Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cena tezge na pijaci u gradu nije naivna cifra i uglavnom se licitira, i bukvalno tera prodavca da radi svaki dan kako bi mu se i isplatilo ulaganje.
zamisli da se to primeni na online trgovinu, ko bi uopšte i pomislio na to.

Poslednja izmena:
Unapred se izvinjavam sto ce ovo verovatno biti kilometarski post, ali kao neko ko je 3,5 godine na Limundu imam dosta iskustva i sa kupovinom i sa prodajom tamo.

Limundo je Srbija u malom sa gomilom sitnih muljatora, vacarosa, prevaranata, ali verovatno i sa isto toliko divnih i postenih ljudi.

Svi se jednostavno moramo sami cuvati. To sto pise da je neko proveren znaci samo da je poslao sken necije licne karte, a ne da nije ili potencijalno nece biti prevarant.

Postoji opcija kontakta sa prodavcem za dobijanje dodatnih informacija i licno uvek postavim neko pitanje pre nego bilo sta kupim, bez obzira da li mi je ta informacija vazna. Zelim da znam sa kim imam posla i, verujte, nekad su dovoljne samo 2-3 recenice da shvatite sa kim imate posla. "Brate, baki, druze to je mog stvar od mog ortaka..." Jel potrebno dalje?

Ne znaci mnogo ni broj pozitivnih. Bitan je i staz prodavca. Sigurno da cu imati vise poverenja u nekog ko je godinu dana aktivan i ima 20 pozitivnih, nego u clana koji ima 50 pozitivnih a clan je 15 dana.

Ne kupujem nista sto nije fotografisano kako treba, nista sto se reklamira fotografijom sa interneta, sve neprovereno tretiram kao neispravno i shodno tome dam cenu.

Ne moze vas niko zastititi kao sto mozete sami sebe. Ako vam instinkti govore da ne treba da licitirate/kupujete - nemojte. Sve se mora pitati. Ako postoji bilo kakva dilema koja nije utvrdjena, verovatno ce biti na vasu stetu. Pa i ovde, ako ne pitate idu li kablici uz plocu, verovatno ih necete dobiti.

Moja iskustva su uglavnom dobra, mada sada vise prodajem nego sto kupujem. Predstavim predmet realno, slikam kvalitetno i nema da me boli glava. Mogu da dobiju samo bolje nego sto su mislili.

A sto se tice pocetne cene od 10 din :) Retko kad sam bio nezadovoljan. To sto su kuleri za koje sam ocekivao 400 otisli za 200 dinara - big deal. Zato kuler za koji sam ocekivao 200 ode za 1000.

Ljudi vole da se takmice i to je. Vecina smo takvi. Jednom sam mesec dana pratio neki alat i nisam hteo da ga platim 1500 dinara, i kad je covek digao ruke i krenuo od 10 dinara, licitirao sam do 2500 i nisam pobedio :) Eto...

Sta vraca malo optimizam i neku nadu? Od par stotina prodaja, bar 60-70 puta sam poslao predmete pre nego sto mi je uopste placeno, iako je u uslovima postavljeno da trazim uplatu na racun. Uplati PTT+ cenu kad primis i probas... Niko me nije ispalio, verovali ili ne! Nisu to neki skupi predmeti, od 300 do oko 1000 dinara, i ja prilicno dobro procenjujem ljude, ali opet je ohrabrujuce... Bilo je tu i nekih novih clanova. Ali, sta posebno mogu da izgubim kad posaljem VGA kabl kao preporuceno pismo npr? Naravno da je to i nacin na koji zadobijam poverenja kupca. Poverenje koje se veoma tesko stice i izgubi za sekund.

Sto se samog Limunda tice, on je potreban u Srbiji koja je takva kakva je, siromasna, gde ljudi cuvaju kojekakve gluposti, gde se gleda da se ustedi svaki dinar, gde nema pravih alternativa. Zar nije lepse prodati nesto i za 100 dinara, nego ga baciti u kontejner, a tamo nekom bas taj vas predmet treba!

