Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Kako je resen RFS "bag"? Isto koristi EXT4?

Simpatican je, mada nikad nisam stavljao miui zbog iphone wannabee izgleda, ovaj cu verovatno da probam. Pogotovo sto jos uvek nisam fleshkao onaj ubogi froyo :) Nisam stigo ***..
Dzoni sta je to "rfs bag"?
Jel se ovo flesuje preko cwm-a ili odina?
S obzirom da je moj tab i nerutovan i zakljucan za telenor pretpostavljam da moram prvo da odradim unroot pa sve ostalo (kod sgs2 sam radio vec,nadam se da ke postupakslican).
I jos jedna stvar,kada rutujem tab,da li moram i da ga otkljucavam posto mi to nije bitno ali ne znam da li smeta fleshkanju custom romova? Sgs2 sam kupio vec otkljucan tako da otkljucavanje nisam radio nikad ali sam mu dusu izvadio fleshovanjem svakakvih romova :)

Rfs bug je korpucija(ostecenje) fajl sistema,sto vise vrsis upisa na non-check=no mounted RFS vise ces greski imati. Dakle ako vrsis upis bez check-no onda ce biti vrlo stabilan. Nadma se da ti je bar malkice jasno.

@starbuck , ne moras otkljucavati tab za custom romove, i moj je sa Telenora , zakljucan

Aj da ja pitam nesto oko flesovanja.. Trenutno sam na Overcome romu i CWM recovery , kako se fleshuje ovaj MIUI 1.12.31? Samo ubacim zip fajl u tab i pokrenem flesh i recovery-a? malo sam ispao iz fazona :)

Poslednja izmena:
Da, ovaj Miui 1.12.31 samo ubacis zip na SD, i pokrenes ga,nema dalje nista, sam odradi sve.. Posle ostaje samo da uzivas.. ;)

Ok hvala puno ,jedino me buni koji treba od ova dva fajla?

1.MIUI_XJ_SGT_ROM_1.12.31_+_ML1_fbghy84596.zip

ili

2.MIUI_XJ_SGT_ROM_1.12.31_+_ML1_fbghy84596.zip.md5sum

I jos samo jedna stvar, sta mu dodje OTA files?

Hvala unapred !

@Starbuck: Stavio sam bag pod navodnike, pominjali smo RFS u ovoj temi vec. Posto memorije u telefonu (i naravno, tabletu) crkavaju posle odredjenog broja upisa, gospoda iz Samsunga su napravila svoj fajl sistem - RFS. On ima neke svoje fazone provere i zastite, kako ne bi upisivao na isto mesto vise puta, rasporedio broj upisa i produzio trajanje tranzistora. Time su dobili uzasno spor fajl sistem, tako da je upisivanje i citanje kod SGS i SGT shodno tome uzasno sporo. Kada su napravili Nexus S, izbacili su ga sa EXT4 fajl sistemom, kao i SGS2. Iz tog razloga su napravljeni lagfixovi ili prebacivanje sa RFS na EXT4.

I to je bilo u sustini moje pitanje, kako je u okviru MIUI roma odradjeno upravo ovo, da li radi sa EXT4, ili ima neki lagfix, sta su uradili sa njim.

I da, nasao sam na njihovom threadu, moze da se instalira samo ako imas vec uradjenu EXT4 konverziju, ne radi sa RFS.

Emrax - nisam video radnije, nisam bio za kompom.. Kakvi su tvoji utisci?? Pitam jer sam ja bas pod utiskom, skroz mi je gotivno i svidja mi se.. Dokle li ce me drzati pitanje je.. :DD

