Šta je novo?

Industrija igara

PS3 verzija je bila 17€ preko praznika... 🙂

Novi endzin od Valve-a verovatno necemo videti pre novih konzola, jer je Source i dalje super za ove zarazne multi/co-op/MOBA igre koje se prodaju kao alva.

Kada je HL3 u pitanju...garant se sprema i za konzole (u novom endzinu)...samo se nadam za nekst-dzen. 🙂

Sa druge strane, i da sutra izbace novi endzin on bi sigurno bio futureproof i na novim konzolama bi samo pokazao pun potencijal, kao sto ce to na primer uraditi nabudzeni Frostbite 2.5 za dve godine u BF4 ili mozda BF5. 🙂

ako hl3 bude cekao next gen konzole nikoga nece interesovati... tek za tu generaciju igraca nekakav half life ce malo znaciti... mada mozda bude neka druga half life igra u pitanu, drugi zanr, drugo izvodjenje ko ce ga znati

Nova generacije konzola po meni nije daleko. Ne verujem da ćemo duže čekati od 2-3 godine, možda i kraće. Tu pre svega mislim na novu M$-ovu konzolu. Sony možda oduži sa PS3.

Meni najlogicniji period je kraj 2013. - Q1 2014.

Slažem se. MS će verovatno ove godine na E3 nešto stidljivo da pokaže Xbox next a sledeće će biti konretnijih informacija. PS4 očekujem sa minimum šest meseci zaostatka u odnosu na M$.

Dali neko zna ili da me uputi ka mestu gde mogu da saznam ko su osnivaci Blizzarda,Ubisofta,EA,Bethesda i ostalih kompanija i koje su njihove prve igre koje su napravili!Trazim svuda,ali ne nalazim na neke opsirnije informacije!Najvise me interesuje kako su pocinjali,pa nadalje!

Verujem da ce ti Wiki pruziti barem 50% potrebnih informacija. 🙂

To sam procitao sve,ali sam mislio mozda ima neka specijalisticka ordinacija za takve stvari sa sve slikama!🙂

Nova generacije konzola po meni nije daleko. Ne verujem da ćemo duže čekati od 2-3 godine, možda i kraće. Tu pre svega mislim na novu M$-ovu konzolu. Sony možda oduži sa PS3.

2-3 godine nije daleko u sedmoj godini od izlaska xbox-a? Pa ne zivimo po 150 godina, meni je 2-3 godine uvek daleko, a u ovoj situaciji posebno.

ja ne cekam nista, sto kasnije izadju nove konzole to bolje 🙂

2-3 godine nije daleko u sedmoj godini od izlaska xbox-a? Pa ne zivimo po 150 godina, meni je 2-3 godine uvek daleko, a u ovoj situaciji posebno.

Pa nećeš ni HL3 dobiti ranije, samo sam se nadovezao na prethodni post. A i tih 2-3 godine je mas maksimuma koliko ćemo čekati next gen konzole.

Verovatno zato što sada (kao i uvek na krajevima konzolnih ciklusa) nastupa ono vreme kada je PC dominantniji. Tako da se razvojni timovi više okreću ka njemu i ne zapostavljaju ga. Recimo kao period između 2003 i izlaska trenutne generacije konzola.

^ +1

Nije potreban komentar.

Verovatno zato što sada (kao i uvek na krajevima konzolnih ciklusa) nastupa ono vreme kada je PC dominantniji. Tako da se razvojni timovi više okreću ka njemu i ne zapostavljaju ga. Recimo kao period između 2003 i izlaska trenutne generacije konzola.

pc je vec neko vreme dominantniji ali ok 🙂 i zamislite PC je tu umro nije ! 😀

Nekima se čini da odlaganje novih konzola negativno utiče na napredak tehničkih karakteristika u igrama. To iz ove perspektive jeste tačno. Međutim kada bi ovakva situacija potrajala još pet i više godina developeri bi počeli da se okreću PCju i tehnički napredak PC igara bi se vratio na nivo pre 2000. godine.

Naravno do toga nema ništa, samo kažem šta bi se desilo kada nekim čudom ne bi bilo novog Xboxa jedno duže vreme.

Seti se samo 2003/4, kad su redom izlazili FC, HL2, D3, a nešto malo kasnije i FEAR. To su sve bile igre koje su gurale tehnički napredak i desile su se u trenutku kad je PS2 počeo da gubi trku. Posle toga jedini veći pomak koji smo doživeli je bio Crysis kec koji je izdat na početku ovog konzolnog ciklusa.

Sad se opet dešava takav zaokret, raste zarada na PC tržištu, a veći razvojni timovi se više ne odlučuju da ulažu u konzolne eskluzive, već se odlučuju na multiplatforme (osim naravno razvojnih timova koji su u rukama proizvođača konzola). A i sve je više i "pravih" PC igara.

Kad se desi sledeća generacija konzola, biće nagli pomak, ali će se glavonje opet okrenuti razvoju prvenstveno za te platforme, i opet u krug.

Sve te igre su bile u razvoju od pre 2000. godine, osim FEAR za koji nemam podatke. Ali je Monolith bio poznat po tehnički naprednim igrama tako da FEAR grafika mene nije začudila. Ono pšto me čudi jeste ovo što danas rade. Kao da su propali pre 7 godina...

Interesantno je da ni sami PC gameri ne znaju sta zele. Kad je situacija ovakva kakva je, kukaju zato sto igre tehnicki ne napreduju dovoljno, fokus u tom smislu nije na PC-u i kao da cela prica oko hardvera gubi smisao. Kad nesto gura tehnikalije napred i trazi upgrade od vecine korisnika - ni to ne valja, onda se kuka zbog toga.

Ta prica nema veze sa dobrim igrama, naravno, one su moguce i bez najnaprednijih tehnikalija.

Slozena je situacija, a mi pamtimo samo rezultate od ranije - pojavljivale su se igre kakve su se pojavljivale. G@W je dobro rekao, ako je nesto izaslo 2003/04., pocelo je da se razvija mnogo ranije i u skroz drugacijoj klimi.

Pitanje je sta je tu uopste dobro za pc (mislim na fokus na jaci hardver itd). Svakako je bitniji fokus na ostale adute PC-a kao platforme i zato je dobro sto je steam koliko-toliko skrenuo pazjnu sa svih onih negativnih prica od ranije.

Ni sam ne znam sta bih voleo, situaciju da mi "non stop treba novi komp" i imam igre koje to prate, ili ovo kako je sada. Neka kombinacija ovog sada i vise "pravih" pc igara u netehnickom smislu bi mozda bila najbolja.

Svi pamtimo neke dobre "PC" periode kada su se interesante stvari desavale, ali zaboravljamo da je tada prakticno ceo svet bio drugaciji. Mnogo toga se promenilo u ovoj industriji, bas kao i u muzickoj i filmskoj ranije.

Ipak je sto se ove mainstream price tice najveci problem sto su troskovi razvoja otisli previsoko, sve ostalo je posledica toga. Mislim da je to najveci problem i glavni razlog multiplatform razvoja.

Mozda je problem i sto mi ocekujemo "velike" PC-only igre koje smo nekada dobijali, a to ce sada malo teze ici.

Poslednja izmena:
Ma kakve 2, 3 godine, vec se zna da ce nova generacija konzola biti predstavljena na ovogodisnjem E3-ju i da ce se naci u prodaju do kraja ove godine ili najkasnije pocetkom sledece.

To se ne zna, nikada se nije ni znalo 100% i daj bože da ih i ne izbace ove godine, tj predstave...

Mada, tvoje razmišljanje je zanimljivo u neku ruku 🙂. MS prodaje konzolu kao alva, nema razloga za novu dok ne izmuzu svaki peni iz ove...

To se vrlo dobro zna, samo nije potvrdjeno. Kad veliki gaming\gadget sajtovi plasiraju takve vesti, onda nije sala i "rekao mi brat od tetke iz austrije". 🙂 Takvi rumori se uvek obistine jer poticu iz kredibilnih izvora koji zele da ostanu anonimni zbog NDA ugovora.

Muzenje penija je pocelo odavno, proizvodni proces usavrsen i fransize vise ne mogu u nedogled da se stancuju. Svima je postalo jasno da treba nesto novo, a prodavace se posle jos neko vreme u siromasnim zemljama... Prodaja je dobra, zato sto su cene jako niske.

Ajde neki link ka tim "izvorima"?

Ja sam mislio da su se "drajveri" benchmarka odavno manuli ćorava posla ali izgleda da sam se prevario...

To se vrlo dobro zna, samo nije potvrdjeno. Kad veliki gaming\gadget sajtovi plasiraju takve vesti, onda nije sala i "rekao mi brat od tetke iz austrije". 🙂 Takvi rumori se uvek obistine jer poticu iz kredibilnih izvora koji zele da ostanu anonimni zbog NDA ugovora.

Muzenje penija je pocelo odavno, proizvodni proces usavrsen i fransize vise ne mogu u nedogled da se stancuju. Svima je postalo jasno da treba nesto novo, a prodavace se posle jos neko vreme u siromasnim zemljama... Prodaja je dobra, zato sto su cene jako niske.

Samo se nadam da novi Nitendo Wii ne smatraš novom generacijom konzola 😀

Mnogo me zanima kako ce izgledati neka dobra "next-gen" igra. Ako bude sve kao sada, samo bolja grafika - nisam zainteresovan. Pitam se na cemu ce biti fokus i kako li ce sve to da izgleda. Koliko ce naprednije biti i u kojim segmentima? Ovog puta nemamo paralelni svet na pc-u koji ide svojim tokom, pa da tu nezavisno pratimo razvoj, ovog puta cemo stvarno morati da sacekamo nove konzole da bi videli igre "sledece generacije".

Ili ce do izlaska novih konzola da izadje par PC ekslkuziva na nivou Half-life-a 3 🙂

Poslednja izmena:
Ako mene pitaš onaj no actual gameplay trejler za novi R6 je solidan polazatelj tih prelaznih igara koje će nas sačekati na launchu novih konzola. Bolje animacije, 1080p@60fps, gomila efekata/šejdera, blumova, blurova da izgleda još "filmskije" i blizu osrednjem renderingu.

Ne treba očekivati čuda u grafičkom pogledu na početku života konzola. Ono što mene zabrinjava jeste to što mislim da promena na polju gejmpleja u next gen igrama neće biti. Sve će biti fluidnije ali i dalje tupavo i uprošćeno.

Ako mene pitaš onaj no actual gameplay trejler za novi R6 je solidan polazatelj tih prelaznih igara koje će nas sačekati na launchu novih konzola. Bolje animacije, 1080p@60fps, gomila efekata/šejdera, blumova, blurova da izgleda još "filmskije" i blizu osrednjem renderingu.

sta je R6? Resident Evil?

Nazad
Vrh Dno