Limundo tim, kako sebe zovu je, na zalost, ipak gomila amatera i apsurdno je kako su uopste uspeli. Odavno su prerasli svoje mogucnosti.

Ne mislim da oni mogu odgovarati za svakog clana, ali ako svojim intervencijama (mislim na brisanje negativnih i "istorije") dovedu potencijalne kupce u zabludu, onda su definitivno krivi. Postali su izuzetno bahati i sujetni. Svaka kritika je cenzursana. Objavljuju samo hvalospeve o sebi.

Ukratko cu prepricati moje najgore iskustvo sa Limunda. Implikacije svega su od velike vaznosti za svakog ko ima bilo kakvog interesovanja za taj nacin trgovine.

Odlucim da kupim neki LCD, standardni 5:4, za matorce i naletim na "Samsung kao nov" nekog clana mioljub. Bez losih piksela, senki itd. Pise kao nov.
Upitam ja standardno za kablove, za ogrebotine i nazuljenja na spojevima! On ga nije otvarao, za nazuljenja nekako eskivirao, nema ostecenja itd. Imao 2 negativne odavno zbog loseg predstavljanja, ali iako mi nesto govori "ne", ipak ga ja kupim.

I opet ja "super sto je perfektan, treba mi za matorce, sitnicav sam i tako to". Nista on ne kaze. Ok. Uplatim mu odmah sutra.

Nesto smo pokusavali da organizujemo transport, ali se to izjalovilo i sve se oduzilo jedno 7 dana, ali ok. Medjutim, nema moje ocene za uplatu. Hm... To nije dobar znak.

Na kraju ipak kuririma stize monitor. Otvorim i kad se ne srusih! 740N razvaljivan nekim alatima! Neki seoski serviser zabadao nesto, otvarao ili sta vec! Crn piksel u sred ekrana! Neka senka?!

Instant mu lupim negativnu i slikam moitor, slikam razvaljenja, piksel i sve i na Limundo. ***** mi da osvetnicku negativnu u kojoj napise i da ne vidim dobro koju mi Limundo obrise naredni dan.

Posle mesec-dva pogledah njegov profil - nema negativne!

Kazu nisam ulozio reklamaciju!? Od tad ratujem sa njima. Ovo je samo jedna od nebuloza, da ne gnjavim...

Od: Limundo
Datum: 11.08.2011.
Naslov: Re: Tvoja poruka (266115)
Sadrzaj poruke:
Zdravo,

ukoliko ti prodavac uvaži reklamaciju
ocena koja mu sledi nikako ne može biti negativna
jer je on želeo da ispravi svoju grešku i vrati ti novac.

Pozdrav,
Hristina
Limundo tim
---

Proizilazi da se moze reklamirati bilo sta i slati kojekakvi krsevi, sve dok se uvazavaju reklamacije, negativna se ne moze dobiti!?
Kazu da sam ja u nesporazumu sa prodavcem :)

Od: Limundo
Datum: 16.08.2011.
Naslov: Re: Tvoja poruka (266115)
Sadrzaj poruke:
Zdravo,

odlično si razumeo, kao kupac uopšte nisi u obavezi da
prodavcu zatražiš uvažavanje reklamciije kao i da mu
se nakon transakcije obratiš, i u tom slučaju prodavca
ne možeš oceniti negativnom ocenom obzirom da je u nažim pravilima
koja možeš pogledati na sledećem linku

http://www.limundo.com/fajlovi/Kako-koristiti-Limundo.pdf

Negativna ocena se dodeljuje prodavcu ukoliko:
- se predmet ne nalazi u opisanom stanju i nije funkcionalan a prodavac
je odbio da prihvati reklamaciju

Takodje ukoliko ti kao kupac
``Kupac (Ja) ima slucaj da je ne samo da predmet ne odgovara opisu,
nego da je slagan, obmanut, uvredjen, potcenjen, pricinjena mu je
materijalna i nematerijalna steta koja se ni prihvatanjem eventualne
reklamacije ne moze nadoknaditi....`` to automatski znači da se ne
slažeš sa mišljenjem prodavac i da smatraš da njegov opis nije adekvatan
i samim tim imaš Nesporazum sa prodavcem– i postupaš po uputstu kako dalje?

