Šta je novo?

Industrija igara

According to industry professionals, Steve Jobs and the iPhone had a bigger impact on videogames than Nintendo, Microsoft, and Sony combined.

According to a survey distributed to 1,000 videogame industry professionals, the iPhone has shaped videogames more than any other device or console, and Steve Jobs has shaped videogames more than any other human. The questionnaire was sent out to industry attendees of the London Games Conference, and asked participants to make a top five list of various professionals and hardware. Based on the answers received, the LGS ranked them according to the number of mentions.

The iPhone took top honors in the "products" category, earning an impressive 53% of voters claiming it belongs in the top five of all time, and 17% as number one. The full results were as follows:
iPhone: 17%
Wii: 7%
Xbox Live: 3%
PlayStation One: 3%
Steam: 2%

As for people, Apple also took the throne, with Steve Jobs being mentioned in the top five list of 46% of survey takers, and as number one by 26%. Here's how he stacked up against other industry giants:

Steve Jobs 26%
Gabe Newell 16%
Shigeru Miyamoto 7%
Tim Berners-Lee 4%
Mark Zuckerberg 3%

dueling-facepalms-star-trek-facepalm-riker-jean-luc-picard-e-demotivational-poster-1268658138.jpg

Poslednja izmena:
Mala parodija ali 100% tacna

^bilo u dve,tri teme...

***e ovo postaje gore nego predizborne kampanje... marketinski odseci kompanija samo trljaju ruke, smisljaju nove clanke o procvatu nextgen konzola/pc gejminga, stogodisnjem umiranju istih, hardwerskim magovima i shamanima koji su geniji i uspevaju da izvlace 60 fps-a iz starog hardwera, drugima koji pc lead dev natpise nose i na majicama, a igraci se samo loze i idu njihovim smerom, otvaraju gomile threadova konzolitis vs pc only, master neogaf rasama, jednostavno, sve je bas kako treba kad se marketinske promene shiftuju i kuju planovi za buduce oblikovanje stvavova igraca...

Blizzard President Believes Free to Play Is Not the Future of MMOs

Free-to-play MMO projects are all the rage these days, with developers reporting growing player numbers and higher revenue, but at least one leading MMO developer believes that subscriptions are still important.

Speaking during an interview with Eurogamer, Mike Morhaime, who is the president of Blizzard, stated, “I think it’s very expensive to make these games, especially if you’re expecting people to pay a monthly fee just to play the game. And so there are very few companies that can compete at that high level with those types of budgets. Definitely if you’re not charging anybody, they’re going to be a lot more forgiving about the experience they have.”

He says he understands why a number of developers are interested in making their games free-to-play in order to get the audience interested but he says that when it comes to games like World of Warcraft and the upcoming The Old Republic paying 15 dollars offers a superior experience that cannot be matched anywhere else.

Morhaime added, “I think that there’s an underlying, a fundamental assumption right now, that the less you charge, the more money you make. Which isn’t true. And it doesn’t necessarily make for a better game.”

World of Warcraft is still charging a monthly fee but there's an option for new players to download the game without paying anything and they can also spend as much time as they want in the game world before they reach level 20.

This might mean that at some point in the future, perhaps close to the launch of the new Titan MMO project, Blizzard might stop charging a subscription for World of Warcraft altogether, only asking players to get the latest expansion, either at retail or digitally.

Star Wars: The Old Republic, from BioWare and Electronic Arts, will be launched just before Christmas.

Interesantno... Pre godinu dana je pricao totalno drugu pricu...

Imam dva pitanja oko vlasnistva igrice WOW

Pise na wikiju da je Blizzard Entertainment kreator a da je ona u vlasnistvu Activision Blizzard a da je ova "Owner(s) : Vivendi". Dakle kako sam razumeo Activision Blizzard dalje pripada Francuskoj kompaniji Vivendi.

A jos me interesuje koliko ima igraca ukupno na Wowu?

Pise na wikiju da je Blizzard Entertainment kreator a da je ona u vlasnistvu Activision Blizzard a da je ova "Owner(s) : Vivendi". Dakle kako sam razumeo Activision Blizzard dalje pripada Francuskoj kompaniji Vivendi.

