Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.7.x (x86 Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

da, no ja sam nabudzio kod druga na nekog atlona i ati 3850 x2 ipc leopard koji je fercerao extra, bese dve godine i jace, ali snow nisam uspeo. samo nisam probao taj hazard. opet sam mu nabudzio ipc ali sada ima neki phenom 950t ili tako nesto sa ati 6950 za koju ne postoji podrska. izgleda da je leopard bio OK za amd.

nema jos lion za amd,ko zna da li ce ikada i biti :) Tj iako bude nije to to.zbog kernela pucaju programi,a tu je i problem sa vise od 4gb rama..

yup, taj cpu i ploca + 2x4GB Kingston HyperX 1600MHz(iz nekog razloga u about Mac -> Memory, za jedan slot ne pise specifikacija memorije, za drugi da, serijski broj, proizvodjac)

Grafika je Gigabyte Radeon 6870 Windforce x3

edit: evo kako izgleda

ko zna zasto :D

Pa to bi trebalo preko smbios.plist fajla da rešiš.... Evo kako je kod mene, pa uzmi kopiraj to u svoj smbios.plist i modifikuj sa validnim informacijama:

Kod:
        <key>SMmemmanufacturer</key>
	<string>Kingston</string>
	<key>SMmempart_1</key>
	<string></string>
	<key>SMmempart_2</key>
	<string>2G-UDIMM</string>
	<key>SMmempart_3</key>
	<string></string>
	<key>SMmempart_4</key>
	<string>2G-UDIMM</string>
	<key>SMmemserial_1</key>
	<string></string>
	<key>SMmemserial_2</key>
	<string>5BCC89A9</string>
	<key>SMmemserial_3</key>
	<string></string>
	<key>SMmemserial_4</key>
	<string>57CC36CC</string>
	<key>SMmemspeed</key>
	<string>800</string>
	<key>SMmemtype</key>
	<string>19</string>

Kod:
Reference:

SMBIOS.plist 
SMfamily = MacPro iMac MacBook MacBookPro
SMproductname = MacPro3, 1 (iMac11, 1) (MacBookPro6, 1) 
Nehalem MacPro4, 1MacPro3, 1 
SMmanufacter = Apple Computer, Inc.
SMbiosvendor = Apple Inc. 
SMboardmanufacter = Apple Inc. 
SMsystemversion = 1.0 

SMcputype =  
Core 2 Solo 257 
Core 2 Duo 769
Core 2 Quad 1281
I5 1537
Core i7 1793

SMexternalclock = 133 

SMmemtype = 
DDR2 = 19 
DDR3 = 24 

SMmemspeed = 1333 
DDR2 667 = 667 
DDR2 800 = 800 
DDR3 1066 = 1066 
DDR3 1333 = 1333 
DDR3 1600 = 1600

Prilozi

• Screen shot 2012-01-15 at 16.51.09.png
    Screen shot 2012-01-15 at 16.51.09.png
    59.3 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
hmm, ali kako zna za jedan modul, za drugi ne?:p

ako je do smbios.plista fajla, onda je samo sminka...

ovo imam trenutno(kasnije cu da probam to sto si mi poslao)

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMfamily</key>
<string>Mac Pro</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F42C88C8</string>
<key>SMserial</key>
<string>G88451235J4</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MultiBeast.tonymacx86.com</string>
</dict>
</plist>

Poslednja izmena:
^ pa nije samo šminka... jer recimo u odgovarajućim situacijama ne možeš butovati Mac os ili aktivirati određene stvari ukoliko smbios.plist ne pasuje konfiguraciji koju imaš. Konkretno, evo ti primer, recimo... za aktiviranje grafike na pojedinim notebook računarima, mora da bude recimo macbookpro 4,1, inače neće da radi, ili recimo za HD3000 trebalo bi da se koristi specifikacija od mac mini-a, itd. Tačno je da bi memorijske module trebalo da vidi bez problema, ali eto nešto očigledno ne pasuje tu kod tebe ili ga os iz nekog razloga ne može da izčita propisno i zato je potrebno da mu ti sam zadaš parametre kroz smbios.plist.

Možeš za to da koristiš i champlist 2.0.3 ako ti je tako lakše...

I uzgred, koristiš pogrešnu specifikaciju.

Za tvoju mašinu bi trebalo da koristiš MacPro5,1 ili iMac12,1, odnosno Macmini5,1 za integrisanu grafiku...

Poslednja izmena:
nisi me razumeo :) to konkretno, prikazivanje imena cpu ili rama, je sminka....

probao sam i iMac 12,1 i 12,2 sve je sljakalo isto kao sa Mac Pro 3,1 MacPro 5,1 nisam probao, ali hocu :p

po raznim forumima vidim da se najvise MacPro 3,1 za SandyBridge platformu...