Pozdrav,
Nina
Limundo tim

Za neverovati. I kad im ja celo njihovo tumacenje njihovog pravilnika dovedem u pitanje, krecu iz pocetka... Imam gomilu njihovih nebuloznih i nevestih objasnjenja i opravdanja, koja su toliko glupa i sramotna da ne mogu da prodju ni cenzuru u njihovom "kafeu".

I problem je sto ce taj mioljub opet prodavati monitore. Posle mog komentara tesko da bi ikad vise prodao neki. To i jesu verovatno motivi brisanja.

Sve u svemu, nece mi se ponoviti. Otvorene "cetvore oci" sto svima savetujem.

Nadam se da ce se slucaj kafanamarkovic razresiti i da ce osteceni povratiti svoj novac.

Poslednja izmena:
Limundo je pun prevaranata,ima postenih ali ovih drugih ima mnogo vise.
I moj savet je da izbegavate isti.

Svugde ima i poštenih i onih drugih trgovaca, ali ako neko uzima proviziju od te trgovine, trebalo bi zaštiti kupca i da daje neku garanciju, da uredi odnose između kupca i prodavca da on bude što sigurniji. Ali se njihova briga završava kad provizija "legne" na račun.

Stvarno mi nije jasno što se lepite za taj Limundo i Kupindo, ja lično nikada nisam i neću ništa tamo prodavati (kupiti).
Princip je kao sličan sa eBayom, ali stepen zaštite je na nivou Kelvinove nule, za razliku od ovde pomenutog "globalnog buvljaka", gde zaštita (ne i apsolutna) ipak postoji. Kupujem na eBayu već više od 2 godine i svega sam se nagledao, a osnovno što mogu da savetujem je: Ako se sami ne čuvate, niko vas neće sačuvati. Ovo važi kako za eBay, tako i za ove naše, s tim da je ovo ovde apsolutni divlji zapad, potpuno neuređen sistem, pa shodno tome mi ne pada napamet da na Limundu prodajem stvari koje poručim preko eBaya.

Poslednja izmena:
Da li neko slucajno ima neke vezice u erste banci da proviri u podatke na osnovu broja racuna??

limundov pravilnik jeste malo vise bzv...ja recimo dobih negativnu jer sam bio vani i lik trazi uplatu unapred, i ja mu obecam u subotu kad sam stigao kuci da uplacujem u ponedeljak [11.dan od zavrsetka licitacije] jer pre toga nisam bio u mogucnosti iako preferiram pouzecem i lik mi u nedelju da negativnu. znaci treba da se napise rok za kupoprodaju 10 RADNIH dana. Skoro sam prodavao stari komp u delovima, svaki deo max ispravan, napisao sam romane u opisu, za hard diskove postavio i screenshot sentinela gde se vidi da su zdravi i bez losih sektora, sa radnom garancijom 7dana, prodam prvi, lik me zove kaze ne radi, odneo ga u servis bla bla bla, ja reko ok, ako ne radi vracam novac i to je to, a ovamo razmisljam, sad ce da mi zamene plocu il nesto i da mi vrate neki neispravan hdd i samo da se slikam...a inace sam student i tako prodam jedno da bi kupio drugo posto nemam prihode...srecom bilo je sve u redu, i hdd sam posle opet prodao po znatno manjoj ceni jer je sve kretalo od po 10din al kad se sve skupi, dobio sam 3x vise nego da sam prodao komplet racunar...bilo je i slucajeva da postar ne naplati otkupninu, pa mi se ljudi jave i uplate kasnije na racun...tako da mora da se mnogo pazi i gleda sa kim se posluje kao i nacin na koji je opisan predmet koji kupujete...a nakon ove teme ne pada mi na pamet da uplacujem unapred vise od 500din, samo pouzecem...sad recimo prodadoh tel, i slucajno stavih punjac od svog samsunga koji trenutno koristim a ne od starog samsunga koji sam prodao...odmah sutra dan sam poslao originalni punjac i jos platio postarinu posto sam ja napravio gresku, medjutim lik mi je obecao da ce mi poslati moj pogresno poslat punjac, i prodje mesec dana a ja punim sa caletovim punjacem...tako je to danas, ja jedino u ljude sa ovog foruma imam dosta poverenja i respekta jer se zna neki red ovde, inace po malim oglasima je uglavnom macka u dzaku...

