Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Stavio. na prvi pogled boot dugo traje čini mi se. Javljam ostalo.

#1 Ljudi pa ovo leti.
#2 Malo više vremena mu treba da obrne ekran kada se stavi u landscape.
#3 Gde mu se nalaze podešavanja za faceunlock? flešnuo sam ali ne mogu da nađem?
#4 Sve za sada radi, nije mi trebao Gappsfixer, nisam ga stavljao. Kamera ok snima, nema laga, čini mis e da nema problem sa wifijem, proveriću kad nešto buem krenuo da skidam, inače sve radi.
Samo da nađem taj face unlock da se duvam pred ortacima koji imaju iPhone :)

Poslednja izmena:
Da cela ta animcija je nekako čudno usporena. Primetio sam i na Galaxy nexusu da je isto tako, dok na GB to radi mnogo mnogo brže.

Stavio. na prvi pogled boot dugo traje čini mi se. Javljam ostalo.

#1 Ljudi pa ovo leti.
#2 Malo više vremena mu treba da obrne ekran kada se stavi u landscape.
#3 Gde mu se nalaze podešavanja za faceunlock? flešnuo sam ali ne mogu da nađem?
#4 Sve za sada radi, nije mi trebao Gappsfixer, nisam ga stavljao. Kamera ok snima, nema laga, čini mis e da nema problem sa wifijem, proveriću kad nešto buem krenuo da skidam, inače sve radi.
Samo da nađem taj face unlock da se duvam pred ortacima koji imaju iPhone :)

Sistemska podesavanja>bezbednost>zakljucavanje ekrana

Može li samo neko da me informiše o proceduri teamhacksung ICS build 13 -> CM7, da znam samo za svaki slučaj... Čim mi neko napiše proceduru, prebacujem se i ja na ICS...

Može li samo neko da me informiše o proceduri teamhacksung ICS build 13 -> CM7, da znam samo za svaki slučaj... Čim mi neko napiše proceduru, prebacujem se i ja na ICS...

pa nista isto kao i svaki drugi rom,
ja sam odradio prvo factory reset u telefonu posto sam bio na stock jvz,
prekopirao na karticu rom, gapps, i faceunlock,
boot u recovery sa volume up+power+home,
wipe svega ( i onoga sto je pod advanced),
install zip from sd card, choose zip, odaberes ta tri i to je manje vise to,
verovatno si vec stavljao custom romove,
procedura je ista,
barem sam ja tako uradio a i imas uputstvo tamo odakle skidas rom.

EDIT: ups, ti hoćeš proceduru da vratiš GB?
"Note: The upgrade process from CM7 to ICS is automatic, but downgrading from ICS to CM7 (or restoring Nandroid) requires flashing twice. Once from ICS and again from CM7's recovery."
Nemam pojma, ali teško da bih se vraćao ako se ovo pokaže dobro.

Poslednja izmena:
Za korisnike ICS-a:

Definitivno najbolji file manager je X-plore, pre svega jer lepo prepoznaje emmc i smešta je tamo gde treba, u glavnom stablu.
https://market.android.com/details?...yLDIxMiwiY29tLmxvbmVseWNhdGdhbWVzLlhwbG9yZSJd
211ma9e.png

Photo Editor (PhotoRetouching) iz najnovijeg 2.3.6 I9000XXJVU, radi na ICS-u bez ikakvih problema.
I9000XXJVU sam koristio manje od 24h i vratio se na ICS.

Poslednja izmena:
pa nista isto kao i svaki drugi rom,
ja sam odradio prvo factory reset u telefonu posto sam bio na stock jvz,
prekopirao na karticu rom, gapps, i faceunlock,
boot u recovery sa volume up+power+home,
wipe svega ( i onoga sto je pod advanced),
install zip from sd card, choose zip, odaberes ta tri i to je manje vise to,
verovatno si vec stavljao custom romove,
procedura je ista,
barem sam ja tako uradio a i imas uputstvo tamo odakle skidas rom.

pa ne znam, čitam da se ICS stavlja tako što uradim wipe i onda ga flešnem (imam CM7), a nešto nisam razumeo
Note: The upgrade process from CM7 to ICS is automatic, but downgrading from ICS to CM7 (or restoring Nandroid) requires flashing twice. Once from ICS and again from CM7's recovery.
kako i kada dva puta da flešnem (i šta uopšte da flešnem)?

Prvi put kada flešuješ iz cm7 rekaverija (narandžastog valjda) telefon će se rebutovati u novi plavi cm9 rekaveri, i onda ponovo flešuješ. Ili obrnuto, u svakom slučaju shvatio si.

Photo Editor (PhotoRetouching) iz najnovijeg 2.3.6 I9000XXJVU, radi na ICS-u bez ikakvih problema.
I9000XXJVU sam koristio manje od 24h i vratio se na ICS.

Aj okači apk ako imaš, da ne skidam rom samo zbog toga.

Poslednja izmena:
Ne vredi pokušao sam. Upload mi je pukao kao zvečkica, max mogu da okačim nešto od 70-80 kb... Bem ti telenor internet, preuzimanje super radi, nemam pojma koji mu je.

Upravo sam testirao internet na kompjuteru, download speed: 3.03 Mbps, upload speed: 0.07 Mbps.

