Šta je novo?

Diablo 3

Kako ti to vidis kao napredak tehnologije kad pre 10 godina nisi morao biti prikljucen na dialup da igras bilo koju od igara? Napredak tehnologije bi ti trebalo biti suprotno, odnosno da zavisis od sve manje i manje stvari. :) Posebno kad internet nije besplatan, pa to je onda jos dodatna taksa.

A za prethodne komentare, pravi se frka zato sto je Activision lider po prodajama, a drugi ce ih verovatno uzimati za primer i slediti njihovim stopama. Kao sto sad vecina kompanija pravi *****e od musterija sa DLC-ovima (i pri tom nam jos vise naplacuju), umesto da lepo naprave ili novu igru ili ekspanziju. Kad su prvi put pomenuti DLC-ovi, uspeli su da smanje kritike govoreci kako bi vecina bila besplatna, ali sada se vidi koja je bila prava namera i nazalost vecina ljudi gleda na to kao dobar dan.

Poslednja izmena:
Kako ti to vidis kao napredak tehnologije kad pre 10 godina nisi morao biti prikljucen na dialup da igras bilo koju od igara? Napredak tehnologije bi ti trebalo biti suprotno, odnosno da zavisis od sve manje i manje stvari. :) Posebno kad internet nije besplatan, pa to je onda jos dodatna taksa.

A za prethodne komentare, pravi se frka zato sto je Activision lider po prodajama, a drugi ce ih verovatno uzimati za primer i slediti njihovim stopama. Kao sto sad vecina kompanija pravi *****e od musterija sa DLC-ovima (i pri tom nam jos vise naplacuju), umesto da lepo naprave ili novu igru ili ekspanziju. Kad su prvi put pomenuti DLC-ovi, uspeli su da smanje kritike govoreci kako bi vecina bila besplatna, ali sada se vidi koja je bila prava namera i nazalost vecina ljudi gleda na to kao dobar dan.

Pa i pre su ljudi putovali kocijama i konjima a sad imas automobile i gorivo koje placas....

E, ali mi ovde ne pricamo o nikakvim DLC-ovima (oko kojih se potpuno slazem da su kradja para) nego o Diablu i Starcraftu. To nije "slepo prihvatanje", niti postajemo "robovi" - dakle, ovo nije nikakva teorija zavere i Blizzard ne pokusava da nam zameni slobodnu volju njihovom.. samo hoce da nam uzme pare :d

Salu na stranu, ne kapiram cemu sve ovo negodovanje? Zalite se jer je igri potreban internet zarad.. igranja? To je tacno u vecem broju naslova danas (druga stvar je sto automatski odbijate ideju placanja za igre, sto opet nikako ne razumem, pa ste preko pirata navikli da to moze "bez kabla" - i onda se opet zalite na igru koju niste ni platili - no, druga tema :p).

Uopste mi se ne vraca nazad u period kada je JEDINI nacin da se igram sa drugarima bio LAN partije. Kada je dial-up bio standard, kada su se stvari skidale nedeljama uz telefonski racun od $$$$$.$$ i slicno. To mozda vama budi nostalgiju ali meni samo gorak osecaj :D I to se zove napredak tehnologije, i hvala bogu na tome :D

Iskreno, ne mogu da zamislim svoj dan bez interneta, a ocigledno je da svi vi furate isti kod kuce svaki dan bez obzira na sve :p te ne razumem cemu odboj prema konkretnim naslovima?
Isto tako - odbijanje da platis igru? Jel mozes da odes u Rodic, napunis korpu i odbijes da platis? Ne kontam sto je to drugacije od ne placanja necijeg truda i rada u razvoju ovog parceta softvera.

Da se razumemo, ja nisam nikakav Blizzard fanboy. Ali su mi ove primedbe, sa logicke i racionalne strane razmisljanja, skroz neshvatljive.