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno što se lepite za taj Limundo i Kupindo, ja lično nikada nisam i neću ništa tamo prodavati (kupiti).
Princip je kao sličan sa eBayom, ali stepen zaštite je na nivou Kelvinove nule, za razliku od ovde pomenutog "globalnog buvljaka", gde zaštita (ne i apsolutna) ipak postoji. Kupujem na eBayu već više od 2 godine i svega sam se nagledao, a osnovno što mogu da savetujem je: Ako se sami ne čuvate, niko vas neće sačuvati. Ovo važi kako za eBay, tako i za ove naše, s tim da je ovo ovde apsolutni divlji zapad, potpuno neuređen sistem, pa shodno tome mi ne pada napamet da na Limundu prodajem stvari koje poručim preko eBaya.

Prijatelju, otkrio si toplu vodu. Limundo i postoji jer vecina nas nema pristup eBAY-u. Kada bi svi imali pristup Limundo bi se sam urusio kao i ostali njegovi konkurenti. Zao mi je Allegra, taman je lepo krenuo. Licido, Pik, su pustinje, nigde nikoga od korova. Halo oglasi su poslednji bastion srpskog trgovanja iako su promenili oblik, vecinom su presli na online verziju.

Kako ti nemas pristup a RingeRaja ima ? Odakle vam takve ideje ?

Ne, Limundo nije potreban Srbiji. Srbiji su potreni zakoni za zastitu potrosaca koji ce da se postuju, potrebni su manji porezi i nize cene uvezene robe, normalne cene u prodavnicama, normalna cena rada i visi standard. Tada bi mnogo manje ljudi bilo prinudjeno da kupuje na buvljacima, virtuelnim ili onim pravim. I nije tacno da srbi vole da se takmice. Ljudi samo hoce da kupe jeftino, jer nemaju para. Samo ih to motivise da prate limundo, nemastina i zelja da dobiju vise za svoj novac koji su nekada vrlo krvavo zaradili. I tako je to u zivotu, da oni koji imaju najmanje imaju najvise sanse da izvuku deblji kraj. Bogati postaju bogatiji a siromasni siromasniji. To mu dodje prirodno, nekako.

Limundo jeste potreban Srbiji ovakvoj kakva je. Jadnoj i ponizenoj. Kao sredstvo da ljudi na jedini nacin dodju do para, kad vec nemaju kvalifikacije, kad je cena rada mizerna i kad radnik nije zasticen od drzave. I taj nacin je prevara. Jer neko mora da bude prevaren. Drzava, jer je roba svercovana. Kupac, jer nije dobio ono sto je licitirao. "Limundo tim", jer je roba prodata van aukcije. Cela stvar se u samoj osnovi zasniva na prevari, korupciji, podmicivanju. Pokvarena je i zla, u srzi.