( ne treba mi, ne koristim integrisanu graficku)

Pa da, MacPro3,1 koriste svi jer se to nekako ispostavlja kao najkompatibilnija specifikacija! Ja recimo ne mogu da butujem OS X sa specifikacijom za MacPro4,1, ali sam video na geekbench-ovom sajtu u okviru rezultata koji su tamo prikazani (a opet prema rezultatima za iMac12,1), da ljudi koji imaju tu ploču odnosno Z68-ce izgleda da najviše koriste iMac12,1 i alternativno MacPro5,1...

Kada se razvrsta tamo rezultat za MacPro5,1 videćeš nekolicinu MacPro5,1 (cenim hackintosh) raunara koji imaju i5 unutra i to raznorazne serije, od 750-ce do tog koji ti imaš. To naravno znači da je MacPro5,1 specifikacija korištena...

Lično ja sam odustao od korišćenja specifikacija za iMac računare, jer sam primetio da u mom slučaju dobijam kašnjenje i to isključivo emotivanja sistemskih zvukova. Ostali zvuci rade normalno bez kašnjenja, ali kada praznim korpu ili bacim nešto u istu obavezno dobijem kašnjenje od najmanje 1 sekunde! Ne znam u čemu je vic, ali eto to je ono što sam primetio... Nešto slično se dešava i sa voodooHDA drajverima, samo što je u tom slučaju kašnjenje još veće...

Poslednja izmena:
Ok, probaj još 4,1 za svaki slučaj...

Da li bih mogao da nakalemim Lion (ili SL) na masinu iz potpisa?

Hvala.

@vlada
Jel mozes da mi pomognes, ja imam GA-P35-DS4, Q6600, ATI 4850, koja bi mac configuracija bila za mene najkompatibilnija? Trenutno mi je stavljeno iMac 9.x nisam kraj kompa ne znam tacno. Lion je naravno u pitanju. Ja sam kao gadjao taj iMac posto ima 4850 grafiku al ono neam pojma. Nervira me sto mi ne radi npr graphics mode pa pri ucitavanji mi nije full rezolucija, drugo radi sve lepo. Hvala unapred:)

Pa za tu ploču i procesor cenim da bi trebalo da koristiš MacPro3,1...

Poslednja izmena:
Da li bih mogao da nakalemim Lion (ili SL) na masinu iz potpisa?

Hvala.

Može SL sigurno, a cenim da može i Lion. Možda ćeš morati da odradiš BIOS update i trebaće ti dobro skockan DSDT.

Probaj ovaj DSDT koji sam skockao na brzinu, s tim što treba da znaš da je ovaj za GA-965P-DS4_F12 rev2.0

Prilozi

• GA-965P-DS4_F12.zip
    6.4 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Upravo namešten Lion 10.7.2, sve radi kako treba. :banana:

Gigabyte H55N USB3
i3
2x2 Gb DDR3
9800GT

Prvo odradio instalaciju Snow-a, zatim Multibeast, izabrao sve potrebne drivere za moju ploču, pokrenuo instalaciju Liona u samom OS-u sa putanjom na particiju sa koje butujem Snow, pa restart. Ponovo se ulogovao u Snow, formatirao USB flash i dao mu ime Installer. Pokrenuo UniBeast i s njim odradio butabilni flash(Installer), za instalaciju Liona. Restart i u Chimera bootloader-u izaberem boot sa Installera i kažem da mi instalira Lion na Snow particiju. Sve na desktopu, kao i podešavanja, ostaju netaknuta, eventualno ponoviti instalaciju za neki kext i to je to, ovisno koju ploču imate.

Poslednja izmena:
Da li bi i mene moglo sunce da ogreje sa konfom iz potpisa?

Postoji DSDT za Asus P5E, vidim, sve im radi ok. Najviše je bilo frke oko zvučne, ADI, ako se ne varam.

8800gt bi trebalo da je lion kompatibilna, medjutim ja se oznojih i nista. probao sam sa iatkos verzijom i sve enablere. :crash:
ploca je gigabyte ga-ep31-ds3l.
lion odradi instalaciju i pokrene se prvi but. medjutim cim treba ide onaj welcome screen samo se ugasi monitor.
ima li pomoci ili da prodajem grafiku koju sam danas kupio za lion :D:D

Poslednja izmena:
nece ni snow leopard???:wall:
ja sam mislio da je ovo OOB za mac, ali...

Bitno je i koji je proizvođač, a ne samo koji je čip. Neki rade OOB, a za neke možeš jaja da pojedeš za ništa...

Poslednja izmena:
Probao sa retail Snow preko iBoot-a? 8800GT je radila kod mene najbolje od svih.

nisam, samo iatkos. sutra cu da probam hazard i retail

Idi odmah na Retail + iBoot pa Multibeast. Batali te iAtkose i sl.

Kakva je situacija sa mojom masinom iz potpisa kad bih hteo da podignem Lion i sta mi savetujete da probam?

Asus je malo šumeljiv kada je OS X u pitanju, ali ti imaš ploču za koju tvrde da spada u red kompatibilnijih. Tako da, ukratko... OK, je. Možeš Liona da podigneš na tu konfiguraciju!

Kod:
http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=168&t=37056&hilit=P8P67

Vrh Dno