Šta je novo?

HTC Desire

Veoma upotrebljiva beta 0.1, nema cameru (neverujem da ce to skoro) i ima bubica u galeriji, app2 je tu od skoro, ukoliko su ukljuceni wifi ili gprs pojede bateriju dakle tu treba malo da se srede stvari ali ako se nakon upotrebe rucno iskljuce potrosnja je minimalna itd. Developeri kazu da ne ubacuju vise nove opcije vec se koncentrisu na resavanje bubica i generalno peglanje roma. Cm7 verzija nema neke funkcije (nemam pojma koje nigde ne pise a nisam probao tu verziju). Bez app2 ima prmalo memorije za applikacije. Nestrpljivo ocekujem cyagenomod verziju :)

ja cekam Adama i Oxygen v3 :)

Malopre mi je telefon ponudio system update koji je tezak oko 7mb ( 6.70 tako nesto )
Da li je jos neko dobio taj info?
Telenor mreza btw

Ljudi sa oxygenom, da li vam lepo radi facebook aplikacija? Meni u poslednjih nekoliko verzija (i fb i oxy), fb aplikacija izbacuje force close kada pokušavam da napišem status.
Koristim friendcaster, ali on ne može da šalje poruke.

---
desire

Sad sam probao,radi sve normalno. Imam Oxy 2.3.2.

Ljudi sa oxygenom, da li vam lepo radi facebook aplikacija? Meni u poslednjih nekoliko verzija (i fb i oxy), fb aplikacija izbacuje force close kada pokušavam da napišem status.
Koristim friendcaster, ali on ne može da šalje poruke.

---
desire

ne koristim facebook app :)

I na Vipu je isto ponudjen updejt , ali ga nisam upalio dok se ne posavetujem ovde sa vama...

Update za Desire 2.2?

da,mislim da je na 2.2.2

Ljudi, jel probao neko ovaj update i sta je to?

Ja sam ga stavio juce, sve je proslo ok ali ne primecujem da je nesto drugacije. Malo sam guglao oko ovog i vidim da je radio promenjen pa se navodno ocekuje malo bolji vek baterije. S druge strane ljudi se zale kako im WiFi ne radi posle ovog sistemskog updejta, kod mene to nije bio slucaj

Software number ti je sad 2.29.405.14 pa probaj da malo iscitas da li ti vredi

I mi smo updejtovali softver, dosta brzo je prosla instalacija, nisam detaljno gledao promene pa nisam primetio nishta znacajno, Desire radi isto kao i pre...
Takodje je 2.2.2 verzija...

Instalirao sam ovaj mild wild rom, koji je baziran na poslednjem oxygenu. Mnogo mi se sviđa.
Lik je ubacio xperia launcher i hardware acceleration, između ostalog. Sve leti.
Ne može da se stavi na oxy hboot, ali ja sam editovao .zip (izbacio sam latinime) i stao je. Posle sam samo instalirao smart keyboard pro, jer nju i inače koristim.

---
desire

U odnosu na Oxygen 2.3.2 origianlni ,kako ti se cini taj modovani,razlike,....?
Hvala!

Ništa ne mogu da ti kažem posle par sati. Sačekaj par dana. :)
Evo ga changelog.
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

Extras: MildWild V-2.2

*Trackpad to wake
*Dalvik-cache2SD
*ice cream sandwich theme
*Launcher from Xperia Arc full integrated and themed, stable
*Arc Widget`s
*File Explorer
*Google Quick Search Box with my style
*Google Weather and Mail with my style
*CarHome
*ICS Keyboard
*Compass
*Ice Cream Sandwich Music Player 4.0

Tweak`s:

*Battery saving by reducing wifi scan interval etc
*Hardware rendering
*Decrease dialing delay
*improve overall touch responsiveness
*improve scrolling responsiveness
*3G signal tweaks
*Fix some application issues
*Disable blackscreen issue after a call
*hitting the volume rocker will not wake phone
*button lights on when screen is on

---
desire

Citao sam o tome, hvala ti u svakom slucaju!
Napisi kako ti sljaka posle nekoliko dana,kad se setis,baterija,wi-fi.... to mi je najbitnije!
Ja sam se lomio izmedju ovog i originalnog Oxygena.
Ništa ne mogu da ti kažem posle par sati. Sačekaj par dana. :)
Evo ga changelog.
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1353861

Extras: MildWild V-2.2

*Trackpad to wake
*Dalvik-cache2SD
*ice cream sandwich theme
*Launcher from Xperia Arc full integrated and themed, stable
*Arc Widget`s
*File Explorer
*Google Quick Search Box with my style
*Google Weather and Mail with my style
*CarHome
*ICS Keyboard
*Compass
*Ice Cream Sandwich Music Player 4.0

Tweak`s:

*Battery saving by reducing wifi scan interval etc
*Hardware rendering
*Decrease dialing delay
*improve overall touch responsiveness
*improve scrolling responsiveness
*3G signal tweaks
*Fix some application issues
*Disable blackscreen issue after a call
*hitting the volume rocker will not wake phone
*button lights on when screen is on

---
desire

Ja koristim OVAJ ROM Jos od verzije 0.6 super je baterja 1 dan max ali to je danak.velikom ekrnu,nema bug-ova,preporuka

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Kako da proverim da li je telefon rootovan?

Proveri da li imas aplikaciju superuser

Ima. Zasto mi onda ne dozvoljava da kopiram neke stvari u /system/app. Konkretno hocu da ubaci lock sa sensa 3.0. Postupak je da prekopiram htclockscreen.apk u /system/app ali mi ne dozvoljava. Koristim es file explorer kao fajl menadzer

Probaj sa root explorer. I klikni u gornjem uglu na ikonicu mount sd ili kako vec

Drži volume down dok ga pališ.
Kada se upali bootloader pisaće ti da li je soff. Ako jeste, onda možeš da editujes sistemsku particiju.

---
desire

a ako je S-ON onda ili odradi proceduru za S-OFF ili ubacuj apps u /system/app preko custom recovery skripti

Pise da je S-OFF...

probaj sa root explorer i moras da stavis u exploreru da je mount r/w, a ne r/o

Uspeo sam tako ali mi lockscreen nije ring nego se otkljucava slajdom. Kada odem u apersonalize pa lockscreen nema ni jedan (0/0) a kad izaberem settings onda me izbaci sa greskom (rosie utility closed)

Nema neke preterane razlike u performansama.
Lepo radi sistem, ovaj xperia launcher je odličan. Ubaceni su i xperia widgeti, ali njih ne koristim.
U suštini,ne primećujem mnogo neke promene u odnosu na oxygen, osim vizuelnih, pa mi čisto dođe kao promena.

---
desire

Nazad
Vrh Dno