Da se razumemo samo jednu stvar - bio sam prevaren, dosta puta, i na ovom forumu od strane "proverenih clanova" koje uopste ne zelim da imenujem, a ja sam sve prodavao ispravno i ispod cene. Necu da kazem da to nije fer, jer zivot nije fer. Neki uce brze, neki sporije, to je jedina razlika. Ali nikada ne bih nekoga ostetio zato sto je naivan. To mi je odvratno, i mislim da spada u sitni kriminal, i generalno prevarantu ne moze da donese neki prosperitet u zivotu. Takav novac je proklet, i to ne kazem kao Budista, ili Hriscanin, nego kao neko ko malo poznaje ljudsku psihologiju i prokletstvo ljudskih navika. Ideja lakog novca je upropascavala ljude od kad je sveta i veka.

Takodje sam prolazio na Limundu kako-kad, ali ono sto mi je postalo vrlo brzo jasno je to da je Limundo kao minsko polje, rizik je suludo veliki a cene uopste nisu toliko povoljne da bi opravdale taj rizik. Sta Limundo radi da bi kompenzovao taj rizik? Apsolutno nista.

Vas novac bi trebalo da cenite vise, i ako ga nemate, stedite i jednom kupite kao ljudi u prodavnici. Prekinite, jednom za svagda, da kupujete polovne stvari, jer se one kod nas zestoko precenjuju. Polovne stvari se prodaju za 20% nizu cenu od one u prodavnici, pa to je smesno i apsurdno. Prodavac naravno nije obavesten. A sa strane prodavca, mogu da kazem da su ljudi nevidjeno drski i bezobrazni, nudeci neke nebulozne cene i domace zivotinje u zamenu. Najgore mi je kad hvataju na patetiku, kao nema se.

Ja ne kontam što uopšte ljudi idu na kršindo da bacaju pare. Šta mislite da će neko da vam proda 3GS u dobrom stanju za koliko mi se čini 120 eura :smash: . Ma zbog vaših lepih plavih očiju će da vam da tako jeftino, kao da neki žele da budu prevareni, treba samo kada šetate ulicom da se malo osvrnete i pogledate u kakvom svinjcu od države živimo i kako se ljudi ponašaju kao stoka. Kada kršindo bude prevarenima vraćao pare preuzimajući na sebe dalje obaveze onda će ih biti briga, ovako im je sve jedno uvalili vama ciglu u kutiji ili vam i ne poslali paket.

Srpska filozofija Limunda je ''u al cu da se nakupujem po dz cenama'' i ''uu al' cu da izyebem sve redom i namlatim se kesa'' :d :d :d

Ne, Limundo nije potreban Srbiji. Srbiji su potreni zakoni za zastitu potrosaca koji ce da se postuju...

Hehe, sam limundo je protivan ustavu jer prikupljaju lične podatke građana Srbije i sve to "skladište" na "nemačkim serverima"... A kada im zatražiš da te obrišu iz njihovog članstva oni kažu kako je to nemoguće i protivno njihovim pravilima...
Da Srbija kao država ima organizovane institucije, limundo i ostale "ćerke firme" odavno više ne bi postojale.
Ali svi dobro znamo u kakvoj "organizaciji" živimo... limundo je samo još 1 primer i ovoliko iščuđivanje da tamo ima toliko prevaranata i "kako je to moguće", meni je lično neshvatljivo. Uvek kada dođem na ovaj forum koji je prepun iformacija pomislim kako ljudi koji ga posećuju ne nasedaju na "jajarske" prevare i sve više se iznenađujem, u negativnom smislu.

kupujemprodajem.com je lepo uređen i ja njega koristim. Na limundu samo muljatori.

Ja nemam nikoga na koga mogu da otvorim Paypal iz neke druge zemlje, niti zelim da lazno otvaram na Bosnu, Sloveniju, Madagaskar, stagod...
Nema potrebe da imas nekog, jedino ostaje to da ne zelis da otvaras lazno.

@padawan

Uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem.

Kad sam rekao da je potreban, mislio sam na to da ne postoji nista kao alternativa e-bay...

Ali, pogresno je generalizovati da su svi tamo prevaranti, dizaci cena i vacarosi. Eto, i ti si tamo. Mozda ces nekad u istom maniru (ocuvano, ispravno i povoljno) prodavati nesto sto nije za prodaju na drugom mestu. I neko ko to bude prepoznao bice veoma zadovoljan sto je kupio bas to i bas od tebe...

A ti nisi jedini koji je takav. I kako prolazi vreme, kristalise se polako. Potroseno je i mnogo licnih karti baba, ujni i striceva... Ne mogu se registrovati do u nedogled. A i bice izbor od dovoljno ljudi koji su po par godina tu i nece se brukati za par stotina/hiljada dinara.

Sto se takmicenja tice, o da... Vole ljudi da se takmice. Proradi tu i inat i svasta. Kad mi decko, koji je ocigledno dobrog materijalnog stanja, prilikom preuzimanja rutera koji je izlicitirao na 2300 dinara, a koji realno ne vredi vise od 1200, na moju opasku da sam iznenadjen ishodom i da su novi, sa garancijom, oko 2000 u radnji kaze da on i nije to planirao, ali "... nece on mene da pobedi i da vidim dokle ce!" :)

Naravno da nema mnogo smisla platiti polovnu stvar koja je samo 10-20% jeftinija od nove. U tom slucaju cu je kupiti u radnji i ja cu da je otpakujem. Ima i to svoje cari :)

Opet, kazem, ne treba generalizovati, ali i ne rizikovati bez potrebe.

Nema potrebe da imas nekog, jedino ostaje to da ne zelis da otvaras lazno.
Samo da dodam da je eBay nalog potpuno legalno otvoriti, a na eBayu pored PayPal-a može da se plaća i kreditnim karticama (doduše, manje prodavaca daje tu opciju) dobijenim od strane banaka u Srbiji. Ja imam PP nalog otvoren na Cro i uopšte nemam nikakvu grižu savesti što je otvoren "na mišiće", s obzirom da svojim novcem kupujem ono što želim, a kad je potrebno platim i pdv i carinu ovoj državi.

Ljudi ja citam redovno sve vase postove i mislim da je pregovaranje i objasnjavanje gubljenje vremena jer ste pobegli od teme !! Mi smo prevareni za ogromnu sumu novca (ja za 12,000din.) i svi imamo jaku zelju da to osvetimo tako da bi se trebali pozabaviti sa tim,sta su nam sledeci koraci i kako da se udruzimo da pokrenemo postupak a ne da se raspravljete kakav je limundo,e-bay,amazon itd. Svi znamo kakvo je sta i sve nam je jasno zbog toga i jesmo sad na ovom forumu.

DAJTE DA KRENEMO NESTO JER JA GORIM OD ZELJE DA NADJEMO TU BITANGU I DA GA PRIJAVIMO a i idem sredinom januara na put i necu biti tu 3 nedelje ako budem trebao. A sto duze cekamo sve gore po nas.

Pricajte planove i konkretne stvari sta treba da radimo a ne da gubimo vreme na nebitne stvari koje nam nece vratiti ni novac niti uhapsiti tu dzukelu koja na nasoj muci zaradjuje pare. nemam pravi naziv za to smece jer zivotinje su divne a on je jedna greska koja je napravljena na ovoj planeti !!!

Pozz Svima

Hehe, sam limundo je protivan ustavu jer prikupljaju lične podatke građana Srbije i sve to "skladište" na "nemačkim serverima"... A kada im zatražiš da te obrišu iz njihovog članstva oni kažu kako je to nemoguće i protivno njihovim pravilima...

Da se razumemo: Ne branim Limundo i mislim da su prilicni diletanti, ali kako spreciti nekog Petra Petrovic sa nekim JMBG-om koji je prevarant npr. da se ponovo registruje sa istim podacima ako iste ne sacuvas? Nije nikakva provokacija niti ista slicno, nego pitanje postoji li drugi nacin? Kako je to reseno na e-bay?

Poslednja izmena:
Zar taj paypal preko hrvatske/slovenije nije ukinut kao opcija za nas? Meni su sa paypala ugasili karticu Intesa banke koju sam tako koristio, i koliko sam shvatio ne moze vise tako. Ne znam otkud sad opet moze.

A sto se Limunda tice, ja imam oko 99% pozitivna iskustva. Jednom su me samo zayebali za neku memoriju, a ostalih 20-30 puta sam kupovao bez greske. Postoji i feedback sistem, pa ko to ne zna da cita, onda mu nije ni mesto na takvim sajtovima. Uostalom i na pijaci mogu da te zayebu, to ne znaci da je ceo sistem pijace pogresan i da treba da se ukine. Ne, samo ti treba da budes pametniji.

Poslednja izmena:
Ljudi ja citam redovno sve vase postove i mislim da je pregovaranje i objasnjavanje gubljenje vremena jer ste pobegli od teme !! Mi smo prevareni za ogromnu sumu novca (ja za 12,000din.) i svi imamo jaku zelju da to osvetimo tako da bi se trebali pozabaviti sa tim,sta su nam sledeci koraci i kako da se udruzimo da pokrenemo postupak a ne da se raspravljete kakav je limundo,e-bay,amazon itd. Svi znamo kakvo je sta i sve nam je jasno zbog toga i jesmo sad na ovom forumu.

DAJTE DA KRENEMO NESTO JER JA GORIM OD ZELJE DA NADJEMO TU BITANGU I DA GA PRIJAVIMO a i idem sredinom januara na put i necu biti tu 3 nedelje ako budem trebao. A sto duze cekamo sve gore po nas.

Pricajte planove i konkretne stvari sta treba da radimo a ne da gubimo vreme na nebitne stvari koje nam nece vratiti ni novac niti uhapsiti tu dzukelu koja na nasoj muci zaradjuje pare. nemam pravi naziv za to smece jer zivotinje su divne a on je jedna greska koja je napravljena na ovoj planeti !!!

Pozz Svima

Nema tu sta mnogo da se uradi. Osoba sa tom licnom kartom na toj adresi je na neki nacin potvrdila svoje clanstvo (slali su neko pismo pre?). Da li je ona baba, deda, sestra, mama ili neko deseti, to ce murija da utvrdjuje. Prijava i to je. Vlasnik licne neka se objasnjava kome je pozajmljivao i za koga je to odradjivao...

Zar taj paypal preko hrvatske/slovenije nije ukinut kao opcija za nas? Meni su sa paypala ugasili karticu Intesa banke koju sam tako koristio, i koliko sam shvatio ne moze vise tako. Ne znam otkud sad opet moze.
American Express kartica već 2 godine, radi kao sat.
Šta će biti kada budem produžavao karticu dogodine ne znam, verovatno neće više moći da prođe, kao što nije mogla Master na iTunes nalogu. Nadam se samo da će do kraja 2012. (ako nas ne strefi Armagedon) PayPal i zvanično doći kod nas, a ako ne dođe šta je tu je, kupovaću tamo gde ne treba PP i to je to.

Auu ne mogu da verujem. I ja sam licitirao za 5850 graficke karte od kafanemarkovic. Sva sreca da nisam pobedio. Obavezno idite do kraja i budite uporni. Tome se mora stati na put!

Daleko od toga da su svi prevaranti. Ima postenih ljudi, upoznao sam i one koji zaradjuju za zivot na ovakvoj trgovini i ne isplati im se da se kompromituju za sitne pare. Weasel je u pravu, svako ko hoce moze da otvori payapal, jer mozes da stavis koju hoces adresu za dostavu. Ljudi su prosto neinformisani, istripovali da nesto ne moze, da je nelegalno. Otvoris samo vizu, u nekim bankama ne treba ti ni tekuci racun, ni odrzavanje. Limundo je ona fora, kao, nasi smo. A u stvari, mala bara puna "krokodila".

Ja posle svega mislim da je to neki hazarderski momenat. Ne znas da li ces da dobijes flasu punu peska ili LCD monitor. Adrenalin, neizvesnost, avantura. Ko bi normalan pristao na takvu trgovinu? Da licitiras za nesto sto je neko skinuo prvu sliku sa google images, moras da budes zaista neizlecivi optimista.

.....
Sta god da napisem u limudno cafe-u... nema :) Izgleda da ih pogadjam tamo gde treba i najvise boli.. :) ovo sto se ljudi Vama desilo nije samo Vas problem nego njihov ! Mora da preuzmu neku odgovornost.. lakse ce Limudno naplatiti 3000e od *****a nego Vi pojedinacno po 100-200e.... Drugo ako se ovo ne sankcionise ko garantuje da nece za 10-20 dana neka nova "kafana" da se otvori i izdribla ljude, jel covek vidi da je ovaj predhodni prosao ne kaznjenjo, pa sto ne bi i ja. I onda ce da dobijetre Wild Wild West na Limudnu.... Ja da sam na mestu ostecenih ja bi se obratio i Sasi Jankovicu http://www.ombudsman.rs/index.php/lang-sr/kontakt ko zna mozda iscackaju nesto i sto ne treba :)

Nema tu sta mnogo da se uradi. Osoba sa tom licnom kartom na toj adresi je na neki nacin potvrdila svoje clanstvo (slali su neko pismo pre?). Da li je ona baba, deda, sestra, mama ili neko deseti, to ce murija da utvrdjuje. Prijava i to je. Vlasnik licne neka se objasnjava kome je pozajmljivao i za koga je to odradjivao...

Malo photoshop-a + stara licna karta i to se vec pretvara u nocnu moru.... ;)
Ili je mozda koristio ukradenu licnu kartu....
Hocu da kazem da ta provera sa licnom kartom i nije toliko pouzdana koliko se misli ;)

Malo photoshop-a + stara licna karta i to se vec pretvara u nocnu moru.... ;)
Ili je mozda koristio ukradenu licnu kartu....
Hocu da kazem da ta provera sa licnom kartom i nije toliko pouzdana koliko se misli ;)

Da, znam :)

Ali, koliko se ja secam, meni su poslali neko pismo na ime i adresu iz licne (preporuceno?) sa kodom kojim sam morao da potvrdim clanstvo. Ne mislim da je i to nesto pouzdano, ali koliko-toliko...

U svakom slucaju, pominje se neki "njegov brat" i sta ja znam... Ne verujem da ce bti posebno tesko naci ga.

Poslednja izmena:
kupujemprodajem.com je lepo uređen i ja njega koristim. Na limundu samo muljatori.

Prelistaj malo unazad da vidis koliko je dobro uredjen i koliko je jedan lik prevario ljudi. Isti kao i limundo.

Poslednja izmena od urednika:
xaxax nisam znao da i na ovom forumu postoji tema o limunu,kako ga ja zovem :) .Dali su mu super naziv,moze da bude gorko/kiselo iskustvo,ili slatko (ako zaseceris limunadu)
imam vec duze tamo nalog,za sada samo pozitivne (oko 80) ,sta reci,nekada mi muka da gledam i citam sta sve ljudi rade,a ponekad me iznenade dobri clanovi,sve u svemu treba biti pametan i obazriv. Limundo tim je dno dna

Moze se naci nesto po znatno manjoj ceni u to sam se uverio,al se dosta moze i preplatiti pogotovo sa postarinom,80% je fiksirana cena dvojnim nalozima,sad su povecali i provizije na sve,tako da sve vise gubim interesovanje
Dodje mi da sam pokrenem od nule aukcijski sajt,bio bih prezadovoljan sa samo 10din od svake aukcije koliko god izasla

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno