Šta je novo?

Battlefield 3

Cenim da bi mi mozda i radila na ultra igra na 1680 rezoluciji na mojoj klokovanoj GTX570 i x4 980 na 4.0... videcu kad dodjem kuci...

Inace ja uglavnom igram metro mapu, 64 igraca, sa X4 980 na 4.0 GHz i GTX 570 na 900/2200, sve na high, AA iskljucen, i fps mi je 60-70... mada cini mi se da ponekad padne ispod 50, 60 kad su mape na otvorenom u pitanju...

Ovo je super podatak ako igraš na toliko FPS-u... ;)

Koja bi karta gurala na ultra onda u 1680 ? :)

Moja graficka navrnuta na 900Mhz i ostatak konfe guraju mp ultra u 60+ fps na toj rez. Zazuzece graficke memorije je konstantno 1.3M+ i sistemske preko 5M.
Jedina situacija u kojoj mogu da ti zatrebaju i pomognu ti visoki detalji su glupava snajperska napucavanja sa brda na brdo u cilju postizanja sto daljeg head shot-a i maksimalnog odmaganja timu.

Tomorrow at 10:00 CET we will be deploying a new update on Battlelog.
Downtime is estimated at 15 minutes. During this time, Battlelog will be unavailable for all players.

Fixes include:
• Add PWP license by default to all BF3 PC users
• Fixed description on Service Stars
• Fixed missing vehicle unlocks on stats pages
• Fixed minor caching issue regarding B2K-entitlement
• B2K icon now better aligned in forum/server browser

,),)

Igrao sam dosta fps igara u proslosti, i tamo sam maltene znao tj. primecivao kad fps opadne, dok u bf3 sve dok je iznad 30fps-a nemam nikakvih problema da igram, tj. igrica ne izgleda tromo, sporo i slicno.

Tako da koristim sledeca podesavanja:
Textures: High (posto ovo najvise koristi video memorije kod graficke a i ne primecujem bas razliku izmedju high i ultra kod ove stavke)
Shadows: High
Effects: Ultra
Mesh: Ultra
Teren: Ultra
Dekoracija terena: Low (jedno sto radi je to da dodaje par cvetica :p kao i malo vise senki)
AA: Off
Blur: Off (mada sam se u pocetku navikao na njega i posle mi je bilo cudno igrat bez, ali me je spasilo osecaja da ponekad igra izgleda tromo)
Anisotropic: 16x
AO: HBAO (sa ovim gubim svega 3-4 frejma) a bas ume da ulepsa igricu

A fps ide dok sam na zemlji od 30-70 mislim da je prosek oko 40 sigurno (mada nisam nasao nacin da izmerim to :S)
A i jos mi je ukljucen vSync, kao i triplebuffering kao i render frames ahead tj. stavio sam 4 (to mislim da to optererecuje procesor samo) a mislim da mogu da stavim vise od 2-3 sa obzirom koji proc imam, dok kod ovih sto su na slabijim pogotovu c2q pozeljno je staviti 1 ili 0.

E sad mozda je za neke neigrivo sa fps-om ispod 50-60 ali kao sto rekoh, ovde ne vidim razliku, tj. kad stavim sve na low ne prelazi ispod 50fps-a ali je prob. sto ipak bolje igra izgleda puno na high tj. ultra. Dok u pogledu ukocenosti, tj. tromosti igre, seckanja itd. ne vidim nikakvu razliku izmedju low i ovih koje ja korsitim.
Mada jedini problem koji imam je sledeci, kad sam u tenku i koristim canister shell fps ume da ode ispod 30 tj. 24-26fps-a, gde se pocne primecivati da je usporeno nesto, ali to traje samo 1-3sec.

Ali posle b2k mapa tj. peca igra je izgubila par fps-a, tj. sigurno barem 5 imam manje sad, pogotovu primecujem pad performansi nakon instalacije 11.12 drajvera (to su zadnji za ati xD koliko se secam :p )

PS. ako neko ima da proda neku graf bolju nego ova koju ja posedujem, tj da trampi moja graf + moja doplata, moze da mi se javi jer sam zainteresovan xP

Sve je stvar navike kako ko igra.

Pre ove GTS450 sam imao Asus 9500GT TOP 512mb DDR3, i BC2 sam igrao možete i sami da zamislite na koliko 10-15fps u vr' glave (i to sve na preslabom C2De6600) i opet sam dogurao tako do 30 rank-a sa vrlo solidnim K/D ratio.

Sve je stvar navike kako ko igra.

Pre ove GTS450 sam imao Asus 9500GT TOP 512mb DDR3, i BC2 sam igrao možete i sami da zamislite na koliko 10-15fps u vr' glave (i to sve na preslabom C2De6600) i opet sam dogurao tako do 30 rank-a sa vrlo solidnim K/D ratio.

Jel nosis naocare? I koliko puta si menjao dioptriju do 30. ranka? :d

Enivejs, svaka ti cast sto si uspeo igrati tako (i dogurao dotle), meni je i 20fps duze od 20min nocna mora.

Pozdrav, imam par patinja.
Da li moze da se kupi B2K sa Origina sa Intesinom Meastro karticom. Posto vidim da nema da se bira Maestro, da li onda da biram MasterCard? I da li moraju podaci sa Origin naloga da se slazu sa podacima vlasnika kartice?
Hvala

Maestro je debitna kartica i sa njom ne možeš da kupiš. Možeš sa Intesinom Visa internet karticom, ništa te ne košta da je tražiš.
A mislim da podaci ne treba da se slažu

Da li jos neko ima problem sa pojavom crnih fleka po mapi?
Moguce da su od eksplozija ali imam osecaj da je nesto drugo u pitanju,nisam ih pre tolko primecivao.
Evo i par slika kako to kod mene izgleda:
http://imageshack.us/g/683/bf32011122001100689.jpg/

Poslednja izmena:
Ma eksplozije....verovatno su spamovali mine,mortal i gluposti...

:d

ps. da od protivtenkovskih mina su te fleke (kao sto je mirza reko'), posto se uniste manuelnim nacinom (a ne tenkom ili dzipom :D ) a primecujes ih sad zato sto ranije su mine bile nevidljive i svi su ih gazili...tad je bilo zabavno :)

Ako uzmem Intesinu Visa Internet karticu, sta da izaberem u Originu iz padajuceg menija? Visu? Da li na Internet kartici nazad dobijam i ona 3 sigurnosna broja? Ako neko moze sto pre da mi odgovori. Hvala.

@mant3ra
Svaka ti cast ako mozes da igras na 30 fps i da se ne nerviras :) ali meni to dodje kao kasnjenje u igri pa vola ne mogu da pogodim... Ja na mojoj masini igram na medium i sve zivo off sto je moglo da bi dobio sto veci fps. Vec ispod 50 fps osetim da to nije to...

@DoG
to ti je do kulera na kucistu :)

Kako se otkljucavaju ove stvari:

3ccc26b42370cda942ca2d2bfdd520af.jpg

EDIT: NAsao sam.. to je za B2K vlasnike.

Poslednja izmena:
:)

[YOUTUBE]8XG4jY9MCYk#![/YOUTUBE]

@mant3ra
Svaka ti cast ako mozes da igras na 30 fps i da se ne nerviras :) ali meni to dodje kao kasnjenje u igri pa vola ne mogu da pogodim... Ja na mojoj masini igram na medium i sve zivo off sto je moglo da bi dobio sto veci fps. Vec ispod 50 fps osetim da to nije to...

Ma shvatam, ali evo na primer juce sam igrao na med, nesto high, i sve ostalo iskljuceno, prosek je bio tj retko kad sam video da fps ode ispod 60fps-a, ali sve vreme sam imao neki cudan osecaj, kao da igra ima neki delay. tj. neki tromi osecaj, i uopste mi se nije dopalo :( a i bas se primecivalo to sto sam spustio detalje, sve je nekako treperelo na daljini i slicno.

Ali zato, evo koliko fps-a sam imao, na ona podesavanja koje sam postavio u postu pre, mapa je bila Kharg island

a fps sledeci:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
145575, 2967326, 19, 63, 49.059
(sto se tice max fpsa) stavio sam ukljucen vSync tako da bi sigurno srednji fps bio veci, ali mi je ovako bilo realnije da izmerim.

Tako da ja licno necu spustati detalje, jer ne dobijam nista. A i imam preko 120h igre, tako da niti mi smeta ocima, a sto se tice loseg k/d (tj. iznad 1 je tj 1.1 ) je zbog toga sto uvek kad sam u vozilima sam sam, tj niti imam gunera, a uvek igram objectiv i nisam stekara zato i ginem kao lud :p

Surovi-Vrabac
Adddddd meeeeee :)

Tako da ja licno necu spustati detalje, jer ne dobijam nista. A i imam preko 120h igre, tako da niti mi smeta ocima, a sto se tice loseg k/d (tj. iznad 1 je tj 1.1 ) je zbog toga sto uvek kad sam u vozilima sam sam, tj niti imam gunera, a uvek igram objectiv i nisam stekara zato i ginem kao lud :p

Mant3ra je dobar igrac, igrao sam dosta puta sa njim (sa tobom :)) dobro vozi heli i timski player naravno, moram da pohvalim i atirage playera koji je takodje dobar i stalo igramo zajedno. :)
Naravno ima i ostalih koji su jako dobri, pogotovu pilauda koji jbe kevu :)

:)

[YOUTUBE]8XG4jY9MCYk#![/YOUTUBE]

Koliko je dobro, svaka mu cast za ovo, nije fan uopste :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno