Šta je novo?

Battlefield 3

Au brate ovako realno?

Ajde da ne smaramo sad na tri strane, prvo to što ne posedujem igru ne znači da ne mogu da diskutujem o istoj, sledeće.
Nisam rekao da BF3 igraju deca od 12 god, dosta mojih drugara igra BF3 a daleko su od dece, rekao sam da je gameplay za dvanaestogodišnjake.

Nigde nisam naveo da ovo treba da bude simulator ali kao što Gdin_M napisao i ranije su postojale arkadične igre ali su se developeri trudili da to ima nekog smisla. Dakle ako je ovo FPS koji je okrenut nekom modernom ratovanju, mora tako biti i prenet. Dakle helikopter mora da leti kao helikopter, ako zakači drvo elisom, treba da se sruši. Ako pri punoj brzini točkovima dodirne zemlju, trebalo bi da se raspadne u deliće.
Ako skočiš padobranom ne možeš ga otvoriti 2 milisec pre touchdown-a. Ako nekog pogodiš tenkovskom granatom treba da ga i ubiješ. Itd.
Ako pucaš mortarima, neko treba da ti spotuje koordinate cilja a ne da snajperista puca mortar iz dvogleda... ili da se pretvaraš u duha i vidiš sve iz ptičije perspektive.
Ako ljudima daš sve ove rupe u gameplay-u oni će to i da koriste i samim tim dobijaš EGO šuter bez teamwork-a.

Dakle ja nisam tražio realnost več neki smisao. Ovi moderni FPS-ovi kako su krenuli sve više liče na neki modern warfare quake/UT starwars klon...

Ne vredi ni trideset ali je problem taj što BF3 i njegova prodaja direktno utiču na razvoj budućih šutera, podilaženje masi zarad para. Tako sad na BF3 MP imaš gejmere svih žanrova koji u životu nisu takli FPS i koji su digli cenu igri nezasluženo.

No hard feelings.

prvo sam hteo da ostavim facepalm.jpg ali ajde da se objasnim.
delimicno se slazem sa tobom da moderne fps igre idu u nekom smeru da gameplay bude sto brzi i interesantniji. Opet to je trenutno i definicija modernog fps-a, a ti ocigledno ne volis te igre pa se pitam sta zapravo trazis na ovoj temi, isto kao kad bi ja zalutao na minecraft forum da pricam o igri koju nisam igrao, niti planiram, a znam nesto sto sam video na par yt klipova i 90% pogresno interpretirao.

Apsolutno mi nije jasno poredjenje sa BC2 u tom kontekstu da je bio realniji, u BF3 oruzja imaju veci recoil, gines sa visina u kojima ne bi u BC2, itd itd..

Nije bilo poredjenje u realnosti nego bas u igrivosti, odnosno BC2 je igriviji i bolje je napucavanje od BF3, cak je i timski bolja igra, i mape su bolje odradjene, ergo BC2 je bolja igra od BF3 osim u grafickom smislu. Ili da plasticno objasnim, i smrljivi BC2 je bolja igra od BF3. BF3 je laka zabava za nedeljno popodne i vredi 3000 din ( koliko sam je ja platio ) kao kolicina sati zabave izdvojene proporcionalno kolicini para i nista vise.

Izvinjavamo se sto ne pevamo hvalospeve u " vasoj " temi o BF3 i na kraju, ovde se iznosi misljenje o igri a ne o vama koji je igrate i kategorizaciji ;)
odnosno da citiram jednog prijatelja - BF3 je Trtex :D

Poslednja izmena:
..Apsolutno mi nije jasno poredjenje sa BC2 u tom kontekstu da je bio realniji, u BF3 oruzja imaju veci recoil, gines sa visina u kojima ne bi u BC2, itd itd..

Imam osjecaj da se ovo odnosi na mene kada sam rekao da mi ne valja fizika u BF3.. odnosno da je bolje u BC2.

Moja greska sto globalizujem ali prvo, ako se ne varam, metak ide brze nego u BF3 ali generalno sam mislo na kretanje igraca koje nije trzavica kao u BF3, ili kretadje tenka, eksploziaj, skakanje cijevi kada opalis tenkom ako si zarotiran u stranu. ..i te neke vizualne sitnice koje su mi realnije u BC2. Mozda u krajnosti ide i do moje subjektivnosti pa ne bih o tome daleko pisao jer sam izbrisao BC2 i igram BF3 jer smatram da je donekle bolji ( i ako nisam nakon 63 sata igranja stekao onaj filing kao u BC2.. no.. ne poznajem detaljno mape i dalje pa ce mo da vidimo) ali eto, ima necega sto mi fali iz BC2. Ponajvise zamjerim BF3 naslovi kretanje igraca. Bas mi je jeftino i nije kao i singl playeru koje smo gledali gdje se likovi nagnu kada trce u krivini i slicno. Opetk kazem.. modza je i ovo subjektivno.

Pa jeste, animacije su malo losije u vecini situacija (zahvaljujuci EA Sports odnosno FIFI :d ), ali nekad dosta realnije padnu nego u BC2 i tako neke stvari. Ovde ljudi pricaju kao da su igre dve totalne suprotnosti, meni kad izvagam stvari je bolji BF3, ali nijanse su u pitanju, svidja mi se veca kastomizacija oruzja, veci recoil, helikopteri se vise ne izivljavaju na pesadiji.. ne znam stvarno cemu hejt, igra je fenomenalna.

Pa jeste, animacije su malo losije u vecini situacija (zahvaljujuci EA Sports odnosno FIFI :d ), ali nekad dosta realnije padnu nego u BC2 i tako neke stvari. Ovde ljudi pricaju kao da su igre dve totalne suprotnosti, meni kad izvagam stvari je bolji BF3, ali nijanse su u pitanju, svidja mi se veca kastomizacija oruzja, veci recoil, helikopteri se vise ne izivljavaju na pesadiji.. ne znam stvarno cemu hejt, igra je fenomenalna.

Da da.. i kod mene je to problem.. nesto je bolje a nesto mi fali iz BC2. BC2 mi je nekaao ostriji. Vec sam rekao da je metak isao brzi. Bacanje bombe u BF3 mi je muka. Ili sto mi bomba svijetli pa nemam osjecaj ili je fizika losa. Ili bacaje ammo/medic paketa. Odskoci od kamen kao guma ili balon. I onda se odjednom zaljepi. Nidje veze.

Ali kompletna igra je masivnija i tu nema mnogo pametovanja. Bas to.. sitnica oko oružja, vozila i samih mapa je dosta tako da se i ne vracam na BC2. Samo valjda neka nostaligja.

Poslednja izmena:
Ma vazi sto se heli ne izivljava .. u bc2 sam imao moj mocni AT4.. ovde fali kao zednoj zemlji kise .. lol

Ne znam moguce da je do konzola, odnosno sto ne koriste dzojstike kao sto verujem dosta njih koristi na PC-u :) Samo znam da sam u BC2 non stop ginuo od helisa, ovde ni ne obracam paznju na njih :)

Dao bi svima trolovima po troll medalju.
Da, naravno da je zanimljiv BC2 kad sa prdavcom mozes da zabijes headhshot snajperu sa pola mape...

Poslednja izmena:
Najiskrenije ja bih najviše voleo da su samo malo modernizovali BF2. BC2 je za mene bio sprdačina, ovo mi je ipak koliko toliko prihvatljivo ali nije to to. BF2 je meni i dalje majka za sve mp pucačine. Ne bi me čudilo da se za koji mesec kada se iživim ovde opet vratim na bf2 servere ako opstanu. Daleko da mislim da je ovo loša igra ali mnogo je pojednostavljena,sve je prebrzo i previše komotno za starog BF igrača. A opet i takva je mnogo bolja nego konkurencija.

Ah snail jump - Prone > Prone > Sprint > Jump :D
Čitam ovu raspravu i pitam se da li je neko od vas uopšte igrao BF2 ili još bolje BF1942? Iskreno me čudi što se o BC2 gameplay-u priča u pozitivnom kontekstu. Timska igra je, ne mogu da kažem umrla ali mogu da kažem, zamrla sa BC2. BF3 u principu nije doneo ništa novo, bilo pozitivno bilo negativno po pitanju timske igre. Mrzi me sada da po N-ti put obrazlažem zašto tako mislim. Ko ne kapira neka proba BF1942 ili BF2...

Najiskrenije ja bih najviše voleo da su samo malo modernizovali BF2. BC2 je za mene bio sprdačina, ovo mi je ipak koliko toliko prihvatljivo ali nije to to. BF2 je meni i dalje majka za sve mp pucačine. Ne bi me čudilo da se za koji mesec kada se iživim ovde opet vratim na bf2 servere ako opstanu. Daleko da mislim da je ovo loša igra ali mnogo je pojednostavljena,sve je prebrzo i previše komotno za starog BF igrača. A opet i takva je mnogo bolja nego konkurencija.

Amen.

Heli se ne iźivljava lol na kojim to serverima? 2vs2?:)

Kladim se da misli na valparaiso treca baza kada si odbrana. Heli pošiša sve iza cega se mozes sakriti osim betonskih kocki. Onde ako ne skines heli nema sanse da ziv ostanes jedan minut a kamo li da mcom odbranis.

Pa onda vi svi što hvalite BF2 i vi koji dajete plusiće na odgovore i božije reči, šta tražite na ovoj temi i zašto igrate BF3 idite igrajte BF2.... ali znamo da se to neće desiti zbog :) Tako je...

Prijatno doviđenja :D

A što jel' ne sme da se diskutuje možda? Jel' sve mora biti pozitivno? Ma idi...

Obrati paznu!!!

Jel ima ovde neko da igra na athlonu x4 i kakve su performanse,koliko dobijas fps, jel veliki zaostatak u odnosu na phenom?
Da li neko igra na intel i3 2100?

Kako su te lepo navukli ti drugari sa TS da se izlupetaš ovde :)
Ti si čuo od njih da se padobran otvara za 2ms i da momentalno ublažava svaki pad... Ma da ne idem dalje. Ko god igra ovu igru samo će se smejati tvojim komentarima, bolje ti je da staneš na vreme.

Objasni onda gore postovani klip?

Postavio sam link testa pre par strana...

Sent from my HTC Wildfire

Objasni onda gore postovani klip?

Druze, realno objasnjeno ti je sve u prethodnim postovima. Nisi probao igru, i s toga ne znas o cemu pricas. Svi mi koji je igramo nedeljama, vrlo smo svesni svih njenih mana, i pored svega toga, igra je veoma zanimljiva u multiplejeru. Idi bre hejtuj nesto drugo, kad je budes kupio i odigrao par dana, onda se javi, ovako niko te ne uzima za ozbiljno.

uradio windows i skinuo update za igricu.
pokrenem igricu i zaboravio sam da updejtujem pb,uradim to i pojavljuje mi se ova greska koja mi se pojavila kad nisam updejtovao pb

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'Bogdan-Srbija' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrA.exe

ovo sto si mi ti rekao,znam i ja. uradio sam to,ali pojavljuje se ta greska

Da ti firewall nije blokirao punkbuster service?

Druze, realno objasnjeno ti je sve u prethodnim postovima. Nisi probao igru, i s toga ne znas o cemu pricas. Svi mi koji je igramo nedeljama, vrlo smo svesni svih njenih mana, i pored svega toga, igra je veoma zanimljiva u multiplejeru. Idi bre hejtuj nesto drugo, kad je budes kupio i odigrao par dana, onda se javi, ovako niko te ne uzima za ozbiljno.

Ništa ja nisam flejmovao, samo diskutujem na FORUM-u (koji tome i služi), izneo sam neke zamerke i zašto mislim da je nešto dobro ili loše ali vidim da su se ovde ljudi našli ozbiljno uvređeni pa teraju sa teme ljude koji iznose lični stav (veoma agresivno) bez nekih argumenata i još će ispasti da trolujem nešto, to mi svakako nije namera...

Poslednja izmena:
ili ako neko ima link od ea live support. pa tu da pitam nekog preko chat-a

Nazad
Vrh Dno