Poslednja izmena:
OK, skinuću neki rom, ali *****i na xda sve kače na hotfile a odatle mi skida čitavih 30 KB/s

Ali ja već imam plavi recovery na CM7... Ok, razumeo sam, ima da odradim to u toku večeri...

Moze link do neke ,dugo trazim podatke o SAMOLED,ali slabo mi polazi odruke :) ;)

Poceci ove teme, kao i poceci teme o S8500 Wave... to su prvi telefoni sa SAMOLED ekranom, tu se najvise pisalo o istom ;)

Ja sam pokusao da ubacim ICS i sad mi se telefon non stop restarutje, nakon GalaxyS loga pojavljuje se crni ekran sa Google znakom i tako u krug. Odradio sam sve kako pise iz recovery-ja. Prvo Wipe svega pa instal roma pa kernela. Nakon restarta vise ne mogu da udjem u recovery uz pomoc “Volume UP” + “Home” + “Power”
Predhodno sam bio na Darky 10.2.2 final.

Izvadi bateriju i vrati pa ponovo rekaveri i fleš. Vidim da je neko naš pitao na xda i valjda treba da se izvadi eksterna sd kartica pre flešovanja (koliko se sećam).

Ako neće u rekaveri onda moraš ponovo da flešuješ stock rom, pa sve iz početka.

Nece u CWM, pa pretpostavljam da moram preko Odina? posto jedino u Download mode hoce da ode. E sad ne znam kako da podesim Odin? Sta da stikliram a sta ne? Sta ubacujem u ona polja bootloader, pda, modem, csc? Moze li mala pomoc, skinuo sam verziju Odin3 1.85
PS. koristio sam kernel i rom odavde:
http://code.google.com/p/ice-cream-sandwich-sgs/downloads/list

Poslednja izmena:
Nece u CWM, pa pretpostavljam da moram preko Odina? posto jedino u Download mode hoce da ode. E sad ne znam kako da podesim Odin? Sta da stikliram a sta ne? Sta ubacujem u ona polja bootloader, pda, modem, csc? Moze li mala pomoc, skinuo sam verziju Odin3 1.85

sad ću ti reći kako sam ja stavljao kada sam skinuo stock jvz (mislim da je to 2.3.6 ili 2.3.7) sa sammobile.com.

PIT: s1_odin_20100512.pit

bootloader: APBOOT_I9000XWJVZ_CL762604_REV03_user_low_ship.tar
PDA: CODE_I9000XWJVZ_CL762604_REV03_user_low_ship.tar
CSC: GT-I9000-CSC-HOME-MULTI-OXAJVT.tar
PHONE: MODEM_I9000XXJVT_REV_00_CL1064602.tar

Ja ovako stavljam svaki put stock,
i nemam problema,
mada sam čuo da neki ljudi ne stavljaju boot loader uopšte,
al kad sam ga već skinuo zajedno sa svime stavljam ga.

Poslednja izmena:
Izgleda da kamera ima FC, barem kod mene kada probam da promenim sa 4MP na 5MP.
Probao sam i camera360, stavio instalirao i isto.

Da, ima FC ali promeni. Meni se kamera i ne sviđa kako radi, mada ja je nikada ni ne koristim.

Pozdrav!Opet sam kupio Galaxy S na xda nemam pojma sta instalirati?Koji stock i stabilan kernel preporucujete?
Hvala

Preporučujemo ili poslednji stock JVU (GB 2.3.6) ili teamhacksung ICS Build 13.

Probao sam stock JVU ali mi wifi svakih par sekundi prekida i vraca se...neko je isto na xda to napisao kao problem tako da cu ipak morati neki drugi instalirati.

Instalirao teamhacksung ICS, radi mi sve sem marketa... :(
Ulogovao sam se na google nalog, krene da učitava market, i tako učitava, učitava, učitava, i ona connection time out... Nakačen sam na 3G.

Meni se isto desilo, ali bas do detalja, mada sam bio na CM7 i pratio uputstva i nista. Samo se resetuje u nedogled. Fleshnuo preko njega neki drugi rom sa CWM-om i kad iznenadjenja, nema internog SD-a :) kao nocna mora! Jedino sto sam uspeo da ubacim preko odin-a 2.2 froyo :) sutra back to work...

Zanimljivo je kako meni preko browsera 3G radi najnormalnije, ali market javlja no connection...

386445_3010924199273_1447543397_33045300_518580036_n.jpg

Odradio sam preko Odina back to I9000OXAJVT 2.3.6 i sad kada pokusam ponovo preko CWM izbacuje mi gresku " E:short write of /tmp/sideload/package.zip ( no space left on device ) "

Koja mreža? Koja su ti apn podešavanja? Za mts koristi apn gprsinternet bez proxy-ja.

Vip, nisam ništa dirao, sam je učitao podešavanja... Flešovao sam opet, ista stvar...

EDIT: obrisao IP proksija iz podešavanja za APN i funkcioniše, blagodarim :)

Poslednja izmena:
Jedno glupo pitanje, na koju foru da dodelim neku drugu melodiju za zvono osim ovih njegovih? To mi je radilo na GB pretpostavljam da to dolazi sa custom romom.

Vrh Dno