Šta je novo?

Diablo 3

Odlicno sam se zabavio sa betom danas, predjoh sve sa barbarianom [cleave razbija] i wizardom [desintegrate ftw], za ostatak nije bilo vremena. Jedva cekam da izadje full igra.

par slika

d19mpeq.jpg

d2khq6d.jpg

d3o3ocv.jpg

d4zspkm.jpg

d5vmrfa.jpg

Majkemi najvsihe teorija zavera se vrti oko Apple-a i Blizzarda. Opustite se, igra izlazi prvo na PC-u, ispeglana do kraja, a sto se konzola tice, bice jednog dana. Mozda ce cekati da Wii-U izadje, pa onda sve 3 konzolne verzije zajedno da krenu u prodaju. Ja ocekujem konzolni port godinu dana posle PC verzije.

Ma nek izbacuju za konzole kolko hoce, samo da pc verzija bude dobra kolko beta obeacava, i jos bolja naravno...

idemo dalje, saljem podatke za 5min

Inace, sto se tehnickih problema tice, primetio sam da igra ponekad oce da laguje u sred igranja. Jednom mi je 2 min lagovalo... eto sta always online requirement ucini od SP igre. :D

To se i meni desava, ali na beta forumu stuff kaze da je to zbog bete i zbog stalnih testiranja kojecega, kunu se da ce final biti mnogo stabilniji...

Evo kojih ja problema za sada imam. Kada tabujem, sto mi je navika ne daj boze, igra izbaci neki error sa nekim kratkim textom i od opcija retry i cancel i pukne...
Elem nije frka necu vise tabovati, samo pitanje, kako da namestim fraps da mi snima duze od 2.25minuta? Zaludeo sam se snimam al sam skontao da mi isecka na po 2:25min imam 10klipova... :D

Koga briga za Diablo 3 na konzolama pored Dark Soulsa, realno ovo je samo zbog muzenja love.

Ljudi koji su preorderovali na bestbuy-u su dobili email da se release date igre pomera na 31.12.2012 :D

Ljudi koji su preorderovali na bestbuy-u su dobili email da se release date igre pomera na 31.12.2012 :D

Koliko god vise nemamo poverenja u Blizz, mislim da je to ipak nerealan datum. Datumi koji stavljaju retaileri su samo pusta nagadjanja, isto sto i mi radimo...

I pored dva "high level" sastanka vezana za diablo, Bashiok je napisao na tweeteru "We don't have anything to communicate that'll make you happy. No set release date yet. Them's the facts.". I pored toga, neki zaposleni u Blizzu su napisali da trenutno rade na promo materijalu, sto je ohrabrujuce.

I na kraju Jay Wilson je rekao da ce najverovatnije sledece nedelje biti objavljeni novi game info na kome su radili u proteklom periodu (rune system), pa verujem da ce uslediti i nova verzija bete.

Odigrah juce par sati bete, zahvaljujuci Ixinho (hvala mu jos jednom), ali nisam stigao sinotj da napisem bilo sta, i a taman malo da se slegnu utisci...
Igrao sam deamon huntarda, obzirom da mi se od pocetka ta klasa najvise svidela, iako sam hteo pored njega da probam monka i barbariana (mag i doktor me ne privlache ich), ali nisam stigao, jer mi je bilo smorno da ispocetka igram sve u tako kratkom vremenskom razmaku...
Elem, grafika je super, igrivost isto, ono sto su mnogi kukali da igra nije dovoljno mracna, da je previse blizz, kartunish bla bla, ni jednog trena mi nije zasmetalo, cak sta vise ja od pocetka nisam imao taj problem, i meni je ovo dovoljno mracno, sad sto magije prshte, sjaje, *** to i jeste char madjija xD DH je skroz kul klasa, i svidja mi se princip, tako da defo igram u finalnoj verziji dh-a. Ono sto me definitivno da kazem smorilo je nista novo, stara boljka i prethodnih delova, a to je da po dungeonima ima zilion lvl-a, catacomb lvl X pa tek boss, sto me i pre smaralo do nekle, al eto, takva je igra od pocetka, nisam nista ocekivao da se menja na tom polju, al eto, ovo me je samo podsetilo sta me i pre morilo, no dobro, nije tolko strasno... I da standardna moja boljka, je sto svaku moram da ocistim do kraja -.- verovatno je i to uticalo malo na mene da se zamorim... Ono sto bih ja voleo je, da posle chekpointa, sejva, reloga pre svega, mape koje sam ocistio budu i dalje ociscene, a ne opet sve jovo nanovo... No ni to nije nov problem, datira jos od proslih delova tako da nista novo nisam rekao, al eto skrecem paznju na neke stvari koje mi verovatno sada vise smetaju, nego pre 7-8 ili kolko vec godina kad se igrala dvojka i kec. Voleo bih da ono sto ocistim ostane zapamceno kao ocisceno, ti delovi mapa otvoreni, i tako dalje. Sve u svemu, ja sam zadovoljan, igra ce biti prava navlakusha :D Malo sam zagrebao na kraju, onaj da kazem multiplayer, sa nekim ljudima, al sam se kratko zadrzao, jer sam vec bio premoren, pa iz gore pomenutog razloga, nisam hteo sve opet da deljem, pa sam jednostavno tu zavrsio :)
Blizz i dalje zna sta radi, i bice ovo pun pogodak, i kontam da nece fanovi na kraju biti razocarani finalnim proizvodom, samo da prestanu sa zavlacenjem oko riliz dejta, pa da se skupimo svi na gomilu i da krljamo :D
ps. Frapsovao sam nesto, al su snimci po 4 giga 7-8minuta, ubrzo je particija bila prepuna, tako da verovatno se necu baktati sa kompresovanjem/uploadovanjem istih :) Mozda sacuvam neki za uspomenu al to cu jos videti, trenutno me mrzi da se bakcem sa njima :)
I da, igra na konfi iz potpisa, na full hd rezoluciji, sve na haj max radi super, tj meni je super :D mislim oko 30fps-a da je bio prosek, tako da i nije nesto zahtevna kolko mi se cini :0