Poslednja izmena:
Hvala na iscrpnom odgovoru. Nisam uopste citao ista vezano za upis ispis na sgs ili sgt nit za njihove fajl sisteme jer em me nije interesovalo em na sgs2 nije bilo potrebe za lagfixom (sada znam i zasto) tako da je sada sve mnooogo jasnije ;)
Hvala jos jednom.
Zanimaju me i vasa iskustva sa navigacijom za sgt. Zbog rezolucije sam se odlucio za ndrive i radi ok,mapa nije bas najsjajnija (vise mi se svidja igo i njegove mape) ali sta da se radi. Recimo kada sam skoro isao do sela na tamo sam ukljucio igo a za vracanje ndrive. Kada sam ukljucio ndrive bio sam u sred polja, dok me je igo odveo tacno do kuce :)
Nebitan primer ali eto...
Takodje mi ndrive narator prica samo na engleskom (sto meni ne smeta ali za caleta bih radije nasrpskom). Jedino sto je mapa prepuna poi-ja,to mi se svidja.

Imas i za Ndrive naratore na srpskom, muski i zenski glas.

@starbuck imas na rapid srbija, registruj se ako vec nisi i imas komplet Ndrive za tab, sa srpskim glasom i svim ostalim..

Emrax - nisam video radnije, nisam bio za kompom.. Kakvi su tvoji utisci?? Pitam jer sam ja bas pod utiskom, skroz mi je gotivno i svidja mi se.. Dokle li ce me drzati pitanje je.. :DD

Moram priznati da sam vrlo iznenadjen brzinom MIUI ROM-a :) Quadrant score 2400+ ! To na overcome-u nisam ni mogao sanjati,a kada se CPU digne na 1200 mhz score ide i preko 2800 :) Za sada sam generalno zadovoljan , videcemo u narednim danima..Jedino sto mi smeta je to sto ne mogu da namestim launcher da ima 6 ikonica u redu na ne 4 , meni su prevelike

Veoma fini Quadrant rezultat, ali znas i sam koliko je precizan. Jesi radio jos neki test?

Nisam, nemam bas vremena da se petljam jos sa tim stvarima.. jos uvek ga podesavam ... vidno je brzi od overcome roma , pogotovo kada se skroluju stranice na web-u i samo ucitavanje..

To je realno malo bitnije nego benchmark i znacajna informacija :)

Probajte aplikaciju Assistant, android alternativa Apple-ovoj Siri... :) Nije lose, mada ne dolazi bas do izrazaja kod nas, ali zavrsava posao.. Ako razgovetno govorite svetski jezik nece biti problema.. Msm kad razume mene, razumece svakog.. :D

Moram priznati da nisam zadovoljan MIUI romom posle par dana,vratio sam se na Overcome ali novi 4.1 ... Moram reci da je u odnosu na verziju 3.0 dosta bolje upeglan... MIUI mi deluje jako lepo ali ne odaje uopste utisak stabilnog sistema,ima nekih sitnih bagova recimo widget za rotaciju ekrana ne funkcionise stalno,ako iskljucim rotiranje ono i dalje radi... A posle toga launcher se totalno slogira dok povrati sve ikonice na mesto... Baterija se krace traje ok 16h otprilike sto je jako malo...
Ovaj novi Overcome 4.1 me iznenadio u istoj situaciji,kada okrenem Tab sve se brzo slozi na svoje mesto i moze odmah da se koristi ...ubacio sam Go launcher on mi najvise odgovara zajedno sa widgetima...
Nisam znao da je kernelom omoguceno punjenje preko usb kabela sa racunara,na verziji 3 to nije radilo dobro ... baterija vidno duze traje ... Iako quadrant pokazuje manji skor za Overcome ,sistem je bas lepo upeglan ...
Eto,ako nekoga interesuje...

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Emrax gde si skinuo OC 4.1, njihov sajt nije dostupan, tj odeljak za SERIJU 7??? Kod mene na MIUI-i sve to sto si opisao radi bez problema, samo me nervira sto mi ne rotira ekran kad je na home screen-u..

EDIT: Proradio je, nije radio do skoro, vidim da je menjano nesto, vrv su radili na njemu..

Poslednja izmena:
:) Taman sam hteo staviti link . e i to sa rotacijom me nerviralo kao i kod tebe ... Kako te baterija sluzi na MIUI?

Edit: prvi put sam napunio bateriju preko kompa :) konacno !

