Šta je novo?

Desktop mod 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad imamo i 'Vedroing' :)
Probao sam svašta u .inc file-u, nema vajde.
Ne razumem odakle dolaze ti english produzeci/pridevi.
Za sada nisam još uočio 'Maglagy'..

Još ne videh vedroing a ni maglagy. Za sad kod mene sve ok. Ako te i dalje bude zezalo preseli se u Niš :)

posle mukotrpnog novogodisnjeg spremanja desktopa (a la "select all", "delete") :)

Rainmeter skinovi:
Enigma + Lexis (clock & weather)
wallpapere sam izguglao, ako nekome treba okacicu
sve ostalo na default :)

Poz

Prilozi

• 1.png
    1.png
    774.8 KB · Pregleda: 465
  • 2.png
    2.png
    974.4 KB · Pregleda: 390
Pošto se prvi put u životu bavim ovom problematikom (do sada mi je editovanje Win7 teme bilo vrhunac karijere :d) da li može neko da mi preporuči neki dobar sys monitoring programčić/gadget/temu za Win7 x64 gde ću imati sve temperature na jednom mestu (CPU, GPU, HDD)?

Imam ga i ja, super je program ali bih ipak radije neki skin ili gadget koji će stalno da mi stoji na desktopu (ako uopšte postoji tako nešto). :)

Mozda ovako nesto..Aida64 - Sensor Panel..

Prilozi

• sshot-63.jpg
    sshot-63.jpg
    24.8 KB · Pregleda: 224
  • sshot-56.jpg
    sshot-56.jpg
    197.9 KB · Pregleda: 350
Evo moj "Novogodishnji" ss. :d

Prilozi

• ss.jpg
    ss.jpg
    432.8 KB · Pregleda: 286
Zašto neko čoveku ne kaže šta je prava stvar?!

Vlada,
imaš program Open Hardware Monitor i on ima svoj gadget i lepo prikazuje sve što ti štikliraš u programu će prikazati i u trayu i u svom gadgetu. Klikni desnim dugmetom na svaki parametar redom i odaberi. Možeš menjati i nazive. Pozadina je plava ali može da bude providna, program nije zahtevan i mora biti aktivan i gadget se ne smešta u sidebar što je najlepše tako da možeš isti da zatvoriš. Definitivno nešto najpametnije i najbolje što je ikada napravljeno za ovu svrhu.

Nažalost, program je u beta fazi a poslednja verzija je izašla u maju prošle godine , šteta što nije izašao final, pitam se šta radi autor. No, beta radi fenomenalno.
http://openhardwaremonitor.org/

Hvala vam puno, oba programa su odlična i imaju sve što mi treba. Sad ću malo detaljnije da ih pregledam pa ću videti koji ću da ostavim. :)

Imam samo jedno pitanje u vezi ovog Open Hardware Monitor-a:

Pozadina je plava ali može da bude providna

Jesi mislio na to da može da se podešava opacity za ceo gadget pa da ceo bude providan pošto ja neko podešavanje samo pozadine nisam našao...?

Mozes da koristis i Aida64 - OSD Panel..Podesavas boju, transparentnost,pozadinu, nazive ili ikone..

Prilozi

• sshot-64.jpg
    sshot-64.jpg
    36.5 KB · Pregleda: 139
  • sshot-65.jpg
    sshot-65.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 112
  • sshot-66.jpg
    sshot-66.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 106
  • sshot-67.jpg
    sshot-67.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Dobro da si mi rekao pre nego što sam počeo da pravim raspored na onom panelu, otelio bih se... :D

:D

Hteo sam da kažem da u tom programu može da se podesi da ceo gadget bude providan (što mi ne treba) a ne da se ukloni samo pozadina. Ili barem ja nisam našao.

Šteta, ako zanemarimo taj detalj program je odličan... :)

10qxiqq.png

Open Hardware Monitor je kao što rekoh najbolji. Samo šteta što nije nastavljen rad na programu i ubačena mogućnost da se neke sitnice vizuelno doteraju u gadgetu.
Verujem da je puno manje zahtevan od AIDA64 pa pre svega toga mu dajem prednost.
Probaću i Aidin gadget.

@onua: ako moze link za taj crno beli wallpaper bio bih zahvalan :)

Slika se zove "Rise of a planet" pa guglaj rezoluciju koja ti treba... :)

Open Hardware Monitor je kao što rekoh najbolji. Samo šteta što nije nastavljen rad na programu i ubačena mogućnost da se neke sitnice vizuelno doteraju u gadgetu. Verujem da je puno manje zahtevan od AIDA64 pa pre svega toga mu dajem prednost.
Probaću i Aidin gadget.

Ma da vidi se da je nezavršen ali i takav je odličan. :)
A koliko sam ja primetio ni jedan ni drugi nisu nešto mnogo zahtevni mada i ja imam solidno jak comp pa me to ne zanima mnogo... :smoke:

Evo kako AIDA izgleda kod mene na desktopu. Nije neka lepota ali završava pos'o... :D

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    308.7 KB · Pregleda: 250
^^
Baš lepo izgleda. Napiši šta si sve koristio, koje su ikonice, wallpaper itd.

i slika ako moze?

Tražim neki desktop mod za moj HTPC koji bi izgledao nešto kao user interface na PS3 konzolama, ikonice koje se skroluju, i pokrecu odgovarajuće aplikacije kada se na njih klikne(Chrome, MPCHC, AIMP).
PS3Features_Topper_USER_1161316741.jpg

Da li postoji nešto takvo?

@vuk204

Imaš gomilu tih HTPC programa. Svi rade to što ti tražiš. Proguglaj malo. Baš ih ima puno. Nemam HTPC pa ne znam da ti kažem baš naziv programa ali čak i ovde na benchu imaš nekoliko tema sa tim programima :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno