Šta je novo?

HTC Desire

Jel mozes da mi kazes jos jednom sta si tacno izbacio iz zip-a da bi rom stao na Oxygen bootloader ?
Hvala! :)
Nema neke preterane razlike u performansama.
Lepo radi sistem, ovaj xperia launcher je odličan. Ubaceni su i xperia widgeti, ali njih ne koristim.
U suštini,ne primećujem mnogo neke promene u odnosu na oxygen, osim vizuelnih, pa mi čisto dođe kao promena.

---
desire

Izbacio sam latinime i latinimetutorial. To ti je tastatura. Ja koristim smartkeyboardpro, pa sam posle instalirao .apk sa kartice. :D

---
desire

Izašao je mildwild 2.3. Užasno je ružan. Ovoliki kiceraj ni u kafani ne trpim.
Vratiću se na prošlu najverojatnije. Ili na oxygen, ali ću staviti xperia launcher.

---
desire

Poslednja izmena:
Sviđa mi se. Launcher pro mi je dosadio. :)
Inače tethering preko kabla na posljednjem mildwild romu je užasno spor.
Vratim se na oxygen i odlično radi.

---
desire

Delimicno pocetnicko pitanje :)
Elem, imam GB 2.3.3, telefon je rootovan i s-off, imam 4 GB karticu i napravio sam 1 GB ext i 256 MB swap... i to je sve sto sam pokusavao za sad :)
Da li je moguce uraditi sledecu stvar: posto imam citavih 30 MB slobodno, citao sam nesto na xda za oslobadjanje vise memorije tako sto se napravi particija na microsd kartici i onda flesuje rom koji to omogucava. Ja ne bih da eksperimentisem sa tim, posto mi oficijelni GB 2.3.3. odlicno radi posao (stabilan, relativno brz, nema bagova, ne resetuje se), samo ima taj low memory problem. Da li je ikako moguce prosiriti tu memoriju na recimo 1 GB, bez flesovanja drugog roma? I kako? :) Na xda ima ovo, ali mi to nista nije pomoglo?
Edit: Imam instaliran Link2SD, ali nije to to... zeleo bih nesto u fazonu da kad odem na 'storage use' da mi kaze da imam recimo 150 MB used - 800 MB free :)

Poslednja izmena:
Treba ti skripta koja omogućava prebacivanje dalvik keša na sd, a mislim da radi samo na kuvanim romovima. Ako budeš želeo da je koristiš preporučuje se sd kartica klase 10.

Koji rom da instaliram? Potrebam mi je sense 3.0...

zasto ti je potreban taj bloatware?

Zbog unlock ringa. U sustini nije to toliko bitno, samo da je rom stabilan i da ne koci kao sto koci postojeci.

Poslednja izmena:
unlock ring imas i u WidgetLocker

Ok. Koji onda room da instaliram?

pa moja preporuka je Oxygen 2.3.2 nisam video stabilniji, brzi i cistiji ROM

Instalirao sam oxygen. Mnogo je stabilniji od prethodnog roma. Kad se ocekuje ICS za desire?

Već možeš da staviš, ali ja ih još ne bih koristio svakodnevno.

Kada se telefon zakljuca, lockscreen se pali samo na power dugme (na druge dugmice ne reaguje). Kako da to promenim?

ja sam to resio preko aplikacije 'screen of and lock' ... mozes onda da radis otkljucavanje preko trackball-a, a za zakljucavanje mozes da napravis dugme na ekranu ...

Koliko se sećam neki ROM-ovi (ili program) podržava da se pali na srednje dugme.

ja sam to resio preko aplikacije 'screen of and lock' ... mozes onda da radis otkljucavanje preko trackball-a, a za zakljucavanje mozes da napravis dugme na ekranu ...

Ok. Probacu tu aplikaciju...

Sviđa mi se. Launcher pro mi je dosadio. :)
Inače tethering preko kabla na posljednjem mildwild romu je užasno spor.
Vratim se na oxygen i odlično radi.

---
desire

Kako ti se cini MildWild rom, jel ima razlike u performansama u odnosu na Oxygen?
Jel mnogo nasminkan? Citam kao da ima puno Tweaks-a pa da li se to oseca u realnom svakodnevnom radu.
Bilo kakav info bi mi dobro dosao.

Hvala ti unapred!

Otišao sam sa mildwild. Previše šareno. :D
Inače, odlično je radio, ipak se oseti h/w ubrzanje, a i xperia launcher je pun animacija.

Krenuću da isprobavam ics romove, čim kupim karticu klase 10 i uhvatim vremena od ispita.

ja cekam ovo :)

SSspU.png

Ja sve mislim da nece biti ni priblizno brz i smooth kao 2.3.2 verzija. Bas sam skeptik. Nadam se da gresim.

via ttalk

Ja, ipak, nisam mogao da cekam. Stavio sam onaj 0.3.4 beta rom. Instalirao sam i neku novu skriptu za data2sd. Dalvik ostavlja na telefonu, a aplikacije na karticu.

Multitouch u kalendaru ne radi kako treba. Smartkeyboard pro ne radi u ics. :(

---
desire

Nazad
Vrh Dno