Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ocekujem odgovore od svi koji su mu dali + ocene ali ovih u skorije vreme (iako sam sve kontaktirao), evo jos jednog

Сећам се, јер сам то недавно купио. Деловао је добродушно. Рекао сам му да ако може пошаље поштом, јер
је много јефтиније, али је он рекао да је заузет и његова жена то носи па не може толико губити време
јер је заузета. Кад сам му рекао да је у реду и да онда пошаље АКСОМ он је рекао следеће: "Ево овако ћемо. Ја ћу Вама послати, а Ви не морате ништа уплаћивати. Није ми стало до тих 300 динара"

sta ce mu 300 kada se spremao za 300.000 din :)

Poslednja izmena:
sledeci odgovor od clana koji mu je dao + ocenu

Jesam,kupio sam dva telefona od njega doduse cifra je bila smesna (oko 150din) i covek nije hteo nista da mu
uplatim i poslao mi je oba telefona bez ikakve novcane nadoknade i zato sam mu dao pozitivnu ocenu.Nije
problem da dam podatke ali verujem da vi svi sto ste mu dali negativnu imate vec te podatke u inboxu.pozz
Nikola

trazi ti njemu podatke mozda su sada kod nas drugaciji tj promenjeni...pitaj ga ujedno i za adresu sa koje je slato i da li se cuo telefonom sa njim i na koji broj...

Spajalica - Limundo [email protected]
9:55 AM (3 minutes ago)

to me
Zdravo,

nazalost, postoji velika mogucnost da su clanovi koji su saradjivali
sa clanom kafanamarkovic osteceni.

Broj prevarenih clanova, za sada, broji minimum 20 clanova.

Savetujemo Vam da clana obavezno prijavite Policiji.

Limundo ima odlicnu saradnju sa policijom,
na ciji zahtev ce proslediti sve podatke koje poseduje
o clanu i njegovim aktivnostima na sajtu.

Predlazemo vami da protiv clana podnesete krivicnu prijavu nadleznom tuzilastvu.

Dobro bi bilo da svi clanovi koji su osteceni budu ukljuceni
i podnesu udruzenu krivicnu prijavu.

Saveti za udruzenu krivicnu prijavu:

U krivicnoj prijavi, navodi se delo zbog kojeg se podnosi krivicna prijava,
odgovarajuci clan iz Krivičnog Zakona RS,
s tim da ukoliko tuzilac smatra da postoje u konkretnom slucaju i neki drugi elementi,
potrebno je prekvalifikovati prijavu i staviti na teret okrivljenom i neko drugo krivicno delo.

U krivicnoj prijavi treba navesti tacan opis dela, kako i na koji način je izvrsena,
ukljucujuci vreme izvrsenja, kao i podatke o okrivljenom
(kao sto smo vec pomenuli, na zajtev Policije mozemo poslati sve podatke koje posedujemo o clanu).

Od dokumentacije bi trebalo prikupiti dokaze o clanstvu na Limundu,
kako za sve ostecene, tako i za potencijalno okrivljenog,
zatim eventualni dokaz o isplati kao ili o samoj prevari
(sliku predmeta i sl., kao i eventualno realno stanje predmeta prilikom prodaje,
dokaz da je predmet bio na sajtu, kopije uplatnica kao dokaz da je predmet placen itd.).

U krivicnoj prijavi, clanovi se mogu pozvati da odgovorno ili ovlasceno lice iz Limunda doo pozovu kao svedoka.

Veoma nam je zao sto je doslo do ovakvog problema.

Tu smo za bilo koju vrstu saveta, odgovora ili podrske u vezi sa ovim slucajem.

Molimo vas da nas obavestite o preduzetim koracima.

Pozdrav,
Limundo tim

Nije bog zna sta, al makar su se oglasili da hoce da saradjuju i pomognu, i ja predlazem potpunu saradnju sa njima. Nazalost idu praznici, i sumnjam da cemo uspeti da se organizujemo pre kraja rpaznika, ali mozemo da razmisljamo i skupljamo realne informacije u medjuvremenu pa vas molim da svi poradite na tome. Komunikacija se mora preneti ovde jer je previse sporo i komplikovano slati pojedinacne poruke preko limunda, molim vas da sve clanove koji vas kontaktiraju u vezi ovoga uputite na ovu temu na forumu da bismo mogli lakse da komuniciramo.

Takodje se unapred izvinjavam administratorima foruma ako ovo prevazilazi namenu foruma i ove teme, nadam se da ce imati razumevanja.

Samo i to ce da vas kosta, sve vas pojedinacno ako svako tuzi ponaosob a nije bas jeftino..

Nisam napomenuo, kontaktirajte ako imate prijatelje pravnike, sudije, tuzioce, advokate, inspektore i td. i pitajte za savet, ja vec radim na tome, cekam coveka da mi se javi sa predlogom kako je najbolje tu prijavu podneti i sta u nju napisatu. Najverovatnije je da bi bilo najjednostavnije da uzmemo zajednickog dobrog zastupnika i podneti tu udruzenu prijavu. Glavno o cemu moramo voditi racuna je da lik nije otperjao u tu njegovu Nemacku i da nema nameru da se vraca, a mi da isplacamo sudske takse i advokate pa da dobijemo na kraju presudu koju nikad necemo moci da naplatimo jer necemo iamti od cega.

Dakle prvo utvrditi kako se ta osoba u stvari zaista zove, gde zivi i da li je u zemlji. To bi mogla policija uz broj racuna od limunda, jer taj racun je morao negde licno da se otvori, ali oni to nece uraditi bez prijave. Problem je i to sto se javlja nekoliko imena, Milos Markovic, Branko Markovic, Milica Markovic... Ne znamo koga okrivljujemo pa je on za nas jos uvek NN pocinilac...

pozdrav, jako mi je zao za to sto ste doziveli, inace sa navedenim clanom sam menjao samo poruke, nikada se nisam cuo telefonom, a robu mi je ostavio kod prijatelja u Lozici. Tako da, ne mogu Vam nesto pomoci, ni oko njegovog izgleda, ni
licnih podataka. Dejan

Miljane, rado bih ti pomogao/ kao i ostalim prevarenim/, medjutim ja sam poruku tj. podatke /koje sam dobio od
limunda/...obrisao. Kupio sam od njega audio kabl /za 10din./ koje mi je poslao pouzećem. On je koliko vidim iz Loznice ...a ja sam
iz Beograda. Nisam sačuvao njegove podatke jer ih posle nekog vremena obrišem /pogotovo one nebitne...od 10 din./ da mi
ne zauzimaju mesto. Žao mi je što Vam se to dogodilo...takve prevarante i skotove i treba tužiti... i osuditi. Ja uglavnom insistiram da
platim pouzećem...mada ni to nije sigurno /platiš kuriru...otvoriš paket kad ono mačka u ždaku/. Na sreću,
nisam do sada imao loša iskustva osim što su me zeznuli za neki neprovereni lcd tv... koji je stigao....ali ne radi.
Ali sam sam kriv... nisam trebao krš ni da poručujem. Ako mogu nešto još da Vam pomognem...vrlo rado... Pozz Milan

Upravo tako, ne moze kupac da odabere Limundo Cash ako prodavac to nije izabrao kao nacin placanja. Jedino kada bi limundo cash bio obavezan i da jedino jos licno preuzimanje bude opcija. Ja sam jednom prodao moju staru kameru i stavio limundo cash kao opciju i covek mi uplati na taj nacin a onda sutradan dodje licno po nju?! I on sve probao, kupio je za male pare, odnese kameru a mojih para nigde. Tek posle 5-6 dana kada je on dao ocenu oni su mi uplatili pare.

zato sam i rekao da je za kupca 100% bulletproof, za prodavca nije

neznam ko ste to "mi spremamo..." i koja je moja veza sa vama.... od njega sam kupio neki hard disk , mislim od 40 Gb za 10din ali mi je stigao iz Sremskih Karlovaca??? kako sam ja bio "namiren" logično je da sam dao + da li te vi vesna 60 ili miljan i koja je vaša veza-problem sa kafana marković zaista neznam ja sam tu poruku sa podacima obrisao nakon prijema robe aLimundo je sigurno čuva...

Trazite od limunda da objavi javno skenove njegove licne(ih) karte. Kada vidite kako covek izgleda, odstampate sliku i svi kolektivno iznajmite autobus i odete u to selo. Pokazete sliku lokalcima, oni upere prstom i sacekate ga u nedelju ujutru kad krene da baci djubre ispred kuce onako u redu. Bez nasilja, samo kulturno.

Pre svega toga otvorite kolektivni "dispute" u MUP-u.

Lepo je on to sve osmislio kako na ovu krizu da zaradi, da li ce mu se isplatiti videcemo.

A i limundo je mnogo fin, nema sta! Kao oni su tu da nam pomognu, da nas posavetuju i to fore! Ogradjuju se na finjaka, a u sustini su i oni dobrim delom krivi! Oni su ti koji garantuju bezbednost pri kupovini/prodaji na njihovom sajtu, valjda bi sada trebali da reaguju i zastite svoje korisnike, kad su vec dozvolili "proverenom clanu" da nas ojadi ovako! Njihov je to propust, i to veliki!

Trebali su da ogranice broj aukcija koje neko moze da pokrene, samo clanovi sa dugim stazom i visokom reputacijom da mogu da okace veci broj aukcija, ocigledno njima je bulja gladna za lovom pa samo nesto nek se kaci na sajt pa nek je i prevarantsko....

pozdrav, jako mi je zao za to sto ste doziveli, inace sa navedenim clanom sam menjao samo poruke, nikada se nisam cuo telefonom, a robu mi je ostavio kod prijatelja u Lozici. Tako da, ne mogu Vam nesto pomoci, ni oko njegovog izgleda, ni
licnih podataka. Dejan

Kontaktiraj ovog clana, pitaj ga za adresu od "prijatelja iz Loznice" , ako mu je prijatelj zna kako izgleda...

NISAM OTVARAO LINK, pogledaću paket je stigao plaćen, čudilo me je što je bio iz S. Karlovaca jer je kafana marković valda sa strane ka šapcu pa
mi bi čudno...paket je bio sa plaćenom poštarinom tako da sam em kupio hard za 10 din em ga dobio za džabe
(običan karton prilagođen veličini hard diska maxor) PONEKAD, sačuvam ambalažu ako smatram da mi može poslužiti za slanje moje robe.... ako je slučajno zaostao u kući tj šupi javiću vam ako ne policija ga može pronaći po korišćenju mobilnog
telefona, uvek postoji listing od operatera i može ga policija dobiti sa nalogom od istražnog
sudije...pretpostavljam da JE TAKO. POZDRAV

Informacije koje sam dobio od prijatelja koji se bave pravom i pravdom su sledece. Kazu da ovakvi procesi idu relativno sporo, godinu-dve do resenja, ali se sigurno resava jer je krivicna stvar u pitanju. Medjutim, ukoliko bismo u prijavu iskazali zajednicku sumnju za falsifikovanje dokumenata zbog laznog predstavljanja i slicno, islo bi drasticno brze jer je u tom slucaju pitanje opasnosti po siru populaciji mimo limunda, odnosno drzavna stvar. Takodje mi je receno da je prvi korak svakako odlazak u policiju da se prijavi delo, jer bez toga (sto ste mogli da vidite i iz poruke limunda) ni do kakvih informacija o njemu ne mozemo da dodjemo.

Ajmo da vidimo ko je odakle kako bismo mogli da odaberemo jedno mesto na kome cemo to uraditi, i da vidimo kad mozemo da se skupimo, mada pretpostavljam da je to tek prvi radni dan posle Bozica. Ja bih mozda otisao i danas. Ukoliko ne mozemo da se skupimo, postoji varijanta da ovde dogovorimo jedan sablon podataka po kojem cemo da priajvljujemo slucaj policiji, pa da svako izvrsi prijavu u svom supu uz napomenu njima da je isti slucaj prijavljen i u gradovima "tom tom i tom" te da se ta prijava po sluzbenoj duznosti njihovoj spoji u jedno delo i jednu potragu.

Iza toga nam treba optuzni predlogi optuznica u kojoj vec moramo svi zajedno da ucestvujemo da bi stvar bila sto veca, ergo, da bi se sto brze resila.

Toliko sam ja saznao za sad. Oglasavajte se ljudi molim vas. Pozdrav!

Pošto je poslao Ata kablove postekspresom i izlicitirana cena je bila svega 10 dinara poslao mi je paket sa
porukom da mi bukvalno poklanja isti bez da mu uplaćujem tu svotu novca tako da meni ništa nije bilo
sumnjivo .A nakon ove druge Vaše poruke tek onda sam otvorio njegove ocene . Ovo je katastrofa treba ga
obesiti za jajca ali bez ikakve zafrkancije pričam . Mislimda sam uz ovo što pročitah , blago je reće šokiran
nego .......... Još ako bih mogao nekako da pomognem tu sam !

Ja nemam poverenja u policiju i sudove u ovakvim situacijama. Sve i da mozemo da izvucemo neke pare preko njih, procedura ce se toliko oduziti da cemo svi izgubiti zelju da se bavimo time posle odredjenog vremena. Ja ozbiljno predlazem odlazak u Loznicu u posetu lica koje ste naveli kao ucesnike u svemu ovome. Da ne bude zabune, ne pozivam na nasilje, vec na jednostavan razgovor sa doticnim u kojem cemo im objasniti sve mere (sudske a i one koje podrazumevaju fizicki obracun) koje mozemo preduzeti ukoliko nam na licu mesta ne vrati nas novac. Bilo koji pravni ili krivicni postupak ce trajati predugo, ne zaboravite efikasnost drzavnih organa zemlje u kojoj zivimo.

video sam o cemu je rec i u potpunosti vas podrzavam ja sam kupio od njega za 10 din cak mi nije ni naplatio samo sam platio postarinu pozdrav i da sa srecom resite problem ja sam tu ako nesto zatreba

Ako su nekom motiv pare, ja sam se, iskren da budem, od tih svojih para oprostio, iako sam ih pozajmio da bih kupio taj telefon... Sad vracam pare koje sam potrosio na vazduh. Elem, za mene je sada vec poenta da se sljam nadje tamo gde mu je mesto, cak i ako je izasao iz zemlje, da ga pokupe na granici ko poslednjeg kad se nekad vrati, ili ako je dovoljno glup da je i dalje ovde, da mu se oteza zivot maksimalno.

Pa da, dobijao je pozitivne za artikle koju su 10 din, kao dobrica pravi pa poklanja, darovito i vrlo namazano, nema sta...

Meni pare i te kako jesu motiv, ja sam student i meni je 11000 dinara ogromna cifra, tacnije mesec dana zivota u BGu. To sto je on los covek, to ce njemu na dusu, ne meni. Stici ce njega pravda, na ovaj ili onaj nacin.

Meni se ovo desilo u svajcarskoj na njihovom ekvivalentu limundu (ricardo, samo je znatno bolji servis od limunda). Lik je za jedan dan zezno 5-10 ljudi prodajuci skuplje telefone. Tamo se podrazumeva da se placa unapred na racun prodavca, medjutim sam ricardo osigurava transakciju. Kad je ustanovljeno da je prevara ricardo je svim ostecenim uplatio pare na racun. Znam da je podneta prinava protiv lopova, policija me zvala da dodjem u cirih ako mogu ali mi se nije islo 250km posto sam svakako bio vec obestecen.

Limundo cash je ok sistem mislim, ali bilo bi dobro da limundo na jos neki nacin garantuje transakcije.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Ljudi, nove informacije. Posto nemamo teoretske sanse da se objedinimo i pojavimo svi na istom mestu i u isto vreme da bi podneli tu prijavu zajedno, preporuceno mi je da uradimo sledece: Dovoljno je da makar jedan od prevarenih bude sa sumom vecom od 15000 da bi se prijava tretirala kao krivicna prijava za prevaru. Ta jedna bi ujedno morala da bude i prva. Od ogromnog je znacaja da svi prijavimo pojedinacno istog coveka (dakle na osnovu limundovih podataka, milos markovic, sa brojem racuna u erste banci tim i tim, jelav bb, 15300 loznica) i da tamo gde prijavljujemo naglasimo da je slucaj prijavljen i od strane 20 drugih ljudi (ili ako jos uvek nije bice), da se radi o velikoj prevari od 2-3000 evra, da bi oni to proverili i spojili. Ja cu otici danas, i zamolicu da mi neki inspektor da broj telefona ili drugi kontakt na koji cemo svi moci da mu se javimo pa cu to podeliti sa vama. Takodje, vazno je da se naglasava saradnja limunda da bismo imali kakva-takva ledja. Koliko sam razumeo, oni imaju i neki svoj obrazac za prijavu iza kog posle moraju da stoje ako vam ga izdaju, a moraju da vam ga izdaju.

Da se razumemo, sve ovo o cemu smo pricali nema veze sa tuzbom, za sada pricamo samo o prijavi slucaja, da se to obelodani i spoji u jedno, a o tuzbi cemo naknadno. Prve stvari prvo. Idemo dalje...

slazem se sa Wsieguy, a vrlo je moguce da je isplanirao da za novu ode van i tamo ostane na crno, usput je pokupio pare od nas (gde se bogami skupilo za 2 meseca boravka tamo, da placa stan i da zivi dok ne nadje nesto da radi)
evo poruke jos jednog od clana
Druže ja sam paket dobio poštom,vrednost ta 2 telefona je 200 dinara,a što se podataka tiče nemam ih izbrisani su ali imate i vi te podatke sigurno! Krivo mi je što ste tako prošli i ako nekako mogu pomoći(mada sam daleko od Loznice) javite se! pozzz

necu vise kaciti ovakve u kojima nema niceg specijalnog, shvatili smo svi da je nekima poklanjao, nekima davao za male pare neke stvari, neke jurio da ga sto pre ocene(to mi je malopre jedan clan napisao)

moj broj je 0638196944 i koristim ga od 5 razreda osnovne skole a sad studiram inace sam 88 godiste, u NS-u cu biti tek 15tog tako da mogu i sremske karlovce da posetim
ko je tamo blize nek pokusa nesto, uplatnice svi cuvamo, a za prijave policiji cemo morati da se organizujemo, mislim da je pametnije svi nego pojedinacno kao sto je bio jedan od predloga iz prostog razloga sto znam da od ove zajecarske odakle sam inace tesko da ce biti nesto i da ce se to spojiti u jedan slucaj

ako usput saznam jos nesto javljam

ja sam jedan od prevaraenih(kupio sam espresso aparat i platio).Malo googlao i pronasao ove podatke u selu odakle je ovaj clan,valjda je neko od ovih rodjak ili ga poynaje

MARKOVIĆ, BRANKO 015 851589

JELAV BB, JELAV

MARKOVIĆ, LEPOSAVA 015 851331

JELAV BB, JELAV

MARKOVIĆ, LJUBICA 015 851153

JELAV 23, JELAV

MARKOVIĆ, SRETEN 015 851282

JELAV BB, JELAV

MARKOVIĆ, SRETEN 015 851152

JELAV BB, JELAV

ovo saljem svim ostecenima pa ako neko nesto sayna neka javi.

062\60-10-42 nikola

POSLAO MI CLAN vikivikivioleta

Pozovite (prevaranta) ga ovde, mozda dodje covek i objasni kako je dosao na ideju..

Ajde da licitiramo na plocu da mu nabijemo cenu na jedno 100 hiljada. A ovi sa limuna onda da inkasiraju proviziju od njega.

+1

A i bolja varijanta je da 4 najjača čoveka uzmu od svih oštećenih po 300-500 dinara, kad su pukli tolike pare, neće žaliti još 300 dinara, da se plati gorivo, a možda čak i renta kar, i da mu se ode na prag, pa mu se malo svira moravac po rebrima kao na harmonici ...

Pa zajedno sa njim u banku da digne te pare i da se vrate ljudima ... cenim da je to po 10ak posto od sume oštećenih ....

Mislim, i ja sam tamo član, imam trocifren broj pozitivnih, nijednu negativnu niti neutralnu, ali ovakvi ******i kvare kompletan utisak i sliku svih pordavaca tamo ....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno