Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ok, sve sam skontao, sve iznad 01.59bb, ios 5.01 + working telenor kartica - simfree. :) Hvala Vam!

Ako znash kako treba da izgleda tray na njemu, onda da, ali ako ne znash, moze da ti uvali gevey karticu pa da rade basebandi do 4.10 i da pomislish da je sim free, a nije :)

Simfree se najjednostavnije proverava tako sto odesh u cydiju i ako nije instaliran ultrasn0w, to je to...

Poslednja izmena:
Pa jel radi gevey sa ios 5.0.1?

Ako skuvaš rom da ostane stari baseband, radi.

Tako je.
Radi Gevey na iOS 5.0.1, ali ne radi na basebandu 04.11.08.

Iliti, ako imaš 04.11.08 nemaš iPhone, već iPod (a pitanje je da li će se ikada naći način za otključavanje ovog basebanda).

A ako na licu mesta odradim restore i ubacim telenor karticu, na ios 5.0.1 valjda onda nema tehnika da se zeznem zar ne? :D Ovo je vishe zona sumraka, nevidjena. :D

A ako na licu mesta odradim restore i ubacim telenor karticu, na ios 5.0.1 valjda onda nema tehnika da se zeznem zar ne? :D Ovo je vishe zona sumraka, nevidjena. :D

Razumem te, vise nego sto mogu recima da objasnim... do pre par dana sam i sam hteo da uzmem iPhone, medjutim, nakon par dana citanja po raznim forumima, sta sve moze da podje naopako sa modelima koji nisu simfree(neophodno mi je da je telefon simfree), jednostavno sam odustao, jer nisam spreman da platim 500-600evra za simfree verzije, bilo 4/4S.

Ja svakako istrajem u toj svojoj odluci, samo nisam mislio da ima toliko nacina da se zeznem. Znaci nista bez probe na licu mesta. :)

Zato je meni samo prvi, 3G iPhone, bio non-simfree.
Posle toga mi nije padalo na pamet da uzimam telefon skidan sa mreže. Ako se ima para za simfree iPhone ok, ako ne ništa, ali te akrobacije sa otključavanjem i čuvanjem basebanda su mi oduvek bile smor, nemam ja živaca za toliko zezanje, a pri tome sam calnuo fine parice. Ovako, kad je bal...
Trenutno koristim iP4, iOS 5.0.1 i uređaj verovatno neću još poduže vreme menjati, ovo radi za medalju.

Daklem, vise sam nego saglasan sa navedenim.

Danas uzeo I4 iz USA, sa ATT mreze, stavio Telenor karticu, aktivirao i sta reci, ispala mi fioka, radi fenomenalnoooooooooooo, sve funkcije, apsolutna nirvana.
a da, naglasavam, posto mene Itunes, Ap store i slicno totalno ne zanimaju, cenim (da ne ureknem) da ce me sluziti duuuuuuuuuuuugo.
Zaista savrseno radi, narocito sam sokiran brzinom neta preko WiFi varijante, zaista sjajno.
Ovo je tek prvi utisak, nadam se da nisam preterao:banana:

Da propustih da kazem, IOS 5.0.1 BB 04.10......... i cao

Poslednja izmena:
da li postoji sansa da ako kupim iphone u usa,za 100dol plus porez 10 posto plus 40 dol za godisnji racun,da li postoji mogucnost da on ne moze da se dekodira nikako?

Ako neko ima nedoumicu , cisto informativno .... iPhone 4 sa 4.3.5 update na 5.0.1 uz ocuvan BB ,gevey kartica ..... sve radi kako i treba da radi ...savrseno ;)

Moze mala pomoc,posto se ne razumem u ios puno,jer sam na androidu..Jailbreakovao sam iphone,i sta sad?Kako mogu skinuti besplatne igrice.Konkretno Doodle Jump me zanima.Hvala unapred,i nadam se da cete mi brzo odgovoriti..

Iz Instalousa koji instaliraš preko Cydije uradiš Search i nađeš željenu igru, download->Install. Nikad lakše :)

Kad sam ga vec jailbreakovao,ajde mi preporucite neke teme ili nesto sto je must have,da malo promeni izgled telefona(zenski je).Vec mi se pocinje svidjati ios pomalo,da mi je neko pre mesec rekao da ce mi pasti na pamet da sa androida predjem na ios rekao bi mu da je lud..Dajte nekih kul must have stvarcica,aplikacija,tema.....

