Šta je novo?

HTC Desire

Rom je dosta sporiji od oxygena, ali to je verovatno jer je kartica klase 4. Inače morao sam da se vratim na stock hboot. Nema nijednog hboota koji bi mi odgovarao u potpunosti (sada imam 50MB slobodno na sistemskoj particiji).

meni u maju istice ugovor sa vip, pa ako do tada ne bude ics za desire onda uzimam nesto drugo.

Kada se telefon zakljuca, lockscreen se pali samo na power dugme (na druge dugmice ne reaguje). Kako da to promenim?

E ovo i mene zanima...Probao sam ovu pomenutu No lock aplikaciju kao i Sreen off and lock, ali kako god bilo nikako ne mogu da ga namestim da telefon probudim bilo kojim tasterom sem power...Sto malo smara posto kadgod ode u standby moram njega da stisnem...Jel to moze nekako a da se ne rutuje telefon/menja rom? Kod sebe imam bas jedan Desire (nije moj, vec rodjakov takoreci :D ) pa ne bih da nesto zeznem :) al` rekoh da vidim koja je najlaksa/najsigurnija varijanta za rutovanje (2.3.3 na njemu) - unrevoked ili.... Zahvaljujem :)

Poslednja izmena:
Evo ja teram već 7 dana.
Kamera i video playback neupotrebljivi. Telefon nije nešto naročito brz u multitaskingu (ulaz u aplikacije, pre svega). Smart keyboard pro ima problema, ali Swype odlično radi.
Ostalo lepo radi. :)
Ics je odličan, pogotovo launcheri.
Baterija drži slično kao oxy, mada retko kada ja proguram dan, dan ipo.
Ovo je poslednji sanvold. Tethering, nisam probao, valjda ni to ne radi.
Data ++ hboot.

---
desire

Ja pratim par tema na xda,ali mi se ne testira,mada bi mi verovatno od svega najviše falio tetering.
A i kartica mi je spora,još koristim onu što sam dobio sa telefonom.
Doduše dalvik sam prebacio i ne vidim neko usporenje.
Čekaću verovatno zvanični cm9.

Čekaj, kakav je ovo nightly?
Piše cm7, nadam se da rade na betama cm9.

evo ja instalirao danas... osim kamere nema drugih problema. pardon.. autorotate pravi probleme... disable-ovan.

I meni se ponekad telefon resetuje pri rotiranju, ali samo ako još nešto radi u tom trenutku.
Desi se jednom u 2 dana.

Meni se dok sam još instalirao programe restartovao zbog toga (radilo je nešto u backgroundu, ali ne mogu da se setim šta) pa sam ga zasad disable-ovao).

Jel ima neko iskustva sa romovima MildWild CM-3.4 Based on CyanogenMod7.2 i MildWild V-3.5 Based on Oxygen 2.3.2 ?
Kakvi su u poredjenju sa stock Oxygen 2.3.2 ?
Hvala

E ovo i mene zanima...Probao sam ovu pomenutu No lock aplikaciju kao i Sreen off and lock, ali kako god bilo nikako ne mogu da ga namestim da telefon probudim bilo kojim tasterom sem power...Sto malo smara posto kadgod ode u standby moram njega da stisnem...Jel to moze nekako a da se ne rutuje telefon/menja rom? Kod sebe imam bas jedan Desire (nije moj, vec rodjakov takoreci :D ) pa ne bih da nesto zeznem :) al` rekoh da vidim koja je najlaksa/najsigurnija varijanta za rutovanje (2.3.3 na njemu) - unrevoked ili.... Zahvaljujem :)

probaj ovo
https://market.android.com/details?id=net.maicas.android.wsleep&hl=en

Ima li nekih novosti za memoriju, mislim na povecanje interne memorije bez rutovanja?

Mislim da ne.
Evo ja sam već mesec dana na ics, zadovoljavajuce radi, osim onih starih problema. Otkrio sam da i pinch to zoom ne radi baš najbolje.
Apex launcher mnogo bolje radi od trebuchet, a i manji je.

---
desire

Uzeo sam bateriju 1950mAh da vidim kako ce se ponasati.
Pakovanje baterije obecava s obzirom da se obicno prodaju u kesicama.
Velicina baterije je ista, a cini mi se da je i laksa.
Juce sam uzeo i kada sam ubacio u telefon bilo je 47%. Primetio sam par puta da se vracaju procenti sto nisam imao kod ove fabricke, npr. kada napisem poruku ili pogledam nesto na netu pa ga zakljucam posle par minuta otkljucam i vidim 1 do 2 % se vratila baterija.
Nocas sam je punio pa cu videti sta kaze.

Oavezno napiši utiske. Napiši ko je pravi, koliko para i gde si kupio.

JA sam konačno kupio dobru karticu (samsung klasa 10, ali upis 20MB/s!) i sada ću da puknem amarulz skriptu i da se baškarim sa aplikacijama. :D

A i ti napiši kako radi sa tom karticom.Čitao negde da su te kartice u stvari za kamkodere i da kod telefona bolje radi klasa 6.
Valjda zato i ima toliku brzinu upisa?
Baš me zanima,ja hoću da kupim novu karticu,ali sam neodlučan.

Danas sam skinuo sa punjaca u 8h i sada imam 22%. Dosta sam koristio telefon. Ono sto sam sigurno primetio je da se ne spusta potrosnja baterije kontinualno vec se u nekim trenucima spusta brze a u nekim nenormalno sporo. Recimo oko 70% i 22% neverovatno koliko stoji.
Sinoc sam trosio do 1% dok mi fabricka gasi telefon na 15%.
Kaze u uputstvu da treba 3-5 puta istrositi skroz i napuniti i onda ce kao da pokaze maximum.
Bateriju sam uzeo, uh, dal smem ovde da napisem. Ipak, to je reklama.

Transcend 8GB class 10 upisuje 10mb/s cita preko 20 mb/s tako da telefon moze da iskoristi prednosti class10 kartica bez problema. Na pojedinim romovima se desava da transfer ne prelazi preko 2mb ali to je do rom-a.

Kod njega je upis veći,zato me i zanima.
Hvala za info o transcend kartici.

Uzeo sam bateriju 1950mAh da vidim kako ce se ponasati.
Pakovanje baterije obecava s obzirom da se obicno prodaju u kesicama.
Velicina baterije je ista, a cini mi se da je i laksa.
Juce sam uzeo i kada sam ubacio u telefon bilo je 47%. Primetio sam par puta da se vracaju procenti sto nisam imao kod ove fabricke, npr. kada napisem poruku ili pogledam nesto na netu pa ga zakljucam posle par minuta otkljucam i vidim 1 do 2 % se vratila baterija.
Nocas sam je punio pa cu videti sta kaze.

I i i? :) Kako se baterija pokazala?

I mene zamima :) Ja sa mojim koriscenjem moram da je punim svako vece. Doduse, ne isprazni se uvek bas do kraja al' bi se sigurno ispraznila u toku narednog dana...E ako bi ova mogla da izgura 2 dana to bi imalo smisla kupiti :)

nema sense, widgeti se najlakše dodaju iz app drawera, što se sata tiče, ima na google playu gomila sense like clockova.

sense mi se samo zbog sata svideo.
Svidami se sto je ceo sistem preveden i na srpski i to jos na cirilici.
ali i dalje je spor, da li je to i drugima tako?

Dati budem iskren, nešto ne primećujem :) Mada možda sam se već navikao :D

i ja sam se kao vec navikao.
kako da naestim da mi se u kontaktima ubace slike sa recimo fb, sa gtalka su se ubacila.
Bekapovao sam poruke pomocu go sms, ali sa kada hocu da ih vratim ne moze kaze "to apply the recovered settings,nedd to restart go sms, pres ok to restart". ali nece da pvrati poruke.

Vrh Dno