@orckristeg nema na cemu :wave:

Idemo dalje, sledeci bi trebalo da je G@W, saljem podatke za 10ak min

Ako pazljivo procitas nije napisano da su "deny" console verziju, vec je samo nisu potvrdili.

Jay Wilson je i pre pricao da ce console verzija izaci samo ako im igra na joypadu bude igriva isto kao i na misu/tastaturi. Blizz vec neko vreme pokusava da udje i na trziste konzola, a Diablo je naspram SC (RTS na joypadu... Smesno.) i WOW (50 keybindova koji su ti potrebni da bi igrao) najlaksi da ga izbace i za konzolu. Blizz je u proteklih par meseci imao puno oglasa za posao vezano za konzolno programiranje/testiranje/dizajn, tako da sam siguran da ce D3 izaci i za konzole posle godinu dve od izlaska PC verzije.

Početak težak smor jer se sve odvija u "hodniku" ali kako odmičete postaje sve bolje i bolje. Ne mogu da zamislim kako je posle u Act II :)

Crafting je super, skill sistem je jednostavan ali mi se dopada. Jedino je malo grafika mutnjikava, da li je to što sam uključio AA ne bih znao. Takođe mnogo je blizu kamera a nisam provalio kako da odzumiram. Dizajn na momente ostavlja bez daha a glasovna gluma je vrhunska.

Na mojoj konfiguraciji je igra bila skoro uvek na 60fps, samo u najvecim fightovima je padalo na 30tak. BTW, igra odlicno izgleda na 32" 1080p monitoru. :D

Templar = Paladin = nova klasa?

Šta mislite koja je šansa da neka od follower klasa bude ubačena među playable klase pre nego što izađe finalna verzija?

Nadam se da je shansa jednaka nuli, jer bi to znacilo da se blizi izlazak igre xD Mozda u expanziji al nije ni ovo izaslo, tako da necu da mastam niocemu vise... Samo da izadje vec jednom -.-

Po mojoj proceni sansa je nikakva, vec sam negde procitao da se prva nova playable klasa ocekuje u ekspanziji, cisto sumnjam da ce ubacivati nesto novo, iako bih ja to mnogo voleo :) Pogotovo palu :)

Verovatno ih je smorilo milion mailova "A kad ce,veliki Strumfe?" pa su napisali taj datum da smire raju.

Ja sam negde napisao da ce igra izadji u drugoj polovini ove godine. Da sam na njihovom mestu, ne bih se zaletao, vec igru izbacio krajem godine (taman da dotegnu sve do krajnjih granica).

Ixinxo veliko hvala :)

Dužnik sam ti.

Što se mene tiče ova igra je već u ovom 0.5135454 beta stadijumu bolje ispolirana nego većina gotovih igara koje su se pojavile u poslednje vreme lol

Moj krajnji utisak je da vredi svih para!

Ixinho nemoj da se ljutiš, izlevelovao sam blacksmitha. Nisam mogao da odolim.

Ono što je dobro jeste da je blacksmith vezan za account a ne za likove, ono što je loše je možda to što si hteo da prebaciš crafting materijale na neki drugi nalog kada ovaj prodaš. Jel da?

