Šta je novo?

Telenor OneTouch (Alcatel OT-990) - root, cwm i battery cal u 1. poruci

EXT je vrsta fajl sistema tj vrsta particije (kao NTFS ili FAT32 na PC-u). Postoje razne revizije EXT2, EXT3, EXT4. To je particija na android mobilnom telefonu koja sluzi za instaliranje aplikacija. Inace se koristi na linux-u.

Exe3 ne postoji.

koju particiju za sd, tj za prosirenje sistemske memorije? EXT3 ili EXT4?

Probao sam ext4 i kaze da sistem ne podrzava..
Sa ext3 mi radi odlicno, imam 82 mb internal free i gomilu aplikacija instaliranih..
Definitivno linktoSd je resio sve probleme..Sam instalira skriptu i sve moze da se prebaci na SD..

Jel to particionisete default SD od 2 giga? Ako da onda cemu :) Da bi razdvojili sistem od dodatih slika, aplikacija itd.?

Primerak koji sam ja namestao je bez ext3 (koju sam permutovao u exe jer je vezujem za aplikacije) particije i link2sd BIO NEUPOTREBLJIV!? Desetak instaliranih aplikacija,uglavnom voip programi, facebook i email servisi stalno ukljuceni i svakih sat vremena ne moze da primi sms jer nema dovoljno memorije o_O, brisanje aplikacija i premestanje onoga sto moze na sd resi problem dva dana i opet ista prica...

Sada taj isti ima 300mb ext3 particiju koja je preko 2/3 popunjena i slobodnih 100mb u telefonu i naravno 764sms poruke ;-) i da ne zaboravim 37 aplikacija koje rade bez problema.

Da javim stanje moje baterije posle stavljanja O2 rom-a....jutros u 9 skinut sa punjaca..sada u 4 je na 40%. Ja ne primecujem razliku u odnosu na Telenor rom. Jel ima neko nameru da proma Orange rom ?

Da javim stanje moje baterije posle stavljanja O2 rom-a....jutros u 9 skinut sa punjaca..sada u 4 je na 40%. Ja ne primecujem razliku u odnosu na Telenor rom. Jel ima neko nameru da proma Orange rom ?

Trajanje baterije zavisi od nacina koriscenja mobilnog.
Video klipovi, kamerica, internet (bez obzira da li jd GSM ili WCDMA), igrice, osvetljenje displeja i dr. uz intenzivno koriscenje arci extra bateriju pa ni O2 ROM ne pomaze.
Meni traje 2-4dana. 2 dana intenzivnog arcenja i 4 dana normalne upotrebe i uvek se napuni 100% !!!

Zavisi kako upotrbljavas mobilni (ponavljam)...

Meni sa Telenor romom nije mogao mobitel da sastavi ni 36h...

Poslednja izmena:
Trajanje baterije zavisi od nacina koriscenja mobilnog.
Video klipovi, kamerica, internet (bez obzira da li jd GSM ili WCDMA), igrice, osvetljenje displeja i dr. uz intenzivno koriscenje arci extra bateriju pa ni O2 ROM ne pomaze.
Meni traje 2-4dana. 2 dana intenzivnog arcenja i 4 dana normalne upotrebe i uvek se napuni 100% !!!

Zavisi kako upotrbljavas mobilni (ponavljam)...

Meni sa Telenor romom nije mogao mobitel da sastavi ni 36h...

slazem se u potpunosti...ni manje ni vise ga nisam koristio nego uobicajeno...videcemo narednih dana...

Stavio sam one touch upgrade....joj majko sto ovo ide sporo....

Sta ako se slucajno prekine konekcija.... na*ebah ga :p

Evo, i ja sam flashovao na O2 rom... videcu kada se baterija napuni 100% da izmerim i ja koliko traje. Za pocetak cu pobrisati one shit aplikacije pa...
Hvala jos 1 neogeo i nvukelic!!!

Konačno i ja malo odvojio vremena za telefon, već mesec dana ga imam ..... žena radi, stariji klinac u školi, mlađi spava, i ja se bacio konačno na posao ....

Evo, sada sam ga rootovao, proverio sa RootAcces, zelenim piše ČESTITAMO!!!! Na engleskom, jelte ...

Sada ću dalje, da sredim ovo za bateriju, i da ubacim i ja taj O2 rom ...

e, sad, imam jedno pitanjce, pošto sam častio sebe (i telefon) sa karticom od 8 GB class 4 (mislio sam da je skuplje, Transcend sam platio 790 dinara) da li će biti dovoljno da ostavim 1 GB za ovu particiju gde se instaliraju program ? Kontam imaju do 15 MB maksimum, igre još nisam nijednu, pa da znam .... da liodmah 2 GB da odvojim, ili je i 500 MB dovoljno .... ?

Hvala na savetima ...

jel ovo normalno da za sati i 30min onetoch upgrade dodje do 45%

Kako instalirati ClockWorkMod Recovery console na OT-990

Pokušao sam par verzija Recovery Managera, i kada hoću da pokrenem, napiše "Izvini, neočekivano moralo da stane" i samo imam opciju da ugasim ....

Konačno SVE odrađeno .....

