Šta je novo?

Full HD Kamkorderi

• Začetnik teme Začetnik teme TMEV
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dvoumim se izmedju 2 modela - Sony HDR-CX360 VE ili Panasonic HDC-SD800.
Cena im je slicna - oko 560€ (+/-).
Po nekim testovima te klase Sony je ocenjen kao najbolji ali sa minimalnom razlikom u odnosu na Panasonic.
Znaci, stvar licnog afiniteta...
Ono sto mogu da vidim je da Sony ima ugradjenih 32Gb memorije a Panasonic ne.
Mene zanima kvalitet snimaka.
Osnovni razlog kupovine je snimanje bebe za porodicne uspomene...
Naravno, beba nije statican objekat a snimci bi se osim u kucnim uslovima
pravili i po parkovima, putovanjima i sl.

Licno, naginjem na Sony stranu ali bih voleo da cujem misljenje iskusnijih i strucnijih ljudi...
Kupovina bi trebalo da se obavi u toku ove radne nedelje - postoji dobra ponuda koja traje do Subote.

Hvala unapred na brzim odgovorima i savetima 🙂

Dvoumim se izmedju 2 modela - Sony HDR-CX360 VE ili Panasonic HDC-SD800.
Cena im je slicna - oko 560€ (+/-).
Po nekim testovima te klase Sony je ocenjen kao najbolji ali sa minimalnom razlikom u odnosu na Panasonic.
Znaci, stvar licnog afiniteta...
Ono sto mogu da vidim je da Sony ima ugradjenih 32Gb memorije a Panasonic ne.
Mene zanima kvalitet snimaka.
Osnovni razlog kupovine je snimanje bebe za porodicne uspomene...
Naravno, beba nije statican objekat a snimci bi se osim u kucnim uslovima
pravili i po parkovima, putovanjima i sl.

Licno, naginjem na Sony stranu ali bih voleo da cujem misljenje iskusnijih i strucnijih ljudi...
Kupovina bi trebalo da se obavi u toku ove radne nedelje - postoji dobra ponuda koja traje do Subote.

Hvala unapred na brzim odgovorima i savetima 🙂

SD 800 je u osnovi isti kao i Panasonic SD,TM 700 i 900...po meni je bolji izbor,zašto ? Pa već je navedeno u prijašnjim postovima ali evo par referenci ; svjetlosno jači objektiv F 1,5,sustav 3 MOS senzora itd.već je navedeno u opaskama za model serije 700 ranije.Ne kažem da je Sony loš.ali mislim da je problem kod njega što nevoljko spušta tehnologiju iz profi klase u prosumer i "kućnu" klasu.Npr.Panasonic je još 2009 iz ag hmc 40 profi modela spustio 3MOS senzore u prosumer klasu SD,TM 300 a poslije SD,TM 700 i danas SD,TM 800,900...ili Canon je ove godine iz profi segmenta spustio u prosumer segment 1,3" HD PRO senzor koji je prvo bio u XF 300 I XF 100 modelima a ove godine je inkorporiran u prosumer modele HF G 10 I HF M 41...Dok Sony u nijednom potrošačkom modelu ne nudi pro značajke iz pro modela jer npr.u gotovo svim profi kamerama Sony koristi 3 CMOS senzora a u potrošačkim obavezno 1 senzor.Mislim da Sony igra na kartu superjakog branda ali to sve manje prolazi jer ljude sve više traže uz ime i isto takvu vrhunsku razinu kvalitete a to se može dobiti samo korištenjem elemenata iz profi segmenta što više u prosumer segmentu (kvalitetniji objektivi,kvalitetniji i veći senzori,optička stabilizacija itd...) Lp !!!