Pa za moje potrebe sasvim ok, zato sto ja u toku dana i ne koristim puno tab, slusam muziku samo.. Jedino uvece kad legnem se izivljavam, ali onda ga nakacim na charger.. :)
Evo i ja sad testiram to punjenje baterije preko kompa, stavljen je kad je imao 40 %, da vidim koliko mu treba do 100.. Vrv 3 dana . . :)
Svidja mi se ovaj plejer iz ICS-a, mada jos uvek konfuzan za koriscenje, i naravno lockscreen.. :) Kao sto vidis nisam odoleo da ga ne ubacim odmah.. :))
Pomalo sam razocaran sto samo nekolicina ljudi radi romove za TAB, nemoguce da toliko nije popularan.. :/

Ladno ima Ethernet port :d

Poslednja izmena:
Od sutra prestajem da budem vlasnik Taba.. :(
Bilo je lepo dok je trajalo, pozz narode, tj cucemo se mi jos... :DDD

Sto, sta bi?Taman hteo da pitam kako se ponas ICS ....

Zezas? :)

Poslednja izmena:
Kratko i jasno pitanje. Da li se isplati uzeti ovu spravu u Telenoru. Devojka ga merka a ja pametan nisam.. Problem je sto nema odjednom 200-300e da bi kupila nesto konkretno [ iPad na primer ili sta god drugo] tako da je ova varijanta njoj ok. Znam da ce za 2 godine da je izadje malte ne 500e ali, svakako bi neki post paid morala da ima [ ukoliko je tab 3g] sto se neta tice ako bi i uzimala za kesh bilo sta sto se nudi do .. 300e na primer..

Nije nikakav "power user", to sto mogu knjige da se citaju, slusa zika i bleji na net-u joj je najbitnije. Jel to ok u Telenor varijanti?? [ mislim na placanje pre svega ]

:wave:

Poslednja izmena:
Nazalost ozbiljan sam.. Da budem iskren, cena mu je opasno pala, i zelim da uzmem sto je vise moguce.. Neko vreme cu nositi samo Galaxy S, a onda nadam se da cu se docepati Taba, ali 7.7... Kad smo kod njega, jel on uopste u prodaji???
Emrax, ICS nemoj da stavljas, probao sam neki ALPHA 3, ali je ocajan, znaci ne radi nista kako treba.. msm dovoljno je samo sto ne radi wi-fi da uredjaj bude skoro neupotrebljiv.. Sacekaj malo, msm da ce ga zavrsiti uskoro..
@OKI Pa zavisi koliko ce koristiit taj 3G net koji dobija u paketu, akko ga ne koristi uopste, onda je skupo do bola, ako ga koristi onda je i ok..

Ma ja mislim da taj 3g i nece nesto premnogo da koristi, vecinu vremena zabode gajbi gde imam sbb od 12mb i wifi ruter.. Bas se razmisljamo opasno sta da radimo povodom te spravice :d 3G bi bio kul ali ne verujem da bi bash pravila 30gb saobracaja svaki mesec.. To pored zivog sbb-a gajbi ni u ludilu...

Sto vise kucam i tome i razmisljam, def. se ne isplati.. Bolje ustekati kintu i uzeti ga recimo - od tebe haha ili tako neka varijanta koja je 3G za svaki slucaj...

Oki Pa bolje ti je da malo ustedis i uzmes preko oglasa definitivno :)
@Promaster , i ja sam hteo da menjam ali nema nista od 7 incha a da ima funkciju telefona ,bar ja nisam primetio .. Hteo bih da idem na dual core, honeycomb i tegru + telefon ... merkao sam Tab 8.9 incha iako je 3G ne radi mu telefon ... 10 incha mi je preveliko a sve ispod 7 malo :))) Toliko sam se navikao na tu dijagonalu da mi ni Note ne bi odgovarao ...ajde dobro, ako bih ga dobio na poklon , druga stvar :)))
Ostaje da se ceka Tab 7.7 3G !Mislim da ga jos uvek nema kod nas

Nazad
Vrh Dno