Uglavom uspeo sam da napravim neki žuti Nodaichi za koji mi treba lvl 22 :D

Ne znam da li su nešto zeznuli sa tim receptom ali taj sword daje +13 na sve atribute!

Tako da kada budeš prodavao uzmi i to u obzir i oderi onog ko bude kupovao nalog ;)

Hvala još jednom, zaista sam uživao.

Nema na cemu G@W, ne ljutim se naravno :) zaboravio sam da spomenem da mozete svi da koristite sve sto se nalazi u kovcegu , zato sam i skupljao za vas koji cete igrati da imate malo da isprobate :) Inace ja nisam ni stigao mnogo da se pozabavim blacksmithom, pa ajd pojasni ovde tacno sta si mislio pod tim da se vezuje za acc. Necu jos dugo prodavati ovaj nalog, iznajmljivacu ga malo u narednom periodu tako da opusteno :)

sa kojom klasom si igrao?

Podaci za betu poslati useru Shobot :wave:

Trudim se da budem prema svima u minut tacan :)

Poslednja izmena:
Sa kojom klasom? Pa klasika, sa barbom :)

Mada sam probao i tvog Wizzarda na pet minuta i tako sam skapirao da je blacksmith vezan za account a ne za lika koga trenutno igraš. Sa svim tvojim likovima možeš pristupiti samo jednom blacksmith-u. Leveluje se pomoću onih knjiga i scrap delova (koje dobijaš kada uradiš salvage itema). Jedna knjiga i pet scrap unapređuju postepeno blacksmith-a, početni nivo je mislim apprentice, da bi došao do sledećeg (adept) moraš pet puta unaprediti blacksmit-a (svaki put dobijaš nove recepte). Posle ide master a posle njega valjda legendary.

Ja sam stigao na korak do mastera tj. fali samo jedna knjiga da se izleveluje na početak mastera. Ne znam koji su master itemi, adept su plavi sa dve osobine kao i žuti sa tri. Imaš po 4 žuta u armory i weapons granama. Za pravljenje žutih ti treba tri ona zuba koje dobijaš kada uradiš salvage žutog itema (što znači da treba da žrtvuješ tri žuta itema da bi napravio jedan novi). Ja sam dobio item (komada jedan) koji je potreban za pravljenje legendary itema pošto sam ubio Leoric-a.

Mada ako ne unaprede betu slaba vajda od craftinga pošto nisam video da može da se igra beta na hard modu tj. ne verujem da je moguće ići preko 15 level-a a žuti itemi su od 18-tog pa naviše.

Možete da probate da stavite taj Nodachi što sam napravio u AH da vidite koliko su ljudi spremni da plate. Item je po meni neizbalansiran jer daje od 13-27 na sve karakteristike (meni se baš zalomilo najmanje tj. 13).

Žao mi je što nisam probao još neku klasu ali ja sam puž sporać i moram da zavirim u svaki ćošak. Mada ni to nisam uspeo u potpunosti jer su velike oblasti a likovi su tromiji nego u D2 tj. duže treba za čišćenje oblasti iste površine.

Zaboravih journeyman-a. Znači izlevelovao sam:

- apprentice (5x knjiga+5scrap, neke sitne pare)
- journeyman (5x knjiga+5scrap, neke sitne pare)
- adept (4x knjiga+5scrap, po 500 golda valjda)

Sledeći je master. Inače na zvaničnom wikiju ni ne piše šta ide posle journeyman :D

Poslednja izmena:
Da,da,znam sam sve oko tog levelovanja kraftinga, samo mi nije bilo jasno to da se vezuje za acc, tj da svi likovi imaju pristup izlevelovanom blacksmithu, svidja mi se :) Iskreno, i meni se sad igra, pogotovo volim da opicim partiju co-opa, tako da jedva cekam vikend kad se svi izigraju da sednem i ja malo :D

i levelcap u beti je 13 , pominjalo se nesto da ce prosirivati, mada to mi je bezveze, ovo je savim dovoljno da se stekne utisak u igri, ne bih voleo da nam otkrivaju mnogo vise, eventualno malo rune i to je to...

Poslednja izmena:
Meni je i sa onim henchmenom bilo super, ne mogu da zamislim kako će biti u full party-ju :)

Takođe sam zaboravio da pohvalim AI i fiziku. Mada fizika pravi probleme sa FPSom (svi veći padovi FPS su zbog fizike). Jedino je greota što su napravili da ne možeš da padneš niz provaliju, kada su već kreirali solidnu fiziku mogli su malo da se pozabave time pa ubace i neke akrobatske skillove koji funkcionišu u kombinaciji sa okolinom. U stvari preterujem, dobro je i ovako :D

Nazad
Vrh Dno