Alli kao sto sam rekao, 100 ljudi 100 cudi, pa cu da ucutim sto se svega ovoga tice :)

Poslednja izmena:
@Shobot: Ne razumem sta si hteo da kazes sa tim poredjenjem, ni jedno niti drugo nije besplatno, a zna se koje prednosti imas sa kojim stvarima. Koja ti je tacno prednost sto moras biti online dok igras singleplayer? Ako kazes achievements, ima da se 'besim. :)

@Razhiel: Ja nemam nikakav problem sto se tice placanja Blizzardovih igara, jedine koje sam piraterizovao su bile Diablo 1 i Warcraft 2 posto nisam imao cime da kupim kao dete. Problem je u tome sto Blizzard postavlja standarde, a Activision postavlja standarde sto se tice prodaje. I sta sad, svi ostali trebaju da preuzmu taj sistem? Okay, Diablo 3 je vise nego vredan toga, ali tako ce onda traziti i za GTA V pa za C&C Generals 2 itd. itd., gde kraja? Doci cemo do trenutka gde ces morati imati svoje podatke kreditne kartice na racunu i uzorak mokrace da bi uopste mogao upaliti igru.

EDIT: Pardon, zaboravih da PS3 ljudi vec ne mogu upaliti igre bez kreditne kartice. :p

Poslednja izmena:
@Shobot: Ne razumem sta si hteo da kazes sa tim poredjenjem, ni jedno niti drugo nije besplatno, a zna se koje prednosti imas sa kojim stvarima. Koja ti je tacno prednost sto moras biti online dok igras singleplayer? Ako kazes achievements, ima da se 'besim. :)

@Razhiel: Ja nemam nikakav problem sto se tice placanja Blizzardovih igara, jedine koje sam piraterizovao su bile Diablo 1 i Warcraft 2 posto nisam imao cime da kupim kao dete. Problem je u tome sto Blizzard postavljanja standarde, a Activision postavlja standarde sto se tice prodaje. I sta sad, svi ostali trebaju da preuzmu taj sistem? Okay, Diablo 3 je vise nego vredan toga, ali tako ce onda traziti i za GTA V pa za C&C Generals 2 itd. itd., gde kraja? Doci cemo do trenutka gde ces morati imati svoje podatke kreditne kartice na racunu i uzorak mokrace da bi uopste mogao upaliti igru.

Hteo sam da kazem da tehnologija napreduje i da je LAN postojao iskljucivo jer internet nije bio rasprostranjen i da je danas kad svako ima internet LAN podrska nepotrebna.
Sve se menja i ne razumem zasto se ne prihvataju neke stvari koje su normalne... isto tako mi smo svi ovde navilkli da igramo igre besplatno a stavi sebe u situaciju da oces nesto da prodas
a neko nalazi nacin da koristi tvoj proizvod besplatno.

Samo da dodam da sam i ja proveo mnogo vremena igrajuci sa drustvom igre sa LAN podrskom...

Poslednja izmena:
Dobro, razumem ja sve to. Lepo kupite Diablo 3 (kao sto cu i ja, papan) i igrate se sve normalno. Ne primecujete nista lose, dok slucajno ne zaboravite da platite racun za internet a ono vikend. Ili prosto nemate da platite racun za internet. Ili se selite pa cekate da vas prikljuce. Onda cete da upalite Diablo 2: LoD? :)

I to ti je hvala sto si veran kupac Blizzarda, sto neces da ih piraterizujes, sto im cenis trud.

Poslednja izmena:
Da ali opet ti si kriv jer nisi platio racun ! :D Da ne bude da branim Blizzard, meni se uopste ne dopada ideja da mesecno placas da igras igru (WoW) ali da kupis igru i igras preko net-a to razumem.