Evo recimo ja volim : Lockinfo sa gedžetima, Winterboard ili Dreamboard za teme kojih ima mali milion, Notifications koje dolaze by default u ios 5.
Od aplikacija Tunein radio, iGo i TomTom gps, skype, vlc player, TapaTalk, 3g unrestrictor, Mobile RSS, Viber, iBlacklist, iFile. Imaš pola milki aplikacija pa biraj.

@staford
U usa već odavno sve nove sprave imaju novi baseband, tako da teško da možeš otključati.

danas sam cackao citav dan po iPhone-u i mogu reci da sam odusevljen (sada imam sgs2),ako iphone 5 bude imao veci ekran(to mu je jedina mana) kupujem ga 100%.. :)

Slazem se samo da je ekran 4" i nista vise a ni manje :),mada i ovako mi je neprevazidjen :)

Meni je ekran taman.
Dovoljan da se sve lepo radi jednom rukom bez nepptrebnog menjanja položaja ruke.
Drugi fon mi je Nexus S.
Već on mi ne leži dovoljno lepo, a ja baš imam šapajdu.

Kad sam ga vec jailbreakovao,ajde mi preporucite neke teme ili nesto sto je must have,da malo promeni izgled telefona(zenski je).Vec mi se pocinje svidjati ios pomalo,da mi je neko pre mesec rekao da ce mi pasti na pamet da sa androida predjem na ios rekao bi mu da je lud..Dajte nekih kul must have stvarcica,aplikacija,tema.....

Black UPS HD tema, sa njom dolazi i tema za Lockinfo ..... savrsena ;)

photo-4.png

Nista repo ..... U search kucaj ime teme, za ios4 je bila besplatna a za ios5 je 0.99$
Dolazi sa milion ikonica a ako za neku aplokaciju nema na njegovom sajtu mozete skinuti i preko iFile-a promeniti.

Poslednja izmena:
takodje sam stavio iOS 5.0.1, untethered, bb 4.10.01, sve radi savrseno uz par tweakova (callerID fix i slicno), jos samo push notifications da resim, nekako me mrzi a i ne usudjujem se jer sam prosli put zeznuo taj SAM i morao sam opet restore i JB

Koliko sam upoznat, push se omogucuje najlakse ako se telefon, nakon restore-a, aktivira maticnom karticom. Pre par dana mi je stigao sim sa mreze koje je i telefon, prosla aktivacija, ali nakon toga kada sam instalirao iPusher, nije mi pokazao da push radi, isto tako ni sa facebook aplikacije ne dobijam push, dok npr. mail push radi.
Moje pitanje je, da li se moze desiti da se push ne aktivira, bez obzira sto telefon je aktiviran kako to i treba da bude?

Koliko je "bezbedno" menjati teme? hocu reci da li je moguce da ti neka tema napravi haos, da se izgube default ikonice ili pobrkaju i da mozda poremete sistem? Znam da mozda zvuci glupo, ali prosto ceo iOS je takav da ma sta uradio nikada nisi 100% siguran da je to sacuvano, vec si uvek u paranoji da li ce nesto da se s*ebe (barem sam ja).

Primer
Posto sam ja inace opterecen updatovima( prosto volim da mi svaki program koji koristim uvek ima najsveziju verziju) cesto palim Cydia-u i proveravam da li ima nekih updatova za dodatke koje koristim (a imam ih poprilicno) i taj dan vidim neki jako bitan update za lockInfo i jos neke stvari i naravo stavih da se updatuje, skine on to, instalira, Restart springboard, kad ono umesto normalnog springboarda stoji obavestenje telefon je pregrejan sacekajte da se ohladi, ja u soku, pipam telefon potpuno hladan, nema ni govora o pregrejanosti, optimistican glas u glavi mi govori da ce jos jedan restart springobard reisiti stvar, prc, nije, i dalje stoji obavestenje, 3,4,5 novih restarta nije urodilo plodom, cuka vec krenula da bije kao u fazi jakog kardio treninga :D reko nije se valjda nesto hardverski pokvarilo, na svu srecu hard reset je resio stvar, i za cudo od tog updatea je lock info zaista izuzetno stabilan, posto mi se ranije retko,ali se opet desavalo, da dok cackam lock info da se zamrzne i da resetuje springboard, posle cega nastavi normalno da radi.

Nazad
Vrh Dno