Immortalis
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.12.2004
- Poena
- 619
Au brate ovako realno?
Ajde da ne smaramo sad na tri strane, prvo to što ne posedujem igru ne znači da ne mogu da diskutujem o istoj, sledeće.
Nisam rekao da BF3 igraju deca od 12 god, dosta mojih drugara igra BF3 a daleko su od dece, rekao sam da je gameplay za dvanaestogodišnjake.
Nigde nisam naveo da ovo treba da bude simulator ali kao što Gdin_M napisao i ranije su postojale arkadične igre ali su se developeri trudili da to ima nekog smisla. Dakle ako je ovo FPS koji je okrenut nekom modernom ratovanju, mora tako biti i prenet. Dakle helikopter mora da leti kao helikopter, ako zakači drvo elisom, treba da se sruši. Ako pri punoj brzini točkovima dodirne zemlju, trebalo bi da se raspadne u deliće.
Ako skočiš padobranom ne možeš ga otvoriti 2 milisec pre touchdown-a. Ako nekog pogodiš tenkovskom granatom treba da ga i ubiješ. Itd.
Ako pucaš mortarima, neko treba da ti spotuje koordinate cilja a ne da snajperista puca mortar iz dvogleda... ili da se pretvaraš u duha i vidiš sve iz ptičije perspektive.
Ako ljudima daš sve ove rupe u gameplay-u oni će to i da koriste i samim tim dobijaš EGO šuter bez teamwork-a.
Dakle ja nisam tražio realnost več neki smisao. Ovi moderni FPS-ovi kako su krenuli sve više liče na neki modern warfare quake/UT starwars klon...
Ne vredi ni trideset ali je problem taj što BF3 i njegova prodaja direktno utiču na razvoj budućih šutera, podilaženje masi zarad para. Tako sad na BF3 MP imaš gejmere svih žanrova koji u životu nisu takli FPS i koji su digli cenu igri nezasluženo.
No hard feelings.
prvo sam hteo da ostavim facepalm.jpg ali ajde da se objasnim.
delimicno se slazem sa tobom da moderne fps igre idu u nekom smeru da gameplay bude sto brzi i interesantniji. Opet to je trenutno i definicija modernog fps-a, a ti ocigledno ne volis te igre pa se pitam sta zapravo trazis na ovoj temi, isto kao kad bi ja zalutao na minecraft forum da pricam o igri koju nisam igrao, niti planiram, a znam nesto sto sam video na par yt klipova i 90% pogresno interpretirao.