Poslednja izmena:
dechaci, bijete glavu za bzvze :p ne prave oni igru za nase trziste, gde se ljudi stiskaju za net i brinu se da li ce imati novca da uplate za sledeci mesec... kontam da prica na ovu temu i nema mnogo po inostranim forumima, jer je koliko kapiram internet kao struja i voda na zapadu :p a i rekoh opet neko ko je zaludjenik, ajd to je grupa rec, al nazovi gejmer, taj ne moze bez neta da se ne lazemo :D

dechaci, bijete glavu za bzvze :p ne prave oni igru za nase trziste, gde se ljudi stiskaju za net i brinu se da li ce imati novca da uplate za sledeci mesec... kontam da prica na ovu temu i nema mnogo po inostranim forumima, jer je koliko kapiram internet kao struja i voda na zapadu :p a i rekoh opet neko ko je zaludjenik, ajd to je grupa rec, al nazovi gejmer, taj ne moze bez neta da se ne lazemo :D

+1

Domaca javnost nije svesna da Finska svakom domacinstvu daje besplatan kablovski net od ~2 mbita. Besplatno. Svakome.

eeeee Finska hladno ali standard !!! :D To ce da bude kod nas isto za jedno 50 godina.

Upravo sam dobio mail od dvd.co.uk

We have been informed that the release date of Diablo III (PC/Mac DVD) (Catalog Number: DIABLO3PC), which you have on order with us, has been changed to 30 June 2012.

This change does not affect your order in any way, we are just letting you know the new release date. You do not have to do anything, we will send the item to you as soon as it is available.

Tako da, eto.. nezvanicno pomereno za sredinu 2012 :(

Poslednja izmena:
To sto zahteva internet konekciju je jedna od boljih stvari koje su ubacili. Prvo kada je sve na serveru znatno se smanjuje sansa za hakovanje i bilo kakvo varanje u igri .Drugo kada startujete igru i igrate "single" u svakom trenutku mozete prebaciti na public game gde vam se mogu pridruziti igraci iz sveta pored cega Lan izgleda kao iz doba jure... Ko ne misli da kupi ovu igru nema pravo da kuka niti da iznosi misljenje iz ugla "otezane piratizacije" Diablo moze da se igra casual ali je igra koja ce se igrati godinama i ko nece za to da plati jednokratnu naknadu stvarno ne znam sta trazi ovde... Da igra zahteva stalnu internet konekciju kao i stalni dotok struje u komp inace ne radi .

@Razhiel Nijedan prodajni servis nema datum izlaska vec lupaju po svom nahodjenju .Iako mislim da igra nece pre Marta .

Igra neće pre juna 100%.

Meni najviše smeta CENA Blizzard Activision igara. U vremenu kada su igre generalno jeftine (eno i u gamesu novi naslovi do 4k dinara), kada su na popustima džabe (u nekim slučajevima stvarno džabe) oni drže cenu 60 evra i 30 evra za igre matore dve godine. Kao da su njihove igre spejs šatl a sve ostale smeće. A najgori su korisnici koji to brane i zaista veruju da je tako (jer žive u tom malom zatvorenom blizz univerzumu). Ista priča kao za Apple u svetu hardware-a.

CoD 60 evra, 30 na "super" popustu, Blizz igre moguće kupiti isključivo preko njihovog online servisa u digitalnom obliku (kao i ključeve koji se tamo aktiviraju). Sve mi te njuške što kuliraju najveći digital store i prave segregaciju tržišta idu na q, šta treba da imam šesnaest naloga i klijenta na kompu. Ma idi beži. Dao bog da ih sve kupi Google i ponudi mi sve na jednom mestu, makar znao koja mi je boja izmeta i ostale gnusne detalje o meni.

Drugo kada startujete igru i igrate "single" u svakom trenutku mozete prebaciti na public game gde vam se mogu pridruziti igraci iz sveta pored cega Lan izgleda kao iz doba jure....

Ne mozes da igras u multiplayeru sa singleplayer likovima, sto cini Internet-Only zahtev jos glupljim. Mozete da igrate multiplayer sami sa sobom, pa da kasnije dozvolite ostalima da se prikljuce.

Poslednja izmena:
Igra neće pre juna 100%.

Meni najviše smeta CENA Blizzard Activision igara. U vremenu kada su igre generalno jeftine (eno i u gamesu novi naslovi do 4k dinara), kada su na popustima džabe (u nekim slučajevima stvarno džabe) oni drže cenu 60 evra i 30 evra za igre matore dve godine. Kao da su njihove igre spejs šatl a sve ostale smeće. A najgori su korisnici koji to brane i zaista veruju da je tako (jer žive u tom malom zatvorenom blizz univerzumu). Ista priča kao za Apple u svetu hardware-a.

CoD 60 evra, 30 na "super" popustu, Blizz igre moguće kupiti isključivo preko njihovog online servisa u digitalnom obliku (kao i ključeve koji se tamo aktiviraju). Sve mi te njuške što kuliraju najveći digital store i prave segregaciju tržišta idu na q, šta treba da imam šesnaest naloga i klijenta na kompu. Ma idi beži. Dao bog da ih sve kupi Google i ponudi mi sve na jednom mestu, makar znao koja mi je boja izmeta i ostale gnusne detalje o meni.

U mad bro?!:)
Tesko da neko brani blizz i apple cene. Da pravi blizz dobre igre, pravi. Ali da dere sa cenama, dere, tu nema price.
Ali znas kako je, moze im se... WoW bi imao 150% vise igraca da blizz naplacuje kao sto je GW, platis samo ekspanziju i cao (mada i po patchu je jeftinije da naplacuju nego ovako mesecno:)). Nego zasto bi oni menjali recept koji donosi brdo kesha.

Očito nisi otvarao EA, a posebno Bioware forume, gde nedaj bože da pomeneš da su im DLC-ovi skupim odma će skočiti odbranbena legija da te iznapušava, a tamo su ljudi dobijali čak i banove ako izjave da im se Dragon Age 2 ne dopada ili iznesu neku malo ozbiljniju konstruktivnu kritiku. (a tamo ako te banuju na forumu, banuju ti i EA account zajedno sa svim igrama :D)

Nemam ja šta da tražim na EA forumima. Na steam forumu sam nalog napravio isključivo zbog trejda, nemam pametnija posla nego da bijem bitku sa luzerima koji veličaju i idolizuju korporacije i to na njihovom terenu...

moze da prica ko sta hoce .... ali Blizzard ima po meni najbolju podrsku za svoje igre i samo ta podrska vredi svake pare ulozene u igru.

Serveri su skoro non stop online, nema cimanja .... nema cekanja .... nema pada servera u srede bela dana (ok mozda ima ali bas bas bas retko)

Tako da .... cekam da izadje D3 i pravac radnja :)

Izvini ali ti deluješ kao da si iskočio iz paralelne dimenzije. Gde nema čekanja, na Blizz serverima? Pa ja sam WoW igrao jedan kratak period na samom početku i queue je bio ihaaaj!

Ovo ostalo stoji ali gde pa nije takva situacija?

Pazi, ja sam veći deo godine igrao mod za indie igru (ne može manji budžet od toga) koji je imao nekih 15 servera za razne modove i koji su gotovo uvek bili online, stabilni i nisu gašeni ni u toku patchovanja (maintenance nije postojao). Čak i kada je jednom igra hakovana i DDoSovana, čovek koji održava mod je u po noći ustajao i hebao hakerima kevu i posle par sati osposobljavao mod da fercera kao da ništa nije bilo. Od njega to niko nije zahtevao a od firmi kao što je Blizzard se to očekuje. Znači nije to nikakva specijalna podrška već standard.

E sad što ima onih što ne rade tako ne znači da je to standard već da su te firme fukare i probisveti (uglavnom firme koje održavaju F2P MMORPG igre poput prokletog Frogstera).

Očito nisi otvarao EA, a posebno Bioware forume, gde nedaj bože da pomeneš da su im DLC-ovi skupim odma će skočiti odbranbena legija da te iznapušava, a tamo su ljudi dobijali čak i banove ako izjave da im se Dragon Age 2 ne dopada ili iznesu neku malo ozbiljniju konstruktivnu kritiku. (a tamo ako te banuju na forumu, banuju ti i EA account zajedno sa svim igrama :D)

U mad bro?!:)
Tesko da neko brani blizz i apple cene. Da pravi blizz dobre igre, pravi. Ali da dere sa cenama, dere, tu nema price.
Ali znas kako je, moze im se... WoW bi imao 150% vise igraca da blizz naplacuje kao sto je GW, platis samo ekspanziju i cao (mada i po patchu je jeftinije da naplacuju nego ovako mesecno:)). Nego zasto bi oni menjali recept koji donosi brdo kesha.

Nisam nešto naročito ali ova nova vrsta ljudi koja idealizuje korporacije i njihove proizvode mi stvarno ide na ganglije. Nisam korisnik Apple proizvoda ali da jesam svakako ne bih na sav glas vikao kako je to jedini što valja tralalala.

Tačno je da im se može ali ću uvek to da iskritikujem kada mi se ukaže prilika.

Taj recept je donosio brdo keša a nadam se da će GW2 to promeniti. Uostalom pogledaj DotA like igre i šta je LoL uradio HoNu. Totalno je rasturio HoN jer je prvo krenuo sa F2P a ne B2P pa posle prešli na F2P. I Valve DotA će zbog toga biti F2P.

A GW2 je bar po svemu prikazanom daleko kompleksnija igra od DIII tako da očekujem prelazak pravih MMORPG igrača tamo kada se zasite D3 kombinacija itema. Diablo jeste mnogo dobar recept ali je prost i relikt prošlosti. PC publika današnjice voli kompleksne igre i to će se pokazati.

Poslednja izmena:
Naravno da sam kulturan ali sam "nevaspitan" i "brezobrazan" :)

Ne može baš svako da bude kao Anandi.

Sve uskoro ide u oblak, tako da ce se placati usluga koriscenja softvera. Onaj ko bude imao para radice u programima i igrace se, oni koji ne budu imali, igrace ono sto su davnih dana uzeli i sada im cuci na prasnjavim policama.

Svidja mi se poslednji pasus tvog monologa :-D, meni se ne svidja sto su uprostili D3 da bi privukli casual igrace ali bojim se da njih ima mnogo vise i da oni donose najvise para !

Nisu uprostili D3, Diablo je Diablo. Čak štaviše dodali su dosta stvari kojih nije bilo u dvojci. Ali da nisu napravili Diablo MMORPG to stoji ali to verovatno nisu jer su bili preokupirani WoW-om koji je donosio i još uvek donosi sigurnu lovu dok nova igra treba da se primi kako valja.

Pitanje je i kada će taj Titan, i ja se nadam što skorije ali nije logično.

Ne mozes da igras u multiplayeru sa singleplayer likovima, sto cini Internet-Only zahtev jos glupljim. Mozete da igrate multiplayer sami sa sobom, pa da kasnije dozvolite ostalima da se prikljuce.

Nema vise singleplayer likova, mozes da igras private ili da pustis ljude da se ukljuce... Svaki lik koga napravis je "single" kada igras private i "multy" kada dopustis drugima da se pridruze. U d2 je to bio problem sto sa sigle player likom nisi mogao da igras multy...

@ G@W Igra moze lako da izadje do aprila ,sto se cene tice meni je 60€ presmesna cifra za igru koju cu igrati bar godinu-dve a mozda i mnoogo duze, ali nebitno to, ne vidim u cemu je problem ako ti je skupo ne kupuj i kraj price.

haos :D
elem ako neko moze i hoce, da pozajmi betu na par sati, dok traju ovi praznici bilo bi kul :D kolko treba da se predje taj beta deo, toliko bi mi trebalo :D voleo bih da probam sa svim klasama, al kapiram da je to malo vise vremena tako da moze i jedna klasa :D

u koreji ce izgleda d3 biti zabranjen jer im zakon ne dozvoljava trgovinu u igrama za pravi kesh, i negde su spomenuli moguce odlaganje izlaska igre zbog toga (nezvanicno)

Nazad
Vrh Dno