A jos me interesuje koliko ima igraca ukupno na Wowu?
Oko 10 miliona....

da vivendi je poreklom iz francuske i kontrolise activision tj bliz. ent. tj wow odnosno sektu :]

VGA 2011: The Next Game From BioWare

[YOUTUBE]gov2T0IF6nw&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

C&C Generals 2 😀

New Bioware studio = Westwood :d

Nisam prvo išo na Google, stvarno mi je malo na pamet samo od sebe. To što se pola interneta slaže sa mnom se slučajno poklopilo 😛

Poslednja izmena:
^Jel baronišeš ili imaš izvor? ,)

Poslednja izmena:
Taj Victory Games se vodi kao Bioware studio 😉

Ali nadam se da nije C&C pošto me čist C&C sa GDI i NOD apsolutno ne zanima. Nadam se da je Generals jer to je ono što fali, dobra kompetitivna AAA moderna strategija da predstavlja alternativu BFovima i MWovima.

Poslednja izmena:
Taj Victory Games se vodi kao Bioware studio 😉

Ali nadam se da nije C&C pošto me čist C&C sa GDI i NOD apsolutno ne zanima. Nadam se da je Generals jer to je ono što fali, dobra kompetitivna AAA moderna strategija da predstavlja alternativu BFovima i MWovima.

+1
Inace onaj tenkic lici na Paladin (Miladin) USA tenk a kamioni na GLA quad truck. Uh kako bi dobro legli novi generali...

Auuu, zamislite Generals 2 u Frostbite 2 endzinu. 🙂

Da da, ali je borba i dalje kriminalna kao i prvog dana. Da nisam 99.9999% presao Morrowind mozda bih ga i igrao opet ali svakako ne sa fighter-om.

Mozda je bolje da batale lickanje Morrowinda i skoncentrisu se na Skyrim da probaju da ili importuju Oblivion/Morrowind u Skyrim ili bar da kreiraju neke nove kvestove koji se ne zavrsavaju pod zemljom...

Prvo, ta lista je apsolutno diskutabilna, sta je sa privatnim trackerima, filehosterima, newzu, kako neko uopste moze sve to ga sagleda koliko materijala prodje kroz ta mesta i jos da da tacne cifre? Drugo, vadjenje na pirateriju za pc platformu je teska smejurija, da, ona postoji, ali isto tako postoji i na svim ostalim platformama pa se ne dize buka oko nje i odustajanje od tih platformi samo zato sto je tu, vec je to oduvek bio paravan za developere da razvijaju uz minimalna ulaganja i posvecivanja odredjenim platformama (pc).

Pa postoji, ali je jedno 10x slabijeg intenziteta nego na PC-u 🙂

Hoćeš da kažeš da na privatnim trakerima više skidaju konzolne nego PC igre xD? lol pa ne budi smešan, pogledaj privatni tracker koji ti koristiš i vidi koja igra je najviše leech-ovana. Baš volim ove ljude koji uvek veruju u neku teoriju zavere protiv PC scene 🙂

EDIT: To se lako da proveriti 🙂

Bitsoup:

x360: Najviše skinuta igra COD BLOPS 6,597 times

PC: Ista igra, nije ni prva na listi 😀 12,575 times

Ne živi u zabludi 🙂

Poslednja izmena:
mu kupuju ljudi ako su ok cene, evo na ovim rasprodajama na gamersgate, amazonu i steamu (a vala i na ruskom originu 😀 ) su ljudi pokupovali brdo igara.

Izdavaci moraju da se pomire da igre ne vrede 50-60$, jos kada ne moraju da proizvode kutije, lepa pakovanja, diskove, vec samo prodaju digitalni oblik...
Dajte manje cene, ljudi ce da kupuju igre ko ludi, prijateljima, rodbini kao poklone...

Digitalne distribucije su vratile PC u život. Po nekm procenama prošle godine PC industrija je zaradila 80% od onoga što je napravio x360. Što je super 🙂

Nazad
Vrh Dno