svega sto stave useri i time se pravdaju da moraju da povecaju cene :)
Hmm, toliko paranoičan nisam, ali sve je moguće.
Stvar je samo u praktičnosti, tj. SOPA će prvo da juri najkrupnije ribe, a ove male će da ostavi po strani, pošto im se jednostavno ne isplati da jure i najmanjeg "krimosa".
Poenta je da se sve vrti oko para, a mejdžori su uspeli u nameri da iskoriste državni aparat u ostvarivanju sopstvenih interesa, a to je puniji džep. Nema tu nikakve demagogije, uvek se sve vrti oko dve stvari: moć ili novac, a to što se uvija u oblandu je priznaćeš očekivano.

Ma oni su ugasili MU, ali tesko ce da ugase sajtove koji nemaju servere u SAD, a i ako ugase ostale sajtove uvek ce moci da se otvaraju novi u raznim zemljama koje ne vode racuna o tome, tipa Rusija, Kolumbija, pa i Srbija je tu negde. tako da, mene ova vest o zatvaranju i nije nesto potresla jer, vec odavno koristim samo torrente i eventualno neki put RS.

dont cry sister cry.. it'll be alright in the morning..

Poslednja izmena:
Da ce im dzepovi biti puniji, cisto sumnjam. Ko je koristio pirateriju i ranije, koristice i ubuduce sa jos manjom zeljom da kupi original.
Meni je ovde bezveze jer je nastradao servis za razmenu. Da li to znaci da ako krene masovno da se salju kriptovai CD-ovi preko fedexa, Tnt, i Dhl da ce i ove kompanije da ugase jer sire pirateriju? MegaUpload je bio samo transportni servis za digitalne sadrzaje. Niko ne moze da dokaze da li je ekipa iza MPAA, RIAA i ostlih trolova koristila MU da podmetne copyrighted materijal, kao sto su onomad iz Viacoma poksali da smeste youtube-u, pa su ih ovi provalili.

I britanski Newzbin je tako zatvoren u maju prosle godine, i vec u junu proradio, ali sa Sejsela :)

Tablice su show :d

Nazad
Vrh Dno