Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja digo miui I za sad sam odusevljen ali imam 2 prob.
1. Kad god probam da promenim bilo sta na temi ili instal nelu izabaci mi process com.android.rhememenager stoped...
2. Neke stvari su mi na kineskom.. jel ima neki leng pack ili tako nesto?;)

Moguce da je do verzije MIUI-a, probaj da stavis neki drugi (prethodno samo wipe), npr. galnetov.
Koristim ga dosta dugo, nikakvih problema nisam imao sem javljanja fc-a kad se bas napuni aplikacijama, al to taman iskoristis za update posto izlaze svake nedelje.
Kineski ne pamtim da sam video, takodje moguce da je do verzije koju imas.

Meni je MIUI super, sve namestim kako treba, ali posle 7 dana uvek krecu problemi.

Nevezano za verziju koju koristim (poslednja je bila Galnet), krecu FC aplikacija i nista ne pomaze sem reinstalacije.

Iskreno to mi se smucilo, lepo se vratio na stock + custom kernel i tema. Tu sigurno nema problema.

Jeste da je stock najstabilniji ali su CM7,MIUI i novi ICS port daleko brzi,na njima sve klizi. Ali sto ti kazes uvek nesto zeza bilo kamera,fc,battery drain... Sto bi rekli,nema i jare i pare.:)

btw. Jel koristi neko teamhacksung ICS port,kako se osposobljava kalendar?

Poslednja izmena:
Resio sam theme menager. Sa starije verzije skino thememenager.apk I root explorerom ga prelepio preko postojeceg system/app dodelio privilegije I to je to. Za kineze me ovo malo vise nervira jer samo kad ne zove beko se pojavljuju. Ali resicu I to;) inace za sad leti miui videxemo za par dana.

btw. Jel koristi neko teamhacksung ICS port,kako se osposobljava kalendar?

Root your device and install ClockworkMod Recovery.
Reboot into Recovery using 3-button-combo
Do a Nandroid backup!
WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
Optionally install the Google Addon
WIPE again or Calendar Sync will not work.

Inače koristio sam miui dosta dugo i nikada nisam imao problema sa FC, samo mi je dosadio sa vremenom, uvek sam koristio onu oficijalnu verziju.

Poslednja izmena:
U mraku? :D

Edit : Vid stvarno nema nista :) ja sam bio ubedjen, bar da ce se nesto videti :)

Pojma bre ti nemas! :D:D:D

Da znas samo koliko sam ja njih navukao sa tom pricom, na koju obavezno sledi komentar "ajde bre bezi, ugasio ti se ekran pa nas sad farbas ovde... mene si nas'o" :p

Hvala telep. Ni ja nisam imao problema sa force close-ovima ali mi se desavalo na MIUI-u da sve super radi 10-15 dana a onda polako krene battery drain sve dok ne budem morao da ga punjm dva puta dnevno i onda ponovo moram da ga flashujem.

Imam veliki problem za i9000. Jutros mi se ugasio (sam) cim sam primetio krenuo sam da ga upalim. Krenuo da se pali i ali ona melodija i pocetna animacija za paljenje krene da se ponavlja, nije hteo da se upali. Onda sam izvadio bateriju i vratio. Sad nece da se upali. Mogu da udjem u download mod, ali ne i da upalim telefon..
Ako moze pomoc.
btw: imao sam instalirano v2.3.6, CF rootovan kernel, i MIUI (najnovija verzija) od aplikacija sam gta3, minecraft, googlemaps, beautiful widgets.

Poslednja izmena:
Imam veliki problem za i9000. Jutros mi se ugasio (sam) cim sam primetio krenuo sam da ga upalim. Krenuo da se pali i ali ona melodija i pocetna animacija za paljenje krene da se ponavlja, nije hteo da se upali. Onda sam izvadio bateriju i vratio. Sad nece da se upali. Mogu da udjem u download mod, ali ne i da upalim telefon..
Ako moze pomoc.
btw: imao sam instalirano v2.3.6, CF rootovan kernel, i MIUI (najnovija verzija) od aplikacija sam gta3, minecraft, googlemaps, beautiful widgets.

Flešuj ponovo neki stock pa posle njega šta hoćeš.

Koristim stock JVT, jel normalno da (novi) market radi užasno sporo ili to meni nešto trokira ROM? Nisam se poslednjih mesec-dva bavio telefonom zbog nedostatka vremena, ali uvek kad uđem u Market app se iznerviram.

Takođe, dešava se ponekad u toku razgovora (voice call) da fon prestane da reaguje na bilo koje dugme, ne mogu čak ni da prekinem vezu, ekran crn, jedino pomaže nasilni power off... Ni jedno, ni drugo mi se sa prethodnim ROMovima nije dešavalo, a JVT mi stoji već neko vreme.

Jel može neko da mi preporuči šta sad da flešujem, nisam u toku?

Poslednja izmena:
JVZ, dosta bolji i brži od JVT, mada ja sam na ICS od teamhacksunga i ne vraćam se na GB.

Pojma bre ti nemas! :D:D:D

Da znas samo koliko sam ja njih navukao sa tom pricom, na koju obavezno sledi komentar "ajde bre bezi, ugasio ti se ekran pa nas sad farbas ovde... mene si nas'o" :p

Covek se uci dok je ziv :D

Marko_n, ne znam, ali ovaj 3.4.4 market kazu da je najbolji koji su do sad izbacili... Ne znam jel koristis onaj program SetDNS, neki to koriste, kao mnogo bolje radi market...

Ali zato na ICS market leti, bukvalno u sekundi očita početnu stranu.

Mozes li u recovery da udješ? VolUp+Home+Pwr? Ako možeš odradi mu wipe pa probaj da li hoće da podigne sistem.

Nece recovery :S, jel ovaj problem spada pod garancijom?. Moracu da ga nosim u serveris, ako me uopste prime :D
Stvar je u tome, sto nekad oce da udje u download mod, ali kad ga povezem za komp nista se ne pojavljuje. Ne znam da li je zbog drajvera.
Probao sam recovery nece. Mozda opet posle da probam :S

obrsi kies, restartuj komp pa instaliraj nov kies i opet restart kompa, nakon toga probaj preko download moda da ga povezes.

^ ugasi oba procesa kise u task menageru, pokreni odin ( kao admin) uapli telefon u dl mod i ubodi ga na usb. ako nece probaj isto to na nekom drugom racunaru.

Mislim da nije baš po jedan led za svaki piksel, možda jedan za 4 piksela, ali to ti je princip.

Ok,znam da je nesto tako :D Kazu da je kod samoled 2 podpiksela po pikselu umesto 3 pa,kao,ima manju rezoluciju onego lcd :D Verujem da to niko nije primetio ;)

Poslednja izmena:
Iskreno nemam pojma sta mi je bilo sa telefonom. Samo znam da je oko 11h bio upaljen, a kad sam ga pogledao oko 13h bio iskljucen. Kad sam krenuo da ga palim smao se vrtela pocetna animacija i zvuk, i tada sam izvadio bateriju. Posle toga nije hteo da se upali, probao sam 100x, download je hteo kad tad nije uvek. Stavio sam ga na punjac i nije bila animacija za punjenje baterije. Izvadio sam bateriju na 20min vratio i isto. Izvadio sam SIM, usao u download mod, podesio odin i konektovao ali se nije pojavio na kompu. Probao sam recovery - nista, stavio na punjac i vratio se na komp.
Zatim sam uninstal kies, i res komp, i tad sam probao opet recovery mod (za vreme dok se pali komp) i usao sam. Prvo sam wipe sve. i reboot system. I nekako se upalio. Zbog wipe je bilo sve izbrisano na pocetni miui.
Sad sam opet ubacio sam dve tri aplikacije (yt, google maps, beautiful widgets). Video sam da mi je baterija na 20%, tako da sam ga ostavio da se puni.

Ovo mi je prvi android, i uzeo sam ga pre 7dana. Ne razumem kako se ovo dogodilo :S. Valjda necu imati ovako iskustvo.

Hvala svima koji ste mi pomogli.

Mislim da si trebao prvo da ucis jedno mesec dana, pa onda da krenes sa malo tezim stvarima...

Teme se svuda pune raznim pitanjima, a najvise onih koji kupe telefon i vec oce da cackaju nesto, a ni ne znaju sta rade i sta se dobija, samo da se flesuje, jer vide da gomila ljudi to radi... Moze svuda postojati odgovori na sva njihova pitanja, ali oni ce i dalje vristati i kukati kako ne mogu to da urade i da su pokusavali... Ako ne znate iole nesto malo o linuxu, nemojte srljati u tunel, jer necete izaci iz njega...

Ja sam ga flashovao bez problema, i nista ozbiljno nisam dirao, jedino sto sam radio je flash na v2.3.6 zatim i cf-root kernel, i miui.
Imao sam detaljno upustvo od DarkoPhantom-a (mada sam gledao i xda dev forum).
Nisam nista cackao, jer nemam nameru da se igram sa necim od 300e, sigurno nisam jedan od "onih" sto si ti pomenio..

Poslednja izmena:
Ok,znam da je nesto tako :D Kazu da je kod samoled 2 podpiksela po pikselu umesto 3 pa,kao,ima manju rezoluciju onego lcd :D Verujem da to niko nije primetio ;)

To je tzv. pentile raspored pixela, i moze da se primeti u odredjenim uslovima... i to vazi samo za pomenuti SAMOLED koji se nalazi u I9000, na nasledniku (I9100) se nalazi SAMOLED Plus sa klasicnim RGB rasporedom (sub)pixela.

Ali dobro, da se ne ponavljamo vise, ovo su price koje su 1000 puta apsolvirane na ovom forumu i odgovarajucim temama...

U kom je stanju ICS za SGS?

Nazad
Vrh Dno