Šta je novo?

I5 2500k temperatura!!!

@ivanftw

da, ali megisa je bolji od true-a za 2-3C...sto me dovodi na minimum 4-5C koje sam pominjao :) a i citao sam par testova gde je 212+ bio i za vise od 5C slabiji

wengerija uzmi u vray-u otvori neki enterijer i namesti da ti je primarni rendering engine brute force, naguraj obe vrednosti preko 80 i javi kako se ponasa u rel temp.

Evo za kolegu :) Archinterior scena bruteforce 80/80 oc i5 na 4.3Ghz posle 25min
testlzn.jpg

U hvala kolega, ovo fino ladno. Definitivno uzimam u skorije vreme 212, nema mi vajde bez njega.
Inace primetio sam da iz nekog razloaga brute force engine najvise stresira procesor cak vise se ugreje kada to radi nego kada je ukljucen prime95.

Poslednja izmena:
Kroz moje dosadasnje testiranje Prime95 torture test se stvarno pokazao kao najveci mucitelj CPU ... sa njim su aver/max 64-66c sa max peak 72c kao sto vidis bruteforce ga posle 25min i ne oznoji ;)

Moze li mi neko reci koliko prosecno 212+ skine temperaturu na i5 2500k u odnosu na stock cooler (u idle i u max load) na nekom istom taktu ako neko zna bio bih mu zahvalan :D Mozda je glupo pitanje, ali me interesuje :D

<10c...

Zavisi koliki je klok u pitanju naravno, a u idle-u najvise par stepeni

Zavisi i o kom kloku pricamo. Recimo sa stock, bice ti plafon 4ghz a i recimo meni je i tu zakucavao pri opterecenju, znaci temperatura 90+...

A kolika je temp sada na 4ghz sa 212+ ? Jel bi mogao ici do 4.5ghz sa nekom normalnom temp

Evo temperatura pod boxom i pod 212+(danas uzet). Procesor je na defu a i pustio sam samo na kratko jer me je mrzelo da cekam. :D
Pod boxom je napon bio 1.18 a pod 212+ je bio 1.3(ploca je sama setovala, mrzelo me da se zezam sa tim sad). Takodje je i kod boxa bio iskljucen turbo pa ti vidi koja je razlika. ;)

Prilozi

• T.JPG
    T.JPG
    177 KB · Pregleda: 76
  • temps.JPG
    temps.JPG
    94.9 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Ooo druze owerkloker :D otkud ti :D
E to me je zanimalo, koliko skida temp na istom taktu. Hvala vam svima na odgovorima, pomogli ste mi dosta :)
Owerkloker koliko si platio 212?

Eto, navratih malo. :D
Pa pazi, vidis da drugi imaju nize temperature sa boxom tako da ne iskljucujem mogucnost da kod mene nesto nije bilo u redu(nije bio lepo namontiran ili sta vec) tako da uzmi te rezultate sa dozom rezerve. A za 212+ sutra dobijas temperature pod Linxom(celu noc cu da ga pustim). ;)
Placen je 2886( :D ) dinara sa postarinom.

Za mene je grota staviti CPU od skoro 200e na stock kuler kad se za 2.5-3k dobija toliko vise.

Zhivo me zanima temperatura jedno 20 krugova sa svom memorijom linx avx sa box kulerom kad je sve na def u biosu a procesor da bude 2500k

Ma brate, ionako je turbo automatski ukljucen po default-u, znaci on bi vrteo linx na 3.8ghz, kazem ti, pitanje dal bi izdrzao, a i da izdrzi, temperature bi bile oko 90 a mozda i vise... Jednostavno kuler je dno dna. Imam jos uvek neke stare amd-ove i intelove stock kulere koji su bolji od ovog krsa sto daju uz 2500k

Kad sam raspakovao 2500K nisam mogao da verujem kakav nejak kuler ide uz njega. Uz AMD 7850 BE dobijao se 3x veci a isti im je TDP, 95W. Mlate pare na sve strane a stisnuli nogice,nece da se isprse za normalan cooler.

Zhivo me zanima temperatura jedno 20 krugova sa svom memorijom linx avx sa box kulerom kad je sve na def u biosu a procesor da bude 2500k

Ja sam arcio i temperature su bile oko 85c

edit:
Interesuju me podesavanja offset na asusovim plocama kako je ko podesio? Nisam imao vremena da kloknem proc pa bih se ovih dana malo zabavljao.

Poslednja izmena:
Evo slike posle 14h i 26min prime large fft testa.

Prilozi

• prime 14h.JPG
    prime 14h.JPG
    419.5 KB · Pregleda: 90
Ambijentalna je oko 21C, napon je smanjen na 1,2 (posto je ploca setovala sama na 1.3 sto je previse). Veceras postujem Linx sa avx-om posto je pusten pre 5 minuta. Ocekuj slike. ;)

Gde ti je granica kloka, do koliko ces ici :D
Ocekujem slike ;)

Pa gledam negde do 4.5 osim ukoliko bude bio potreban preveliki napon.
Evo ti slika posle 30 minuta(mrzelo me da cekam vise), pa cu da povecam na 4.5 i da mu dodam malo napon pa da pustim ponovo. :D

Prilozi

• LINX AVX.JPG
    LINX AVX.JPG
    315.2 KB · Pregleda: 59
Ja mislim da je 4.5 sasvim dovoljno. Na toliko ja planiram ici, ali kasnije malo :D Kad uzmem neki kulercic :D
Sa cim je najbolje testirati procesor, da li sa linx ili prime ili onaj intelov burn test?

Poslednja izmena:
I vise nego dovoljno. Kulercic pod obavezno, box je katastrofalan. Ovaj 212+ bi ti zavrsio posao samo tako. ;) Linx AVX i prime torture test su dobar pokazatelj.

Koliko ti je max obrtaja na 212+ i jel mogu na njega 2 kulera da se stave

Kao sto vidis po slikama max koji je dostigao je ~1500rpm a maksimum mu je 2k(kazu da se dere kao nenormalan na tom broju obrtaja). Da, moze push/pull varijanta.

Nazad
Vrh Dno