Uspešno O2 ubudžen ...

Ali kako sada da ga ponovo rootujem .... ?

Kada stisnem ROOT, zaglavi .....

Konačno SVE odrađeno .....

Uspešno O2 ubudžen ...

Ali kako sada da ga ponovo rootujem .... ?

Kada stisnem ROOT, zaglavi .....

Evo ja sam bas sada zavrsio ROOT i odradio dalvik clean, nikakvih problema nisam imao preoko Super One Click 1.9.5. Da nisi zaborvio da ukljucis USB debugging?

Mrzi me sada da trazim taj post, ali neko je spominjao boot tweak, da li to ubrzava bootovanje roma? I ako da, kada provalite postujte jer sam se sada smorio koliko sam se nacekao...

superoneclick.jpg

Ma jok, sada uopšte ne vidi telefon na kompu .... tj vidi kao memoriju, ali kao da sada ne važe oni drajveri, probao sam opet, ali kaže da su UP TO DATE, sve to OK ...

Niti se sada vide preko MyPhoneExplorrea?

Poslednja izmena:
superoneclick.jpg

Ma jok, sada uopšte ne vidi telefon na kompu .... tj vidi kao memoriju, ali kao da sada ne važe oni drajveri, probao sam opet, ali kaže da su UP TO DATE, sve to OK ...

Niti se sada vide preko MyPhoneExplorrea?

haha...taj sam problem i ja mucio juce...i toliko me iznerviralo...

radi uninstal drivera na xp-u pa ih opet instaliraj i dodaj pdanet za xp...posle toga ga je prepoznao..

Win7 ..... no, pokušaću ....

na njemu nikako nisam uspeo....

Evo sta mi odgovorise u vezi 2.3

Dear marko,
One touch 995 is planned to release on Europe market in Mar 2012. Sorry we don't know definite price as there is no shipment yet.

Now we have been developed software to upgrade one touch 990 from Android 2.2 to android 2.3, and plan to make one touch upgrade to do such upgrade at the end of November this year. But not all one touch 990 can be upgraded; it depends on requirement from service provider.
You can try to use one touch upgrade at that moment. If it can't help to upgrade, then it means your phone doesn't support.

Kod mene u PO .... treba? Ti kupim? Obrisao 30 komada, ali pošalji ponovo, ništa "ne uleće" ....

Meni neće i dalje ....

Onda nesto ne radis dobro... Nakon flashovanja, ukljucis USB debugging mode, unmountujes sd karticu, instaliras drivere (obicno je to onaj device na dnu liste u device manageru), posle toga bi trebao da imas na vrhu liste u device manageru Android composite ADB interface. Ako ti tako izgleda, samo pokrenes SOC 1.9.5 i ROOT.

Pa sve sam to već uradio ..... Nisam imao ADB interface, imao sam kao onaj gore, imao sam svuda, ali je prošlo ... rootovao kao elenor, sve odradio i sada sam na O2 ... I sada ovo ....

necepanece.jpg

Ne znam stvarno sta bi moglo da bude. Ali kod mene nije stojalo to com21, 22... vec qualcomm[oznaka], pre instalacije. A posle izgleda kao u attachment-u.
Mozda nesto nije do drivera dobro. Evo ti ovi skini oba i raspakuj ih u jedan folder, pa kad budes isao na update samo markiraj isti za skeniranja, znas vec...

USB host driver- http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=698934&d=1314183042

OT-990 driver - http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=698935&d=1314183042

Prilozi

• dsa.png
    dsa.png
    299.8 KB · Pregleda: 58
MA jok ... isto .....

πčka mi materina, koji moj sam hteo O2 .... lepo sam rutovao, imaš telenor, pobriši šta ti višak, kupio sam veću karticu, Bog da me vidi ..... noćas sam putovao celu noć, a nisam ja vozio, što mi mnogo lepo, i pozajmio sam od druga njegovu bateriju i karticu od 2 GB ...

Nabacio sam 4 epizode na moju karticu Sons Of anarchy, 4 na njegovu, odgledao SVE na teelfonu od sinoć do jutros, zato sam i uzeo ovu od 8 GB, još kad sam danas video ovde ovo za preraspodelu, rekoh ODLIČNO ... ali ne, mora meni nešto da se izvitoperi, pa to ti je ....

Malo da se smirim, pa da probam da vratim na Telenor, da rutujem ako uspem, i ništa više ne diram .... pritisak mi otišao na 300 sa 200 .....

Gde si kupio taj Transcend od 8GB za 790din :)?

I pobriši nešto iz inbox-a, ne možeš da primaš PM ;).

Ja mog Transcenda platio 650 DIN :d kada smo već kod toga.
Ali to je samo taj 1 komad plaćen toliko. Svi drugi su od 1000-1200 DIN.

Ljudi kako vam radi iGo na ovom telefonu, ako ga je neko stavio?
Treba zetu da stavim neku navigaciju na ovaj telefon pa sam mislio ovu, ali se dosad nisam sretao nit sa Androidom nit sa iGo-om nit sa ovim telefonom :d
Preporuke (moze i narodne verzije na pm) dobrodosle :)

Vrh Dno