Hvala za brz i kvalitetan odgovor.
Iz navedenog, plus onoga sto sam procitao u testovima mogu da podvucem crtu i zakljucim da :
Panasonic u ovoj klasi ugradjuje bolje senzore koji daju kvalitetniju sliku + bolji stabilizator
a da sa druge strane Sony ima ugradjenih 32 GB memorije + bolji kvalitet snimljenog tona.
Trenutni odnos cena je - Sony 580 €/Panasonic 570 €
Za oko 50-80€ moze da se kupi dobra SDHC 32GB Class 10 sto cenu Panasonic varijante podize na oko 620-650 €

Poslednje pitanje neodlucnog laika je - da li tih 40-70€ ulaganja u Panasonic varijantu donosi vidljivo bolje snimke ili prosto receno da li se isplati..?

Poslednja izmena:
Hvala za brz i kvalitetan odgovor.
Iz navedenog, plus onoga sto sam procitao u testovima mogu da podvucem crtu i zakljucim da :
Panasonic u ovoj klasi ugradjuje bolje senzore koji daju kvalitetniju sliku + bolji stabilizator
a da sa druge strane Sony ima ugradjenih 32 GB memorije + bolji kvalitet snimljenog tona.
Trenutni odnos cena je - Sony 580 €/Panasonic 570 €
Za oko 50-80€ moze da se kupi dobra SDHC 32GB Class 10 sto cenu Panasonic varijante podize na oko 620-650 €

Poslednje pitanje neodlucnog laika je - da li tih 40-70€ ulaganja u Panasonic varijantu donosi vidljivo bolje snimke ili prosto receno da li se isplati..?

Po meni da ,Panasonic je bolji izbor,jednostavno jedan senzor nikad ne može dati vjernost boja kao tri senzora,a i kod Pannyja je u igri vrhunski Leica objektiv...što se tiče kartica sasvim su dovoljne i one class 6,jer i pri snimanu u najjačem modu od 28 Mbps class 6 je daleko iznad toga jer izdrži i preko 35 Mbps...što piše i u uputama same kamere class 6 je dovoljna samo je bitno da je od kvalitetnog proizvođača...Lp !!!

class 6 na panasonic hdc sd90 u lsoim svetlosnim uslovima hoce da prekine da snima! (zaboravio sam koje marke je bila kartica... :/)

^ To ti je najbitniji podatak, jer class6 je brze nego sto bilo koji kamkorder te klase moze da snima, tako da si verovatno imao neku gde su lagali 🙂

Da li ima negde kod nas da se kupe ovi panasonici za normalne pare? Ovo sto sam nasao po netu je stvarno skandalozno po ceni.

Zdravo,
Digitalna Kamera JVC GZ-HM445BEU Crna pa kaze 24Mbps High Bit Rate Recording ... SD Memory Card (Dual Slot)... koju memorijsku karticu koristi ova kamera?

Rekli su mi u prodavnici Memorija SD 16GB Kingston Class4 da moze tacnije "bilo koja" ali meni je to sumnjivo. Nemam pojma!

Da li imate neki predlog? Sta je ovo Dual Slot?

Sta mislite o : San Disk memorijska kartica SD 16GB EXTREME ? ...... na njoj pise 30Mbps

Hvala!

Pozdrav :eyebrows:

Poslednja izmena:
Sta je ovo Dual Slot?

Samo ime kaze, dual slot - dvostruki slot, odn. dva slota za memorijske kartice 😀

Btw, class4 garantovano ne bi bila dovoljno brza.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Potrebna mi je odgovarajuća kamera za snimanje odbojkaških utakmica u cenovnom rangu do 45 000 dinara. Bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi da savet u toku današnjeg dana. Inače video materijal će mi biti potreban za analizu utakmice i eventualno postavljanje na net kako bi i drugi mogli da pogledaju.
Hvala unapred.

Potrebna mi je odgovarajuća kamera za snimanje odbojkaških utakmica u cenovnom rangu do 45 000 dinara. Bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi da savet u toku današnjeg dana. Inače video materijal će mi biti potreban za analizu utakmice i eventualno postavljanje na net kako bi i drugi mogli da pogledaju.
Hvala unapred.

koristis Data Project - Data Volley?

^Jesi li koristio tako nešto?

kolega koristi...

Nazad
Vrh Dno